אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: משהו טוב קורה במרתפים של שרונה

בר היין החדש מקבוצת ז'אז'ו נפתח בשרונה, בית הקפה חברתי של דיזנגוף, פרידה מהגסטרו פאב, ארוחת בוקר בין עתיקות ועוד חדשות

תגובות

אחרי המתנה ארוכה מאוד, נראה שמתחם שרונה מתחיל לקרום עור וגידים ומתחיל לצאת לדרך טיפין טיפין (טוב, ככה זה כשמדובר במתחם עם עשרות מסעדות, ברים ובתי אוכל), אבל כמו שזה נראה כרגע - ז'אז'ו היא הפתיחה הגדולה והמרשימה ביותר עד כה במתחם. יותר משנתיים של עבודה על המקום ושינוי שם (זוכרים את קמרקנדה?) פתחו השבוע בני הזוג זיתוני את ז'אז'ו בר יין שרונה. מסעדות מומלצות בשרונה - לכל הפרטיםכשעובד זיתוני הקים את בר ז'אז'ו בנווה צדק, הרבה אנשים הרימו גבה: מה לשחקן הטלוויזיה וליין, אבל כבר מההתחלה הביא הבר רוח אחרת לשכונה. אחריו הקים עובד, יחד עם בת זוגו שני, את הז'אז'ו וינו, שנחשב לאחד מברי היין הטובים בעיר, שלא לדבר על אחד היפים. מי שמכיר את הטאץ' של בני הזוג זיתוני מבין שהוא ממשיך גם במקום החדש, המנצל בית יין טמפלרי שנמצא מתחת לאדמה לטובת בר ארוך ומרשים. בניגוד למקומות הקטנים מנווה צדק, הבייבי החדש הוא מסעדה גדולה שמונה כ-120 מקומות ישיבה, כשעל המטבח מופקדת השפית המבטיחה עדי לוי. בין תחנותיה של לוי ניתן למנות את כתית של מאיר אדוני ואת מסעדותיו של השף המכוכב דניאל בולו בניו יורק, והיא תיצור במקום תפריט קלאסי עם מנות ביניים המתומחרות, לשם שינוי, בשפיות מה. כמו ביתר ברי הז'אז'ו, גם כאן הדגש הוא על מבחר יינות מרשים עם אופציה לקבל בכוסות יינות ייחודיים ונדירים שלא מוצאים בדרך כלל בארץ.ז'אז'ו - דב אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביבלחיים. ז'אז'ו שרונה (צילום: פייסבוק)

לטל דן, דור רביעי למשפה של נגרים ומייצרי רהיטים, יש גלריה שפועלת במושב עולש כבר משנת 1992. כיאה לחובב ריהוט עתיק המספק ללקוחותיו פריטים נדירים מהארץ ומהעולם, הגלריה מלאה בשנדלירים, תמונות, כלים וריהוט עתיק מהשנים 1700-1900, שמגיעים משיטוטיו באירופה. בתו, מאיה, החליטה להקשיב לקהל שהיה מגיע לגלריה וחיפש גם משהו לאכול ולשתות. "אם מוסיפים את העובדה שברחבי עמק חפר המזרחי עד בית יצחק קשה למצוא היום אפילו בית קפה אחד, מבינים שהקהל צמא לזה", אומרת מאיה. הבית בעולש, אם כן, הוא קפה-מסעדה חלבי וכשר, המעוצב כבית כפרי בטוסקנה ומשלב את החיבה לפרטי אספנות עם אוכל, שמציע קשת רחבה של מנות, משעות הבוקר ועד הערב. כך למשל בתפריט הבוקר (המוגש כל היום): בוקר כמו בבית (62 שקלים ליחיד, או 110 לזוגי) עם שתי ביצים, תוספות, טאפאס, סלט שוק ולחם, או שקשוקה ביתית עם לחם, טחינה וסלט (52 שקלים),פנקייק עם סלט פירות (42  שקלים) ועוד. בתפריט הצהריים-ערב אפשר למצוא מנות כמו: קישים עם שמנת חמוצה וסלט (42 שקלים), פסטות בתוצרת המקום (בין 42-62 שקלים) ופיצה (34-64 שקלים). מי שמחפש משהו קליל יותר, יוכל למצוא כריכים, סלטים, מרקים ופוקצ'ות תוצרת המקום כמובן. בתפריט הקינוחים אפשר למצוא פבלובה עם שמנת ופירות יער, קינוח בלגי של וופל ושוקולד בלגי עם כל התוספות, קינוח חלבה וטירמיסו ועוד. "חשוב לציין שהתפריט הוא דינמי. כיוון שהמקום מבוסס על לקוחות חוזרים, אנחנו לא רוצים לשעמם אותם", מסכמת דן.הבית בעולש - עולשבין השנדלייר לשידה העתיקה. קינוחים בבית בעולש (צילום: באדיבות הבית בעולש)

שמואל: נמצא המתחרה על התואר הפיתה הטובה ביותר בתל אביב

אחד הסודות היותר שמורים של שוק הכרמל היה הדוכן קבבים של שמואל חגאי, מדוכני האוכל הראשונים בשוק. אחרי תשע שנות פעילות בהן היה הולך בוקר בוקר לקצב, מקבל בשר, טוחן אותו ומניח על הפלנצ'ה עד שנגמר - חבר שמואל אל בת דודתו מיטל כהן (הזכורה מבית הקפה הכובשים, אותו מכרה לפני שנה) ויחד פתחו את שמואל, מן שילוב בין בסטה לדיינר ובר אוכל, המוקדש כולו לשלוש מנות בלבד (בעצם שתיים וחצי): קבב, מעורב ירושלמי, ועוד מנה שמשלבת את הקבב והמעורב - כולן מוגשות בפיתה, בג'בטה או בצלחת. המנות מוגשות עם תוספת לבחירה של אורז ואטריות אסלי,או  ירוקים כמו מנגולד, קישוא ושעועית מוקפצים על הפלנצ'ה, וטחינה וסלט ירקות (33 שקלים בצלחת, 23 שקלים לפיתה, 28 שקלים לג'בטה). בזמן שממתינים למנות העיקריות, בשמואל ישמחו לפנק עם מנות ראשונות בשישה שקלים בלבד, לדוגמת: סלט פטרושקה שמכיל את כל עשבי התיבול מהשוק עם שמן זית, שום ולימון או בכלל סלט עגבניות עם נענע יבשה, שמן זית ולימון. תשאירו מקום גם לקינוח היחיד - פנקוטה רוזטה (12 שקלים). ומה עושה את הפיתה לכזאת מוצלחת? ובכן - כנראה שזה משהו בחיבור בין הבשר, המינון, הטחינה והיד של שמואל, "צריך לטעום בשביל להבין".שמואל - הכרמל 21, תל אביבתכינו לנו אחת לקחת. שמואל (צילום: מיטל כהן)

קפה קסטל: מפיח חיים בצפון העיר

זוכרים את הבוטקה ששימשה בעבר למשרד הכרטיסים המיתולוגי "הקסטל"? כעת הוא חוזר לחיים, אחרי תקופה לא קצרה שעמד שומם, בדמות נקודת קפה מוקפדת. בשנים האחרונות לומדת תל אביב לנצל את הספק קיוסקים, ספק בתי קפה שצצו בשדרות העיר (דוגמת קפה הבימה ולה צ'ה פה). קרן אהרוני, דוד חדד ורביב וולקוביצקי מבינים דבר או שניים בשדרות, שכן השלושה מחזיקים יחד בבר הרוטשה בשדרות רוטשילד (לשעבר שמפינה). הם החליטו לגשת למכרז שהוציאה עיריית תל אביב להפעלת הבוטקה, אחרי ששמעו עליו במקרה, וזכו. "החלטנו לשמר את ההיסטוריה של הבוטקה", אומרת קרן אהרוני, "כל המיתוג והקונספט של המקום הוא סביב מכירת כרטיסים והקולנוע, כי עוד לפני שמכרו כרטיסים להופעות זה היה נקודת מכירה של כרטיסים קולנוע". נקודת הקפה מוקפת בר עץ לישיבה במקום וכן כמה שולחנות בחוץ שמנצלים את הכיכר לקפה (10 שקלים). התפריט, שנבנה על ידי השף הצעיר ניר כרמלי, מציע מאפה שמרים חלבה או שוקולד (13 שקלים), או אצבעות ליאון - מאפה פילו ממולא בגבינות או בשוקולד (7 שקלים), קוראסון וניל (14 שקלים), כריכים כמו טונה, קורנביף או טוסט שלוש גבינות, ביס סלמון וסלק או פלוט אנשובי וארטישוק (21-34 שקלים), וסלטים תוצרת המקום. הקפה המוגש במקום הוא של חברה דיאמה האיטלקית והמקום פועל כרגע במתכונת הרצה, אך כבר מסתמן כלהיט קטן של אבן גבירול פינת פנקס. "זו כיכר שלא קרה בכלום כבר המון זמן, אז תושבי הסביבה מקבלים אותנו יפה, ואומרים לנו שהפחנו רוח חיים בסביבה", מספרת אהרוני.

קפה קסטל - אבן גבירול 153,תל אביבארוחת התרמה לניצולי שואה

פרויקט מיוחד יתרחש בימים הקרובים וישתדל לפזר קצת טוב לב. מדובר בארוחת גאלה שתתקיים במתחם האירועים דופלקס בהרצליה, ביוזמת עמותת "שורשים",המסייעת בין היתר לעולים מאתיופיה, קשישים וניצולי שואה באזור תל אביב, שאין בידם להשיג אוכל לחג. העומד בראש ערב ההתרמה הוא השף שגב משה, שאסף את השפים אביב משה, שחר מאור ומיקי שמו, ויחד יצרו ארוחה בת שש מנות, כשכל ההכנסות קודש להכנת חבילות מזון לאותן משפחות. "זו כבר שנה רביעית שאנחנו עורכים את ערב ההתרמה", אומרת יו"ר העמותה, תמי שכנאי. "בשלוש שנים האחרונות חזרנו לשתף פעולה עם אותם השפים וזה לא מובן מאליו כי הם תורמים הכל - מהעבודה ועד המנות עצמן. גם הדופלקס תורם את המקום זו השנה השנייה. מכאן זו כבר מסורת". שכנאי מספרת כי היוזמה לערב עלתה לאחר שהעמותה נתקלה בקשיים לגיוס כספים עבור אותן משפחות, מכיוון שעבור 1,150 החבילות נדרשים 180-200 אלף שקלים.  כל אחד מהשפים אמון על הכנת מנה, למשל: השף שגב משה יכין מרק חצילים קלויים עם קצף כמהין ומנה של עוף ברוטב כבד אווז, אביב משה יכין לברק בקרסט של זיתי אניס וקרם וואסבי, שף שחר מאור (שף הדופלקס) יכין מדליוני אנטריקוט עם "bread pudding" ופולנטה ברוטב יין אדום, ומיקי שמו יהיה אחראי על הקינוחים עם פנקוטה דולצ'ה, מרמלדה טרופית וקרמבלס שקדים, ומוקצ'ינו - מוס שוקולד עשיר וקציפת אספרסו עם ארומה לימונית. חשוב לציין כי כל חומרי הגלם להכנת המנות, העבודה, המשקאות והיינות נתרמים לאירוע ובנוסף - מיטב סלבס ארצנו יתפקדו בערב כמלצרים. מחיר הארוחה, כולל יין חופשי שנתרם אף הוא, יעלה 370 שקלים לסועד. ארוחת גאלה לניצולי שואה - דופלקס, יום א', 30.3, 19:00, 370 שקלים עושים משהו טוב. ארוחת גאלה של עמותת שורשים (צילום: צור ריכטר לוין)השבוע האחרון של הגסטרופאב 58 כפי שאנחנו מכירים אותו

אמרו שלום לגסטרופאב, הבייבי של אבי קשי, אורל לאור והשף מיכאל גרטופסקי, ואחד מברי האוכל בשנים האחרונות בתל אביב, כיוון שזה שבוע הפעילות האחרון שלו. בשבוע הבא יעטה הגסטרו אוברול שיפוצים וייכנס לסשן ארוך של מייקאובר, ממנו עתיד לצאת המקום עם שם חדש, תפאורה חדשה, תפריט וקונספט חדש לחלוטין. עד סוף סוף השבוע הקרוב יציינו זאת בערבי פרידה מהמקום. אבי קשי, מילים אחרונות? "אחרי כמה שנות פעילות אנחנו נפרדים מהגסטרופאב ונחזור בקרוב עם קונספט חדש, מעניין ומסקרן, אבל לפני זה תבואו להגיד שלום בסוף השבוע האחרון". ביו'ש. גסטרו פאב (צילום: שרון בן דוד)

לא ברור איך זה לא קרה קודם, אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. מסעדת הפיאצה שברחוב דיזנגוף מתחדשת בתפריט בריאות נטול גלוטן, עמוס ירקות וקטניות מונבטות - אתגר לא קטן כשמדובר במסעדה איטלקית. את הדרך לתפריט הבריאות של המסעדה סלל הבעלים ואיש הלילה, אורי רז, שהחליט לפני כשנתיים להפסיק לשתות, ולהוריד לחלוטין מהתפריט כל קשר לסוכר, גלוטן ומזון מעובד. התפריט החדש יציע מנות כגון: פיצות מקמח כוסמין מלא אורגני מאיטליה ועליהן מגוון ירקות,  "בולונז" מירקות שורש וטופו טחון, ארביאטה עם רוטב עגבניות פיקנטי ותרד חלוט, ואף פנקוטה טבעונית מחלב קוקוס. שינוי נוסף וחשוב הוא שאת כל הפיצות והפסטות מהתפריט הקלאסי ניתן יהיה להמיר לקמח הכוסמין. שיהיה לבריאות. פיאצה - דיזנגוף 99, תל אביבלא תאמינו שזה בריא. פיאצה (צילום: בועז לביא)

*#