${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מפגש פסגה קולינרי במזללה

מאיר אדוני מארח את בכירי השפים במטבח. וגם: חומוסייה חדשה בנחלת בנימין, בית קלייה וקפה בשוק הכרמל וארוחה עסקית באדורה - דווקא בלילה

תגובות

השף מאיר אדוני מארגן מפגש פסגה קולינרי ובו יתארחו במזללה שלו השפים עזרא קדם (ארקדיה), חיים טיבי (מוסקט ומצפה הימים) ויוסף חנא (תנורין, קצה הנחל) לערב חד פעמי, שייקרא "בין גליל ליהודה". כיאה למפגש פסגה קולינרי יציעו ארבעת השפים ארוחת טעימות מעשה ידיהם. כך אפשר למצוא בתפריט אופציות קשות מאוד לבחירה: בין המנות של אדוני אפשר יהיה לטעום: ארטישוק צלוי ואינטיאס ומפרום מוח. אצל טיבי אפשר יהיה לנסות את קציצות הסרטנים, קונפי ברווז אורגני וכתף גדי, אצל קדם ניתן יהיה לטעום מהקובנייה המפורסמת שלו וכן קרפצ'יו טלה ושקדי עגל. במנות של חנא בולטות מנת השאנקליש, קובה בורגול וצוואר טלה בבישול ארוך. הערב שיתקיים ב-24 בינואר, ילווה גם בטעימות יין של רמת הגולן ועארק ובמזללה מבטיחים שהולך להיות שמח. המחיר לזוג: 555 שקלים, כולל קינוח וטעימות היין.קטניות או לא להיות: חומוסייה חדשה בנחלת בנימין במאי האחרון נפתח בנחלת בנימין הבר השכונתי הקטן יוכבד. הבעלים אבי אורפז החליט להביא אז אל הבר את המאנץ' הלילי האולטימטיבי – הפטאט. הפטאט הוא אותו צ'יפס מיוחד המורכב מפלחי בטטות ותפוחי אדמה, עם בחירה מ-15 סוגי רטבים, לצד אלכוהול זול ואווירה שמחה. ולמרות כל השמחה הזו, אורפז הרגיש שמשהו חסר לו. כעת, משהתבסס הבר, הוא החליט למתוח את תפריט המקום, ולהפוך את יוכבד לא רק לחמארה אמיתית, אלא גם לחומוסייה. "תהליך יצירת החומוס הוא ארוך", מספר אורפז. "כל אחד מכניס בכל שלב משהו אחר  שהופך את החומוס לבעל צורות שונות וטעמים שונים". אורפז הביא למטבח את החומוס שהוא מכין בעצמו כבר שנים במתכון סודי (שסרב לגלות), חומוס ביתי ללא חומרים משמרים וסודה לשתייה. חוץ מחומוס יתבשלו בסירים גם פול ומסבחה.בתפריט אפשר למצוא מנת חומוס סטנדרטיות עם טחינה או עם פול (20 שקלים), אבל גולת הכותרת היא החומוסביח המצוין - חומוס עם חצילים אפויים, ביצה קשה וטחינה (22 שקלים). בצהריים אפשר לקבל דיל של צלחת חומוס מכל הסוגים, יחד עם פיתות וחמוצים, סלט ערבי ושתייה ב-35 שקלים. למי שרוצה את החומוס שלו דווקא בערב, עם הבירה, יוכל לקבל אותו בלי הרבה ויכוחים. וכיאה לחמארה אמיתית מציע תפריט הצהריים גם בירות במחיר מוזל מאוד. אפשר להוסיף גם עראק. שווה.עם עראק בצד, זה יותר נחמד. יוכבד (צילום: תומר בורמד)קפה זה הכי אחי: בית קלייה וקפה בשוק הכרמל

בשוק התקווה כבר מזמן אפשר למצוא בתי קלייה קטנים לקפה שחור איכותי. אבל מה עם שוק הכרמל? הכירו את Mea, בית קלייה בוטיק לקפה גורמה המיובא באופן בלעדי מקוסטה ריקה. "Mea" אגב, זו המקבילה הקוסטריקאית למילה אחי.יהונתן שרף מבעלי המקום, חי בקוסטה ריקה במשך שש שנים, וגילה שלמרות הקפה המעולה הגדל במדינה, אין בה תרבות קפה של ממש. למעשה, קשהלמצוא קפוצ'ינו ראוי אחד לרפואה. כך הקים בית קפה שלימד את התושבים הפוך מהו, ובמהרה גדל המיזם לרשת משגשגת. עם שובו ארצה החליט להביא את זני הקפה הייחודים של קוסטה ריקה גם לישראל, וחבר למשפחת ברנס, שהקימו את בית הקלייה שלהם ב-1941 בקוסטה ריקה. כמו בעולם היין, כך גם בעולם הקפה – לכל אזור הזן הייחודי לו עם הטעם הייחודי שלו. בבית הקלייה, שהוא גם חנות קונספט ובית קפה קטן, אפשרים למצוא זנים מאזורים מיוחדים בקוסטה ריקה.קפה זה הכי, אחי. קפה מאה (צילום: טל שיפמן)הקו המנחה ב-Mea הוא טריות. כל קפה שמוזמן נטחן במקום מפולים טריים, ומותקן לפי הוראות ההכנה המיוחדות לו - בשילוב עם טעם הלקוחות. הפולים המיובאים הם 100% ערביקה, והם נקלים מדי יום ונטחנים בכמויות קטנות כדי לשמור על טריותם. על מנת להשלים את חווית השתייה, מציעים במקום גם ציוד נלווה לקפה כמו מקינטות ומקציפים, ומציעים גם שלל דברים הטובים שלאכול. החל בפרלינים ושוקולדים ממפעל בוטיק בירושלים וכלה במאפי בוקר ועוגות. מחירי הקפה נעים בין 112 שקלים לקילו הנטחן במקום ועד ל-180 שקלים לתערובת פרימיום, המכילה את פולי הפיברי בעלי המבנה המיוחד. במקום גם מציעים לאורחים התאמת התערובת המדויקת לפי הטעם האישי.

לאגר אורבני: מבשלת בירות חדשה בתל אביב תערוכת הבירות שהתקיימה לאחרונה בתל אביב גילתה לקהל שאין לנו במה להתבייש: הרבה מאוד מבשלות בירה קטנות הופכות את ישראל אט אט למעצמת בירות בהתהוות. ואם זה לא מספיק, אז קמה לה עוד מבשלת בירה קטנה ותל אביבית למשעי: "אחוזת בית" שמה. במבשלת הבוטיק מייצרים בירות לאגר פרימיום בלבד, שהן בירות עשירות בעלות גוף מלא ועומק. בנוסף לשם התל אביבי משהו המבשלה מציגה ארבעה סוגי בירה שונים בעלי שמות תל אביביים לא פחות: "אלנבי"- שנועדה לבילוי לילי (וסליזי?). זוהי בירת לאגר מעוננת, אדמדמה, המבוססת על לתת מסוג מינכן. לעומתה, "רוטשילד", היא בירה בעלת אפיל תרבותי ומעונב יותר: בירת לאגר מבוססת פילזנר, בסגנון צ'כי, עם קצף בהיר וקטיפתי, טעם מריר וארומה כשותית. "שוק לוינסקי"-  בירת לאגר גרמנית כהה מאוד, מסוג "דאבל בוק", עם קצף כהה, מרירה וכשותית ובשביל הקלילות יש את הסוג הרביעי:  "שינקין" - בירת חיטה בסגנון גרמני, בעלת גוון כהה יותר ביחס לבירות חיטה אחרות, בעלת קצף קטיפתי ולבן וריח קליל של בננות וציפורן. מה הטעם של בירה "אלנבי"? (אילוסטרציה: dreamstime)ואם כבר בירות, אז גם מלון פונדק רמון החליט לקחת חלק בחגיגות הבירה, ומחזיר את פסטיבל הבירות השנתי שלו בסוף שבוע של ה-9-11 בפברואר. במהלך שלושת הימים יוכלו האורחים ליהנות מהרצאות וסדנאות מעולם הבירה, כמו למשל: סיפורי המבשלות הגדולות של העולם, מה בין בירה מתובלת, בירה ירוקה ובירה חורפית, בריאות ובירה, בישול בבירה, הכנת (בישול) בירה וכמובן – איך אפשר בלי טעימות בירה. את הפסטיבל יובילו שגיא קופר - איש מבשלות הבוטיק של ישראל, והשף יואב בר – שף ובעלים מסעדת מאראבו וזוכה תחרות 'קרב סכינים'. פרטים נוספים אודות הפסטיבל ניתן למצוא באתר המלון.עסקית בחושך: תפריט לילי באדורה מתברר שלא חייבים להבריז המשרד בצהריים כדי ליהנות ממחירים של ארוחות עסקיות. השף אבי ביטון השיק השבוע את תפריט הלילה המיוחד, המאפשר לטעום מנות ראשונות מהתפריט הרגיל, וכן 20 מנות חדשות במחירים מיוחדים. התפריט יוגש החל מהשעה 22:30 ובין המנות אפשר למצוא את הסיגרים המרוקאים של ביטון ( 39 שקלים), שיפודי שרימפס באיולי מיסו (52 שקלים), כרובית בלאדי בטחינה אתיופית (39 שקלים), קרפצ'יו ים תיכוני (42 שקלים) ועוד. כמובן שגם האלכוהול לא נפקד מתפריט הלילה ובו קוקטיילים מיוחדים.מותר לאכול לפני השינה. נשנושי לילה של אדורה (צילום: בועז לביא)אבלה אה ספניול: פרידה קאלו מתחדשת יואב בלימן ומסעדת פרידה קאלו משיקים תפריט חדש, עם מנות אופייניות לעונה: פאייה צמחונית (42 שקלים), פאייה ים עם שרימפס, קלאמרי וסרטנים, מדליוני פילה בקר עם פירה שורשים ועוד. מלבד התפריט החדש מציגים בפרידה קאלו גם תפריט עסקי חדש ושווה במיוחד גם בצהרי השבת. עוד בתכנון של בלימן הם ערבי הקונספט בסופי השבוע, שיכללו: ערב מנות חריפות, ספיישל סרטנים ואירוח של ברמנים.סי סניור. פאייה בפרידה קאלו (צילום: תמוז רחמן)לאכול בגשם: חורף טעים בגסטרופאב גם הגסטרופאב מתהדר בתפריט חורפי חדש מבית היוצר של השף מיכאל גרטופסקי (סושיאל קלאב). בין המנות החדשות אפשר למצוא: סלקים צלויים וגבינת עיזים רכה (28 שקלים), לביבות ירק עם לבנה, זעתר וסומק (25 שקלים), כרובית צלויה עם דבש, אורגנו ויוגורט כבושים (24 שקלים), רוסטביף על לחם מהגריל (36 שקלים), פוקאצ'ה עם ארטישוקים צלויים (36 שקלים), טאקו עם פרגית מושחמת (42 שקלים) ופילדלפיה סטייק סנדוויץ' המגיע עם צ'יפס ביתי (56 שקלים).מוכנים לחורף. לביבות ירק (צילום: דן פרץ)קצת פחמימות לסיום:ליליות בייקרי של השף-קונדיטור עמיר לוליאן מתחדשים בסדרת כריכים פריכים ומאפי לחם חדשים. בתפריט המאפים החדשים אפשר למצוא פיתה דקיקה עם גבינת חלומי ופלפלים, פיתה חלומי המוגשת כלאפה עם תרד וגבינת שמנת, בייגל כוסמין עם גבינת עיזים ובייגל עם סלמון מעושן. אסור לפספס גם את מקל לחם זיתים עם פרמז'ן ממכר.חלומי. כריכים פריכים של ליליות בייקרי (צילום: דניאל לילה)

*#