${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

היוזמה המתוקה של בלוגרי האוכל למען החיילים

"צוק איתן" מביא עימו מגוון יוזמות פרטיות שנועדו להקל על החיילים. אחת מהן החלה מכמה אנשי קולינריה שרצו לחמם את הלב ללוחמים, והפכה למסורת אפייה בצוותא של בלוגרי אוכל מובילים

תגובות

קאפקייקס שוקולד ומרשמלו, עוגת גבינה עם שברי נשיקות ועוגת חלווה עם פיסטוקים. לא רע בתור משלוח מנות. על אחת כמה וכמה אם אתם חיילים  מותשים ומתוחים שזקוקים לקצת יותר פחמימות מנחמות וקצת פחות מנות קרב על טהרת הלוף. כשבחוץ סוער וקשה, ובפייסבוק קרבי ולחימתי, החליטו כמה אנשי קולינריה להרים את הכפפה ולהוציא מהזירה התקשורתית החמה שמתנהלת בפייסבוק, משהו טוב. "קשה לשבת בחיבוק ידיים כשקורה דבר כזה גדול בחוץ", מספרת אשת יחסי הציבור אורלי סגל, "באחד הימים הראשונים של המבצע, העליתי פוסט לפייסבוק, וביקשתי ממסעדנים באזור כיפות ברזל לחבק את החיילים והמילואימניקים ולארגן עבורם משלוח טעים. לא ציפיתי לקבל כל כך הרבה תגובות, ומשאלו התחילו להגיע בהמוניהן, התחלנו לסדר את העניין בצורה הרבה יותר מאורגנת". 

» פחמימות מושחתות לימים קשים

על הארגון, ההכנות, גיוס התרומות והפיקוח בפועל היו אמונים אלון גונן, שף ומתנדב סדרתי בעמותת "לשובע", יחד עם ארז רגב, בעליה של מסעדת מושבוצ שברמת הגולן, ובהמשך התגייסו לטובת העניין מנכ"לי חברות שרתמו את לקוחותיהם לצורך גיוס חומרי גלם ותרומות כספיות. מי שלקח את העניין צעד אחד קדימה היו בלוגרי אוכל ואנשי קולינריה, שלצד הכנת משלוחי המנות המושקעים, התאספו בביתה של אשת הקולינריה ועורכת האתר "פודפייג'" רחלי קרוט, ויחד אפו לחיילים ולאנשי המילואים מיני מתוקים שלא היו מביישים קונדיטוריית בוטיק. בתפריט: כמה סוגי עוגות בחושות, קאפקייקס במבחר טעמים, עוגיות וחטיפי גרנולה, כשעל ההכנה אמונים קרוט, אשת הקולינריה מעיין נדיר והבלוגרים גיל גוטקין מהבלוג  "מבשל ואוכל" ונטלי לוין מ"עוגיו.נט".

קונדיטוריה עלית ניידת. קאפקייקס ועוגות בחושות לחיילים (צילום: גיל גוטקין)כללחגיגה המתוקה הצטרפה רויטל אמיר, בעלת הבלוג "המערוך המקפץ", שהכינה בביתה המוני מתוקים ועוגות שמרים, וניידה אותם למטבחה של קרוט. משם עבר מרכז ההתרחשות למטבחה של עמותת "לשובע", שם עמלו עשרות מתנדבים על הכנת כריכים משודרגים לחיילים ,וניודם למוקדים בהם מוצבים סוללות כיפת ברזל, ולבסיסים שונים ברחבי הארץ.  "הדבר היפה בכל הסיפור הזה, הוא שאף אחת מהחברות התורמות ומהאנשים שסייעו כספית להרים את הדבר הזה, לא עשו את זה בשביל החשיפה", מספרת קרוט. "כל מי שהיה מעורב בנתינה הזאת, עשה את זה בצורה צנועה ובלי לפרסם, ומדובר בחברות גדולות כשטראוס-עלית, ריסטרטו, מאפיית אנג'ל, משק יעקבס ובשפים מוכרים דוגמת מיקי שמו ומתן אברהמס ממסעדת הדסון".

פחמימות שעושות נעים בבטן ובלב. המשלוח המתוק מבלוגרי האוכל (צילום: רחלי קרוט)

 לחבילה הסופית, שכללה כריך, פירות, ירקות ומשקה, צירפו המתנדבים את הקאפקייקס, העוגות הבחושות, עוגות השמרים והעוגיות, וגם הוסיפו ציורים שציירו עבורם ילדי האזור, יחד עם ברכת חזרה בשלום. את המשלוחים המתוקים, שהלכו וגדלו  מ-1200 חבילות בשבוע הראשון, ל-4000 בשבוע השני למבצע, ניידו אנשי העמותה לרחבי הארץ ושימחו  את החיילים, שהשיבו בסמסים מלאי תודה. קרוט, סגל וחבריהם למבצע המתוק, קוראים גם השבוע לכל מי שמעוניין ופנוי, להגיע ולסייע בהכנת חבילות מזון ודברי מתיקה. פרטים נוספים על ימי האפייה אפשר למצוא בפייסבוק של רחלי קרוט.

*#