טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: השבוע השחור של הקולינריה המקומית

מסעדת טרומפלדור 10 נסגרה ופיר 23 התכלתה בשריפה. מהצד השני, שני מקומות חדשים בעיר מציעים מנות בשריות מפנקות ומתחם נגה מתחדש באיטלקיה חדשה 

תגובות

עם סגירתה המפתיעה של מסעדת רפאל בסוף השבוע, אפשר לסכם שימים לא קלים עוברים על עולם האוכל בתל אביב. מסעדת טרומפלדור 10 שפעלה ברמת השרון נאספה אף היא אל אבותיה וסגרה אמש את דלתותיה שלא על מנת לשוב. המסעדה, שנפתחה על ידי השף דניאל זך לפני כשנה וחצי, הביאה לרמת השרון ביסטרו בלתי מתחכם ועשוי בגובה העיניים. זך פתח את טרומפלדור 10 לאחר סגירתה של מסעדתו "כרמלה בנחלה", עקב בעיות במבנה שמיועד לשימור, בנחלת בנימין. » עומר מילר בא לעזרת רפי כהןבתחילת חודש אפריל נסגרה גם מסעדת התרנגול היפואית (רק אל תתבלבלו עם מסעדתו של השף שאול בן אדרת, תבדל לחיים ארוכים). התרנגול, שהתמקמה בשולי בלומפילד בואכה שדרות ירושלים, הוקמה על ידי רועי אברהם ונעמה פניכל ברוח המחאה החברתית, ושאפה להביא מסעדת שף לפועלים החדשים, בתמחור מוזל ובאווירה משוחררת. בצער רב, העניין כנראה לא עבד.בערב חג הפסח הלך לעולמו חיים רפאל, בעל המעדנייה הוותיקה בשוק לוינסקי ומי שקיבל לפני מספר שנים את אות יקיר העיר תל אביב. רפאל, יליד סלוניקי, הוא היחיד מבין בני משפחתו שניצל בשואה. הוא פתח את המעדנייה ב-1958 כמכולת ולימים נהפכה למעדנייה, אותה מוביל היום בנו.הזרוע התל אביבית של המסעדה הרחובותית הכשרה - פפרלדה נסגר בשבועות האחרונים, אחרי פחות משנת פעילות ראשונה. פפרדלה שנפתחה לפני כמעט עשור ברחובות ניסתה להביא לרחוב אבן גבירול תשובה כשרה לשלל המסעדות האיטלקיות שמציפות אותו, אך כנראה שזה לא היה מספיק.שריפה שפרצה במוצאי חג הפסח כילתה לחלוטין את מסעדת פיר 23 מבית מול ים, בנמל תל אביב. עד לרגעים אלה המשטרה מחפשת אחר הסיבות לשרפה ובודקת חשד להצתה. פיר 23, מסעדת המזון המהיר שפתח בן מחרובסקי לפני כשש שנים ניסתה להביא לקהל הרחב דגים ופירות ים באריזה מהקוצעת אך מהירה.נפרדים מהר מדי. טרומפלדור 10 (צילום: דניאל צ'צ'יק)מיט מרקט: האם מצאנו את השווארמה הטובה בעיר? בימים טבעוניים אלו, מקום חדש שנפתח על טהרת הבשר, מבלי להצטדק ולהתיפייף - זה דבר די נדיר. אבל חובבי האוכל סימנו לעצמם את ה-מקום להטביע בו את אהבתם לבשר, לא רק כאכלנים אלא גם כבשלנים. בינואר השנה נפתח המיט מרקט בשוק הבשר של שוק הכרמל והבטיח להביא בשורה בכל האמור באיכות הבשר ומחירו, אבל מעבר לזה - כבר שלושה חודשים שהמיט מרקט מסתמן כמקום לאכול בו את השווארמה הכי טובה בתל אביב. הבשר של מיט מרקט מגיע רובו ככולו מעדרים מקיבוץ גונן והטיפול בבשר נעשה באסכולה אחרת. "ברוב המקומות בארץ משתמשים בעגלים ואילו אצלנו יש שלושה מקורות לבשר, בעיקר פרות שמנות מזן הולנדי. מעבר לזה, גם היישון עצמו נעשה בחדר אפס והמוצרים מגיעים ל-60-70 ימי יישון", אומר השף ירון קסטנבוים - אחד משלושת השותפים במקום.

הסיפור של מיט מרקט מתחיל מיניב ברנור, עורך דין שחבר אל השף קסטנבוים (אקס פוד ארט), בשביל פרויקט שרונה מרקט והקצביה שרצה לפתוח שם. בזמן שהשוק בשרונה מתארגן, הציע השף שעורך הדין יתאמן קצת. ערב ברביקיו אחד הכריע את הגורל סופית - מה שהתחיל כסוג של ייעוץ נגמר בשותפות בשוק הכרמל. השותף השלישי, אורי ויינשטיין, הגיע בכלל מההייטק ובמפגש אחד התאהב בשניים: "התגלגלתי לתוך הדבר הזה והתאהבתי. החלטנו לעשות משהו שונה, פשוט והכי טעים. אנחנו מתמקדים בחומר הגלם ובלהביא אותו במצב הכי טוב ובמחיר הכי נוח ללקוח". "נכנסתי לזה כי הבשר בתל אביב יקר נורא והשווקים הם הדבר האמיתי", מוסיף קסטנבוים, "הקהל היום מחפש בשר טוב והגיע הזמן גם לחדש את שוק הבשר בכרמל ולהציע משהו לא גבוה, לא נמוך אבל נקי ומצוחצח".אז איך כל כך זול פה?"אנחנו בוחרים בקר ספציפי וקונים את הבשר כשהוא עוד חי. בשאר הקצביות יש הרבה ידיים בין המגדל ועד לקצב, וכולם מרוויחים על זה. אנחנו פשוט קיצרנו תהליכים. הרעיון של מיט מרקט הוא לנפק בשר טוב במחירים הזולים בכ-30% מהקצביות בעיר, ובעיקר להכיר לאנשים נתחים שהם לא כל כך מכירים. אפשר לבוא ולשאול על נתח, ובינתיים יצלו לך חתיכה ממנו בצד". מעבר לקצביה החליטו אנשי המיט מרקט גם לפתוח את "נקסט דור", מקום קטן שמציע שווארמה נהדרת. יש שלוש מנות קבועות בתפריט המצומצם שיצר השף: שווארמת מעושנים עם מרינדה (40 שקלים בצלחת, 30 שקלים בפיתה), קבב ירושלמי מבשר טלה  (35 בצלחת, 25 בפיתה) ותבשיל. "זה לא מסעדה, אלא בית אוכל", אומר השף, על אף שמדי יום מוצעת מנה מתחלפת כמו תבשיל צוואר טלה, קציצות ברוטב עגבניות, או זנב שור בכורכום. בימי שישי אווירת השוק משתלטת ומסיבת קבלת שבת מתחילה בשעות הבוקר המאוחרות עד השעה 16:00.מיט מרקט - יום טוב 3, שוק הכרמל, תל אביבאפשר לבוא עם שאלות. מיט מרקט (צילום: רותם מימון)שייטל בר: כשבשר ואלכוהול נפגשים

החדשות הטובות ממשיכות להגיע לקרניבורים. בסמוך לכיכר דיזנגוף, איפה שפעל עד לא מזמן סניף של רשת דרינק פוינט, נפתח לאחרונה השייטל בר, בר אוכל שמציע מגוון משקאות אלכוהוליים ותפריט שכמעט כולו על טהרת השייטל. "בחרנו לבסס את כל המנות על שייטל כי זה נתח משובח, רך, וטוב, שמחמיא מאוד לקרפצ'יו, לסטייק ולהמבורגר", אומר סמי דרוויש, בעל המקום.

"בשנת 76' פעל במקום בר בשם 'גולד בירה", מספר דרוויש, "זה היה המקום של אבא שלי. לכן, היה לי חשוב להמשיך את דרכו באופן מסוים ואחרי דרינק פוינט והפרשנות שלי לגולד ביר, החלטתי לפתוח את שייטל בר". ומה בתפריט של המקום? קרפצ'יו שייטל עם שמן זית, חומץ בלסמי רוקט ופרמזן (36 שקלים), סושי שייטל במילוי אספרגוס, עירית, אבוקדו וגמבה אדומה, צרוב על הפלנ'צה עם איולי צ'ילי ועשבי תיבול (34 שקלים), סטייק שייטל פרוס דק צרוב על הפלנצ'ה, עם אנטיפסטי וצ'ימיצ'ורי (55 שקלים), קבבוני שייטל וטלה על חציל קלוי , טחינה וכוסברה (55 שקלים) ועוד. למרות שם המקום, גם הצמחונים לא מקופחים פה ויוכלו ליהנות ממנות של ברוסקטת פטה, פלפל קלוי ואורגנו (22 שקלים), סלט ירוק או סלט ים תיכוני (32 שקלים), וסופלה שוקולד (30 שקלים). שייטל בר - דיזנגוף 91, תל אביבזה סושי? זה שייטל? זה סושי שייטל! (צילום: סמי דרוויש)ג'מה: האיטלקיה החדשה במתחם נגה מתחם נגה הולך ומסמן את עצמו כמתחם קטן ואלטרנטיבי לכל המתחמים הנוצצים הנפתחים בעיר.והחברה החדשה באזור היא ג'מה, מסעדה איטלקית חדשה של השף רמי אמינוב (אקס אוליברי) ואחיו גילי. "ג'מה היא מסעדה איטלקית עם תפריט שהוא סוג של יומן מסע שלי מכל ההשתלמויות והטיולים הקולינריים שלי באיטליה", אומר השף אמינוב, "מכל מקום הבאתי קצת דברים ובניתי תפריט שהוא לא אופייני לאזור אחד, למעט הפיצות שהן בסגנון נפוליטני. לטובת העניין הבאנו טאבון מיוחד מפירנצה, שייתן לנו את המוצר הכי דומה למקור". אמינוב פתח את ג'מה במקום בו פעלה המסעדות פויקה וזיגל הגדול, ומספר כי המקום הוא מן הגשמת חלום עבורו. "אני גר ליד מתחם נגה וחיזרתי אחרי החלל הזה הרבה מאוד זמן, כי זו פינה מדהימה בבניין באוהאוס מול התיאטרון. הרבה זמן שגילי ואני רצינו לעשות משהו יחד וכשהמקום כאן התפנה פשוט הרגשתי בשל לצאת לדרך עצמאית ולהגשים את החלום".

בתפריט של ג'מה אפשר למצוא מנות ראשונות כמו פוקצ'ה מהטאבון למשל עם רסק עגבניות ופלפל חריף (15 שקלים), סלט סלקים שיוצא אף הוא מהטאבון ומשלב גם גבינת עזים ופיסטוקים (39 שקלים), פולנטה מתירס טרי עם פרחי כרובית צלויים בטאבון עם פירורי פוקצ'ה (42 שקלים), בגזרת הפסטות (בין 49-59 שקלים) תמצאו פסטה פפרדלה בעבודת יד עם תבשיל שוק טלה בבישול ארוך עם ירקות שורש וזיתים שחורים (59 שקלים), ניוקי מדלורית ומרווה ברוטב ערמונים ובזיליקום (54 שקלים) ופפרדלה פלפל קלוי עם אפונת שלג (48 שקלים). הפיצות נעות בין 45-52 שקלים ומציעות מאפים כמו קרבונרה, פפרוני וביאנקה. גם מחלקת ריזוטו מושקעת יש בתפריט (49-56 שקלים) עם חצילים שרופים בטאבון ומוצרלה מעושנת. המחירים, כמו שאפשר לשים לב - סבירים. ליד כל המנות בתפריט מצוין האם יש אופציה לצמחונים או טבעונים והמקום דוגל גם בפסטות מקמח דורום ובעתיד ייכנסו גם פסטות מקמח תירס בעבור אלו שנמנעים גלוטן.ג'מה - תרצה 14, יפוחולמים באיטלקית. ג'מה (צילום: רמי אמינוב)

*#