טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: פויקה מגיעה לכיכר רבין

וגם: יריד איכרים לשבועות בעמק חפר, בר סנדוויצ'ים חדש בפלורנטין, סניף נוסף לבוטיק סנטרל ומאיר אדוני מבשל למען השלום

תגובות

על אף שתל אביב היא עיר קטנה, לחלק מתושביה יפו נמצאת מעבר להרי החושך וכך הם מפסידים את התענוגות הקולינריים שיש לדרום העיר להציע - פויקה למשל. המסעדה בת השמונה משיקה השבוע אח צעיר ומבטיח מול כיכר רבין, בפורמט סטריט בר.אריאל כהן, השף והבעלים, מזל טוב. למה דווקא כיכר רבין?"כיכר רבין היא מרכז תל אביב, ויפו זה קיבוץ ביחס לזה. הרבה אנשים אוהבים את פויקה, אבל לא מגיעים ליפו וזו הזדמנות לחשוף את המותג לעוד אנשים". מה הרעיון שעומד מאחורי פויקה סטריט בר?"פויקה סטריט בר הוא פשוט בן של פויקה ביפו, שתישאר מסעדה קלאסית יותר וייחודית בנוף המסעדות. הסטריט בר לוקח את אותו אוכל ואותו רעיון של בישול בפויקה, אבל נותן פרשנות צעירה יותר ועדכנית יותר, עם מחירים נוחים. זה מן בר מסעדה על הרחוב שמתחבר לרחוב ומתאים גם לארוחת צהריים מהירה, אבל גם לארוחת ערב". במקום החדש ניתן למצוא כמה ממנות הדגל המפורסמות של מסעדת האם, ביניהן הקינוח שאנשים מגיעים לפויקה במיוחד עבורו - שוקונגו - עוגת שוקולד חמה בפויקה לוהט. עוד בתפריט החדש: מנות עם שלל בשרים מעושנים, או קדרות שמחירן נע סביב 50 שקלים בממוצע ובהן קדרת אוסובוקו לבן ועוף בבירה. למנות העיקריות מחירים סבירים ביותר, והן נעות בין 45 שקלים (פרגית מעושנת) והיקרה ביותר ב-65 שקלים (האנטריקוט). אם אתם כבר כאן, אסור לפספס את מנת תפוחי האדמה מדורה המצוינת.שולח יד למרכז העיר. אריאל כהן (צילום: דנה קרן)וחג שבועות תעשה לך יריד איכרים אמיתי

מי אמר שנגמרה הערבות ההדדית בארץ? הנה דוגמה לכך שעדיין לא אבדה תקוותנו. חג שבועות שבפתח זימן הזדמנות למספר עסקים וחקלאים באזור עמק חפר לגייס כוחות יחד ולערוך יריד. זו שנה רביעית בה מתקיים לקראת שבועות יריד איכרים אמיתי במושב כפר הרא"ה. היוזמה ליריד התחילה ממשק יעקבס - מחלבת הגבינות המפורסמת של המושב. משק יעקבס פנה לחקלאים ולעסקים קטנים בסביבה שיש בידם מוצרים משלימים לגבינות, כמו: עוגות ומאפים, ירקות אורגניים, שמן זית, דבש ואפילו פרחים.

דפי יעקבס, אז מה יהיה לנו השנה ביריד?"כבכל שנה אפשר יהיה לרכוש את הלחמים של מאפיית הבוטיק אגדת לחם והפעם מלבד חלות ולחמים מיוחדים לשבועות הם ימכרו כריכים עם גבינות לאכול במקום. משק יעקבס ימכור כרגיל גבינות, וכן אפשר יהיה גם לאכול אותן במקום. עוד יימכרו ביריד דבש מכוורת אופיר בכפר חגלה, שמן זית מסיק מקיבוץ מגל, העוגות של שושנה מכפר הרא"ה, עוגות ומאפים של ניר ברייבט, ירקות מהשדה של אלעד להב השף האורגני, פרחים של יפעת הרמן מכפר הרא"ה, משלת כפר הרא"ה פירות ואפילו יין מיקבי רמת הגולן".

היריד יתקיים בבית העם במושב כפר הרא"ה, החל מיום שלישי, 22 במאי מ-8.00 בבוקר ועד 20.00 בערב. היריד יימשך עד יום שישי, 25 במאי – עד השעה 15.00.כל הלבן הזה. משק יעקבס (צילום: רותם מימון)מיט נייט - סנדוויצ'יית שף חדשה בפלורנטין

יש לנו הערכה מיוחדת לשפים צעירים ומבטיחים שמקדמים את עצמם בעבודה קשה ובעשר אצבעות. אחד מהם, צעיר ממש - רק בן 25, וכבר בעל מסעדה הוא נאור כהן. כהן, כבר רשם עבר עשיר מאוד במסעדות נחשבות כמו הרברט סמואל, מוזס, בנג'מין סיגל, בראסרי ואפילו סטאז' בקנדה רשום לו ברזומה. את ההתחלה הוא זוקף לזכות מסעדת לילית (כיום - ליליות), עת נזרק מבית ספר ונקלט שם לעבודה. עם השנים כבר העז לחלום על מקום משל עצמו והנה זה קורה: בשבוע הבא תפתח לקהל, אחרי הרצה בת שבועיים – מיט נייט, בר-מסעדה שבמרכזו סנדוויצ'ים בשריים.

מיט נייט מצטרפת לרובן, שפתחה לפני חצי שנה סניף בפלונרטין. הרעיון הוא כריכים מוקפדים ומשודרגים בדגש על ייצור עצמי של הכל, החל מהרטבים ועד הלחם או ליתר דיוק - פרנה, לחם מרוקאי שכהן מכין בעצמו. בתפריט אפשר למצוא כנפיים בטריאקי (29 שקלים), פוטטוס (12 שקלים), כרובית צלוייה עם קרם פלפלים (14 שקלים). בכריכים אפשר למצוא פה סנדוויץ' פורטבלו וביצת עין (31 שקלים), או סנדוויץ' חזה עוף וחזה אווז מעושן (32 שקלים), סנדוויץ' סטייק אנד אגס (42 שקלים), סנדוויץ' אנטריקוט ניו יורקי (32 שקלים) וכמובן – מיני המבורגרים ובהם: ביס בורגר אנטריקוט, פטריות, ביצים עלומות ועוד.מתוקים ברמת אביב

רשת חנויות הקונדיטוריה, בוטיק סנטרל, מתחדשת בימים אלו בסניף חדש, תשיעי במספר, במרכז שוסטר ברמת אביב ג'. בסניף החדש, כמו בכל סניפים הרשת, יוצעו למכירה קרואסונים ומאפי בוקר טריים, כריכי בוטיק במילויים שונים, עוגות שמרים, עוגות בחושות, עוגיות איכותיות, קישים, עוגות מוס ופאי, פטיפורים, עוגיות מקרון בתפזורת או באריזות מתנה, קפה משובח ועוד. הבונוס: בכל יום לאחר השעה 18:00 כל המאפים נמכרים במבצע 1+1. את הסניף החדש עיצב ותכנן מנכ"ל ובעלי החברה גור קפלן.

גור קפלן, מנכ"ל ובעלים, למה דווקא ברמת אביב?"חיפשנו זמן רב מיקום מרכזי, שיהיה נוח, נגיש, במרכז עם תנועת קהל ערה ועם אופציה של ישיבה סמוכה לבוטיק, כמו בכל הסניפים שלנו. במרכז שוסטר יש ללקוחות שלנו את האפשרות גם לרכוש מוצרים הביתה או לצרוך אותם "על הדרך" וליהנות מישיבה ברחבה של המרכז". על הדרך. בוטיק סנטרל שוסטר (צילום: שרון דרעי)אדוני מבשל בנומה למען השלום

אמנם כוכבי מישלן עוד אין לנו בארץ, אבל המסעדות הישראליות עושות להן בהחלט שם בקרב מביני עניין בתחום, ולא מעט מסעדות שף מיישרות קו עם הנעשה בעולם. אחד השפים ששמו הולך לפניו הוא מאיר אדוני, שף המסעדות כתית והמזללה. אדוני וצוותו יבשלו בסוף החודש יחד עם צוות מסעדת נומה בקופנהגן בראשם השף רנה רדזפי. אליהם יצטרפו עם שף פלסטיני ושף ירדני. הערב שמתארגן בסיוע משרד החוץ נהגה במסגרת ארגון EMET למען קירוב לבבות.

הפיצה הירושלמית עולה לתל אביב

האם אפשר להכריז על אבן גבירול כרחוב הפיצות הרשמי של תל אביב? אחרי אוליברי, דה פפה, אמורה מיו ופיצה פצה, חברה חדשה מתמקמת ברחוב - פי בריבוע. הפיצרייה טרייה אולי ברחוב התל אביבי, אבל כבר ותיקה לגמרי ברחוב הירושלמי. זה לא חדש שמסעדות ירושלמיות נפתחות בתל אביב (כמו גיליז ופיני בחצר ז"ל וקפה הלל להבדיל), אבל נדמה שפתיחתה של פי בריבוע מסקרנת במיוחד. מדובר באחת הפיצריות הטובות ביותר בירושלים אשר בחרה דווקא במיקום שידע תחלופה גבוהה מאוד, בתקווה לנפץ את המנחוס שדבק בפינה. כמו בסניף הירושלמי, גם בסניף התל אביבי תפריט מצומצם המתרכז בפיצות בעיקר, אך כנהוג בז'אנר אפשר למצוא גם פסטות מתוצרת עצמית, פוקצ'ות, סלט וכמה קינוחים משובחים, כמו טירמיסו ופבלובה. שיהיה בהצלחה.איך נשמע לכם מדע בצלחת?

אחרי מדע על הבר, זה היה רק עניין של זמן שהמדע יגיע גם אל הצלחת. בין אם אנחנו מבינים באוכל לבין אם לאו - כל בישול - החל מסלט ועד לארוחת הגורמה הוא סוג של ניסוי מדעי קטן. במסגרת האירוח של השף יאיר פיינברג בסטודיו FeinCook, תגיע הפעם אשת המדע ד"ר נעמי זיו (בעלת הבלוג מדע בצלחת). זיו ופיינברג יחשפו את הסודות המרתקים שמאחורי תהליכי הבישול במטבח. במהלך הסדנה, יסבירו וידגימו השניים שיטות למיצוי טעמים באמצעות טכניקות מפתיעות במים, שמן, באלכוהול ובלחץ וכן מיצוי צבעים מחומרי גלם באמצעות תהליכים שונים. פיינברג מצידו יבשל במהלך ההסברים שמן ירוק בפאקו-ג'ט, סלט עשבי תיבול טרי, ציר עשבי תיבול, ידגים מיצוי כלורופיל, מיצוי ירוק בסיפון, מיצוי שמן כתום, שלל בשרים בשיטת הבישול בוואקום ואפילו ידגים תהליך הכנת שוקולד.

הסדנה תתקיים ב-18 במאי, יום שישי, בין השעות 10:00-14:00. מחיר למשתתף: 240 שקל.

שים לי קצת. מדע בצלחת (צילום: ירון ברקאי)

*#