טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המסעדה החדשה של שלום מיכאשווילי

שלום מיכאלשווילי פותח מסעדה חדשה, מעדנייה חדשה מציעה אוכל ביתי, רשת הגלידריות Cono פותחת סניף בתל אביב, צ'ימיצ'נגה חוזרת לחיים לשלושה ימים, וחגיגות הקרנבל הברזילאי במסעדות השונות

תגובות

שלום מיכאלשווילי, מהיום לא רק חבר בשלישיית מה קשור או שחקן מוביל בסדרת הטלוויזיה המצליחה עספור, אלא גם מסעדן מהשורה, או ליתר דיוק – שותף במסעדה חדשה. מסעדתו החדשה שנפתחה בשבועיים האחרונים באשדוד נקראת הולה, והיא מתפקדת כביסטרו ים תיכוני בעל נוכחות מרבית בתפריט לבשרים ודגים, בדגש על מחירים שפויים. במסעדה חברו שלושה שותפים ועל התפריט ובנייתו הופקד השף ויקטור דיין (גורדו). בין המנות בתפריט אפשר למצוא בפתיחים: מיני טאפאסים עם פטריות וכרובית (19 שקלים), שלושה סוגים של פוקאצ'ות עם אנטיפסטי, חציל בלאדי או עם בשר טלה קצוץ. בעיקריות אפשר למצוא מנות כמו פסטות ונודלס, פילה אמנון ודניס. בבשרים אפשר למצוא המבורגר אנטריקוט (49 שקלים) או המבורגר טלה (39 שקלים) או מנות רציניות יותר כמו כבד אווז מוגש על ברוסקטה וקונפי עגבניות שרי (99 שקלים) או צלעות טלה על פירה ירקות שורש (99 שקלים). בינתיים לא צפוי פה בתפריט מנות גרוזיניות, אבל כנראה שזה רק עניין של זמן.הולה - ז'בוטינסקי 43, אשדוד.  יוחנן: גורמה לקחת הביתה

"לפעמים חלומות מתגשמים", אומרת הקלישאה הדי שחוקה, אבל כמו בכל קלישאה גם בה יש שמץ של אמת, כי הנה - זה קרה לאריאלה גרינבלט. הרבה שנים חלמה גרינבלט על מקום משלה ובו תמכור  גלידה. למה? "כי גלידה זה שמח  וגלידה זה ילדים", מספרת גרינבלט. כל החים זה התעכב עוד קצת ועוד קצת עד שמפגש לפני שנה עם ים נביעות-בירו עזר לה לקדם את החלום כמה צעדים קדימה והנה זכתה אריאלה לפתוח את הסניף הרביעי של רשת קונו הצעירה והראשון שלהם בתל אביב. רשת קונו החלה את דרכה לפני שנה וחצי בסניף קטן ומושקע בזכרון יעקב השייך לאבנר סגל ולנביעות-בירו – השף של קוצ'ינה בר בזכרון. משם התפשטה הרשת לקניון אורות באור עקיבא, הצפינה לנווה שאנן בחיפה, אך חיפשה לתקוע יתד בתל אביב ונראה שהמיקום הקרוב לים הוא בדיוק מה שתל אביב צריכה בחודשים הקרובים. חדש בעיר. גלידת Cono (צילום: בועז לביא)גלידה גלידה, אבל גם טרנד הבריאות לא פסח על המקום. הרשת דוגלת בהכנת גלידה טבעית, במתכונים מיוחדים שנבנו יחד עם דיאטנית שמפקחת ומלווה את הרשת. מלבד העובדה שלכל טעם אפשר לדעת כמה קלוריות יש (לידיעתכם: 100 גרם וניל עוגיות שווה לכם 131 קלוריות, שוקולד בלגי לעומת זאת יעלה לכם ב- 225 קלוריות), הגלידה עשויה ללא צבעי מאכל, כך שאין זה פלא לראות את צבעי הגלידה כצבעי הפירות ממש, שהם המרכיב מרכזי בגלידה: פיסטוק בירוק בהיר בהיר, שוקולד ללא קקאו זוכה בצבע חום בהיר, בננה בצבע שנהב ואפילו החלבה היא מבית היוצר של ניצת הדובדבן.

עוד טעמים מפתיעים הם של של גלידת טופו עם קינמון, גלידת גבינת עיזים טבעית והשוס: סורבה שוקולד עם ויסקי, שקשה להאמין שמדובר בסורבה. ההפתעה הגדולה כאן מלבד הטעמים העדינים מאוד והמוצלחים היא במרקם. מייצב הגלידה עשוי מאבקת חרובים, מה שמעניק לגלידה אפקט קטיפתי שונה מהרגיל. בעתיד הקרוב אפשר יהיה לזלול לצד הגלידות גם קרפים וופל בלגי. המחירים: 14 שקלים לכוס קטנה עם כמה טעמים שרוצים, 19 שקלים לבינוני ו-23 שקלים לכוס גדולה. cono - בוגרשוב 9, תל אביב.

הקרנבל לא רק בברזיל לכל מי שאין בידו לצאת לחופשה בברזיל בדיוק עכשיו כשהקרנבל מתחיל, יש כמה מסעדות שידאגו להשלים לו את החסר. מסעדה שיש לה סמבה בשם, לא ממש יכולה להרשות לעצמה לפספס את הקרנבל, לכן בסושיסמבה של ניצן רז, לוקחים את הקרנבל ברצינות. במשך שני ערבים (בתאריכים 19-20 בפברואר), יחגגו במסעדה עם מוזיקה ברזילאית סוערת, רקדניות סמבה, תלבושות צבעוניות וכמובן תפריט ספיישלים מיוחד שתואם את הקרנבל וברוחו של ניצן רז.סושיסמבה - הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב.הגיישות מחוץ לפריים. קרנבל בסושי סמבה (צילום: שי בן אפריים) בתפריט המיוחד ניתן יהיה למצוא כמו: sopa coca – מרק קוקוס עם שרימפס על הגריל, paella style - קדרת מולים וירקות שורש, pork tenderloin – מדליוני פילה לבן ברוטב פלפלים מעושנים, קלמרי ממולא באורז ובייקון, churasqueriya – פלטה עם מבחר בשרים בנוסח ברזילאי, fejuada – תבשיל קדרה ברזילאי אותנטי עם שעועית שחורה ומנגולד. כמובן שגם אלכוהול יסייע להשלמת החגיגה: קפירנייה - המשקה הלאומי של ברזיל, קוקטייל מאשקי - ליקר ליצ‘י, וודקה וליקר אפרסק עם מיצי לימון, אננס ולמונגראס וקוקטייל קליאנטה המכיל טקילה, פלפל חריף, ליקר צ‘ילי, לימון טרי ומיץ תפוזים. יהיה שמח.גם בר היין ויינברג מצדיע לברזיל ולקרנבל ומרחיב את החגיגות ויציינו את האירוע החל מיום שלישי ה-14 בפברואר ועד ה-28 בפברואר. גם כאן מלבד הדגש על הקפיריניה והסנגרייה על בסיס הקשאסה, יוגשו מנות מיוחדות מבית היוצר של השף אסי לוי. כך יהיה אפשר למצוא (תלוי במצב רוחו של השף ובמה שיש בשוק) בתפריט המיוחדים: פיז'ואדה (68 שקלים), מוקקה- תבשיל הדג בחלב קוקוס שברזיל מתהדרת בו (65 שקלים), בייבי ספריבס בשוקולד מריר (78 שקלים) ומרק אננס ופלפלים צהובים, אף הוא עם חלב קוקוס (39 שקלים).ויינברג - בן יהודה 106, תל אביב. חם ולטיני. קרנבל בויינברג (צילום: בני גם זו לטובה) ואם כבר לטיני ואלכוהול אז גם המסעדה הרחובותית קאבסה משיקה תפריט סושי בסגנון לטיני. מה זה אומר בדיוק? אז ככה: התפריט כולל למעלה מ- 150 סוגי מנות של סושי, הנושאות את שמות ערים ומחוזות בספרד ומשלבות בין המטבח האסיאתי הקלאסי למטבח הספרדי, לרבות: מנות טאפס מאקי, ניגרי טאפס, קונוסים ומגוון רחב של קומבינציות. מבין השילובים המעניינים בתפריט הסושי ניתן למצוא מנות המבוססות על מרכיבי הסושי הקלאסיים, כמו הסלמון והטמפורה לצד גבינות ספרדיות מותכות ועטיפת הרול בחציל. כך למשל: "מאיורקה רול" – אינסייד אאוט עם שרימפס וגזר עטופים בגבינה מותכת, "גליסיה רול" – אינסייד אאוט עם דג בס, אבוקדו ומלפפון עטופים בחציל בטמפורה, "איביזה רול" – אינסייד אאוט עם ספייסי בס ובצל עטוף בסלמון בטמפורה. נשמע מעניין.קאבסה - המדע 2, רחובות. מזרח ומערב נפגשים. סושי לטיני בקבאסה (צילום: דניאל לילה)גם המסעדה שמתהדרת במטבח לטיני חדש (או נואבו-לטינו) קאסה נובה והשף ניר דגן יוצאים עם תפריט מיוחד המשלב משקאות אלכוהול לטיניים במנות. לצד קוקטיילים "אכילים" המשלבים מרכיבים מפתיעים כמו בצל, תירס, בוטנים ואפילו סלמון מעושן, מציע התפריט החדש גם מנות קרות וחמות בהן מהווים משקאות אלכוהוליים את נותני הטעם והארומה.

בין המנות החדשות ניתן לטעום מחבת מולים "מרגריטה" עם טקילה, ליים ותפוזים (38 שקלים), סביצ'ה "מוחיטו" עם בצל סגול, נענע, רום וליים (44 שקלים), סביצ'ה "סנגריטה" עם טקילה, מיץ רימונים, בצל וצ'ילי (44 שקלים), פילה בקר ברום, פפריקה מעושנת וזרעי כמון על שיפוד קנה סוכר טרי (46) ועוד. לנשנוש ליד המשקאות מציעים במסעדה גם צ'יפס אפויים ופריכים מפלנטיין או משורש היוקה לצד מטבלי קרם צ'ילי, צ'יפוטלה וסלסה חלפניו (26 שקלים). איך אומרים טעים בלטינית?קאסה נובה - רציף העליה השנייה 48, נמל יפו.עד שתצא השמש. קרנבל ברזילאי בקאסה נובה (צילום: עודד מרום) בשם הנוסטלגיה: צ'ימיצ'נגה חוזרת יש מעט מאוד מסעדות שזכר שמן מעורר געגועים אצל כל מי שעבר וסעד בהן פעם. צ'ימיצ'נגה היא אחת מהן. המסעדה המיתולוגית של אבי קונפורטי עזבה את עולמנו לפני כמה שנים, אבל קונפורטי יודע היטב כי מעריצי המקום לא שוכחים את טעם המרגריטות המופלאות. לכן מדי פברואר הוא מזכיר נשכחות ומחייה למשך זמן קצר את רוח המסעדה ההיא עליה השלום. כך גם הפעם: מסעדתו צפרה תחזיר למשך שלושה ימים (23-25 בפברואר) את התפריט האהוב והבלתי נשכח. שווה כבר עכשיו להזמין מקום.צפרה - יגאל אלון 96, תל אביב. זוכרים את צ'ימיצ'נגה. צפרה (צילום: דודו בכר)ונזכור את כולם: המקומות שסגרו דלתות על כל פתיחה חגיגית צריך לזכור גם את אלה שסגרו דלתות בצער רב. ליבו, חנות שמני הזית היוקרתית בשדרות רוטשילד ונחלת בנימין סגרה בשבוע שעבר את דלתותיה וכבר המקום משתפץ לרגל פתיחת בית קפה חדש. עוד באזור נסגרה אורייזה – המסעדה הקטנה שהתמחתה באורז של השף דניאל מיסן (התמחה בעברו ברוקח 73 ובהרברט סמואל) והיזם רז אלדר (בעל סניף הסושיה ברמת גן). המקום עבר אחר כך גלגול לגריל בר, אך לא שרד.גם רשת הקרנף, מי שמביאה את האנטריקוט בסיבוב, סגרה את הסניף שלה בלב מתחם הבילויים ברחוב הרצל, שיפוצים נערכים במקום לרגל פתיחה חדשה.

*#