${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הסנונית הראשונה של מתחם שרונה

מקום אוכל ראשון נפתח במתחם שרונה, בר המבורגרים חדש ביפו, ביג מאמא חוזרת למתכונת משלוחים בלבד ואיפה מנגבים חומוס עם ניר צוק?

תגובות

יש כמה אנשים שבטוחים שמתחם שרונה העתידי הוא קונספירציה, שכן כבר לפני שנתיים הבטיחו לנו שאוטוטו זה קורה. אז בשביל להוכיח לכולנו שטעינו, נפתח השבוע הקפיטרי - מקום שלמעשה מגדיר מחדש את המושג קפיטריה. "זהו פאסט פוד גורמה", אומרים הבעלים - תמיר ברלקו, מי שהיה עד לא מכבר מנכ"ל קבוצת עדי'ס לייפסטייל וממקימי רשת ארקפה, יזם האינטרנט שון תל, ויניב שחף, יזם ומבעלי קבוצת שחף נדל”ן. מסעדות במתחם שרונה - לכל הפרטיםהקפיטרי מיישרת קו עם כל המקומות שהם ספק מסעדות גורמה מהירות וספק מעדניות מושקעות ברחבי עולם (בסגנון דין אנד דלוקה, קוג'ין או אוטולנגי), ששמים דגש על מזון איכותי ובריא שמוצג בוויטרינות יפהפיות ובאריזות מושקעות. המוטו, כך הם מבקשים להעביר, הוא שימוש בחומרי גלם מובחרים, שירות מהיר ותמחור נגיש. "כמי שעובד וחוקר כבר למעלה מ-20 שנה את עולם המזון והמסעדנות, תמיד מעניין אותי להביא לארץ קונספטים חדשים לצרכן הישראלי", אומר ברלקו, "בשנים האחרונות אני ביקרתי תכופות בפריז וראיתי איך עוברים שם מפאסט פוד לפאסט גורמה. השאיפה שלנו לשלב בין שני ערכים חשובים לאדם המעודכן, שהוא גם מודע לבריאותו וגם אינו סובל מעודף זמן, הביאה אותנו לקונספט החדשני של קפיטרי – שמציעה 'פאסט גורמה', מזון שהוא גם זמין ומהיר, איכותי מאוד וגם ואליו פור מאני. אני מאוד גאה בתוצאה ובכתב היד הייחודי שלנו, שיוצא דופן בתוך ההיצע המקומי של רשתות מזון. זה לא פחות ממהפכה בתחום".בקפיטרי תוכלו למצוא קפה שיובא במיוחד מאיטליה (ואספרסו ב-5 שקלים), לצד תפריט שמציע פירות טריים, רולים (עם עוף או עם שרימפס), כריכים שונים שמוצעים בפוקצ'ות, בטורטיות מקמח תירס, בפלוטים, בלחמניות דגנים או בפיתות מחיטה מלאה, שמתחממים במצנם מיוחד שהגיע מצרפת, בתוך 40 שניות (17-28 שקלים). אפשר למצוא פה גם סלטים מושקעים (אטריות אורז אסייתי, סלמון אסייתי, קוסקוס ופסטה), במחירים הנעים בין 18-28 שקלים. אם חסרה לכם שחיתות, בקפיטרי יחכו לכם גם מאפי בוקר ומאפים ביתיים. במהלך 2014 צפויים להיפתח לקפיטרי עוד שני סניפים באזורים עסקיים והרשת אף צפויה להתרחב.תמיר, לא מפחיד אותך ששרונה יהפוך לעוד מתחם כושל?"שרונה הולך להיות מטורף. אני יודע לזהות נדל"ן ומיקומים. שרונה ממוקם באזור שנמצאים בו 60 אלף איש ביום והם צריכים פתרונות הסעדה. תראה אילו עוגנים ענקיים יש בשרונה. לשמחתי, כמקום הראשון שנפתח פה, המתחם כבר מוכיח את זה. צפויות כל כך הרבה אטרקציות שזה יהיה המקום הכי חזק בתל אביב".קפיטרי - מתחם שרונה, תל אביבמשנים את כללי המשחק. קפיטרי (צילום: שרית גופן)אורבנו וייחו: המבורגר חדש ביפו זוכרים שבשבוע שעבר כתבנו ששוק הפשפשים מתעורר? אז תוסיפו לזה גם את אורבנו, בר אוכל מהוקצע ומרהיב ביופיו שהתמקם באחד ממבני האבן היפים של האזור עם תפריט מפתה שיצר יענקלה שיין (שיין אנד שארפ). הרעיון מאחורי המקום החל כשהבעלים חיפשו המבורגר באזור יפו וכשלא מצאו החליטו לפתוח מקום כזה בעצמם. אבל רק כששיין נכנס לתמונה, התפריט התהפך והתרחב וכעת אורבנו מציעה חווית בילוי שנותנת פייט הגון לאבולעפיה ולמי שמחפש משהו לאכול באזור. שיין הביא אל התפריט את כל הדברים שהוא מתמחה בהם: במנות הפתיחה מככבים טחינה עם קציפת חציל לצד לחם פרנה מרוקאי, וסלטים כמו קייל, אסייתי או קיסר. במנות העיקריות, מקדישים מקום של כבוד להמבורגר טלה (עם שתי קציצות של 110 גר' כל אחת ותוספת. 54 שקלים), המבורגרים צמחוניים (וגם לא מעט פתרונות לטבעונים), שניצלונים ופיש אנד צ'יפס, קלמארי מטוגן, שרימפס בטמפורה ומנה מיוחדת של קציצות עוף ביתיות עם עשבי תיבול ברוטב אפונה ירוקה (46 שקלים למנה ענקית)., גם תפריט האלכוהול הולך כאן על תמחור שפוי. בשבועות הקרובים המקום יפעל החל מהשעה 19:00 אך בקרוב יימתחו השעות לכיוון הצהריים, כבר בסופי השבוע. בקיץ עתיד להיפתח הגג של המקום עם בר המשקיף אל גגות יפו ואל הים ויזכה את היושבים ביופי של בריזה. בינתיים תזמינו לנו איזה המבורגר, אנחנו בדרך.אורבנו וייחו - יפת 11 פינת עולי ציון 2, יפומאורה של המבורגרים. אורבנו וייחו (צילום: באדיבות המקום)לנגב חומוס עם ניר צוק לפני מספר חודשים פתח השף ניר צוק את הבזאר הקולינרי בירושלים, מתחם צבעוני שמורכב מ-15 בעלי מקצוע מעולים בתחומם ומציעים מגוון מוצרי גלם, מנות ומאכלים שונים. עכשיו, הבזאר מקבל חותמת של מתחם קולינרי אמיתי עם חומוסייה חדשה שפתח צוק. החומוסייה מגישה חומוס בשיטה עתיקה שהייתה נהוגה בחמאמים של ירושלים בימים עברו. לצד מנות כמו חומוס פול מסבחה (20 שקלים), או חומוס חם חמאם עם מכתש ועלי (25 שקלים), מוצעות גם מנות פלאפל (14 שקלים), סליל צ'יפס (10 שקלים), מלבי שקדים וזעפרן או מלבי חלב אורז (15 שקלים), וחצי ליטר לימונדה גרניום במחיר 10 שקלים.

אם מצאתם את עצמכם בצפון הרחוק של תל אביב (שכונת הדר יוסף ליתר דיוק), אתם מוזמנים לעצור בקפה לאה, ביסטרו ובית קפה חדש בשכונה. מאחורי קפה לאה עומדת לאה דסטר-ניצן, בשלנית חובבת שבעברה אפשר למצוא זכיינות של סניף קפה ג'ו וגם את בר הקופסה בשכונה."היה חסר לי מקום משלי, רציתי להרגיש את היד החופשית שלי ולא תכתיבים מרשתות", אומרת דסטר-ניצן. אז היא פתחה את קפה לאה."קפה לאה הוא ביסטרו-בית קפה קטן, שבו אני וחברתי הטובה נירית מבשלות", היא מוסיפה, "ואנחנו מגישות פה הכל, ממנות בשריות, דרך מנות צמחוניות ולאחרונה התחלנו לשים דגש גדול על המטבח הטבעוני". בתפריט של קפה לאה אפשר למצוא מגוון ארוחות בוקר כמו: קרוק מדאם שמוגש עם סלט ושתייה חמה (48 שקלים) או שקשוקה (41 שקלים); כריכים מיוחדים כמו כריך הקציצות של לאה ובו קציצות בקר בסגנון מרוקאי (45 שקלים); פסטות טריות כמו ניוקי שלושה צבעים ברוטב שמנת, תרד ופרמזן (48 שקלים) או רביולי גבינות (52 שקלים); מגוון סלטים וגם תפריט קינוחים מפנק ובו: קראמבל תפוחים שמוגש עם כדור גלידת וניל (33 שקלים), עוגת שמרים של חמדה (26 שקלים); ועוד. קפה לאה - קהילת וורשה 54, הדר יוסף, תל אביבבואו לצפון. קפה לאה (צילום: סטודיו אדרבא)מבזקים: » סניף חדש ומהיר מצטרף למשפחת פסטה מיאה והוא יתפוס את מקומו באבן גבירול, במקום בו פעלה המסעדה האיטלקית המהירה - אוונטי. למקום החדש שיהיה בשירות עצמי יקראו פסטה מיאה סטראדה.» החלל שהשאירה אחריה בייקרי 29 יתמלא בקרוב בסניף שני למאפיה שנפתחה בתחילת הקיץ - בית לחם. בית לחם היא המאפייה של אנשי המסעדה האיטלקית אנינה שהחליטו לשלוח ידם אל מרכז תל אביב ועשו זאת בהצלחה.» אחרי שפרידה הכט סגרה את מסעדת מאכלי העדות שלה בכאב גדול, את מקומה תפסו בעלי בית הקפה-מסעדה הגאה (תרתי משמע) קוקיצה שפועל כבר כמעט שנתיים במעלה הרחוב.» פסטריה תל אביבית, משהו בין קפה שכונתי למסעדה איטלקית מהירה, נפתחה במקום סניף של הסיטי בפינת הרחובות יהודה הלוי ונחלת בנימין. ונזכור את כולן על כל פתיחה חגיגית, יש לזכור את אלו שסגרו דלתות בצער. בנובמבר האחרון ניסו מספר יזמים להחזיר את ביג מאמא להיות מסעדה פעילה, לצד שירות המשלוחים האגדי שלה. המסעדה שדגלה בעסקיות בלבד לא הצליחה לשחזר את תהילת העבר וסגרה בשבועות האחרונים את הדלת. חשוב להזכיר כי שירות המשלוחים המצליח ממשיך לפעול כרגיל.

*#