חדשות אוכל: כשאוכל ואמנות נפגשים ביפו

בית קפה חדש משלב בין אמנות לקולינריה ביפו העתיקה, רשת בייקרי 19 מתרחבת וסניף ניו יורק של מאפיית לחמים ממשיך לקצור מחמאות

רותם מימון וטלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון וטלי קושניר, עכבר העיר

דמיינו את התמונה הבאה: אתם מסתובבים בטיול רומנטי בסמטאות יפו, חולפים על פני גלריה קטנה, צופים בתצוגת אמנות וכל מה שמתחשק לכם זה למצוא לשתות בו קפה ולנשנש משהו קטן. בדיוק על הצורך הזה עונה בית הקפה החדש - אוצרין, שנפתח בימים אלו בסמטאות העיר העתיקה של יפו. את המקום פתחו בני הזוג פבריס ודורית אוצר, שאחרי 15 שנות עבודה בקייטרינג שלהם שמספק שירותים למוזיאונים וגני אירועים, החליטו לעשות לביתם את מה שהם הכי טובים בו ולשלב בין אהבתם לאוכל ולאמנות. השניים יצרו מקום שמשלב בין האווירה היפואית של דורית לרוח צרפתית של פבריס, שממוקם במבנה עתיק משנת 1740. התוצאה היא מקום עדין שמציע תפריט חלבי-צמחוני עם מנות מנורמנדי לצד מנות יפואיות, כמו קממבר פונדו (60 שקלים) או שנסון של ערמונים ותרד (49 שקלים), ולחמים שנאפים במקום. בית הקפה ממוקם בחלל עשיר ביצירות אמנות שונות, עם שתי מרפסות שמשקיפות לים וליפו העתיקה. במהלך השבוע, פתוח בית הקפה לאירועים, כנסים וכו', ובמהלך סופי השבוע נפתח המקום לקהל הרחב, בין השעות 18:00-12:00.אוצרין - סמטת מזל דגים 1, יפואומנות וקולינריה. אוצרין (צילום: יח"צ)רשת בייקרי 19 משיכה להתפשט רשת בתי הקפה והמאפיות בייקרי 19 שבצפון תל אביב ממשיכה להתרחב ומשיקה את הסניף השלישי שלה בשכונת הגוש הגדול. לרשת שני סניפים קודמים שממוקמים בשכונת רמת אביב ג' ובשכונת צהלה, ותכנון עתידי לפתוח עוד שלושה סניפים במהלך השנה הקרובה.רשת בייקרי 19 נוסדה על ידי היזמים אמנון גולדשטיין וטובי אבולעפיה שפתחו את הסניף הראשון בשכונת צהלה ומציעה ללקוחותיה מגוון קרואסונים, עשרות סוגי לחמים, מגוון רחב של עוגיות, סנדוויצ'ים, מקרונים צבעוניים, עוגות בחושות, גרנולה ביתית ועוד. בסניף החדש תוכלו למצוא מאפים נוספים כמו מאפה מרציפן וניל ושטרוייזל (15 שקלים), בריוש חלבה (14-12 שקלים), מאפה תפוחים ופטיסייר (15 שקלים), לחם שיפון, חמניות וגבינת אמנטל (24 שקלים) ועוד.בייקרי 19 - שטרייכמן 6, הגוש הגדול, תל אביבחדש בשכונה. בייקרי 19 (צילום: מאיר COOKBOOK)מאפיית לחמים ממשיכה לכבוש את ניו יורק

אחרי תואר עוגת הבבקה הטובה בעיר ואין ספור תשבוחות, ממשיך הסניף הניו יורקי של מאפיית לחמים של אורי שפט לקצור מחמאות. הפעם, מדובר בגיליון השנה החדשה המהודר של ה"ניו יורק מגזין" הנחשב, שבוחר במאפיית לחמים כמאפייה הכי טובה לקינוחים בניו יורק. בכתבה מתוארים המאפים שנמכרים במקום בפירוט ובהערצה, כשמשווים בין התור שנוצר מדי בוקר מחוץ לקונדיטוריה של דומיניק אנזל (ממציא הקורנאט) לתור של המשתוקקים לעוגת הבבקה המפורסמת, שנוצר מחוץ למאפיית לחמים מדי בוקר. היא ממשיכה עם תיאור הבגטים שנאפים במקום כ"כאלה ברמה עולמית" והתרפקות ארוכה במיוחד על עוגיות "אוזני הפיל" הפריכות והמתוקות. "אני חייב להגיד שזה ממש מרגש אותי ועוד יותר לא מובן מאליו לקבל כזה חיזוק מה'ניו יורק מגזין'", אומר שאפט. "קיבלנו שם בקטגוריה של המתוקים את האזכור הראשון שהתחיל במשפט 'זו לא רק השנה של הקרואנט' וכמובן שרואים את זה בשטח ובפרגון של הקהל סביב".Breads Bakery - כתובת: 18 East 16th Street New York ,NY 10003מיי ווי. לחמים ניו יורק (צילום: שרה ספנסר)

הנחלה 30: מתחם האירועים החדש של מסעדת גשן אחרי שמדי ערב גועשים התורים בכניסה למסעדת הבשרים הכשרה גשן, השיקו בשבוע שעבר מתחם אירועים חדש מעבר לכביש, במקום בו פעלו כבר כמה וכמה מסעדות כושלות, בסמוך למלון בראון. המתחם החדש של גשן, שבעצם מכפיל את שטח המסעדה, מתפקד כסניף האירועים שלה, עם שתי קומות (65 מקומות בכניסה, עוד 45 מקומות בקומה העליונה) ומטבח נפרד שמתמחה גם הוא בבשר המיושן. כמו במסעדת המקור, גם כאן הסועדים בוחרים בעצמם את נתחי הבשר ואלה מוגשים אל מרכז השולחן על גבי גריל ייחודי שמעליו פלטת שיש, לצד עם לא מעט תוספות ושירות צמוד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ