שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מחסור בכח אדם או הונאת ענק: מדוע נסגרה מסעדת רפאל?

מסעדת רפאל המצליחה והותיקה נסגרה זמנית עד ה-1 למאי. בעוד ששמועות על סיבת הסגירה ממשיכות להציף את העיר, שף עומר מילר יוצא להגנתו

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

 בתוך כל הסערה שמעוררת סגירתה של של מסעדת רפאל, ושמועות נוספות שנוגעות ליחסי העבודה בין השף והבעלים, רפי כהן, לעובדיו במקום, מפרסם השף עומר מילר (שולחן, חדר אוכל) פוסט שתומך ומפרגן בחברו כהן, בעמודי האינסטגרם והפייסבוק הפופולריים שלו. »השבוע השחור של הקולינריה הישראליתבפוסט, שצורף לתמונה של מנת הסיגרים המפורסמת של מסעדת רפאל, כתב מילר: "חברות נמדדת לאורך שנים. יש ימים טובים ויש ימים רעים. לשף עתיר לחצים במסעדה יש רק ימים רעים"..."נכון שלא עם כל  דבר שעשה אני מסכים או תומך, אבל בסוף, אנחנו עוד עומדים אצלו בתור, ולא להיפך".

כזכור, מסעדת רפאל נסגרה באופן מפתיע בסוף השבוע, ללא הודעה מוקדמת וללא מענה רשמי. בעוד שב-Ynet דיווחו כי הסגירה נובעת מתחלופת עובדים גבוהה ומחסור חמור בכח אדם, ב"כלכליסט" מדווחים על הונאת ענק במערכת המחשוב של המסעדה. כהן אישר את הפרטים וסיפר: "מערכת המחשוב של המסעדה נפרצה בידי גורמים עבריינים. העניין נמצא בחקירה". מערכת המסעדה והקופה בה מנוהלת בידי חברה בינלאומית, "מייקרוס פידליו ישראל". עוזי ראובני, מנכ"ל החברה, סיפר ל"כלכליסט" כי כהן חשד שגנבו ממנו, אך הוסיף: "דבר כזה לא יכול לקרות במערכת שלנו".רפאל נפתחה בשנת 2001 וכיום נחשבת לאחת המסעדות המצליחות בישראל, המתמחה במטבח ים תיכוני. לפני חודש פתח כהן מסעדה נוספת, מנדלי 5, המגישה ארוחות בוקר וממשיכה לפעול כרגיל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ