טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הסעודה האחרונה: "כרמלה בנחלה" נסגרת

אחרי 11 שנות פעילות בבית העמודים שבנחלת בנימין בתל אביב, סוגרת המסעדה הוותיקה את שעריה

תגובות

כרמלה בנחלה, מסעדתו של השף דניאל זך הודיעה אמש (רביעי) שלאחר כמעט 11 שנות פעילות ב"בית העמודים" המרשים במדרחוב נחלת בנימין תסגור את שעריה. "בית העמודים", בניין יפהפה לשימור אשר הוקם בראשית ימי העיר, ניצב כעת בלב הדיון הסוער בין המסעדה לבעלי הבניין, והוא הגורם אשר הביא לסגירת המסעדה ולעזיבת המקום בסוף חודש יוני. יחד עם זאת, הסגירה מוגדרת עדיין כזמנית, עד למציאת מקום חלופי למסעדה.

דניאל זך, כרמלה בנחלה היא כבר מוסד, מה קרה?"אני רוצה להתחיל מהסוף, יש עוד חודש שלם לפנינו, חודש שמח ועליז, להיפרד מכל הלקוחות שליוו אותנו כמעט 11 שנים ומגיע להם ולצוות הוותיק שלנו סוף שמח. קמנו בספטמבר 2001 עם נפילת התאומים, עברנו פיגועים ושנות מיתון, אבל דבר אחד לא הצלחנו לעבור - את בית העמודים, אחד הבניינים היפים ביותר בתל אביב. הבניין הוזנח במשך השנים והיום אנחנו כבר לא יכולים להמשיך ולתת את המוצר שאנחנו גאים בו. המבנה הזה הוזנח כל השנים על ידי נדל"ניסטים שרצו רק להרוויח עליו, מה שהביא לאי הבנות עם בעל הנכס הנוכחי על המשך הדרך שקשור לשיפוץ הבניין, החזיתות והסביבה, שלצערי הולכת אחורה ולא קדימה. אם תשימו לב, כל הרובע לא היה שותף לחגיגות 100 שנים לעיר ופשוט חבל, גם פנייה לראש העיר לא הועילה, אבל זו כבר עובדה בשטח: בית העמודים והמדרחוב עם הבניינים הכי יפים בתל אביב עומדים ומתפוררים. אנחנו היינו מסעדת השוק הראשונה בעיר והתכנון והחזון בתחילת הדרך של היזמית הראשונה שהביאה אותנו לכאן, רות שפייזר, היה לפתוח כאן מלון בוטיק עם מסעדה עוד לפני שזה הפך לטרנד. מאז הדברים הלכו והחמירו ולא קרה עם זה כלום. בינתיים בית העמודים הלך ונזנח מסיבות נדל"ניות שאין לי עניין בהן. בסופו של דבר, בצער רב, לא נהיה מסעדת שוק במלון בוטיק". "לא הצלחנו לעבור את בית העמודים". דניאל זך (צילום: איליה מלינקוב)כרמלה בנחלה הוקמה כאמור בשנת 2001 על ידי השף דניאל זך והמסעדן אורי ירמיאס (אורי בורי בעכו) שפרש לאחר חמש שנים. שמה ניתן לה כמחווה לשוק ולרחוב, אך במשך שנים רבות טענו לא מעט אנשים כי מדובר בכרמלה ספציפית, מה שהופרך בהמשך על ידי זך. תפריט המסעדה חרת על דגלו בכל שנות הפעילות את המוטו של מטבח עונתי טרי מהשוק, ואכן שם במרכזו את חומרי הגלם המקומיים המרכיבים מנות שאסף זך משיטוטיו בעולם במשך השנים. כך בין מנות הדגל הבולטות של המסעדה היתה כרמלה ידועה בזכות הפרעצל שלה, שלמד זך ממאפייה באזור שטוטגארט ומנת השניצל הוינאי. כבר בימי ירמיאס השיקו כאן את תפריט הטעימות, שעליו אמר זך יליד גרמניה, בספרו "כרמלה ואני"(יצא בהוצאת מודן בשנת 2009) כי הוא "תוצאה של הביוגרפיה הקולינרית שלי". לפני שנתיים פתח מסעדה נוספת בהוד השרון, אסיה מוניקה, המשלבת בין מטבח אסייתי למטבח אמריקאי.ביוגרפיה קולינרית אישית. כרמלה בנחלה (צילום: יעל רייף)

לכבוד חודש הפעילות האחרון רקח זך תפריט חדש, המורכב מהמנות הבולטות של המסעדה לאורך השנים: סלט עשבי התיבול הקצוצים עם קשיו, מבחר נקניקיות המיוצרות במקום, ובהן נקניקיות טלה ועגל עם כרוב שחור ושעועית אפויה, אטריות שפצלה שיוגשו עם מדליוני פילה ברוטב שמנת וחרדל, וכאמור, השניצל עגל הווינאי המטוגן בשמאלץ והקרמבו של כרמלה במילוי קרם שוקולד לבן-פסיפלורה וציפוי גנאש שוקולד. את התפריט יהיה אפשר לדגום לפי מנות או לפי תפריט הטעימות. "אנחנו ניתן החודש את התפריט הכי טוב שלנו עם המנות שעשו אותנו וליוו אותנו במשך השנים וכמו תמיד נמשיך להגיש יינות ישראלים, שהיינו הבמה שלהם, ובעיקר נעשה את זה שמח. אנחנו סוגרים תקופה ואני מקווה שבמהלך החודש יהיו לנו בשורות לאן כרמלה מעבירה את פעילותה. אני שמח שרוב העובדים יעברו איתנו לפרויקט הבא שאני מנוע כרגע מלחשוף, אבל יהיה בקורלציה למקום ובקרוב יהיה לנו מה לבשר. אנחנו בהתרגשות גדולה.יהיה כיף, תבואו".

*#