${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המסעדה שמשדכת בין קובה לגפילטע פיש

מסעדות תל אביביות זוכות בכבוד משגרירות איטליה, וגם - אלבי בשוק הפשפשים הופכת את ימי שלישי לשמחים יותר ומסעדה חדשה מייצגת את כל העדות. מבלים בסוף העונה החמה

תגובות

הקיץ עומד להסתיים, אבל תקופת האי ודאות נמשכת. בין הפסקת אש אחת לאחרת, זה הזמן להתפנק עם ארוחה באווירה של בית. של מישהו אחר זאת אומרת. ריבוי העדות בישראל מספק הרבה נחת עם מסעדות איטלקיות שלא דורשות כרטיס עליה למטוס, מסעדת פועלים שחוגגת טעמים מכמה יבשות וטברנה יוונית שעושה שמח עם המון מוזיקה ואוזו. ככה מגלים מטבחים חדשים.

בפעם הבאה שתפנטזו על טיסה לאיטליה ותגלו שהחור בכיס התרחב מאז הטיול הקודם, סורו לאחת מהאיטלקיות האיכותיות בעיר. מסתבר שיש יותר מסיבה אחת לגאווה מקומית: שגרירות איטליה בישראל בחרה במספר מסעדות כמתאימות לאירוח בסגנון איטלקי, מחוץ לגבולות ארץ המגף, במסגרת הפרויקט Ospitalita Italiana בשיתוף לשכת המסחר, ועדה של משרד החוץ האיטלקי מאתרת מקומות שמפיצים את תרבות האוכל האיטלקית ועורכת למתמודדים מבחנים שונים במשך כחצי שנה. את המקומות שנכנסים לרשימה בוחרים תוך הקפדה על תנאים נוקשים, ביניהם שימוש בחומרי גלם אותנטיים, מנות נאמנות למקור וצוות דובר איטלקית. בין המקומות שזכו בכבוד אפשר למצוא את מרקו, ארנסטו, קפה איטליה ולה רפובליקה די רונימוטי.

איטליה בישראל. מרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)

לאחרונה נפתחה בדרום תל אביב מסעדת מילו העדתית, שמחברת מגוון מטבחים מרחבי העולם שהשתרשו בחברה הישראלית. בראש העסק המשפחתי עומדת ז'אן וייס שגדלה על האוכל המצרי של אמה וכעת חולקת את חייה עם בעל פולני. וייס, שמכתיבה את התפריט במקום, מתלהבת מהעושר הקולינרי בארץ ושמחה על האפשרות לשלב מנות שונות ולשחק איתן על בסיס יומיומי. בכור ההיתוך הזה, בו התגבש סגנון של מסעדת פועלים משנות ה-70, אפשר למצוא מבחר תבשילים, בהם צלי בקר עם פטריות, קציצות מרוקאיות עם זיתים, לבבות ארטישוק ממולאים בבשר, קובה ואפילו גפילטע פיש. במקום מוגש תפריט עסקיות לאורך כל היום, שמאפשר להזמין סלטים, מנה עיקרית, שתי תוספות ושתיה קלה (35-59 שקלים), ובימי שישי מתקיים שוק אוכל לצד הופעות חיות ואווירה חגיגית של קבלת השבת.

» מילו - סלמה 44  

מאכלי עדות ברוח שנות השבעים. מילו (צילום: מירב חסון)

מסעדת אלבי היוונית בשוק הפשפשים חוגגת את ימי שלישי עם מוזיקה חיה. שלום לוי וליאור דורי עזבו את חיי זכייניות ההמבורגרים בראשון לציון, בניסיון להגשים את חלומם ולהפיץ את האוכל היווני של סבתא. השניים הביאו את הבשורה לשוק הפשפשים ביפו באופן הפשוט והאותנטי ביותר, עם פיתות סופלאקי מיובאות מיוון, שלושה סוגי אוזו וכלים שעשו עלייה מהרפובליקה הדמוקרטית הראשונה. כעת הם לוקחים את המסורת צעד אחד קדימה ומשיקים מדי שלישי ערב באווירת טברנה עם הופעות בוזוקי חיות, הרבה אוזו וקהל נלהב. כשמשלבים בסיפור קציצות פראסה, עלי גפן ביתיים, סרדינים וחציל ביוגורט, קשה להתעלם מהפינה השמחה בשוק.

» אלבי - רבי חנינא 2 פינת עולי ציון 6, יפו 

עושה שמח בשוק. אלבי (צילום: שרית גופן)

*#