${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדה החדשה של אבי לוי: אוכל רחוב חדש-ישן

שנתיים אחרי שפתח את "המוציא", אבי לוי מכריז על פתיחתה של האחות הצעירה והלא פחות אסלית. שפונדרה ומסבחה שעועית הן חלק מהמנות שיעמידו בתור את מיטב הגרגרנים

תגובות
אמיל סלמן

שנתיים עברו מאז פתיחתה של המוציא מבית היוצר של אבי לוי, שהתבססה כאחת המסעדות הפופולריות באזור הבירה, וכעת מרגיש זוכה העונה השניה של מאסטר שף בשל לפתוח מקום חדש. בית הכוון הכשרה ששוכנת במבנה אבן עתיק במתחם תחנת הרכבת הישנה בירושלים, ממשיכה את הקו הקולינרי של האחות הגדולה עם מטבח צפון אפריקאי, צבעוני ושופע.

במקום ששימש בעבר בית למכווין הרכבות הראשון באזור והיה נקודת מפגש בין אנשים ותרבויות, מתכנן לוי לשלב בין זכרונות ילדות וטעמים מהמטבח האלג'יראי, ומגיש מנות שהן הפרשנות האישית שלו לאוכל ירושלמי אסלי, ביניהן מחמר, שהיא פשטידת ירק עם בטטה, תפוח אדמה ובצל ירוק (26 שקלים); אומלט עם צ'יפס דקיק בתיבול עדין (32 שקלים); כפתא סינייה של קבב וטחינה אפויה (39 שקלים) ושפונדרה מלילה על הפתיליה (43 שקלים). לצד כל המנות שגורמות לבלוטות הטעם להזדקר, יוגשו סלטים שמיוצרים במקום, דוגמת מסבחה שעועית (22 שקלים); קונוסים של צ'יפס מתובל בעמבה (19 שקלים) וכרובית מטוגנת (26 שקלים).  

מסעדות הרחוב הולכות ומתרבות, ובין אם פתיחתן בכל סמטה חשוכה היא תוצאה ישירה של המחאה החברתית, ביטוי לגעגוע למסעדות הפועלים הותיקות שסוגרות את הבאסטה, או רק טרנד, אפשר לומר בוודאות שגם בית הכוון הצטרפה לרשימה. את האוכל שלכם תוכלו לקבל בכלי סיניה מסורתי עם כוס משקה, או בפיתה אוורירית מבצק חלה אם אתם ממהרים לברוח. כך או כך צפויה חוויה חמימה שתשלח אתכם לרגע אל חיקה של אמא (או השכנה, אם לא היה לכם מזל).

» בית הכוון - דוד רמז 4, ירושלים

*#