אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מי יציל את ענף היין הישראלי?

עמותה חדשה תנסה להציל את הענף הגווע. וגם: סנדוויץ' בר חדש לבעלי ה"זופה", פיצה חדשה מאיטליה מגיעה לתל אביב ודוד ויוסף עוברים לוקיישן

תגובות

"אני רואה בזה שליחות", מסביר יוסי בן אודיס על החלטתו להקים עמותה להצלת ענף היין הישראלי. בתקופה האחרונה יקבים עצמאיים מוצאים עצמם במצב בעייתי: הם מפטרים עובדים, לא קולטים ענבים ולאט לאט מצמצמים פעילויות. בן אודיס, סומלייה ומבעלי מסעדת הטרקלין בתל אביב, השתתף בכנס ייננים שהתקיים בתחילת החודש בראש פינה ובו עסקו בסיבת הגוויעה של תעשיית היין הישראלית. "יצאתי עם בטן מלאה. נושא הכנס היה מציאת פתרונות ייצוא, כי היין המקומי מיצה את עצמו בארץ. הבעיה היא שלישראלי הממוצע אין נגישות ליין מקומי, מכיוון שהרבה מסעדות מעדיפות יין מיובא. אז לפני שאני בא בטענות על המצב - אני עושה בעצמי. אין לי יקב לקדם, ואם יסגרו עשרות יקבים זה לא ישנה לי כבעל מסעדה, אבל כואב הלב - זאת תעשייה שלמה שעומדת למות". זו באמת כזו קטסטרופה?"אין כמעט אף יקב שעמד בצפי שלו השנה. כולם הגדילו את כמות היצור וכולם נטעו ענבים, אבל אין מספיק קונים. אף אחד לא חשב לרגע שיהיה המון יין שלא יצליחו למכור". אז מה אתה מציע?"הכרזתי שאני מקים את עמותת היין. השלב הראשון הוא כנס שייערך בטרקלין ומטרתו להעשיר את הידע של הייננים בדבר ביחסי ציבור, רישוי ושיווק. יש המון כנסים מקצועיים, אבל אף אחד מהם לא מלמד איך למכור יין. היינים לא יודעים מה זה בראסרי וקופי בר, הם לא יודעים איך לתמחר, איך למכור למסעדות ולמי לפנות. זה דברים שצריך ללמוד".נראה שהקהל הישראלי התבגר והתחיל לשתות הרבה יין, לא כך?"יש יותר מודעות ליין אבל זה לא מספיק ואנחנו עדיין רחוקים מהנעשה בעולם. הקונה הממוצע שמגיע למדף היינות רואה יותר יקבים מחו"ל מאשר יינות ישראלים, שנחשבים ליקרים יותר". איזה פעילויות אתה מתכנן במסגרת העמותה?"מלבד הכנס, אנחנו מקווים להתחיל במסורת של שוק יין ישראלי, לתת לאנשים את האפשרות לטעום ולרכוש ישירות מהיצרן, בלי פערי תיווך. רעיון נוסף הוא לחייב כל יקב למכור יין אחד לפחות במחיר של עד חמישים שקלים לבקבוק. אני מקווה שהייננים יבינו שהשוק דורש יין זול ונגיש יותר".איך התגובות בשטח?"יש היענות גדולה מאוד. בתוך שבוע למעלה מ-400 אנשים הביעו עניין בעמותה. נכון שפעילויותה יבואו על חשבון חנויות היין וגם בי התהליך הזה יפגע, אבל יש פה משהו שהוא גדול יותר". יציל את היין? יוסי בן אודיס (צילום: אייל טואג)

מלצר, יש לי שף בסנדוויץ' קובי בנדלק ועופר אלמליח, מבעלי הזופה הוותיקה באבן גבירול פתחו בתחילת השבוע את הסנדוויץ' - סנדוויצ'יית שף חדשה בנחלת בנימין בה יגישו פרשנות חדשה ויצירתית למושג כריך. יחד עם זאת, הבאים מרחוב אחד העם ימצאו שמדובר בסניף נוסף של ה"זופה". עופר אלמליח, מזל טוב. אתם מבלבלים את האויב?"המקום מחולק לשניים. אנחנו ממוקמים בנחלת בנימין פינת אחד העם - כשמכל צד מדובר בכניסה למקום אחר - זופה וסנדוויץ'. הזופה היא העתק מדויק לסניף באבן גבירול, שסגור כעת ויפתח לקראת החורף. הסנדוויץ' הוא בעצם גולת הכותרת שלנו, מיזם חדש שבא ממקום לתת חוויה אחרת באוכל". אז למה דווקא סנדוויץ'?"יוצא לנו לאכול המון סנדוויצ'ים. זה מאכל בסיסי ופשוט, שנמצא לאורך כל שכבות האוכלוסייה, ורצינו לקחת אותו קדימה. אנחנו מגישים חמישה סנדוויצ'ים קבועים בתפריט ועוד כמה שמתחלפים אחת לשבוע. כולם מוקפדים ורובם מבוסס על בישולים - מפירות ים ועד אוסובוקו. יש לנו למשל סנדוויץ' שהוא אינטרפטציה לסביח בתוך קוראסון, עם העמבה הביתית כמובן". המחירים ינועו בין 25 שקלים לכריך הזול ביותר (סביח) ועד 48 שקלים (ג'בטת פירות ים). בין לבין אפשר למצוא כריכים כמו כריך ג'בטת בולונז עם בצל מטוגן וגאודה כמון (38 שקלים), סנדוויץ' אומאמי (הטעם השישי) עם ממרח פרמז'ן, אספרגוס ים, ביצה מקושקשת ופטריות מוקפצות בלחם שיפון דגנים (28 שקלים) ועוד. את הכריכים אפשר לקחת בטייק אווי או לשבת במקום ולאכול לצד אלכוהול או קפה.ומהצד השני, מרק. הסנדוויץ' (צילום: דן פרץ)טראנצ'ו: פיצה חדשה בעיר בין החתול והכלב לגנקי נפתחה אמש פיצרייה חדשה בשם טראנצ'ו, תחת ניצוחו של צביקה קאהן. הכל התחיל בזמן שהותו של קהאן באיטליה, אז חבר לשף אוג'יניו גלביאטי, בעליהן של מספר מסעדות באזור מילאנו. בעת שביקר בארץ, אמר השף למארחיו שיש בישראל פיצות טובות, אבל אין טראנצ'ו, ומכאן העניין התגלגל. הטראנצ'ו (פרוסה באיטלקית), שונה מהפיצה הדקיקה הנפוצה בארץ: הבצק עבה ואוורירי מאוד בזכות מסאז' עמוק של שלוש שעות, ומונח במגש אלומיניום מיוחד לפני שנאפה בתנור עצים. התוצאה היא פיצה עם ארומה מעט מעושנת ונעימה. חשוב לדעת, לא תמצאו פה תוספות על הפיצה. שף אוג'יניו גלביאטי, למה אין תוספות על הפיצה?"אני יכול לשים תוספות על הפיצה, אבל אני רוצה שתתרכזו בפיצה עצמה. שהתוספות לא יסיחו את הדעת שלכם מהעיקר".

מחיר משולש טראנצ'ו גדול (350 גרם) עולה 29 שקלים בישיבה או 25 שקלים בטייק אווי.אל תצפו לתוספות. פיצה של טראנצ'ו (צילום: בן יוסטר)דוד ויוסף עוברים דירה מסעדת דוד ויוסף נפתחה בנובמבר 2009 בצידו השקט של רחוב ירמיהו, כשעל המטבח אמונים השפים דודו אלמקיאס ויוסי שיטרית (בוגר תכנית הריאליטי "המטבח"). עם הזמן, קהל הלקוחות של המקום גדל ואיתו נפח הפעילות ולכן, בתחילת החורף תעבור המסעדה ללוקיישן גדול יותר.  דודו אלמקיאס, למה לשנות מיקום מצליח?"שלוש השנים האחרונות כאן היו כרטיס הביקור שלנו. חילקנו מספיק כרטיסים, והגיע הזמן לבטא את עצמנו כמו שאנחנו רוצים. אנחנו עושים דברים שלא יאומנו יחסית למטבח כזה קטן".משנה מקום, משנה קונספט?"המסעדה החדשה תמשיך להביא אוכל טוב ובר באווירה אחרת, יותר של מועדון. לא לדאוג, אנחנו נשארים דוד ויוסף, רק גדולים יותר ומורחבים".מסעדת דוד ויוסף תסגר במיקומה הנוכחי לקראת סוף ספטמבר ובנובמבר עתידה להיפתח ברחוב בן יהודה 126, תל אביב.יותר ספייס במטבח. דוד אלמקיאס (צילום: רותם מימון)ונזכור את כולן

על כל מסעדה שנפתחת בחגיגיות, צריך לזכור את אלו שסוגרות דלתותיהן בצער רב. ביום שני השבוע ציינו בפרידה קאלו, הבר- מסעדה של השף יואב בלימן, את ערב הפעילות האחרון. בדף הפייסבוק של המסעדה כתב בלימן: "מסעדת פרידה קאלו היא הבייבי שלי. החלטתי לסגור את דלתות המסעדה ואני כולי תקווה שאפתח מסעדה חדשה בעתיד- במיקום הנוכחי או במיקום אחר, כך שאלו לא מילות פרידה ואני מאחל שנתראה שוב בקרוב". מקום נוסף שיסגור את שעריו הוא הקורדוברו בפלורנטין. אחרי שלוש וחצי שנות פעילות יציינו מחר בערב (14 ביוני) את ערב הפעילות האחרון במקום. יונתן הלר, בעל המקום, מסר: "אחרי שלוש וחצי שנות פעילות בפלורנטין, החלטנו שקורדוברו היא כבר מסעדה, בית להמון אנשים והגיע הזמן להתקדם. אנחנו סוגרים ויוצאים לחפש מיקום חדש איפשהו בתל-אביב". עצוב.

כתבות שאולי פספסתם

*#