${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות האוכל: מה יש על השולחן של עומר מילר?

מה יגיש עומר מילר במסעדה החדשה שלו? וגם: אלבה לוקחת צעד רחוק מהקנטינה, יועזר בר יין מכוון לצמחונים, טיב טעם פותחים מעדניית בוטיק וחידושים בשוק הנמל

תגובות

בשבוע שעבר דווחנו כי חומוס הבימה סגר זה מכבר את שעריו, והנה אנחנו מתבשרים על כך שהמסעדה האיטלקית אלורה משדרות רוטשילד, עתידה לפתוח במקום ג'לטרייה איטלקית אמיתית. הרומן של שגיא אלון, מבעלי אלורה, עם הגלידה החל לפני 15 שנים, אז השתחרר מהצבא ועבד בגלידות בארצות הברית. "ידעתי שאעשה את זה יום אחד, שאתעסק באופן רציני עם הגלידה", מספר אלון לעכבר העיר. "אחר כך עברתי לאיטליה והרומן עם האוכל האיטלקי פרח ופתחנו את אלורה לפני ארבע שנים ובכל זאת התשוקה לגלידה לא נעלמה". עם הזמן יצאו בעלי אלורה ללמוד באיטליה את מהות הגלידה וגילו כי מדובר בתורה שלמה ובתחום רציני העומד בקו אחד עם עשיית לחם, יין וגבינות. "התחלתי לעבור בין מסעדות באיטליה ולמדתי שם המון. כי גם אצל האיטלקים הגלידה היא תשוקה ועם כל המשבר הכלכלי שפקד אותם דווקא מכירות הגלידה לא נפגעו".

באיטליה חבר אלון אל גלידן-שף והחל ללמוד את עשיית הגלידה באופן מקצועי, החל מרמת הרכיבים ואיך עושים גלידה איטלקית אמיתית ללא שימוש באבקות ותוספים.  "להביא טעמים חדשים זו חלק מהמשימה בלימודים", הוא נזכר, "והחשיבה היא שאפשר להפתיע בכל פעם מחדש עם גלידה". את הרעיון הזה מתכוון אלון ליישם בגלידרייה החדשה, שתפתח את שעריה בתחילת מרץ. הקו העיצובי ימשיך את הרוח החמה של אלורה, אך לא שוכחים כי קהל היעד הפעם הוא צעיר יותר, דבר שיביא לטוויסטים קלילים במקום. אך עם כל הכבוד לעיצוב, באלורה יודעים היטב כי הערך המוסף הוא בטעמים, ולכן כבר כעת מכינים את הויטרינה לאזורים של טעמים חדשים ומפתיעים שיישמרו בסוד עד לפתיחה. כמו כן יציעו בגלידרייה קינוחי גלידה, וופלים בלגיים וגם חלק מהקינוחים הקלאסיים של מסעדת האם. טעמים מפתיעים. גלידה (אילוסטרציה dreamstime)יועזר בר יין מתרעננת כניסתו המחודשת של בן תדהר אל מטבחו של שאול אברון ומסעדתו ייועזר בר יין, אחרי סיבוב כשף של לה מיזון עליה השלום, היא זמן טוב לרענון במסעדת האם בה צמח. בקרוב תיכנס המסעדה תיכנס למקצה שיפוצים, אבל כרגע אפשר ליהנות מתפריט מיוחד, ואפילו ממנות צמחוניות במה שידוע כמקדש הבשרים הנהנתני. בין הספיישלים אפשר למצוא מנות כמו קלאמרי על פסטה שחורה, כבד עגל חלב על פולנטה של תירס טרי, מולים עם חזה אווז מעושן ופסטה ראגו של עגל חלב. מבחינת הצמחונים אפשר יהיה לטעום מנה מיוחדת של רביולי 40 חלמונים עם ריקוטה וכמהין.אבל מקבלים גם צמחונים. אנטריקוט של יועזר (צילום: אושרת יקותיאל)ערוץ 1 עושה ריאליטי אולי זו ההצלחה הגדולה של מאסטר שף ואולי זו בכלל השפעת הריאליטי, אבל גם הערוץ הראשון רוצה מקום בחגיגה, מנער את הממלכתיות שלו ומשיק ריאליטי בישול חדש בשם "בואו לאכול איתי". הפורמט של התכנית שאול מסדרת הקאלט הבריטית"Come Dine with Me" , שעשתה לה כבר שם של ריאליטי נשכני וציני בזכות הקריינות המוצלחת ואם כבר נשכנות אז את הפורמט הישראלי יקריין שי אביבי. התכנית היומית מפגישה בכל שבוע חמישה בשלנים חובבים שונים, זרים זה לזה, לחמש ארוחות ערב חגיגיות. בכל יום יבשל אחד המשתתפים ארוחת ערב בביתו, ואליה יגיעו ארבעת המשתתפים האחרים. האורחים יטעמו מהאוכל, יציצו בבית, ישוחחו על רמת האירוח, ויעניקו בסוף הערב ציון סודי למתחרה. הבשלן שיזכה לניקוד הגבוה ביותר בכל שבוע יזכה בנסיעה קולינארית לאיטליה, שם יבלה חמישה ימים בקורסים מקצועיים של בישול, אפייה ויין. התכנית  צפויה לעלות לאוויר ב- 12 בפברואר במסגרת לוח השידורים החדש של ערוץ 1, בין השעות 20:30-21:00.אמוז בוש: מבזקי אוכלקפה? אדרבא ואדרבא בית קפה חדש וכשר נפתח בימים אלה בצומת הרחובות בוגרשוב ובן יהודה – אדרבא. המטבח השקוף של  המקום מציע מנות בית קפה מוכרות כמו שלל ארוחות בוקר (עם אופציה זוגית), סלטים ופסטות אך גולת הכותרת שלו היא מנת דגים יומית מתחלפת.

אוכלים אסייתי באיכילוב רשת ריבר מתרחבת ומשיקה בימים אלה סניף חדש של ריבר אקספרס במרכז וייצמן, בסמוך לבית החולים איכילוב בתל אביב. מלבד הסניף החדש הנוכחי, עתידה הרשת לפתוח השנה סניפים ריבר אקספרס נוספים ברחבי הארץ. הסניף יהיה פתוח שבעה ימים בשבוע (עם אופציה לשליחויות), וימשיך את הקו של האח מרחוב הרצל. בין המנות המיוחדות לסניף החדש - לחמניות באן עם נתחי בשר הודו צלוי ומלפפונים מוחמצים, עלה אורז חלוט וממולא עם סשימי טונה אדומה, סלטים ומנות קטנות, כמו סלט נודלס ומרק תירס, גיוזה צמחונית ומעורבת. מבחר מנות נודלס ותפריט סושי מגוון.  ונזכור את כולם: סגרו דלתות עידן היוגורטריות כנראה מגיע לסיומו, כששתי יוגורטריות סגרו דלתות בזמן האחרון. הראשונה לסגור את הסניף בסמוך לעיריית תל אביב היתה הרשת יוגו (שמחזיקה סניף גם ברוטשילד) ואילו היוגורטריה האחרונה שנסגרה זה מכבר היא יויו, שפעלה ברחוב קינג ג'ורג'. במקומה ייפתח בקרוב סניף חדש של פלאפל ג'ינה.

*#