טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המנצחת הגדולה באליפות אירופה לאפייה: ישראל

לא על הלחם לבדו. בסוף השבוע התמודדה נבחרת של אופים וקונדטורים מול מדינות אירופה וגרפה את הפרס הראשון. שף-קונדיטורית אסנת ליפסון: "עבודת צוות נהדרת היא הנוסחה המנצחת, זה מרגש כמו לזכות באולימפיאדה"

תגובות

עכשיו זה רשמי. לא רק יוסף סידר עושה כבוד לישראל בעולם, אלא גם אופים משובחים. בתחרות האפייה השנתית 2012,SIGEP BREAD CUP שנערכה בשבוע שעבר ברימיני שבאיטליה, זכתה הנציגות הישראלית. החברים בנבחרת הם אנשי מקצוע שכבר עשו לעצמם שם בארץ ובעולם בתחום האפייה והקונדיטוריה: האופה אלי אברהם (לחמא), היה קפטן הנבחרת ואיתו אסנת ליפסון, שף-קונדיטור ומפסלת בלחם, הקונדיטור ערן שוורצברד והאופה אלכס בסר (לחמא). כמו בכל נבחרת שמכבדת את עצמה, לנבחרת גם מאמנים - ג'קי חזן וחנן טייטלבאום, שהכווינו ושדרגו את מתכוני הנבחרת עד לתוצאה המושלמת שהוכיחה את עצמה בפעם הראשונה בתולדות ישראל. הנבחרת הורכבה על ידי איגוד השפים הישראלי שהזמין אופים וקונדיטורים להציג עבודות בשלבי המוקדמות השונים עד לגיבוש הצוות הסופי, שכאמור כלל שלושה אופים ואת המאמנים.

במסגרת התחרות, התמודדה כל נבחרת בארבעה מקצים, במשך ארבעה ימים, מול מדינות אחרות באירופה. 15 שופטים בכירים מעולם האפייה והמזון, ו-120 טועמים הכריעו בתחרויות. במקצה הראשון, שעסק בלחם מסורתי, אפתה הנבחרת לחם חצילים עם גבינת פיקורינו וזכתה במקום השני. ביום השני של התחרות נושא המקצה היה לחם בריאות, בו אפתה הנבחרת פיתה בתוספת תרד טרי ממולאת בכדורי גבינה וריזוטו, וזכתה במקום הראשון בסיבוב הזה. גם במקצה השלישי שנושאו היה קינוח אפוי, זכתה הנבחרת במקום הראשון עם בריוש תות שדה ופירות בנוסח היער השחור. המקצה האחרון בו השתתפה הנבחרת היה עבודת ראווה בלחם, בו התבקשה הנבחרת להגיש פסל ענק שנושאו יהיה כלי נגינה מסורתי. הנבחרת פיסלה תוף מרים הנשען על סולם המלאכים של יעקב עם מזמור מתהילים. במקצה זה סיימה הנבחרת במקום הרביעי, במרחק של שתי נקודות בלבד מהנבחרת שזכתה במקום השלישי. שקלול הנקודות הסופי הוכיח את המצב: נבחרת ישראל גברה על המעצמות הקולינריות האירופאיות והשאירה מאחור את נבחרת גרמניה (מקום שני) ואת אוסטרליה (מקום שלישי) ואילו הצרפתים והספרדים נותרו הרחק מאחור.גאווה ישראלית. הנבחרת אופה את דרכה לניצחון (צילום: אילן אדר)"התמודדנו מול אופים וקונדיטורים מצוינים, מהמוערכים באירופה", מספר מאמן הנבחרת ג'קי חזן. "זה מוכיח שלישראל שפים וקונדיטורים מובילים בעולם". אסנת ליפסון, שכבר השתתפה בתחרות לפני שנתיים, סיפרה לעכבר העיר כי זהו ההישג הכי טוב של נבחרת ישראל אי פעם בתחרות. "בכל יום עבדנו בשיתוף פעולה מושלם והיינו מגובשים מאוד", סיפרה ליפסון. "זו עבודה דומה לזו של סרוויס במסעדה – צריך לסיים בזמן והכל צריך להראות מושלם. אלה היו גם פרמטרים בתחרות, ובנקודות האלה היינו חזקים מכולם. עבודת צוות נהדרת היא הנוסחה המנצחת". את רגע ההכרזה על המקום הראשון הנבחרת לא תשכח עוד הרבה זמן, "לשיר את התקווה על הבמה זו התרגשות אדירה, זו כמו האולימפיאדה".במקום הראשון. הנבחרת הישראלית חוגגת (צילום: אילן אדר)

*#