אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: טאיזו עוברת לטבעונות

יובל בן נריה חובר לגל ברזילי מ-MEZZE, לארוחה נטולת רגשות אשם. במשך שבוע שלם יוגש תפריט טבעוני מיוחד במסעדת טאיזו, שיאפשר גם לחובבי הבשר ללמוד לחבב טופו

תגובות

אפשר לומר בודאות שהטבעונות כאן כדי להישאר. תרצו או לא, יותר ויותר בני אדם רואים את האור ומחליפים את הדיאטה הבשרנית בתזונה רוויית דגנים, קטניות ושאר ירקות; המסעדות, בהתאם, מספקות את הביקוש הגובר לאוכל נטול רגשות אשם. השף יובל בן נריה, מטאיזו, לקח את העניין ברצינות וחבר לגל ברזילי מ-MEZZE ל"שבוע אדמה". ברזילי מתרגל טבעונות מגיל צעיר, ומבשל אוכל טבעוני ונטול גלוטן במסעדתו שנפתחה בתקופה שבה מסעדנים רבים לא הצליחו לבטא את המילה קינואה. בשבוע הקרוב, הוא יתארח אצל בן נריה לשבוע של גורמה טבעוני. השניים החליטו לשתף פעולה ויצרו תפריט על טהרת הצומח, כשלנגד עיניהם האתגר ליצור מנות אסיאתיות מגוונות ומעניינות מספיק, בלי להשתמש במרכיבים מן החי דוגמת חלבון, יוגורט או רוטב דגים, שמוצא את דרכו אל רוב המטבחים של אסיה. במקומם אפשר למצוא קרם קשיו, חלב שקדים, אבקת אפונה צהובה ועוד חומרי גלם מפתיעים.

טאיזו מתחברת לטבעונות. פוט סטירקס (צילום: ליהי גרניט)

במסגרת האירוע, מבשלת אלכסנדר תשיק בירה אורגנית שהיא מייצרת מלתת וכשות אורגניים, על פי הכללים המחמירים ביותר וללא תהליכי שימור. ה"אלכנסר בלונד-אורגנית" תוצע בשתי המסעדות במחיר מיוחד בין ה-8 וה-10 בספטמבר. 

מרענן וממכר. טופו קדיתא בטאיזו (צילום: ליהי גרניט)

המנות שנרקחו עבור החגיגה שואבות השראה מהתפריט הקבוע, מלאות טעמים וטקסטורות, ועם כל ביס, משכיחות מאיתנו, הקרניבורים, את העובדה שאין בהן זכר לבשר, חלב או דגים. בין המנות שיוגשו אסור לפספס את הקרפצ'ו טופו קדיתא, שמוגש עם חמציץ, פאק צ'וי אדום, צ'ילי, אצות וואקמה ותיבול פיקנטי-רענן שרק עושה חשק לעוד; סלט סיני ממכר ומלא טעמי אוממי עם פטריות יער בשרניות, מורנינג גלורי, קייל ורוטב פטריות; פנקייק אורז שחור שאוכלים עם הידיים, ובו חביתת טופו, כורכום, עגבניה שחורה ובצל סגול; נאמס קריספיים עם גזר, בוטנים ופניני טפיוקה; ודאל באט עם במיה תאילנדית, חלב קוקוס וביייבי זוקיני, לחובבי האוכל ההודי. אי אפשר לסיים בלי מלבי קרמי עם פרוסת אננס, סורבה למון גראס וקציפת קוקוס, בו טמונים פתיתי צ'ילי חרפרף שנגלים רק בסוף כל טעימה.  

טעימים גם בלי שרימפס. נאמס בטאיזו (צילום: ליהי גרניט)

שלוש המנות הטבעוניות שיזכו לאהדת הקהל הגדולה ביותר יכנסו לתפריט של טאיז, בתום "שבוע אדמה", ויצטרפו לארבע הקיימות. בנוסף - MEZZE תאמץ חלק מהמנות המיוחדות, ואפשר יהיה לטעום אותן בווריאציה עממית יותר, אחרי האירוע. 

» טאיזו - מנחם בגין 23, תל אביבמתי: שני-רביעי, 8-10.9

*#