אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קשיו-צרלה: הכירו את הפיצריה הטבעונית הראשונה

בצק פריך נטול מוצרים מהחי, גבינת קשיו במקום מוצרלה ותוספות שלא היו מביישות מעדניית בוטיק. פיצריה טבעונית חדשה נפתחה בלבונטין, ויש גם ערך מוסף תמחורי

תגובות

אם תשאלו את הטבעונים המצויים מהו הדבר שאליו הוא הכי מתגעגע, 90% מהם יצביעו לעבר הפיצה - מלכת הבצק הפריך והגבינה הנמתחת, ויביטו לעברה ארוכות בחום. זה בדיוק מה שעמד לנגד עיניהם של גיא אבן ויוסי לאופר, טבעוניים למהדרין וחובבי פיצה, שעומדים בראש ה"חתול הירוק", הפיצריה הטבעונית הראשונה בתל אביב. על טהרת בצק הפיצה המסורתי (שלא תמיד מכיל ביצים), מתפקד בצק שפיתחו אבן ולאופר, אחד מבעלי בודהה בורגרס סניף  אבן גבירול. את מקום המוצרלה תופסת גבינה מיוחדת שמכינים במקום מקשיו, ורוטב העגבניות מגיע מהמטבח ולא משימורים. השוס האמיתי הוא בתוספות המשודרגות: ארטישוקים, בטטה אפוייה, עגבניות מיובשות שמכינים במקום וגם פטריית פורטבלו עסיסיות. בהמשך ינסו מתכון עם סייטן שמזכיר במרקמו בשר, ובאופן כללי מבטיחים לאמץ בחום כל מתכון שיצלח את השידוך לפיצה.

» הסכסוך הבשרי-טבעוני והסיכוי לדו קיום» יוגורט על בסיס סויה, גלידה ופרוזן טבעוני» מתכונים טבעוניים לשבועות

"למרות הגעגוע הגדול לפיצה, בשום שלב לא ניסינו ליצור העתק טבעוני לדבר האמיתי", מספר אבן. "לבצק, שהוא העיקר בפיצה, הגענו אחרי הרבה ניסויים וטעייה, והצלחנו ליצור מרקם מעולה שמבוסס על חומרי גלם טובים. כשהגענו לגבינה, הבנו שאי אפשר לחקות את המרקם של גבינה אמיתית. ניסינו כל מיני גבינות שמבוססות על סויה, אבל טעמי הלוואי היו חזקים ובלתי אכילים, וככה התחלנו להתעסק עם קשיו והגענו למרקם וטעם מעולים".

בצד מסתתר חלון האלכוהול. פיצריית החתול הירוק (צילום: כפיר כהן)

זה משהו שגם הלא-טבעונים יסכימו איתו?"המרקם והטעם של מוצרלת הקשיו מוצלחים וטעימים כשלעצמם, בלי קשר לפיצה. בימים הראשונים חילקנו פיצות לעוברים ולשבים, וגם אוכלי בשר והצמחונים, אכלו בלי לדעת שמדובר בפיצה טבעונית, והתגובות היו ממש טובות".

המקום מונה ארבעים מקומות ישיבה, אבל אפשר לקחת גם בטייק אווי, ובהמשך מתכוונים להרחיב את התפוצה הגיאוגרפית עם שירות משלוחים ברחבי העיר. בשלב זה מגישים במקום רק פיצות, ובשבועות הקרובים יתווספו לתפריט קינוחים טבעוניים של עלמה נוימן, קונדיטורית טבעונית המתמחה במתוקים, ואולי גם קפה לצד מיני המתיקה. והנה בשורה טובה לכיס הטבעוני, אבל לא רק: פיצה טבעונית אישית ומשביעה עם תוספות, תעלה 35 שקלים, ובעלי המקום מתכוונים להמשיך ולשמור על תמחור ידידותי והוגן שלא ירוקן את הכיס.

לא מחקה, ממציאה את עצמה מחדש. פיצה טבעונית בחתול הירוק (צילום: כפיר כהן)

שכנותו של המקום לבר ההופעות "לבונטין 7", מאפשר דיל לא רע, במסגרתו מועברים דרך החלון המקשר בין הפיצריה הטבעונית לבר, מיני משקאות אלכוהוליים, ולמפזזים בבר, פיצה טבעונית שהולכת מצויין עם בירה קרה. בימי המונדיאל יתווסף מסך שיקרין משחקים וישלב, לדברי בעלי המקום, בין תענוגות החיים: פיצה, משחק טוב ובירה קרה. רק השאלה הנוגעת לשם המקום "החתול הירוק", נותרת בגדר מיסתורין. "אין סיפור מיוחד, מקורי או מקסים סביב השם הזה", מספר אבן, "זה התחיל בשם בספרדית שמאוד אהבתי, ושאיכשהו במהלך התרגום לעברית, הלך לאיבוד ומצא את עצמו בתור "החתול הירוק".החתול הירוק פתוח בימי א'-ה' בשעות 18:00-23:00.

החתול הירוק - לבונטין 7, תל אביב

*#