${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הכירו את אסיה הקטנה

מסעדה תאילנדית חדשה מבית יריב מלילי תפתח בעוד חצי שנה, ואנחנו מריירים מציפיה. וגם - הקופי בר פותח את דלתותיו עם מטבח ותפריט מעודכן ובר-חנות יין חדש צפוי להפתח בשרונה. כל מה שחדש וטעים

תגובות

עולם המסעדנות בתל אביב לא נח על שמריו, ומתעדכן באופן קבוע: בטח שמתם לב שרחוב הארבעה הופך בהדרגה לאסיה הקטנה - מסעדת אונמי הוותיקה ויחידת המשלוחים שלה, סניף גדול של ג'פאניקהמינה טומיי שנפתחה לפני ארבעה חודשים ולאחרונה גם אובן קובן, מבית היוצר של אונמי, שמגישה אוכל רחוב יפני. לאחרונה נודע כי יריב מלילי, השף של הבית התאילנדי, זומם על מסעדה חדשה באזור. חוץ מזה הקופי בר חוזר לפעילות אחרי הפסקת התרעננות קצרה של שלושה שבועות ובמתחם שרונה, שלא מפסיק לספק בשורות, נפתח בר יין חדש ומבטיח. הולך להיות מסקרן.

כשחושבים על אוכל אסיאתי מנחם שאף פעם לא מאכזב, בית תאילנדי הוא הבחירה המובנת מאליה, עם מטבח תאי מסורתי שלא מתחנף ולא מנסה להתאים עצמו לחך הישראלי כמו רבים אחרים. בעוד כחצי שנה חובבי האוכל המופלא הזה (ועוד לא נמצא כזה שאינו חובב) יוכלו ליהנות מיעד נוסף מבית היוצר של יריב מלילי ואשתו סונן, בבית פלטינום ברחוב הארבעה, לשעבר משכנו של מועדון הקצינים. פתיחת המסעדה החדשה הוא רעיון שמקנן במלילי מאז יסודה של בית תאילנדי, ולמרות זאת חלפו 18 שנים מאותו יום שמח ועד עכשיו. "הלקוחות למדו אותנו, ואנחנו למדנו אותם", אומר מלילי, שמרגיש בשל להכניס טעמים חדשים ללקסיקון הישראלי. ואכן, עם אין סוף תוכניות בישול שמפמפמות מונחים מעולם הגסטרונומיה, ומורידות מיני מאכלים אקזוטיים לעם, קהל הסועדים מגלה פתיחות גדולה, שלא הייתה קיימת בעבר. במקום החדש יוגש אוכל רחוב פשוט ובתפריט שיורכב לפי הקו המוכר, יופיעו מנות בסיסיות שקיימות בבית תאילנדי. עם זאת לא מדובר בסניף נוסף של המסעדה האם והכוונה היא להגיע ל-80 אחוזים של מאכלים תאים חדשים, כי בכל זאת, תאילנד לא קטנה ותפריט אחד צר מלהכיל את כל ההיצע. מלילי ואשתו יהיו אמונים על המטבח יחד עם שותפים חדשים – חברה של סונן ושמה נאם ובעלה חיים הורוביץ, מבעלי טבע.

לא עומדת להפוך לרשת. פאד תאי בית תאילנדי (צילום: דודו בכר)

יחד עם המסעדה החדשה, יגדלו החוות, בהן מגדלים את התבלינים והירקות של המסעדות והאותנטיות התאית תשמר גם בכל מה שקשור לעיצוב וכמויות האוכל. במקום החדש מתכוונים להשתמש בכלים אותנטיים, ולהגיש את המנות כפי שהן, ובגודל שבו נועדו להגיע לסועד. "לכל מנה יש גודל משלה, שאין לו קשר לסדר הארוחה", אומר מלילי שמחפש להיפטר ממניירות מערביות שמרגילות את הסועדים למנות ראשונות קטנות ועיקריות גדולות יותר. כל מה שנותר לנו, המעריצים הנלהבים, הוא לחכות בחוסר סבלנות.

אחרי 19 שנים של פעילות רצופה, הקופי בר, מרשת R2M והאח הגדול של הבראסרי והוטל מונטיפיורי, נסגר לשלושה שבועות של התרעננות ומתיחת פנים. המטבח שופץ, רווח וסודר מחדש, ובחלל הראשי שינו מעט את המבנה עם קיר שהוזז לנוחות הסועדים. השבוע הביסטרו הותיק נפתח מחדש ועם גל השינויים נוספו מנות חדשות לתפריט, דוגמת קרודו אינטיאס עם קרם אבוקדו, כוסברה, חלפניו ועגבניות מיובשות; אנדיב צלוי בגריל פחמים לצד גורגונזולה, בלסמי ואגוזים, ובגזרת הבשר נוסף נתח קצבים עם זוקיני צרוב, ליטל ג'ם וטאפנד זיתים. נאמניו של ההמבורגר ביין לא צריכים לחשוש - קלאסיקות אהובות לא צפויות להיעלם וימשיכו לצאת מהמטבח כמו פעם.

איפה: קופי בר - יד חרוצים 13, תל אביב

קלאסיקה לעולם נשארת. המבורגר ביין בקופי בר (צילום: רותם מימון)

מתחם שרונה לא מפסיק לגדול, ועכשיו נפתח בו בר יין בקונפסט שעוד לא קיים בישראל. הטייסטינג רום הוא בר יין וחנות יין, בו מאוחסנים עשרות יינות שונים במערכת יין אוטומטית שמונעת ממנו להתחמצן. את היינות אפשר לטעום עם כרטיס מגנטי נטען, כן, כן, ממש כמו הרב קו הידוע לשמצה, בשלוש מידות מזיגה שונות ובמחירים שונים. את המקום פתח אבשלום כהן, הבעלים של יקב הבוטיק אבשלום, אחרי ביקור בטוסקנה, אוסף היינות הורכב על ידי רוני ססלוב ועל תפריט האוכל הטאפאסי אמונה השפית אביבית פריאל-אביחי מאוזריה. חוץ מיין, מגישים בבר, הממוקם בתוך מבנה טמפלרי עתיק, גם בירות וקוקטיילים. תשאירו את מפתחות הרכב בבית.

איפה: tasting room -  קפלן 36, תל אביב

קונספט משכר במיוחד. טייסטינג רום (צילום: רן בירן)

» איפה אוכלים במתחם שרונה?

*#