טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הגלגול החדש של קוצ'ינה תמר

השפית אסנת הופמן מצטרפת לצוות המסעדה. וגם: הבר שנלחם בספקי האלכוהול היקרים, והמאפייה שתשלח את מאפי הבוקר עד הבית

תגובות

רבות כבר סופר על התגלגלותה של השפית תמר כהן צדק אל עולם הקולינריה באיטליה, על מסעדת וינס ותמר שפתחה עם בעלה לשעבר (וינס מוסטר) ועל בחירת הלוקיישן ברחוב הצפירה בתל אביב. לפני חודשיים יצאה המסעדה למקצה שיפוצים מהותי, מהם שבה השבוע עם מראה חדש ועם שיתוף פעולה יוצא דופן עם השפית אסנת הופמן, מי שהיתה השפית והבעלים של מסעדת 44 בנחלת בנימין. "אחרי שמונה שנות פעילות, הגיע הזמן לחדש. קוצ'ינה תמר היתה סגורה למשך חודשיים בהם עברה שיפוץ טוטאלי, בכל המובנים", אומרת כהן צדק, ומדגישה כי האופי הייחודי ורוחו האיטלקית של המקום ישמרו. » מאמא מיה: הפרנצו החדש של קוצ'ינה תמראז איך נולד שיתוף הפעולה עם הופמן, שמזוהה בעיקר עם מטבח צרפתי ואסייתי? "השת"פ עם אסנת בא בטיימינג טוב ועם הרבה מזל", אומרת כהן-צדק, "אנחנו מכירות הרבה זמן ותמיד אמרנו שאנחנו חייבות לעשות משהו ביחד. השיפוצים היו זמן לעשות רה-אורגניזציה אז פניתי אליה, למרות שהיה לי ברור שהיא קיבלה מיליון הצעות אחרות". על מנת להזים את השמועות, מדקדקת תמר את חלוקת העבודה: "אסנת קיבלה ממני הצעה לנהל את המטבח והיא תחזיק אותו בחודשים הקרובים. הרעיון של שתינו הוא לשמר את קוצ'ינה תמר, כך שהשמועות על נגיעות אסייתיות הן לא נכונות. גם השמועות על מעבר למיקום אחר אינן נכונות. מה שכן, עכשיו, עם אסנת, קוצ'ינה תהיה מדויקת יותר וטובה עוד יותר". כהן-צדק מוסיפה שהקו הקולינרי של המסעדה ישמר כפי שהיה ולכבוד החורף התווספו מנות חדשות ומחממות, כמו פולנטה עם ממולאים וצלעות חזיר עם שומר וחלב. בשבוע הבא ישוב גם פראנצו תמר, מזנון הצהריים של קוצ'ינה, בשינוי קל.קוצ'ינה תמר - הצפירה 10, תל אביבמבשלות ביחד. כהן צדק והופמן (צילום: רן בירן)טוסקה: הבר שנלחם בספקי האלכוהול זה לא סוד שהשנה האחרונה מטלטלת את העוסקים בתחום המסעדנות וחיי הלילה, לפחות בכל הקשור בתמחור חומרי גלם, בעוד שהקהל עצמו שבע ממסעדות עם מנות מפונפנות וחשבונות של מאות שקלים. כבר עכשיו אפשר לראות בתי קפה וברים שמבינים לאיזה כיוון נושבת הרוח ומיישרים עמה קו. אחד מהם הוא בר הטוסקה בתל אביב, שישיק החל מה-5 בינואר מתכונת תמחור חדשה שנועדה להוות דוגמה לבתי עסק אחרים וגם לספקים, כיצד יש לנהוג בלקוחות: החל משעה 17:00 כל התפריט במקום (אוכל ואלכוהול) יתומחר בהתאם לשעה, דהיינו ב-17 שקלים, בשעה שלאחר מכן יעלה ל-18 שקלים וכן הלאה עד השעה חצות - אז כל התפריט יתומחר ב-24 שקלים עד לסגירה. "הכל התחיל בזכות הנגנים והשחקנים שהיו מגיעים אלינו מהבימה ומהיכל התרבות ורצו לשתות בירה בזול", אומר ברק פרץ מבעלי המקום, "התחלנו להגיש בירה ב-17 שקלים והצלחנו לעבוד מול הספקים וחברות האלכוהול על צמצום הפערים ברווחים שלהם. עשינו גם מהלכים שעזרו לברים אחרים מול הספקים שלהם". לדוגמה נותן פרץ את מחיר הבירה: עם עליית המיסוי, כוס בירה עולה לבר שלושה שקלים ואז נמכרת ללקוח ב-30 שקלים. "זאת חוצפה. יצאנו עם התמחור החדש כדי שאנשים יבינו שאפשר להרוויח גם במחירים נמוכים". פרץ מדבר גם על שיטות התמחור ומסלולי השתיה שנפוצו בשנים האחרונות ומקנים, כביכול, הטבות. "על פניו, המסלולים נראים מפתים, אבל בסופו של דבר הם לא מתאימים לאופן הצריכה של הלקוח. אנחנו מאפשרים ללקוח לרכוש בירה מבלי לשלם 80 שקלים ולצרוך בפועל חצי מהסכום הזה". בשיטה הזו, מסביר פרץ, ניתן ליהנות מהמוצר היקר ביותר בתפריט בתמחור קבוע, ולסגור את ערב הבילויים במקסימום של 50 שקלים. טוסקה - אבן גבירול 17, תל אביבמלמדים את הספקים. טוסקה (צילום: בן פכלוב)לא צריך לצאת: המאפייה ששולחת לחם עד הבית תושבי השרון וגוש דן שימו לב: מאפייה חדשה מביאה לחם ועוגות עד מפתן דלתכם, כשהם חמימים וטריים (וגם לא יקרים). "קרסט עד הבית" הוא מיזם חדש של מאפייה שפועלת כבר 3.5 שנים בדממה מוחלטת, אבל אחראית על לא מעט מאפים, עוגות ולחמים מצוינים שוודאי טעמתם בבתי קפה או מסעדות. "לפני חודשיים החלטתי שאני רוצה להביא בשורה חדשה לשוק", אומר הקונדיטור והאופה ירון בן הרוש, בעל המאפייה, "כולם נוהרים אחר הלוקיישן המצטיין, אבל אני חשבתי שהלוקיישן הכי טוב הוא בית הלקוח, אז למה לא להפוך את היוצרות? במקום שהלקוח יבוא אל המאפייה נביא לו את המאפייה אליו הביתה ונחסוך את הפערים". כחלק מחווית המשתמש הידידותית והקלה, בן הרוש לא רק על הלחמים ומאפי הקונדיטוריה שלו, אלא גם על אריזה חוויתית, נוחה וידידותית למשתמש ולסביבה ועל ממשק הזמנות פשוט לתפעול, כולל אופציה לבחור מחמש חבילות שונות, או מתפריט כללי. "כל לחם ומאפה נארז באריזה ייעודית וייחודית משלו. יצרנו גם אפשרות לשלוח אותם כחבילות שי, במקום פרחים וממתקים". הפטיש הפרטי של בן הרוש הוא למחמצות ושמרים, לכן הדגש המרכזי במאפייה הוא על לחמי המחמצת (שיפון למיניו, מלא, זיתים, קינואה בורגול ועוד), אבל תוכלו למצוא גם חלות ועוגות (קראנצים, פרסבורגר וכן טארטים ועוגיות). חלה לשבת תעלה במשלוח 15 שקלים, הלחמים: דגנים, קל דגן, מלא 52%, כפרי צרפתי - 18 שקלים, קראנץ שוקולד 39 שקלים, שמרים פרג 39 שקלים, טארט תפוחים 39 שקלים ועוד, כשהדגש הוא מוצרים בעבודת יד. יש להזמין את המשלוח לפחות 48 שעות מראש. קראסט עד הבית. להזמנות - לחצו כאןלאכול קרואסון של בוקר בתחתונים. קראסט עד הבית (צילום: משה כהן)בעלי מלאכה: הקייטרינג שתופר לכם ארוחות אישיות  כשטבח יוצא יועזר בר-יין פוגש טבח יוצא רפאל בסלון של אייל שני - משהו יצירתי חייב לצאת מזה. אבל כשהם מוסיפים גם צלע תקשורתית, יודעים שזה הולך להיות משהו גדול. זה הסיפור של קייטרינג "בעלי מלאכה" שמאחוריו עומדים פליקס רונזטל ואבי רזון שמבשלים פעמיים בשבוע בסלון של אייל שני, ואשת התקשורת חן רוזנהק. הרעיון של "בעלי המלאכה" הוא ליצור קייטרינג שתפור למידות הלקוח. "אנחנו מגיעים לבית הלקוח ובונים ארוחה לפי המטבח ולפי מה שמתאים למקום", אומר רוזנטל, "אנחנו לא משתמשים באוכל מוכן ולא מכינים מראש, אלא מפרקים, מפלטים ועושים את ההכנות במטבח של הלקוח, כשהכל גלוי ופתוח. זאת הייחודיות שלנו".

צוות "בעלי המלאכה" מאמין שצריך לתת לאוכל לדבר בשם עצמו, "אנחנו לא מכינים אוכל מפונפן מצויר או מריחות של קרמים. אנחנו לא מיופיפים, עדינים או סטריליים – להפך. האירוע הוא לא רק אוכל, אלא גם חוויה חסרת כללים". זאת, אגב, הסיבה של"בעלי המלאכה" אין תפריט קבוע. בכל נבנה לפי חשקיו של הלקוח – צמחוני, טבעוני, דגים או בשר. מה שכן, יש להם חיבה גדולה לעבודה עם טאבון. למי שירצה לטעום מהם באירוע שפתוח לקהל הרחב, תינתן הזדמנות חד פעמית (כרגע) בארוחה סודית במסגרת אירועי הארוחות המחתרתיות של סאלה בליל השנה החדשה. מדובר בארוחת אבירים עם אוכל שיוגש למרכז השולחן ונאכלת בידיים. המחיר הוא 230 שקלים והמיקום סודי כרגע. הרשמה במייל: sala.people.u@gmail.com , בדף הפייסבוק, בטלפון 0542186802מה שתרצו. מתוך ערב של קייטרינג "בעלי המלאכה" (צילום: שירה לוי)ונזכור את כולן עם כל פתיחה חגיגית כדאי לזכור גם את מי שסגר דלתות בצער והפעם מסעדת הבשרים עב בשר, שסגרה לפני מספר שבועות את סניפה התל אביבי ברמת החי"ל. עב בשר החלה את הדרך בנתניה כמסעדת בשרים בסגנון ישראלי. לפני כשנתיים נפתחה השלוחה בתל אביב וכאמור לא צלחה את המעבר. הסניף הנתניתי, חשוב לציין, עומד איתן.

עב בשר - המחשב 1, איזור תעשיה דרומי פולג, נתניה

*#