חדשות אוכל: המסעדה החדשה של שלום מיכאשווילי

שלום מיכאלשווילי פותח מסעדה חדשה, מעדנייה חדשה מציעה אוכל ביתי, רשת הגלידריות Cono פותחת סניף בתל אביב, צ'ימיצ'נגה חוזרת לחיים לשלושה ימים, וחגיגות הקרנבל הברזילאי במסעדות השונות

רותם מימון, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון, עכבר העיר

שלום מיכאלשווילי, מהיום לא רק חבר בשלישיית מה קשור או שחקן מוביל בסדרת הטלוויזיה המצליחה עספור, אלא גם מסעדן מהשורה, או ליתר דיוק – שותף במסעדה חדשה. מסעדתו החדשה שנפתחה בשבועיים האחרונים באשדוד נקראת הולה, והיא מתפקדת כביסטרו ים תיכוני בעל נוכחות מרבית בתפריט לבשרים ודגים, בדגש על מחירים שפויים. במסעדה חברו שלושה שותפים ועל התפריט ובנייתו הופקד השף ויקטור דיין (גורדו). בין המנות בתפריט אפשר למצוא בפתיחים: מיני טאפאסים עם פטריות וכרובית (19 שקלים), שלושה סוגים של פוקאצ'ות עם אנטיפסטי, חציל בלאדי או עם בשר טלה קצוץ. בעיקריות אפשר למצוא מנות כמו פסטות ונודלס, פילה אמנון ודניס. בבשרים אפשר למצוא המבורגר אנטריקוט (49 שקלים) או המבורגר טלה (39 שקלים) או מנות רציניות יותר כמו כבד אווז מוגש על ברוסקטה וקונפי עגבניות שרי (99 שקלים) או צלעות טלה על פירה ירקות שורש (99 שקלים). בינתיים לא צפוי פה בתפריט מנות גרוזיניות, אבל כנראה שזה רק עניין של זמן.הולה - ז'בוטינסקי 43, אשדוד.  יוחנן: גורמה לקחת הביתה

לאוכל הביתי שאפשר לקחת בטייק אווי יצא שם של אוכל עדתי בעיקר. כי מה כבר אפשר לקחת הביתה? קוסקוס, מפרום ואורז. ובכן, תשכחו כל מה שידעתם על אוכל מוכן הביתה ותכירו את חנות האוכל החדשה: יוחנן. זו לא מסעדה, זו לא מעדנייה, אלא זה בדיוק קו התפר בין שתי ההגדרות. הרעיון למקום בו אפשר למכור אוכל מוכן לקחת נולד על ידי יוחנן ברנשטיין (לשעבר הסו שף במול ים ומנהל מטבח ברביבה וסיליה ) ואיתי פרידמן (בעל פרידמנס קייטרינג). השניים זיהו כי חסר בנוף האורבאני אוכל איכותי, בריא וטרי שאפשר לקחת הביתה ומיועד בעצם לאנשים עובדים שאוהבים לאכול טוב וכשמגיעים הביתה כבר אין להם כוח לבשל. "חיפשנו לוקיישן שיאפשר לנו חשיפה מרבית לאותו קהל אשר בסוף יום העבודה הארוך חוזר הביתה ובא לו אוכל מבושל", מסביר פרידמן את המיקום ואת הקונספט.  בתהליך החקר שביצעו, גילו השניים כי בניגוד למאפיות שהתקדמו ויצרו לחם גורמה והקפה שקיבל שדרוג, דווקא תחום האוכל המוכן נשאר מאחור. "חיפשנו טייק אווי של אוכל מוכן ומצאנו רק מקומות של אוכל עדתי, רווי שמן, חסר אלגנטיות ומעוף", מסביר פרדימן. בהתאם לכך עמלו השניים על בניית תפריט אחר, מגוון, יצירתי ומוקד המורכב מחומרי גלם מקומיים ואיכותיים ויחד עם זאת שפונה כמעט לטעם של כל אחד. יוחנן מצטרף לגל המעדניות ובתי האוכל המציעים אוכל מוכן לקחת הביתה, לצד אופציה אטרקטיבית לשבת במקום וזאת מבלי להקרא מסעדה.טעמים של בית. יוחנן (צילום: רותם מימון) בין מנות התפריט הקבועות אפשר למצוא כאן הרכבים מעניינים ומוקפדים. החל מרול מנגולד ובקר בתיבול אסייתי (7 שקלים ל-100 גרם), פיש קייק עם רוטב לימונים כבושים (7 שקלים ל-100 גרם), חזה עוף בציפוי פריך (8.5 שקלים ל-100 גרם), מיקס דגנים ופורטובלו (4 שקלים ל-100 גרם), כדורי כרובית ובשר (6.5 שקלים ל-100 גרם), סלט זוקיני ופטה טורקית (6.5 שקלים ל-100 גרם) ועוד. במהלך השבוע מציע המקום גם אפשרות לשבת ותפריט עסקי לעובדי הסביבה במחירים אטרקטיביים הנעים בין 29 שקלים ל-39 שקלים – למנה עיקרית, שתי תוספות, לחם וסודה. בימי שישי מתרחב התפריט וכולל סוג של בראנץ' עם סלטי בוקר בצנצנות, כמו אבוקדו על קונפיטורת לימון, טפנד עגבניות וקרם חצילים וכן מבחר גדול של טארטים אישיים, קרואסונים (בעתיד צפו לארוחות בוקר מושקעות במקום). בצד האוכל המוכן לשבת תוכלו למצוא: עופיונים ממולאים בבטטה בזיגוג עגבניות שרי, ביף בורגיניון ופטריות וכמובן מנות מהתפריט השבועי.יוחנן - החשמונאים 86, תל אביב. קונו – גלידה זה בטבע שלנו

"לפעמים חלומות מתגשמים", אומרת הקלישאה הדי שחוקה, אבל כמו בכל קלישאה גם בה יש שמץ של אמת, כי הנה - זה קרה לאריאלה גרינבלט. הרבה שנים חלמה גרינבלט על מקום משלה ובו תמכור  גלידה. למה? "כי גלידה זה שמח  וגלידה זה ילדים", מספרת גרינבלט. כל החים זה התעכב עוד קצת ועוד קצת עד שמפגש לפני שנה עם ים נביעות-בירו עזר לה לקדם את החלום כמה צעדים קדימה והנה זכתה אריאלה לפתוח את הסניף הרביעי של רשת קונו הצעירה והראשון שלהם בתל אביב. רשת קונו החלה את דרכה לפני שנה וחצי בסניף קטן ומושקע בזכרון יעקב השייך לאבנר סגל ולנביעות-בירו – השף של קוצ'ינה בר בזכרון. משם התפשטה הרשת לקניון אורות באור עקיבא, הצפינה לנווה שאנן בחיפה, אך חיפשה לתקוע יתד בתל אביב ונראה שהמיקום הקרוב לים הוא בדיוק מה שתל אביב צריכה בחודשים הקרובים. חדש בעיר. גלידת Cono (צילום: בועז לביא)גלידה גלידה, אבל גם טרנד הבריאות לא פסח על המקום. הרשת דוגלת בהכנת גלידה טבעית, במתכונים מיוחדים שנבנו יחד עם דיאטנית שמפקחת ומלווה את הרשת. מלבד העובדה שלכל טעם אפשר לדעת כמה קלוריות יש (לידיעתכם: 100 גרם וניל עוגיות שווה לכם 131 קלוריות, שוקולד בלגי לעומת זאת יעלה לכם ב- 225 קלוריות), הגלידה עשויה ללא צבעי מאכל, כך שאין זה פלא לראות את צבעי הגלידה כצבעי הפירות ממש, שהם המרכיב מרכזי בגלידה: פיסטוק בירוק בהיר בהיר, שוקולד ללא קקאו זוכה בצבע חום בהיר, בננה בצבע שנהב ואפילו החלבה היא מבית היוצר של ניצת הדובדבן.

עוד טעמים מפתיעים הם של של גלידת טופו עם קינמון, גלידת גבינת עיזים טבעית והשוס: סורבה שוקולד עם ויסקי, שקשה להאמין שמדובר בסורבה. ההפתעה הגדולה כאן מלבד הטעמים העדינים מאוד והמוצלחים היא במרקם. מייצב הגלידה עשוי מאבקת חרובים, מה שמעניק לגלידה אפקט קטיפתי שונה מהרגיל. בעתיד הקרוב אפשר יהיה לזלול לצד הגלידות גם קרפים וופל בלגי. המחירים: 14 שקלים לכוס קטנה עם כמה טעמים שרוצים, 19 שקלים לבינוני ו-23 שקלים לכוס גדולה. cono - בוגרשוב 9, תל אביב.

הבסטה חוגגת חורף הבסטה בפאתי שוק הכרמל סגורה בשבת בדרך כלל (מאז ומתמיד מלבד אירועים מיוחדים), אך תחושת הקור הזכירה להם את רוסיה ולכן בשבת הקרובה יערכו במקום את "שבת זקוסקי". הזקוסקי זו המקבילה הרוסית לטאפאס, מה שאומר שפותחים כאן שולחן של צלחות קטנות עם: לשון כבושה, דגים מלוחים, סלט תפוחי אדמה, נקניקים ובשרים מעושנים. ליד זה יגישו וודקה כמובן, אך בתרבות הרוסית לא מתעסקים במילימטרים אלא מתעסקים בגרמים ולכן אפשר להזמין כאן וודקה במשקל, לפי 100 גרם, 500 או בקבוק שלם. גם חבורת אטומיק יבואו לנגן, "הם מתאימים לנו בדיוק כי הם עושים מוזיקה שלא מרעישה", מספר מעוז אלונים. אטומיק יביאו איתם מביאים עם זמר רוסי. כל הדברים יקבלו אינטרפרטציה של הבסטה ותהיה אפשרות לפתוח שולחן או לקחת מנה מנה של כמה זקוסקי. האירוע יתחיל בשבת ב-18:00 בערב. האם מכאן תצמח מסורת? נקווה שכן. היכונו בינתיים גם לפסטיבל האוסטרים שיחול בקרוב. הבסטה - השומר 4, תל אביב. זקוסקי. הבסטה (צילום: ניר כפרי)

הקרנבל לא רק בברזיל לכל מי שאין בידו לצאת לחופשה בברזיל בדיוק עכשיו כשהקרנבל מתחיל, יש כמה מסעדות שידאגו להשלים לו את החסר. מסעדה שיש לה סמבה בשם, לא ממש יכולה להרשות לעצמה לפספס את הקרנבל, לכן בסושיסמבה של ניצן רז, לוקחים את הקרנבל ברצינות. במשך שני ערבים (בתאריכים 19-20 בפברואר), יחגגו במסעדה עם מוזיקה ברזילאית סוערת, רקדניות סמבה, תלבושות צבעוניות וכמובן תפריט ספיישלים מיוחד שתואם את הקרנבל וברוחו של ניצן רז.סושיסמבה - הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב.הגיישות מחוץ לפריים. קרנבל בסושי סמבה (צילום: שי בן אפריים) בתפריט המיוחד ניתן יהיה למצוא כמו: sopa coca – מרק קוקוס עם שרימפס על הגריל, paella style - קדרת מולים וירקות שורש, pork tenderloin – מדליוני פילה לבן ברוטב פלפלים מעושנים, קלמרי ממולא באורז ובייקון, churasqueriya – פלטה עם מבחר בשרים בנוסח ברזילאי, fejuada – תבשיל קדרה ברזילאי אותנטי עם שעועית שחורה ומנגולד. כמובן שגם אלכוהול יסייע להשלמת החגיגה: קפירנייה - המשקה הלאומי של ברזיל, קוקטייל מאשקי - ליקר ליצ‘י, וודקה וליקר אפרסק עם מיצי לימון, אננס ולמונגראס וקוקטייל קליאנטה המכיל טקילה, פלפל חריף, ליקר צ‘ילי, לימון טרי ומיץ תפוזים. יהיה שמח.גם בר היין ויינברג מצדיע לברזיל ולקרנבל ומרחיב את החגיגות ויציינו את האירוע החל מיום שלישי ה-14 בפברואר ועד ה-28 בפברואר. גם כאן מלבד הדגש על הקפיריניה והסנגרייה על בסיס הקשאסה, יוגשו מנות מיוחדות מבית היוצר של השף אסי לוי. כך יהיה אפשר למצוא (תלוי במצב רוחו של השף ובמה שיש בשוק) בתפריט המיוחדים: פיז'ואדה (68 שקלים), מוקקה- תבשיל הדג בחלב קוקוס שברזיל מתהדרת בו (65 שקלים), בייבי ספריבס בשוקולד מריר (78 שקלים) ומרק אננס ופלפלים צהובים, אף הוא עם חלב קוקוס (39 שקלים).ויינברג - בן יהודה 106, תל אביב. חם ולטיני. קרנבל בויינברג (צילום: בני גם זו לטובה) ואם כבר לטיני ואלכוהול אז גם המסעדה הרחובותית קאבסה משיקה תפריט סושי בסגנון לטיני. מה זה אומר בדיוק? אז ככה: התפריט כולל למעלה מ- 150 סוגי מנות של סושי, הנושאות את שמות ערים ומחוזות בספרד ומשלבות בין המטבח האסיאתי הקלאסי למטבח הספרדי, לרבות: מנות טאפס מאקי, ניגרי טאפס, קונוסים ומגוון רחב של קומבינציות. מבין השילובים המעניינים בתפריט הסושי ניתן למצוא מנות המבוססות על מרכיבי הסושי הקלאסיים, כמו הסלמון והטמפורה לצד גבינות ספרדיות מותכות ועטיפת הרול בחציל. כך למשל: "מאיורקה רול" – אינסייד אאוט עם שרימפס וגזר עטופים בגבינה מותכת, "גליסיה רול" – אינסייד אאוט עם דג בס, אבוקדו ומלפפון עטופים בחציל בטמפורה, "איביזה רול" – אינסייד אאוט עם ספייסי בס ובצל עטוף בסלמון בטמפורה. נשמע מעניין.קאבסה - המדע 2, רחובות. מזרח ומערב נפגשים. סושי לטיני בקבאסה (צילום: דניאל לילה)גם המסעדה שמתהדרת במטבח לטיני חדש (או נואבו-לטינו) קאסה נובה והשף ניר דגן יוצאים עם תפריט מיוחד המשלב משקאות אלכוהול לטיניים במנות. לצד קוקטיילים "אכילים" המשלבים מרכיבים מפתיעים כמו בצל, תירס, בוטנים ואפילו סלמון מעושן, מציע התפריט החדש גם מנות קרות וחמות בהן מהווים משקאות אלכוהוליים את נותני הטעם והארומה.

בין המנות החדשות ניתן לטעום מחבת מולים "מרגריטה" עם טקילה, ליים ותפוזים (38 שקלים), סביצ'ה "מוחיטו" עם בצל סגול, נענע, רום וליים (44 שקלים), סביצ'ה "סנגריטה" עם טקילה, מיץ רימונים, בצל וצ'ילי (44 שקלים), פילה בקר ברום, פפריקה מעושנת וזרעי כמון על שיפוד קנה סוכר טרי (46) ועוד. לנשנוש ליד המשקאות מציעים במסעדה גם צ'יפס אפויים ופריכים מפלנטיין או משורש היוקה לצד מטבלי קרם צ'ילי, צ'יפוטלה וסלסה חלפניו (26 שקלים). איך אומרים טעים בלטינית?קאסה נובה - רציף העליה השנייה 48, נמל יפו.עד שתצא השמש. קרנבל ברזילאי בקאסה נובה (צילום: עודד מרום) בשם הנוסטלגיה: צ'ימיצ'נגה חוזרת יש מעט מאוד מסעדות שזכר שמן מעורר געגועים אצל כל מי שעבר וסעד בהן פעם. צ'ימיצ'נגה היא אחת מהן. המסעדה המיתולוגית של אבי קונפורטי עזבה את עולמנו לפני כמה שנים, אבל קונפורטי יודע היטב כי מעריצי המקום לא שוכחים את טעם המרגריטות המופלאות. לכן מדי פברואר הוא מזכיר נשכחות ומחייה למשך זמן קצר את רוח המסעדה ההיא עליה השלום. כך גם הפעם: מסעדתו צפרה תחזיר למשך שלושה ימים (23-25 בפברואר) את התפריט האהוב והבלתי נשכח. שווה כבר עכשיו להזמין מקום.צפרה - יגאל אלון 96, תל אביב. זוכרים את צ'ימיצ'נגה. צפרה (צילום: דודו בכר)ונזכור את כולם: המקומות שסגרו דלתות על כל פתיחה חגיגית צריך לזכור גם את אלה שסגרו דלתות בצער רב. ליבו, חנות שמני הזית היוקרתית בשדרות רוטשילד ונחלת בנימין סגרה בשבוע שעבר את דלתותיה וכבר המקום משתפץ לרגל פתיחת בית קפה חדש. עוד באזור נסגרה אורייזה – המסעדה הקטנה שהתמחתה באורז של השף דניאל מיסן (התמחה בעברו ברוקח 73 ובהרברט סמואל) והיזם רז אלדר (בעל סניף הסושיה ברמת גן). המקום עבר אחר כך גלגול לגריל בר, אך לא שרד.גם רשת הקרנף, מי שמביאה את האנטריקוט בסיבוב, סגרה את הסניף שלה בלב מתחם הבילויים ברחוב הרצל, שיפוצים נערכים במקום לרגל פתיחה חדשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ