${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: ארז קומרובסקי מביא את האביב לתל אביב

השף יתארח לערב של מנות גליליות ואביביות. וגם: בירה בגינה תל אביבית, חודש שימורים בלה צ'אמפה, בית חדש לזקן והים, גלידה איטלקית חדשה מי יעשה קפה בשדה דב?

תגובות

אחרי שחגג עם עם שגב משה, השף יאיר פיינברג מתכונן לשף שיסמן את בוא האביב - ארז קומרובסקי. כבכל חודש, במסגרת "ג'אם סשן טבחים", מזמין פיינברג קולגות לשיחה ולבישול משותף. מיד לאחר פסח יתקיים מפגש מיוחד בו יתארח קומברובסקי, לערב מאולתר של סיפורים ובישול לעיני האורחים שמוזמנים לשאול, לרחרח, לגעת ולטעום. השפים יכינו יחד מנות גליליות ואביביות, המקום יעוצב ברוח העונה, מה שאומר מפות פרחוניות, צמחי תבלין והרבה משקאות של יין לבן מיקבי הרי הגליל. כל התענוג יעלה כרגיל - 180 שקלים.

סטודיו Fein Cook, דרך בן צבי 84, בית פנרמה. להזמנות 077-7107744. יום שלישי ה-17 באפריל

אחרי חורף שהשאיר לא מעט אנשים בבית, אין כמו לשתות בירה בסוף יום עבודה ולדמיין אירופה. בקפה דליה, בירגרדן של אריאל רמיגולסקי, משיקים החל מהערב ובכל יום רביעי את חצר גינת הבירה של המקום עם הופעות חיות ומוזיקה אלטרנטיבית. למקום בעל האופי השכונתי, חצר אחורית גדולה ונסתרת, שאפשר לשתות בה ולאכול משהו טוב ליד. האווירה היא חלק בלתי נפרד מהעניין.

אני ודליה בחצר. קפה דליה (צילום: רותם מימון)

זה לא סוד גדול שאחד הטרנדים של החורף האחרון הוא המעדניות שצצו להן בתוך מסעדות. אבל האם יצא לכם להכיר מעדנייה בתוך טאפאס בר? לכבוד המעדנייה החדשה של לה צ'אמפה, במהלך חודש אפריל יתחדש התפריט בשימורים שהרכיב השף איציק מנטש. לשימורים אולי יצא שם בעייתי המתקשר אוטומטית לקופסאות התירס והטונה, אבל במקרה הזה מדובר על שימור וכבישה של חומרי גלם במקום עצמו. השף מנטש עושה שימוש בטכניקות הספרדיות לכבישה ושימור חומרי הגלם, באמצעות מלח, סוכר, שמן או חומץ. גם את הנקניקים והבשרים כובשים ומשמרים במקום בתהליך מיוחד וטבעי.

כך אפשר למצוא בתפריט מנות כמו טונה אדומה; סינטה מובחרת וכבושה; וכן מגוון דגים משומרים בווריאציות שונות כגון סרדינים, ברבוניות, אנשובי וסלמון. עוד בתפריט החדש אפשר למצוא מבחר שרקוטרי ושיפודי הבית (אנטרניה, אווז, לומיטו), גבינות, מריסקוס (פירות ים) בשילוב רטבים המוכנים במקום (קטאלן, נאראנחה, אספניול), ו"פולפו גאייגו" כמובן.

את מרבית המנות שיוגשו במהלך חודש השימורים ניתן גם לרכוש במעדנייה החדשה שהושקה ברשת זה מכבר, בה ניתן לרכוש מוצרים להכנת אוכל ביתי בייצור מקומי. ולכבוד האביב מציעה המעדנייה גם סלסות פיקניק - "קיט טאפאס". ניתן לרכוש את מוצרי המעדנייה בסניפי הרשת ובהזמנה עד הבית בטלפון: 0547440837.

לא רק קאווה. לה צ'אמפה (צילום אנטולי מיכאלו)

אין כמו השרבים של תחילת האביב בשביל איזו גלידה טובה. המסעדה האיטלקית אלורה משדרות רוטשילד, השיקה בתחילת השבוע במקום בו שכן עד לא מכבר חומוס הבימה, ג'לטרייה איטלקית אמיתית. "ידעתי שאעשה את זה יום אחד", מספר שגיא אלון, מבעלי אלורה, שהחל את הרומן עם הגלידה לפני 15 שנה, כשהשתחרר מהצבא ועבד במכירת גלידות בארצות הברית. "אחר כך עברתי לאיטליה והרומן עם האוכל האיטלקי פרח, אז פתחנו את אלורה לפני ארבע שנים ובכל זאת התשוקה לגלידה לא נעלמה".

באיטליה חבר אלון אל גלידן-שף והחל ללמוד את עשיית הגלידה באופן מקצועי. "להביא טעמים חדשים זו חלק מהמשימה בלימודים", הוא נזכר, "והמוטו הוא שאפשר וצריך להפתיע בכל פעם מחדש עם גלידה". את הרעיון הזה מתכוון אלון ליישם בגלידרייה החדשה, וכבר עכשיו ניתן לראות בוויטרינה טעמים מוכרים לצד טעמים חדשים שלא רואים בכל יום. כמו כן מציעים בגלידרייה קינוחי גלידה, וופלים בלגיים ובהמשך גם חלק מהקינוחים הקלאסיים של מסעדת האם.גלידריית אלורה - מרמורק 12, תל אביב

הביסטרו הירושלמי כרמא השיק בשבועות האחרונים קונדיטוריה חדשה שנושאת את שם הביסטרו ושוכנת בתוך המסעדה, בשכונת עין כרם. את המקום החדש מובילה הקונדיטורית שרה טובול שמציעה קינוחים לאורחי המסעדה. כמו כן, ניתן לבוא ולקחת הביתה את ממיטב הקינוחיה, כגון: קרם ברולה המורכב מקוביות קרם חצי קפוא עם מעט טופי (36 שקלים), פיצה שוקולד נוטלה ומסקרפונה (36 שקלים), עוגת גבינה ביתית (32 שקלים), טירמיסו (34 שקלים), גליליות קינדר בואנו (32 שקלים), וופל בלגי (36 שקלים) ועוד. את הקינוחים ניתן להזמין גם בהכנה מיוחדת לפי בקשת הלקוח. בנוסף מוכרים במקום עוגיות שונות, כמו: חמאה ושוקולד, במחירים הנעים בין 32-36 שקלים.

לקחת הביתה. פרי-אלא קרם בכרמא (צילום: דניאל לילה)

הכל התחיל בטעות אנוש ושגיאת הקלדה. לאחר עתירות משפטיות ודחיות, רשת קפה קפה היא הזוכה במכרז לתפעול וקיום בית קפה בשדה התעופה שדה דב. הזכייה במכרז התקבלה לאחר שתי עתירות שהוגשו לבית המשפט המחוזי בתל אביב. במסגרת המכרז, הגישה הרשת את ההצעה אשר כללה מסמך ערבות בנקאית. למחרת נפסלה ההצעה לאחר שהתגלה בה תאריך שאינו רלוונטי להצעה, מה שבפועל היה שגיאת הקלדה במסמך הערבות. לאחר דין ודברים ממושך בין רשות שדות התעופה לבעלי קפה קפה ולאחר שתי עתירות, הכריזו ברשות שדות התעופה על רשת "קקאו" כזוכה במכרז, על אף שהגיעה בניקוד הסופי לציון נמוך יותר. לבסוף קבע בית המשפט כי המחוזי והשופט גדעון גינת כי קפה קפה היא הזוכה. "בחרנו להשתתף במכרז שדה דב כי האמנו שיש לנו את היכולת המקצועית להביא לציבור הנוסעים חוויה חדשנית ומהנה", מספר רונן נמני, מבעלי הרשת. במסגרת הסניף החדש אשר יוקם בשדה דב ישיקו ברשת את המודל "קפה קפה אקספרס", מודל שעתיד להיפתח עד סוף השנה כעשרה סניפים חדשים ברחבי הארץ.

על כל פתיחה חדשה צריך לזכור גם את אלה שסגרו דלתות בצער. בית הקפה סווינג שפרח בזמן המחאה החברתית בשדרות רוטשילד סגר לפני מספר שבועות את דלתותיו ובכך ממשיך את חוסר המזל הרובץ על הפינה של שדרות רוטשילד ומרמורק.

מסעדת עדנה בירמיהו יוצאת לשיפוצים של שלושה חודשים ואחריהם תחזור מתוחה וחדשה. עד אז המקום סגור.

*#