טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מי השף הצעיר הטוב של השנה?

תחרות גביע הבישול של סן פלגרינו בחרה את השף הצעיר הטוב ביותר. וגם: השפים של מסעדת "אל בולי" הספרדית מגיעים ל"טאפאס בשוק", קונצרט מיוחד ב"דה פפה" ומסעדת "אנג'לינה" בהוד השרון חוזרת לפעילות

תגובות

בשבוע שעבר הגיע לסיומו השלב הישראלי של תחרות גביע הבישול של סן פלגרינו, במסגרתו נבחר השף הצעיר הטוב של השנה - דיוויד פרנקל ממסעדת פרונטו של המסעדן רפי אדר. בתחרות המתקיימת זו השנה ה-12, נבחנים שפים צעירים מתחת לגיל 30 על התואר הנכסף. לאחר שבשנה שעברה, השתתפו בתחרות הישראלית כ-50 מועמדים, הוגשו הפעם למעלה מ-100 מועמדים, בהם שפים העומדים כבר בראש מסעדות נבחרות בארץ. פרנקל, 29, ישתתף בסוף חודש יוני בתחרות שייט ובישול עולמית בוונציה, בה יתמודד מול עשרה שפים נוספים מרחבי העולם על התואר השף הצעיר הטוב ביותר בעולם לשנת 2012. לישראל, כאמור, זוהי השנה השנייה בתחרות, לאחר שבשנה שעברה זכה בתחרות העולמית השף הישראלי אוראל קמחי, ממסעדת קבלייר בירושלים. התחרות מתחלקת לשני שלבים: בשלב הראשון, יבשלו השפים מנה מפרי עטם לטעימה של השופטים וכן לטעימת הקהל, שימנה כ-70 איש, בארוחת גאלה. בשלב השני יתחרו השפים עם מרכיבים סודיים. ערב לפני יקבלו המתחרים רשימת מצרכים אותם יצטרכו לרכוש בעצמם בשוק של ונציה. השפים יצטרכו לכתוב מתכון, לבשל אותו על גבי יאכטה ולהגיע ראשונים ליעדם. בסיום התחרות, תיבחן המנה לפי פרמטרים של טעם, יצירתיות ומחשבה, טכניקות הבישול והטיפול בחומרי הגלם. שטים למנה. שף דיוויד פרנקל ושף דיוויד סקבין (צילום: אלירן אביטל)דיוויד פרנקל, מזל טוב. איך היתה התחרות?"התחרות התקיימה בשלושה שלבים. בשלב הראשון הגשתי מתכון מפורט איתו עליתי לחצי הגמר. בחצי הגמר היינו צריכים לבשל את המנה פעמיים ובתחרות הזאת דורגתי במקום הראשון. אחר כך היה הגמר, בו היינו ארבעה מתמודדים".

היתה לך הרגשה שתזכה?"בחצי הגמר היתה תחרות קשה כי המנות היו מושקעות ויפות והרמה של המתמודדים גבוהה מאוד. גם בגמר היו מנות טובות מאוד. למרות שהיתה לי תחושה טובה, עד שלא שמעתי את השם שלי לא האמנתי".

מה בישלת בגמר?"המנה שלי היתה חזה ברווז צלוי עם קפלטי (כיסונים) של שוק ברווז ואניס וקרם בטטה עם פופקורן קינואה. את המנה קישטתי עם עלים ופרחים של כובע הנזיר, זו היתה מנה יפה מאוד".

יש הכנות מיוחדות לתחרות העולמית?"לקראת התחרות העולמית אני חושב על מנה חדשה. בוונציה יש יותר חומרי גלם ושוק דגים מטורף ולא צריך להתחשב בכשרות, מה שהיה חלק בלתי נפרד מהתחרות בארץ".

על מי אתה שמת עין בתחרות? "אני בטוח שחביב משה (ממסעדת מסה), שזכה בתואר חביב הקהל, יגיע רחוק".מחכים לה בוונציה. המנה המנצחת של פרנקל (צילום: אלירן אביטל)מה עושים השפים של אל בולי בישראל?

במסגרת אירועי חודש ספרד בשוק הנמל בתל אביב, התקיימה אמש ארוחה חגיגית יוצאת דופן, בה התארחו השפים היוצאים של מסעדת אל בולי, אחת מעשר המסעדות הטובות בעולם על פי המגזין הבריטי הנחשב "רסטורנט".

זו לא הפעם הראשונה בחודשים האחרונים שאנחנו חווים גל ביקורי שפים בעלי שם עולמי. הפעם, חברו השפים הוגו אסקוליס וראמון פיגולס אל השף ברק אהרוני, ממסעדת טאפאס בשוק לבישול משותף. בארוחה המיוחדת הוגשו מיני טאפאס ספרדי עכשווי עם טוויסטים של בישול עילי, כפי שהשניים מגישים כיום במסעדתם "גסטרומאקיה" במדריד. בין המנות שהשניים הכינו: תמנון בגריל עם קציפת תפוחי אדמה ואפילו גפילטע פיש גורמה. השף ברק אהרוני הכין טאפאס, כמו צדפות על הפלאנצ'ה, חומוס בלקני עם תרד טורקי, זעתר ופטה המאירי, ברוסקטה קלאמרי ועוד. הערב (רביעי) תתקיים ארוחה נוספת של השפים. מהרו להזמין מקומות.הספרדים באים. טאפאס בשוק (צילום: יובל טבול)קפה איטלקי חדש בכיכר מילאנו

איטליה זה כאן? אחרי שמנה שטרום פתח לפני כחודש את קמפנלו, בית קפה איטלקי, הצטרף בשבוע שעבר בית קפה חדש לחבורה, באצ'י (Bacci), גם הוא בצפון הישן של תל אביב. באצ'י, מבית היוצר של בר היין הסמוך, ג'ונו, מביא עימו רעיון פשוט מאוד: בית קפה עם טעם וריח איטלקיים, המנצל את הקיץ לישיבה ברחבה הפונה אל הכיכר הכי איטלקית בתל אביב - כיכר מילאנו.

לצד קפה מבית דיאמה (Diemme) האיטלקי, יוגשו במקום ארוחות בוקר, מאפים, כריכים, סלטים, וכן מנות עיקריות מבוססות פסטה, קישים ותבשילים. הצצה אל תפריט ארוחות הבוקר מגלה ארוחות מעניינות כמו: פריטטה עם עשבי תיבול, כרישה ופרמז'ן (44 שקלים), ביצה עלומה ורוטב הולנדייז על בריוש קלוי עם תרד ועגבניות אפויות (44 שקלים). כולן מוגשות עם מיץ טבעי או שתייה חמה. בצד האיטלקי של הכריכים אפשר למצוא כריכי אנטיפסטי ופטה צאן, ובגזרת הסלטים - סלט קפרזה הבלתי נמנע (38 שקלים), סלט זוקיני עם צנון, חמוציות, שקדים פרוסים, גבינת פטה וצאן (39 שקלים), וסלט קיסר קלאסי (34 שקלים). בתחום המנות הקטנות: ארטישוק רומאי עם גבינת פקורינו (36 שקלים), וסלק אפוי עם יוגורט כבשים וארוגולה (29 שקלים). בתפקיד הפסטות יככבו כאן טליאטלה ברוטב עגבניות, חצילים וזיתים שחורים (34 שקלים), ספגטי אלי אוליו עם פטריות יער וכרישה (38 שקלים),וטליאטלה ברוטב שמנת עם פטריות פורצ'יני וכמהין (39 שקלים).טעים בכיכר.  כריך קרואסון של באצ'י (צילום: בועז לביא)אנג'לינה נפתחת מחדש

אנג'לינה, אחת המסעדות הבולטות בהוד השרון, נשרפה לפני חודש עקב קצר חשמלי במטבח. לאחר תהליך שיפוץ ושיקום מהיר שארך כחודש, חוזרת השבוע המסעדה לפעול, כשהיא נאמנה לעיצוב ולתפריט הקודמים. אולי זה עניין של קארמה, אבל באופן מפתיע, תפתח המסעדה מחדש בדיוק ביום שנפתחה לפני שבע שנים. "החזרנו הכל", אומר דוד זהות מבעלי המקום, "בעיקר את הלב שהיה ונשאר במסעדה, ועכשיו יחזור לפעום במלוא המרץ". לכבוד הפתיחה המחודשת ולכבוד יום ההולדת שבע לביסטרו, במהלך החודש הקרוב יקבל כל אורח שיזמין ארוחת ערב כוס קאווה על חשבון הבית. מזל טוב.חוזרים ובגדול. מנת שרימפס באנג'לינה (צילום: דניאל לילה)

"למוזיקה קלאסית יצא רושם נורא מבחינת הקהל", מספרת נגנית הכינור שירה נטיף לקראת קונצרט מיוחד שתקיים ביום ראשון הקרוב, ה-20 במאי. הקונצרט לא יתקיים בהיכל התרבות כי אם בלוקיישן לא ממש צפוי לאירועים מוזיקליים מהסוג הזה - בפיצרייה דה פפה. זהו הקונצרט השלישי מתוך סדרת קונצרטים המתוכננת להתקיים, דווקא כאן. שירה נטיף, מה הרעיון שעומד מאחורי הקונצרטים בפיצרייה?"אנחנו רוצים שאנשים לא יפחדו ללכת לקונצרטים. לכן זו חוויה של כל החושים: יין, אוכל טוב ומוזיקה קלאסית, בלי להתפשר על האיכות של אף אחד מהדברים". נטיף ובעלה, ג'וזפה ג'ורדנו, השף והבעלים של דה פפה, חזרו לפני כשנה מניו יורק, שם קיימו אירועים מסוג זה למכביר. את הערב יפתח הקהל ביין ולאחריו יתקיים קונצרט בהשתתפות הצ'לן מיכה הרן, הנגן גיא פיגר ואחותו נועה פיגר על קלרינט, הויולן עמית לנדאו ונטיף עצמה על הכינור. באמצע הקונצרט תופיע השחקנית האתיופית מהרטה ברוך עם מונולוג סאטירי על החברה הישראלית. מיד לאחר הקונצרט יפתיע ג'וזפה עם מנות מהמטבח האיטלקי, בהתאם לחומרי גלם מהשוק של אותו היום. הקונצרט הבא מתוכנן ל-4 ביולי. מוזיקה קלאסית ופיצה. ג'וזפה ג'ורדנו (צילום: דניאל בר און)

*#