${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: על פיצת סלט ירקות כבר שמעתם?

פיצה אמריקאית ומשקאות גלידה וסודה בפיצרייה חדשה, פרנק אזולאי פותח מסעדת דגים ופירות ים, וטעמי גלידה חדשים בהשראת חקלאות הקיץ. כל מה שצריך לדעת על כל מה שטעים

תגובות

לא מעט התרגש עלינו בתקופה האחרונה, ואחת הדרכים החוקיות והמוסריות לגמרי להתגבר על כל המתח הזה עבור רבים מאיתנו, הייתה נבירה עיקשת אחר פחמימות משמחות לבב אנוש, כשפיצה לוקחת בקלות את המקום הראשון ברשימת המועדפים. הנזקים כבר נעשו, הקלוריות נערמו, ואת הגזרה הסוררת אפשר להתחיל ולשקם רק לאחר יעבור זעם והעניינים יחזרו לסדרם, כך שבינתיים מותר ואף רצוי להמשיך באותו קו מנחם. לשמחתנו, על אף הקיפאון שחווה המשק, חלק ממסעדות הארץ מתחילות להתעורר ולהתחדש, ולהציע לכל רעב, אופציה מתאימה. השבוע נפתחה פיצרייה עם אבא ואמא מאמריקה, רשת וניליה אימצה זני פירות נדירים, ופרנק אזולאי פתח מסעדת דגים ופירות ים בהוד השרון.

» על דיינר מרוקאי כבר שמעתם?» מסעדות השף פונות לטבעונים» פחמימות מושחתות לימים קשים

האמריקניזציה מגיעה לטיילת

כל מי שמצא את עצמו ממונצ'ז לדעת אחרי בילוי בים או סתם ליל שיכרות, יודע שהדרך הבטוחה ביותר להרגיע רעב פתאומי או להשביע צורך עז בשתייה, היא הליכה אוטומטית כמעט למייקס פלייס. לבד ממעלותיו כבר הופעות שמח שעושה טוב על הלב גם לאלו שאינם אמריקאים, המייקס פלייס הוא מקום כיפי לאכול בו פחמימות, סנדוויצ'ים ובשרים שמגיעים בגודל ענק ועומדים בהגדרה "מושחתים". עכשיו, בדיוק כשהקיץ בשיאו והנהירה לים בהתאם, משיקה הרשת סניף קונספט חדש שמתרכז במנות אמריקאיות עם ובלי טוויסט. ה"מייקס פיצה פלייס" שנפתח סמוך לבר המקורי, מתמקד בפיצות, אך מציע בנוסף גם סלטים, פסטות, ראשונות, מבחר קינוחים אמריקאים, והשוס - משקאות אייס קרים סודה המבוססים על משקה מוגז, סירופים בטעמים וגלידה.

קינלי, גלידת וניל והרבה תעוזה. אייס קרים סודה במייקס פיצה פלייס (צילום: הדר רייזמן)

החידוש כאן הוא לא רק במנות שעושות כבוד קולינרי לאמריקניזציה, אלא גם בקו הבריאותי החדש והשונה משאר סניפי הרשת שמחבבים מאוד את טכניקת הבישול הטיגונית. בפיצריה החדשה כל המנות אפויות ומבושלות, ולראייה: אחת ממנות הדגל של המקום היא הפיצ-סלט, פיצה ועליה, לשבת בבקשה, סלט ירקות תקני למהדרין - כולל קוביות גבינה בולגרית. קצת אומץ, תעוזה, ואתם מסודרים.מייקס פיצה פלייס - טיילת הרברט סמואל 86, תל אביב

גם פיצה, גם סלט, ועדיין הלכה הדיאטה. מייקס פיצה פלייס (צילום: הדר רייזמן)» התפריט הטבעוני החדש של אייסברגפרנק אזולאי מגיע לבשל בהוד השרון

פרנק אזולאי, השף עם המבטא הכי צרפתי שיש, מגיע להעיר את הוד השרון מהתרדמת הקולינרית הפושה, ופותח את Dagim מסעדת דגים ופירות ים. עם רזומה מכובד וותק של 30 שנה במטבח, הרכיב אזולאי תפריט שמושפע ממטבחים איתם נפגש במסעותיו הקולינריים סובבי העולם, עם דגש על דגים ופירות ים. הצצה במנות אקראיות מהתפריט החדש, מגלה שחוץ מדגים ושאר שוכני ים, תורכב הצלחת משלל צבעים ומרקמים. כך לדוגמה מנת סשימי נורבגי צרוב, פניני טפיוקה, ויניגרט עגבניות צהובות, יוזו וליים (69 שקלים); טרטר דג ים, רביולי סלק וקוויאר וואסבי (68 שקלים), או מוסר ים צרוב, ראגו עדין של ירקות וקרם שורשים (125 שקלים). קרניבורים לא צריכים לדאוג. על אף השם הדגי, במסעדה יוגשו גם מנות בשר דוגמת צלעות טלה צלויות בעשבי יער (145 שקלים), כך שלא משנה לאיזה צד של העדפות קולינריות אתם משתייכים, התוצאה ככל הנראה תהיה הרמונית וטעימה.

כתגובת נגד (או בעד) לקיץ, יצרו אנשי רשת הגלידות וניליה לשוק האיכרים בנמל תל אביב קשרים הדוקים עם החקלאים המציגים במקום, טעמו כל פרי, רחרחו אחר זנים מיוחדים ויצרו קולקציית טעמים יצירתיים במיוחד עם דגש על רעננות קיצית. בין הטעמים החדשים: אבטיח צהוב, למון גראס, נקטרינה מזן רויטל, פטל אדום ושזיף פלאם גרנט. כל אחד מהם מבוסס על תוצרת מקומית של פירות קיץ וזנים מיוחדים שנמצאים כרגע בשיא עונת, ומכאן גם ייחוסם העילאי. במילים אחרות, ספטמבר הוא הדד ליין האחרון לטעימתם.וניליה - לרשימת הסניפים המלאההמרעננים הרשמיים של הקיץ. קולקציית החקלאות של וניליה (צילום: בועז לביא)

*#