חדשות אוכל: האיטלקים קבעו, מי המסעדות האיטלקיות הכי טובות בישראל?

פרויקט של משרד החוץ האיטלקי ולשכת המסחר ישראל-איטליה הכריז על המסעדות האיטלקיות הטובות ביותר. וגם: יונתן רושפלד מתכונן לאביב, מסעדה חדשה ברמת החייל, צנצנת עוגיות מקורית ומתנה איטלקית לחג

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון, עכבר העיר

לא מעט ישראלים שחוזרים מטיול באיטליה רוצים לשחזר בארץ את החוויה הקולינרית האיטלקית. בדיוק בשביל מי שמחפש חוויה כזו, פרויקט "האירוח האיטלקי", Ospitalita-italiana, שיזם משרד החוץ האיטלקי ולשכת המסחר ישראל-איטליה, הכריז על המסעדות התואמות ל"אירוח האיטלקי" האמיתי. כל המסעדות המשתתפות בפרויקט עברו תהליך מקיף ויסודי של בדיקה על-ידי ועדה מקצועית של שפים שמומחים באוכל איטלקי. הועדה בדקה את המסעדות השונות על פי קריטריונים קשיחים ושונים, כמו: בדיקת התפריט, שימוש בחומרי גלם איטלקיים איכותיים (כדוגמת שמן זית המיוצר באיטליה), תפריט היינות, קיומו של דובר איטלקית בצוות המסעדה ועוד.

בפרויקט, בו נבחרות מסעדות בכל העולם, שבע מסעדות ישראליות הוכרזו כמסעדות איטלקיות "אמיתיות". בבחירת הקהל צועדת אוסטריה דה פיורלה שזכתה במקום הראשון בין מדינות הים התיכון. המסעדה הוותיקה מרחוב בן יהודה שייכת למשפחה האיטלקית (מרומא) פורנרי, ואם המשפחה פיורילה ובנה פבריציו, הם השפים במקום. זוכות נוספות שעושות הרבה כבוד הן לה רפובליקה די רונימוטי, ארנסטו, פאפאס, איל פסטיו, נובה ג'ויה (סניף רמת החייל) ורוסטיקו (סניף רוטשילד). פבריציו פורנרי ברכות על הזכייה, איך התרחש התהליך?"המסעדה שלנו קיימת כבר 26 שנה, ולפני שנה משרד המסחר האיטלקי יחד עם שגרירות איטליה, החליטו לבדוק מי המסעדות האיטלקיות שעומדות בקריטריונים כמו האם בעל הבית הוא איטלקי או לשף רקע בבישול איטלקי, הם ביקשו שנשלח להם מרשמים שכתובים באיטלקית, הם בדקו את הפרודוקטים הרלוונטיים לבישול האיטלקי. עמדנו בכל הקריטריונים שלהם ונבחרנו כמסעדה איטלקית אותנטית יחד איתנו עוד שש מסעדות בעולם, שכל אחת מהן מייצגת אזור.

איך התחושה לזכות? בהתחלה לא הבנו בכלל שאנחנו אחת משבע המסעדות האיטלקיות הטובות ביותר בעולם (המסעדה נבחרה למקום הראשון בין מסעדות הים התיכון, ר.מ). התרגשנו מאוד". כמו באיטליה. סקלופה לימון, אוסטריה דה פיורלה (צילום: שרון בן דוד)

יונתן רושפלד מתכונן לאביב

מסעדת יבנה מונטיפיורי של יונתן רושפלד משיקה ארוחת בראנץ' יומית בחול המועד פסח וארוחת חג עסקית. בין מנות הבראנץ' אפשר למצוא את בראנץ' לה גראנד (57 שקלים) הפרשנות הרושפלדית לארוחת הבוקר הכוללת סלטים קטנים, גבינות, ביצים וכמובן את סלסלת הלחמים המפורסמת. עוד מנות שמככבות בבראנץ' הן השקשוקה הטורקית (45 שקלים), סלמון בנדיקט (65 שקלים), פרנץ' טוסט מעולה (42 שקלים) וסנדוויצ'ים מושקעים בחלה של שבת (בטווח מחירים של 55-65 שקלים). בעסקיות חול המועד אפשר לקבל, מנה ראשונה, עיקרית, לחם ושתייה בטווח מחירים של 59 שקלים (למנות כמו שניצל) ועד ל- 138 שקלים (לסטייק). העסקית היא הזדמנות מצוינת וזולה יחסית לטעום כמה מן המנות המפורסמות של רושפלד, ביניהן סלט העגבניות של הרברט סמואל וההמבורגר של יבנה מונטיפיורי. בוקר טוב. אגס בנדיקט של יבנה מונטיפיורי (צילום: דניאל לילה)

כריסטופר - מסעדה חדשה ברמת החייל

מסעדה חדשה הולכת לאתגר קולינרית וויזואלית את אזור רמת החייל בתל אביב עם ארוחות בוקר של מאפינס על בסיס פירות, לאפה שנעשית במקום ובמרכזה עשבי תיבול וטופינג שונים כמו פטריות מוקפצות ושלוש ביצים עלומות, לחמים ופוקצ'ות טריים ועוד. במהלך היום יתפקד המקום כמסעדה ובערב ישנה כיוון לטובת הטאפאס. בתפריט הצהריים דגש גדול לא רק על האיכות אלא גם על ההגשה והמראה של הצלחות. את התפריט היצירתי בנה השף והיועץ הקולינרי קובי מזרחי. המסעדה בימים אלה מקיימת הרצה סגורה והכשרה לעובדיה ועתידה להיפתח לקהל מיד אחרי פסח.כריסטופר - הברזל 1, רמת החייל תל אביב

בוב ספוג על עוגה

הכל התחיל כשאודליה בר-און היתה לקראת סיום התואר שלה, אז היא החליטה לעשות הסבה מקצועית ללימודי הפטיסרי. במהלך הלימודים, וליתר דיוק בסדנת אפייה בבצק סוכר, הרגישה כמו בחזרה לילדות עם משחקי הפלסטלינה והתאהבה בתחום. אחרי התנסות בסרוויסים של מסעדות כמו מסה והתרנגול הכחול, הבינה שהתחום שלה הוא האפייה. זה התחיל בקטן כשקרובת משפחה ביקשה עוגת יום הולדת צבעונית ומיוחדת, ומעוגה פה ועוגה שם, הקימה בר-און את "צנצנת העוגיות". כבר מהשם ניתן להבין שלא רק בעוגות עם בצק סוכר עסקינן, כי אם גם בטארטים, עוגיות ומיני מוסים מכינים כאן, אבל עיקר העשייה הוא בצק הסוכר.

אודליה בר-און, למה דווקא עוגות עם בצק סוכר?"בעוגות עם בצק סוכר יש קסם, וכולם מתאהבים בהן. זה נובע בעיקר בגלל הצבעוניות והעובדה שאפשר להתפרע ולעשות הכל בבצק הזה. בכל עוגה אני יורדת עד לפרטים הכי קטנים".

העוגות המיוחדות, כמו גם הטארטים והעוגיות, נעשות בהזמנה אישית מיוחדת ומותאמות לכל לקוח, כך שמעבר לעוגת בוב ספוג מושקעת או עוגה למסיבת רווקים אפשר גם ליהנות מעוגת שוקולד רכה וטעימה. טווח המחירים לעוגות אלה נע בממוצע בין 200-300 שקלים, בהתאם לגודל ולצורה.

צנצנת העוגיות - אודליה בר-און 0523442733קייק אנד רול. צנצנת העוגיות של אודליה (צילום: נדב בגים)

קנו לעצמכם מתנה (איטלקית) לחג אם בא לכם לחרוג ממסלול המתנות השגרתיות לחג, רשת נובה ג'ויה מציעה מתנות עם ניחוח איטלקי מרענן, כמו: שוברי מתנה לארוחה איטלקית באחד מסניפי הרשת, או סדנאות בישול מיוחדות, כגון סדנת פיצות ופוקצ'ות או פסטות. הסדנאות כוללות הכנת מנות במשותף, ארוחה וטעימות יין איטלקי (340 שקלים). אם כל האיטלקית הזאת עושה לכם חשק גם למלמל בשפת ארץ המגף, מציעה הרשת קורס איטלקית הכולל שישה מפגשים חווייתיים בחדר ה- VIP של סניף הסינמטק בתל אביב, בעלות של 480 שקלים כולל טעימות ויין.לבשל כמו המקצוענים. נובה ג'ויה (צילום: בועז לביא)

אלזס זה כאן - ערבים של אוכל ויין אלזסי בטאפאס שוק

שניה לפני פסח ייערך בום שני, 2.2, החל מהשעה 19:00 ערבי אוכל אלזסי מסורתי, לצד יין אלזסי במסעדת טאפאס בשוק, בנמל תל אביב. במהלך הערבים יגיש שף המסעדה ברק אהרוני מנות אלזסיות מסורתיות דוגמת שוקרוט - נתחי חזיר ונקניקיות מעושנים המבושלים עם כרוב כבוש, נקניקיות וייסבראט שמנמנות, פלאמקוכן (גרסת אלזס לפיצה), פרצעל מסורתי עם מלח גס מעל ולקינוח - קוגל הוף. לצד המנות יוגשו יינות לבנים מאלזס, הידוע ביינות הלבנים האיכותיים שלו. בתפריט המיוחד בערבים אלה יופיעו 10 סוגי יינות לבנים מאלזס.

אלזסי זה הכי אחי. טאפאס בשוק (צילום: יובל טבול)

שף מביא שף

בכל חודש, במסגרת "ג'אם סשן טבחים", מזמין השף יאיר פיינברג קולגות לשיחה ולבישול משותף. הערב (יום רביעי, 28.3) יתקיים מפגש מיוחד בסטודיו Fein Cook של פיינברג, ובו יתארח השף שגב משה לערב מאולתר של סיפורים ובישול לעיני האורחים שמוזמנים לשאול, לרחרח, לגעת ולטעום. השפים יכינו יחד מנות רחוב מוכרות, אבל בביצוע אחר לגמרי. את השולחנות העמוסים במנות שיוכנו על ידי השניים ילווה בר מולקולארי עמוס אלכוהול ו- Live D.J, שתנגן מוזיקה בלקנית מקפיצה. כל התענוג יעלה 180 שקלים.

סטודיו Fein Cook, דרך בן צבי 84, בית פנרמה. להזמנות 077-7107744מבשלים ביחד. שגב משה ויאיר פיינברג (צילום: אלי הופמן) 

יש לכם תכניות למימונה?

רגע לפני שפסח מתחיל יש כאלה שכבר מתכננים לכם איך הוא ייגמר, וליתר דיוק - איך תחגגו את המימונה. בטאפאס בר הלוהט לילה מוראד יתרבחו ויסעדו עם מאכלים מרוקאים מבית היוצר של שף המסעדה - חי מזרחי, שיגיש לצד המופלטות גם עוגות ועוגיות מרוקאיות לצד רקדנית בטן. גם במהלך חול המועד יגישו בלילה מוראד מאכלים כשרים לפסח ואפילו וודקה כשרה. אז מי אמר שאין איפה לחגוג ולאכול בפסח?תרבחו ותסעדו. לילה מוראד (צילום: אביב חופי)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ