טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: סמדי בומבה שמה את מרוקו בפיתה

בוגרת "מסאטר שף" משיקה דוכן אוכל בדיזנגוף סנטר בתל אביב. וגם: בר חדש לעופר שכטר, ניצן רז פותח מסעדה בראשון לציון וארוחה מהסרטים במסעדת הטרקלין

תגובות

אחרי שאבי לוי פתח מסעדה לפני כשבועיים, זה רק טבעי שפליטי מאסטר שף נוספים יוצאים לדרך קולינרית. סמדי בומבה (סמדר וקנין), המשתתפת הכי צבעונית בתכנית, משיקה בסוף השבוע הבא (14.6) דוכן בשוק האוכל בדיזינגוף סנטר שייקרא "מרוקו בפיתה".סמדי מזל טוב. מה זה מרוקו בפיתה?"מרוקו בפיתה נוצר אחרי מחשבה רבה. כל הזמן חשבתי איך אני מעבירה את הטעמים שלי לאנשים שביקשו לטעום אותם אחרי התכנית. לא רציתי מסעדה שתמכור את מה שכולם מוכרים, כי קוסקוס וממולאים יש בכל מקום. אני מציעה לחם פרנה (פיתה מרוקאית אותנטית שנאפית בטאבון) ובתוכו סלט מטבוחה שכולם אוהבים, וז'עלוק (חצילים קלויים מתובלים עם שום וכמון שמעורבבים יחד). אני מכינה גם קציצות ומוסיפה להן תבלין של ראס אל חנות, שמקפיץ את הטעם שלהן. אני שמה שלוש קציצות בפרנה, מטפטפת לימון כבוש ואריסה למעלה והכל נארז בעטיפה צבעונית".אז למה דווקא דוכן בשוק אוכל ולא מסעדה?"השאיפה היא להתחיל פעמיים בשבוע בשוק האוכל ומשם השמיים הם הגבול. אני רוצה שיהיו הרבה דוכנים, אבל עם הזמן. החכמה היא לצמוח מקטן, לתת את הטעמים ואז לצבור קהל".כמה תעלה פרנה?"25 שקלים. אני רוצה שהמחיר יהיה נעים לכיס ומזמינה את כולם לטעום".

מרוקו בפיתה  ימי חמישי, החל מהשעה 12:00 ועד לשעות הערבימי שישי, 10:00-15:00מזמינה את כולם. סמדי בומבה (צילום: נועם דוד)

הבר החדש של עופר שכטר אחרי קפה אירופה ולילה מוראד, נפתח בתחילת השבוע על חורבות הוייס, פאולינה סטאש, בר חדש שאחד מחמשת שותפיו הוא לא פחות מאשר עופר שכטר. עוד שותפים הם גל שור וניר כהן בעלי האילקה וה-VIP ROOM, גיל אשרוב וחגית בורנשטיין, אשר מופקדת על העיצוב, התפריט והאווירה. גל שור, מי זאת פאולינה סטאש?"התלבטתי הרבה זמן עם השם, כי המבנה המיוחד של בית וייס דרש שם מיוחד. רצינו משהו  שיתחבר לימיה הראשונים של תל אביב. אחרי תחקיר קצר התוודעתי לחייה של פאולינה, בתו של הרצל. סיפור החיים שלה הסתדר עם מה שאנחנו רוצים לשדר: מצד אחד היא מסמלת את האליטה של התקופה ומצד שני מדובר בבחורה עצלה ובעלת צד אפל. שני הצדדים באים לידי ביטוי במקום".

במקום מספר חללים. הראשון והמרכזי הוא בר גדול, השני הוא אזור ישיבה ובר עמידה עם במה להופעות, השלישי הוא בר עישון עם מוזיקה שונה באווירה סקסית, והאחרון הוא חצר גדולה מתחת לכיפת השמיים. המקום מציע בר עם מגוון אלכוהול גדול אבל גולת הכותרת היא האוכל, שעליו מופקדת חגית בורשנטיין, שרקחה מנות טאפאס עם חומרי גלם מתקדמים כמו: טרטר דג ים, טרטר פלשתינאי, מנת דגל של סביח פטיט עם ביצה עלומה, קרפצ'יו ארטישוק בכמהין ועוד. "בסופו של דבר פאולינה סטאש הוא בר חדשני מהסיבה הפשוטה שהוא דומה יותר לברים באירופה ובארצות הברית, שיש בהם כמה אופציות לבילוי במקום אחד. אפשר גם ללכת טיפה הצידה ולמצוא בר סליזי. בקיצור, חווית בילוי מתקדמת", מוסיף שור.

ניצן רז יוצא מתל אביב באמצע חודש יולי יפתח השף ניצן רז (סושי סמבה, אונו) מסעדה חדשה במתחם יס פלנט ראשון לציון תחת השם TOKO, יחד עם אנשי העסקים יוסי גלזר ואיציק אנקונינה והמסעדן מיקל ברסקי. רז, הידוע בחיבתו לשילוב מטבחים ממקומות שונים בעולם, ממזג גם הפעם בין המטבח האסייתי ללטיני-דרום אמריקאי. על עיצוב המסעדה הופקדה האדריכלית אלונה אליאסי, שאחראית על עיצוב רשת לנדוור החדשה ומסעדת ויקי כריסטינה במתחם התחנה. "אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל טוקו היא אחד הפרויקטים הכי יפים ומושקעים חזותית שנראו בזמן האחרון, לא רק בראשון אלא בכלל", מספר ברסקי. "העיצוב משלב בין קווים אסייתיים ללטיניים וזה יבוא לידי ביטוי גם באווירה". בתפריט רולים קלאסיים ורולים מיוחדים, מגוון מנות נודלס ופרייד רייס, סשימי ועוד. מהצד הלטיני, התפריט יציע סביצ'ה, לצד מנות לטיניות מוכרות נוספות. בשורה התחתונה מבטיחים הבעלים מסעדה בגובה העיניים, עם דגש על אווירה נינוחה ופחות פיין דיינינג ממסעדת האם. איציק אנקונינה, מבעלי המקום, אמר בעבר כי "הקונספט יהיה פחות יפני ויותר דרום אמריקאי חם ושמח. העיצוב והמנות יתכתבו עם הרעיון של המתחם וידברו קולנוע. אנחנו הולכים על האיכויות של סושי סמבה לקהל הרחב יותר, אבל לא להתחרות בה".אסיה, דרום אמריקה וראשון לציון. מסעדת TOKO (צילום: אלונה אליאסי)קוצ'ינה תמר מארחת השפית תמר כהן צדק השיקה השבוע סדרת מפגשים איטלקיים שיחברו בין חובבי הבישול לטרטורייה האהובה שלה, קוצ'ינה תמר. מדי יום שני תארח כהן צדק במסעדה חובבי בישול, אשר יחד יבנו תפריט איטלקי, המושפע מהעולם ממנו מגיעים. אשת הטלוויזיה תמי גרייניק, הייתה הראשונה להיכנס השבוע אל המטבח, ואליה יצטרפו בהמשך אודי לדרגור, להקת אלקטרה, האוצר הראשי של מוזיאון לאומנות ישראלית ברמת גן מאיר אהרונסון, דני שניידר, מבעלי הבר שניידר, דביר בר, עורך המגזין הגאה הראשון F/O/D, ורני רותם, גרפיקאי ונטורופאת שמתמקד בבישול טבעוני.  תמר, איך נולד הפרויקט?"אנשים תמיד אמרו לי: "אנחנו נורא אוהבים לבשל אולי נבשל איתך?". חשבתי על זה, גיבשתי רשימה, התקשרתי אליהם וכולם הגיבו באותו האופן: 'וואו איזה פחד'. אבל האנשים התלהבו וזה סוג של הגשמת חלום מבחינתם".איך בחרת את המשתפים?"אני מכירה את כולם. הם לקוחות או חברים או גם וגם. כולם חובבי בישול אמיתיים, לפחות המשתתפים הראשונים. הם אוהבים לאכול ולבשל, אבל הם לא אנשי מקצוע ברובם. תמי למשל, (גרייניק ר.מ) היא אשת טלוויזיה שמעולם לא בישלה במסעדה, אודי (לדרגור ר.מ) הוא איש אוכל שמארח בבית, מאיר אהרונוסון הוא איש אמנות ואיטליה היא אהבתו הקולינרית, רני רותם מתעסק בגרפיקה והוא טבעוני, אבל כל היום מדבר ומתעסק באוכל. לא רציתי להביא סלבס או שפים מוכרים, אלא אנשים שבאמת קרובים אלינו אישית".יש סיכוי שהפרויקט ימשיך בעתיד?"סיכוי גדול. מבחינתי הדבר הכי מקסים בעולם זה לשבת איתם על תפריט ולעשות כל שבוע את העבודה מהתחלה עם חומרי גלם ותפריטים חדשים. זה מרענן עבורי לבשל מתכונים של אחרים".איך היה הערב הראשון?"הייתה אווירה של פסטיבל באוויר. בעיני זה מקסים ומרגש".

שף ליום אחד, בכל יום שני במסעדת קוצ'ינה תמר. יש להזמין מקומות מראש.מארחת. תמר כהן צדק (צילום: שי בן אפרים)

ארוחת ערב וסרט. מסעדת הטרקלין (צילום: דודו בכר)תערוכה קולינרית לקהל הדתי

אחרי שתערוכת מבשלים סגרה את שעריה בשבוע שעבר, תערוכה חדשה עומדת בפתח, מבשלים טעימות, תערוכה הפונה אל קהל דתי חובב גורמה, שמעוניין להרחיב את הידע שלו בתחום. התערוכה תוקדש לנושא החוויה הקולינרית, מזון גורמה כשר, משקאות, קינוחים ותרבות הגשה ואירוח. השף יאיר פיינברג (סטודיו פיינקוק) יערוך ארבעה מופעים קולינריים ביום, בהם יארח שפים נבחרים. בכל מופע יתייחס לנושא פופולרי מתחום הבישול, האפייה והאירוח. התערוכה הינה חלק מתערוכת "דירה נאה" של היזמית עפרה שמעוני והיא תתקיים ביום שלישי, 12.6, במרכז הקונגרסים בנייני האומה בירושלים.קחי מקל קחי תרמיל, צאי לסייר בגליל

האם נשים טועמות יין טוב יותר מגברים? את הסוגיה הזו ינסו להוכיח בטיול קולינרי מיוחד שיתקיים בגליל ביום שישי הקרוב (8.6). הטיול, שמיועד לנשים בלבד, יכלול עצירות בתחנות שונות בגליל המערבי: טעימות יין ביקב יפתחאל באלון הגליל, ביקור בבית בד וטעימת שמני זית באבטליון, אירוח בחוות חלב עם הרוח למרגלות הר השאבי וטעימות מהגבינות ומהיין המקומי.

מיכל שילוח מארגנת הטיול, למה לנשים בלבד? "מדריכת הסיור היא יועצת יין במקצועה והיא מצאה לנכון לתת מקום של כבוד לנשים מאחורי תעשיית היין בישראל בפרט ולנשים בכלל. בסיור הספציפי תינתן הזדמנות טובה לנשים חובבות אוכל ויין להתוודע אל הקולינריה הגלילית ובעיקר אל היין". למידע נוסף והרשמה: מיכל שילוח 050-2920800 / wgtime@gmail.com או מורן עשור -3757068052 / assor22@gmail.com. אורך הטיול: שש שעות. מחיר: 150 שקלים. יש להירשם מראש.

*#