טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: בית קפה חדש לקהילה הגאה

"אלבי" תציע תפריט צמחוני ואווירה סבלנית. וגם: מסעדה חדשה ברוטישלד 9, ארוחות בוקר חובקות עולם בבנדיקט ובית קפה בתוך סניפי רשת בורגר ראנץ'

תגובות

תל אביב אולי נבחרה להיות העיר הכי טובה לגייז, אבל בפועל, לא קיימים בה הרבה מקומות בילוי גאים במוצהר. בעבר פעלו בעיר בתי הקפה הגאים "קפקא" ו"תיאו", וכשנסגרו נותרנו בעיקר עם קפה שלג. אך לא עוד. אלבי היא החברה הקווירית החדשה המביאה בית קפה שכונתי ברוח אחרת. על פיקוד – אורלי חן ושותפה אלי אליהו, שניהל את המטבח בביתא קפה של איילת לטוביץ'. "אלבי" (לבי בערבית), נפתח זה מכבר להרצה ברחוב הגדוד העברי. "חיפשנו הרבה זמן את המקום ורצינו דווקא במיקום הזה", מספר אליהו, "אני חושב שהאזור הופך אט אט למרכז העיר". "התאהבנו במקום כי יש בו ערבוב של אנשים", מוסיפה חן, "זה הזכיר לנו את המקום ממנו באנו, שזה פחות המרכז ויותר השוליים, אז דווקא חיפשנו בעיקר במקומות האלה". מלבד המחוות היפות לדיוות (שימו לב לפינת הזיכרון לאיימי וויינהאוס), התפריט (הזמני) בנוי בקונספט צמחוני-טבעוני עם פרודוקטים פשוטים, יצירתיים ולא יקרים. אפשר לבחור בין ארוחת בוקר קטנה – ביצת עין על פיתה קלויה עם שמנת חמוצה וירקות (26 שקלים כולל קפה); שקשוקה מפתיעה עם לוביה במקום ביצים. עוד מגישים מיני סלטים, כמו סלט פריקי עם סלק וחצילים (32 שקלים) או סלט עדשים שחורות וקרוטוני שאור (32 שקלים). גם בקינוחים מקומם של הטבעונים מובטח בזכות הקונדיטורית של המקום תמרה טראובמן, המספקת קינוחים טבעוניים, ביניהם עוגת שוקולד מיוחדת.

בסיכום שנת 2011 צפינו שמתחם שדרות רוטשילד יסומן מחדש באזור המתאים ביותר לבילוי קולינרי לילי. אחרי פתיחתו של הבר השמח לילה מוראד ועם הפתיחה המדוברת של שולחן, מסעדתו של עומר מילר, מצטרפת לשכונה FISHERMAN . המיקום - רוטשילד 9, לוקיישן שעמד שומם לאחר ששכנו בו הגולדן בר המיתולוגי וקפה רוטשילד 9. "FISHERMAN" היא מסעדת דגים ופירות ים באווירה ובעיצוב של שוק דייגים שוקק. במקום יהיו מספר חללים, לכל אחד עיצוב מיוחד משלו, וכמובן - מרפסת מקסימה שצופה לשדרה.

המחאה החברתית אולי נראית זיכרון רחוק, אבל את האפקטים שלה אפשר עדיין להרגיש. הטוטאל קלאב - לאונג' בר ומסעדה - הוא מקום חדש שידאג לכיס שלכם לא פחות מאשר לבטן. מדובר בדיינר ים תיכוני מעוצב, עם תפריט אוכל שמציע מגוון רחב של מנות במחיר שמכירים רק ממסעדות פועלים. בין המנות שבנו טל שי (בוגר ברונו וליברה) והנס פטר (בוגר רפאל ולה קוצ'ינה) אפשר למצוא המבורגר מפתיע (200 גרם) מבשר אנטריקוט עם רצועות תפוחי אדמה (פוטטוס) ממכרות, קבב עם תערובת סודית המכילה קארי וגם קולה (כן כן, יותר מזה לא מוכן השף לחשוף), פסטות ברוטב יומי מתחלף ופיש אנד צ'יפס עם טמפורה עשירה בעשבי תיבול. מחיר העיקריות 35 שקלים. בגזרת הסלטים תוכלו לבחור בין סלט שוק (28 שקלים), סלט עוף (32 שקלים) וקישים משתנים (28 שקלים).

לעת ערב התאורה משתנה, הווליום עולה והמקום הופך למיני לקלאב על גבול הדאנס בר. מדי ערב מתחלף פה הליין ונע בין מוזיקה לטינית לערבים עם הופעות חיות.נעים בבטן, לא כואב בכיס. המבורגר של טוטאל קלאב (צילום: רותם מימון)

יכול להיות שזו התחרות מול ענקית ההמבורגרים האמריקאית – מקדונלד'ס, אבל גם בבורגר ראנץ' הישראלית לוטשים עיניים לתחום הקפה. בחצי שנה הקרובה, כך אומרים ברשת, יושקו כ-30 עמדות קפה בסניפיה, תחת השם "ראנץ' קפה". הקפה הוא מסוג  Nescafe Milano (הנפוץ ברשתות המזון המהיר בעולם), ועל גזרת המאפים יהיו אחראים "בונז'ור". גם כאן הרעיון הוא קפה ומאפים במחירים אטרקטיביים כאלטרנטיבה זולה יותר לבתי הקפה.רוצים בית קפה ליד ההמבורגר? ראנץ' קפה (צילום: יח"צ)

לפני שבועיים דיווחנו כאן כי ארומה תל אביב סגרה את הסניף היחידי שלה שפעל עד כה מחוץ לישראל – בברלין, והנה אנו כבר מדווחים כי הרשת הודיעה על התרחבות משמעותית. אל 23 הסניפים התל אביביים יצטרפו בקרוב שני סניפים נוספים, ברחוב לינקולן ובבית הטקסטיל, כשהמשך מתוכננים 20 סניפים נוספים. כמו כן יוקמו נקודות מכירה מהירות (דוכנים) באזורים אסטרטגיים בעיר בהם כל מה שנדרש זה קפה טו גו. מלבד כל אלה, הרשת לוטשת שוב עיניים לאירופה, ומתכננת הקמה של כ-50 סניפים עד סוף שנת 2015. כבר בימים אלה נפתחים שני סניפים של הרשת בפולין, והתוכנית מדברת על כמות נכבדה שם עד סוף השנה. ארומה לא אומרת נואש גם בקשר לגרמניה, אליה מתכננת לשוב, אבל דווקא לפרנקפורט.בקרוב ברחוב שלכם. ארומה (צילום: מתן אברמוביץ')

מסעדת האחים סימנה עצמה כבר מהתחלה כ"שיפודייה עם זוית". הפעם, הזוית הגיע מכיוון מזג האוויר הקריר. בשבוע שעבר השיק השף והבעלים אסף דוקטור תפריט מיוחד עם תבשילים המתחלפים מדי יום. במהלך סופי השבוע (טוב, לפחות עד סוף העונה) יוגשו תבשילי חמין, כמו הסחינה המרוקאית  המצוינת (35 בלי בשר, 52 עם בשר), הפקיילה – תבשיל טוניסאי עם תרד שרוף ושעועית לבנה וכמובן איך אפשר בלי – הטשולנט. בין התבשילים שיוגשו באמצע השבוע אפשר למצוא מנות מנחמות וחמימות כמו: סופריטו, נזיד זנב שור תימני, מנסף המעולה ותבשיל קדרה המבוסס על תיבול בארבעה סוגי פלפלים. המחירים ינועו בין 42 שקלים ל- 55 שקלים. אל תחמיצו. חורף עם זוית. טשולנט של האחים (צילום: יותם דוקטור)

להכין דים סאם איכותי זה עסק מורכב. לראייה, גם המסעדות האסייתיות בארץ לא תמיד מעיזות להכין אותו. השף עופר אבגיל ממסעדת בבויה בנמל תל אביב החליט לארח במטבח שלו את אשתו הונג אבגיל (במקור מדל-יין, בצפון סין), שתכין את אותן כופתאות מופלאות. "אשתי עושה דים סאם בבית, וכשאני אוכל בחוץ אני מתבאס מאוד שלא לדבר על אשתי, שפעם אחת כמעט רבה עם שף סיני כאן על כך ששכח מאיפה הוא בא", מספר אבגיל. בהתאם לכך, הרעיון לערב דים סאם מיוחד כבר הסתובב אצלו בראש לא מעט זמן. "חיפשתי טבח סיני שיעשה דים סאם אותנטי ולא מצאתי", הוא מוסיף, "אז הצעתי להונג וקצת נדנדתי, וככה זה נולד". ערבי הספיישל החלו ביום חמישי שעבר בסמיכות לראש השנה הסיני, המציין את תחילת שנת הדרקון. כך, בחודש הקרוב בכל יום חמישי יגישו בבויה מנות דים סאם מיוחדות, גם לצמחוניים. בתפריט השבוע יככבו גם הבאוזות וגיוזות והמילויים יהיו לפי מצב הרוח של הונג. יהיה טעים.לא בלי אישתי. עופר אביגל וזוגתו מכינים דים סאם (צילום: רועי גולן)

כנראה שאין ארוחה שאהובה על הישראלים יותר מארוחת בוקר, ובבנדיקט עלו על זה מזמן. בחודש פברואר ישיקו בסניפי הרשת ארוחות בוקר מיוחדות ממטבחים שונים בעולם, כפי שאלה מיוצגים במסעדות בולטות ברחבי הארץ. לתפריט הקבוע יצטרפו ארוחות בוקר מהמטבח התאלינדי, הערבי, האיטלקי ועוד. ארוחת הבוקר התאילנדית באה מבית היוצר של בית תאילנדי, בוקר ערבית מאל באבור, ארוחה איטלקית הגיעה ממל ומישל והפרשנות הספרדית מויקי כריסטינה. "בבנדיקט חשוב לנו להזכיר לאורחינו שאנחנו חוקרים ותרים אחרי ארוחות בוקר נוספות", מסביר את המהלך יאיר קינדלר, מבעלי הרשת. "חשוב לנו תמיד לגוון, לחדש ולרענן". ואכן תפריטי הספיישלים מציגים ארוחות בוקר מעניינות מאוד:

בבוקר בלאדי (69 שקלים) של "אל באבור" יגישו פיתה תוצרת בית לצד ביצים עם קישוא ובצל מטוגנים על גבינת לַבָּנֶה עם חרדל בר מוחמץ וסלט עגבניות מיוחד. בתחום השתייה יגישו מיץ רימונים ותה עם נענע והל. ממסעדת "בית תאילנדי" תרמו נזיד אורז (54 שקלים) עם ביצה טרופה וקציצות מבשר לבן וזרעי כוסברה. הארוחה מוגשת עם תה ירוק. "מל ומישל" יתנו את הפרשנות שלהם לאגז בנדיקט (79 שקלים) עם שתי נקניקיות איטלקיות ברוטב עגבניות ואנשובי, על בריוש קלוי עם ביצה עלומה ורוטב הולנדייז. הארוחה מוגשת עם סלט עגבניות שרי וגבינת מוצרלה, סלסלת לחמים ושתייה. ממסעדת "ויקי כריסטינה" יציעו  קסדייה (73 שקלים) - טורטייה עם נתחי פילה בקר, בייקון וגבינת צ'דר על שתי ביצי עין יחד עם סלט ירוק ושתייה.או צילום קבוצתי. או (בית תאילנדי), גיא ארבל (בנדיקט), דודי בן דוד (ויקי כריסטינה), יוגב ירוס (מל ומישל) וחוסאם עבאס (אל באבור) (צילום: אורן שלו)

אחת המסעדות הראשונות שפתחו את מתחמי האוכל בראשון לציון היא הלופט, שחוגגת בימים אלה עשור שנים לקיומה. לכבוד היום ההולדת משיקים בלופט 'תפריט עשור' חגיגי המכיל את 10 המנות האהובות מראשית דרכה של המסעדה. המנות יוגשו כספיישלים למשך 10 שבועות. בסיום הארוחה יקבל כל לקוח גלויה עליה יוכל לסמן לאן להעביר תרומה הנעשית בשמו (10% מפדיון התפריט), לאחת משלוש עמותות הרווחה הפועלות בעיר, ושאיתן יש ללופט קשר. זאת, בהתאם לתפיסה עסקית-חברתית של המקום, ורצונו להמשיך לתרום לקהילה המקומית. בין המנות שיככבו בתפריט העשור הן: סלט שוק (32 שקלים), טרין חצילים (28 שקלים), מנת האנגוס המפורסמת (112 שקלים), סלמון במנגולד (89 שקלים), ראמפ סטייק (139 שקלים). מזל טוב.עשור של מטעמים. מסעדת לופט (צילום: מתן אברמוביץ')

*#