${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הגאורגים כובשים את תל אביב

חצ'פורי, חינקלי, גראפה שעולה מהר לראש ושפית שהוכתרה למלכת הפיוז'ן הגאורגי. במהלך חודש יוני ישתלטו על שוק הנמל כוחות גאורגים ויעשו בו הרבה שמח וטעים

תגובות

כל מי שפגש פעם פרונטלית ארוחה גאורגית מסורתית, יעיד על כך שמדובר בחוויה רב חושית הכוללת המון מנות שמגיעות זו אחר זו, מוזיקה שמחה וריקודים, אלכוהול עד דלא ידע וטקסיות שעוטפת את כל הטוב הזה בערך מוסף. זה ככל הנראה מה שעומד להתרחש בין ה 9-12 ביוני, כאשר שוק הנמל יצבע גאורגית וייסב את שלל דוכני המזון הארצישראלי, לכאלו המתמחים באוכל גאורגי מסורתי. ליוזמה אחראים שיר הלפרן, יזמית ומבעלי שוק הנמל, מיכל אנסקי, שותפתה לעסק ושגריר גאורגיה ניק רבאזישווילי, שחשק, כפי שמספרת הלפרן, בחגיגות גאורגיות כהלכתן שיתכתבו עם יום העצמאות הגאורגי שחל בימים אלה.

על הצד הקולינרי אמונה השפית הגאורגית טקונה גצ'צ'ילאדזה, הנחשבת למובילה את המטבח הגאורגי החדש ובעלת כמה מסעדות בגאורגיה ובלונדון. "הרעיון לשלב ישן עם חדש נראה לנו מקסים", מספרת שיר הלפרן על היוזמה. "ניק, שגריר גאורגיה הגיע אל מיכל אנסקי ואלי אחרי הפסטיבל הבלגי, ואמר שהוא ישמח לחגוג בנמל את הקולינריה הגאורגית המגוונת. ישר נדלקנו על הרעיון וניסינו לחשוב איך להראות כמה שיותר גוונים תרבותיים המשוייכים לגאורגיה. לכל אלו יתווספו קישוטים והרבה שמחה מקומית".

אצלנו זה לא היה עובד. דגל גאורגי אכיל (צילום: יח"צ)

מה צפוי לנו בפן הקולינרי?"הרבה שיתופי פעולה מעניינים והמון טעמים חדשים ומעניינים שכדאי להכיר. במהלך שני ערבים יקיים איל לביא מרוקח שוק ארוחה גאורגית ישראלית משותפת עם השפית טקונה גצ'צ'ילאדזה, בדוכן של לחמים תהייה עמדת חצ'פורי עם מילויים מדליקים ובדלישס תהיה עמדת מקוואדי, שישליק גאורגי מסורתי. מעבר לכך, היצרנים ודוכני השוק השונים ישתתפו גם הם בחגיגה, וימכרו גבינות, מתוקים ומטעמים שמאפיינים את המטבח הקווקזי.  בחלק מהדוכנים תוקם עמדה להכנת חינקלי מסורתי משלבי ההתחלה, כולל הבצק, הקיפול והבישול".

השף איל לביא שף מסעדות "רוקח", המתכונן בימים אלה לארוחה המשותפת הגדולה, מספר שהרכבת התפריט, עברה לא מעט תפניות עד גיבושו לארוחה גרוזינית עם מוטיבים ים תיכוניים. "בהתחלה טקונה שלחה לי את התפריט הקלאסי שהיא מתכננת להגיש, ואני ביקשתי לקחת אותו למקום של דגים ופירות ים וססגוניות", מספר לביא. " כלומר, לקחת את האוכל המסורתי הזה  ולערבב בתוכו את הדברים שלי. אני לא הולך להגיש חצ'פורי, אלא דברים יותר מעניינים. יש למשל מנה שהיא סוג של ממרח על בסיס תרד טחון עם חצילים, אגוזים ורימונים, ומצטרפת לזה גבינת צאן רכה שמבושלת בחלב עד ריכוך. אני רוצה לקחת את המנה הזו, לפרק לגורמים, לחבר עם בשר טחון וליצור סוג של קובנייה. את הגבינה אני אגרד מעל ואצור באמצעות טעמה העז את התיבול".

יום אחד, כל זה יהיה חצ'פורי. שוק הנמל (צילום: בועז לביא)

על גזרת האווירה והמוזיקה אחראית להקה שתגיע מגאורגיה ותעשה שמח. לצידה יפעל במתחם בר יין גאורגי שיציע למכירה יינות מיוחדים, כולל צ'אצ'ה-גראפה מקומית בעלת אחוזי אלכוהול גבוהים שעולים לראש צ'יק צ'ק ועושים פלאים למצב הרוח ולמדד השיכרות, ובהתאם גם להאנגאובר של היום שאחרי. אבל אל דאגה, לא משהו שחצ'פורי גדול וחם לא יכול לסדר. 

הפסטיבל הגאורגי בשוק הנמל - נמל תל אביב, 9-12 ביוני, החל מ- 19:00 הכניסה חופשית.

*#