טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: אורי גוטליב פותח בית קפה

השחקן שותף בשאפה קפה שיפתח בשוק הפשפשים. וגם: סביצ'יה חדשה בתל אביב, HP פותחים בית קפה ומעסיקים נוער בסיכון, סניף ארומה של ברלין נסגר וניצן רז עושה כבוד לאצות ב"סושי סמבה"

תגובות

"הרצון שלנו לארח והאהבה לאירוח התחילו במספרה, אז לפתוח מקום עם אוכל זה טבעי. ועכשיו בא לנו קפה", מספרת שירה פטל מבעלות השאפה בשוק הפשפשים. מה שהחל כמספרה מגניבה ליודעות דבר, התרחב בהמשך לבר שמח. חבורת השאפה ראתה כי טוב, והחליטה לפתוח מול הבר בית קפה חדש, בעל השם המתבקש – שאפה קפה. אל שתי השותפות שירי אסא ושירה פטל, הצטרף השחקן אורי גוטליב. "הבר היה המשך טבעי של המספרה", מספרת פטל. "לא יכולנו להתרחב ליד הבר אז פתחנו ממול חלל גדול ויפה. תמיד רצינו בית קפה. חוץ מזה, בשנתיים האחרונות לשירי ולי נולדו תינוקות והלילה יותר קשה והתחשק לנו לעבור ליום". שעות הפתיחה המוקדמות באות לידי ביטוי גם בתפריט: עוגות ומאפי בוקר לצד קפה משובח, וגם מנת דגל צבעונית: ארוחת בוקר של פועלות (42 שקלים). "ראיתי את הפועלים בשיפוצים שליד והרגשתי שהארוחה שלנו היא של פועלות יותר מפועלים", מסבירה פטל. "פה לא נוגסים בבצל חי ומנגבים חומוס. הארוחה היא מגש עם הרבה ירקות חתוכים ולבנה עם שומשום קלוי מעל, לאפה טרייה שנאפית פה ליד, עדשים שחורות וביצה חצי רכה וחצי קשה. פועלים לא מגיעים לדקויות האלה. זה לכוסיות עם מודעות טבעית". בתפריט גם מנות "רציניות" יותר כמו "סלט שאפה ומלך סיאם" - מנה אסייתית עם אטריות שעועית ושעועית ירוקה חלוטה. גם בארוחות הצהריים תמהיל משמח בין קארי ירוק עם אורז, לעומת פיתה עם כבד, סביצ'ה אינטיאס או ברוסקטות שרימפס.איך קרה שהשתלטתן על הרחוב?"התחלנו ללכת בדרך וכל מיני דברים הצטרפו, אבל בפועל אנחנו יזמיות בנשמה אז יזמנו", מסכמת פטל. "כשהיתה המספרה בלבד היינו עושות מסיבות רחוב, ותמיד הייתה פה אוכל ואווירה שמחה. משם עלה הרעיון לבר, ועכשיו הקפה. יכול להיות שעוד שנתיים נגיד שבא לנו משהו אחר, אבל נראה לי שברחוב הזה סיימנו להתרחב ולא ניקח עוד חנויות". הקפה והבר פתוחים מ-9.00 בבוקר ועד סוף הלילה, כשתפריט הבוקר מתחלף בשעה 17.00 ומשעה 19.00 מוגש תפריט ערב החדש. פה לא מדירים נשים. ארוחת בוקר של פועלות (צילום: איה וינד)סביצ'יה חדשה בתל אביב אחרי קרפצ'יו בר והקובה בר, גם לסביצ'ה מגיע מקום של כבוד. הכירו את Pavella , סביצ'יה ובר קוקטיילים חדש במרכז תל אביב. הבר החל לפעול לפני מספר ימים, במקום בו שכנה עד לפני מספר חודשים השלוחה התל אביבית של סאקורה. לפתיחת המקום חברו נדב אביעם (טפאו) ורון זינגר, כשבחלוקת התפקידים – הראשון יספק לכם את הקוקטיילים והשני מופקד על האוכל. "השילוב בין הסביצ'ה לקוקטיילים עובד מצוין", מספר אביעם.  הסביצ'ה, מנה שהפכה פופולרית בתפריט המסעדות הישראליות, מוכנה לעיני הלקוחות. מלבד סביצ'ה לסוגיו, ומגוון רחב של קוקטיילים, יוגשו בבר גם מנות נוספות כמו כיסוני בשר קלילים עם יוגורט, כיסונים צמחוניים עם שעועית שחורה ומנת לחם ועניינים -  עם ממרחים יצירתיים שמכין זינגר. ה - Pavella לוקח את החספוס של הסלאמס של ריו דה ז'נרו רק כאן הוא מקבל טוויסט קליל צבעוני ושמח.איפה הקוקטייל? סביצ'ה בורי (צילום: נדב אביעם)אצות בסושי סמבה מסעדת סושיסמבה מתהדרת בתפריט חדש (הנלווה לתפריט הקיים), שנותן כבוד דווקא לאצות שעוטפות את האורז והדג. התפריט המסקרן והיצירתי יכלול בכל יום שתי מנות מיוחדות המבוססות בעיקרן על אצות, כשמקומם של הבשר והדג אינו נפקד מהצלחת. הפעם, במקום תפוחי אדמה, התוספת הדומיננטית היא האצה. "אני אוהב חידושים ולהפתיע את הקהל", מספר ניצן רז שף המסעדה. "בכל חודשיים אני אוהב להוסיף איזה מרכיב מיוחד לתפריט והפעם יש שפע של אצות זמינות". חדשני. אצות בסושי סמבה (צילום: דן פרץ)רז משתמש בתפריט החדש בחמישה סוגים של אצות, מהן שני סוגים שגדלים בארץ: הוואקאמה העדינה ורד-אוסקה, האדומה ובעלת טעם ימי דומיננטי. בנוסף יש במנות גם אצות יבשות. "לרוב האצות הן ניטרליות בטעמן, ויש להן בעיקר טקסטורות מיוחדות בפה", מסביר רז את הבחירה. הוא מדגיש כי הקהל היום מקבל בהתלהבות יתרה את הרכיב אותו היה רגיל לקבל במקרה הטוב בסושי. "האצות הן גם בריאות מאוד והקהל מחפש יותר מנות בריאותיות וזה מאכל מעולה לצמחוניים", לטובתם הכין השף סלט אצות, סלט אצות קומבו, וואקאמה ואיג'יקי ( 41 שקלים), מרק מיסו עם טופו ואצות וואקאמה (18 שקלים) ואפילו מרק כרובית עם אצות. עבור כל השאר ממשיך רז עם השילובים שלו בין המטבח האסייתי ללטיני עם מנות כמו מוסר ים ברוטב פלפלים ופירה אצת נורי (98  שקלים), שיפוד נתח קצבים עם קרם גזר ואצת היג'יקי מקורמלת (64 שקלים); סביצ'ה ילוטייל עם אצות וואקאמה, עגבניות שרי ופטריות יפניות ברוטב תפוזים ושומשום, סלט רוק שרימפס על מצע רד-אוסאקה (42 שקלים) ולא תאמינו, אפילו קינוח יש פה, כן –עם אצות: סופלה בננה ואצות איג'יקי (38 שקלים).

ליליות הדור הבא? ליליות כבר לא לבד. בית התוכנה HP פותח בית קפה במשרדי החברה ביהוד - במיזם מקסים ובו יועסקו בני נוער בסיכון. אל הפרויקט המבורך שנקרא  Company&Coffee חברו יחד עמותת עלם, קרן דואליס וחברת HP כמובן, כשהמטרה היא לקלוט בני נוער בסיכון מאזור יהוד ואור יהודה, ולהכשירם למקצועות המסעדנות. בדלת האחורית יוכנסו בעבודה בקפה גם ערכים של אחריות, הגשמה עצמית ותחושת מסוגלות ובעתיד אף חיזוק היכולת להשתלב בשוק העבודה. "מהניסיון שלנו במיזמים זהים במסעדת ליליות, ליליות בייקרי וליליות ביסטרו, בני נוער בסיכון שמקבלים הזדמנות מעין זו נוטשים את עברם והופכים לשותפים מלאים בעולם התעסוקה העכשווי", מדווח חנוך ברקת, מייסד ומנכ"ל קרן דואליס. בכך מצטרף הפרויקט לשורה של "עסקים עם נשמה" הפועלים ומחויבים לעשייה חברתית.דואגים לדור הבא. Company & Coffee (צילום: הדר כהן)חדש בתפריט העונה הקרה מאפשרת למסעדות להמשיך ולהתחדש בתפריטים שיתאימו למזג האוויר. בדלאל שבנווה צדק מציעים תפריט חורפי, חמים ומנחם לימים הקרים. שף המסעדה גולן גורפינקל שיבץ בין המנות הרגילות של "דלאל"  תבשילים, קדרות וקסרולים. בין השאר תמצאו שם קדרה בסיס קרם ארטישוק ירושלמי לצד צ'יפס של ארטישוק, קפוצ'ינו של שומר כבסיס לריזוטו סרטנים וקציפת גבינת "המאירי" כבסיס לסלט סלק, במטרה לתת למנות עומק ועושר. עוד מרכיבים ייחודיים בתפריט הם שלל ירקות החורף הירוקים, זנים שונים של שעועיות, מיקרו עלים ומיקרו שורשים וכן דגים ופירות ים שמגיעים לשיאם בעונה הזאת. בין המנות החדשות בתפריט אפשר למצוא: ריזוטו סרטנים, בויאבז לינגוויני שחור, תבשילי לחי וחלקי פנים, פטוצ'יני זנב שור ומרק דלעת וערמונים.טוב שחורף. קלמארי על קרם חומוס (צילום: בועז לביא)רשת לחם ארז עברה מתיחת פנים, ונפתחה לאחרונה מחדש תחת קונספט קולינרי המתבסס על עקרונות קלאסיים של מעדנייה ובית קפה עדכני ליד. לשם כך מציעים בבתי הקפה של הרשת דיל ערב ובו יציעו ארוחת ערב זוגית המורכבת מהפוקצ'ה המעולה של לחם ארז, ארבע מנות ראשונות לבחירה ושתי כוסות יין ב- 99 שקלים לזוג. דיל נוסף מחכה במעדנייה של לחם ארז ובו מציעים לחם, גבינות, ממרחים ועוגות בסכום זהה של 99 שקלים לכל המארז.

פרידה מברלין ארומה תל אביב סוגרת את הסניף הקפה שהפעילה בזכיינות בברלין בסמוך לאתר צ'ק פוינט צ'ארלי בעיר. בית הקפה בברלין הוא הנציג היחידי עד כה של ארומה תל אביב בניכר, בעוד לארומה ישראל שנמצאת תחת סהר שפע ישנם סניפים בעולם, בהם סניף מצליח במנהטן. סגירת הסניף הברלינאי לא מרפה את ידי ארומה תל אביב והיא עתידה לפתוח סניפים בפולין. במקום בו שכן הסניף הברלינאי יקום בית קפה של רשת פרסקו.תמיד תישאר לנו ניו יורק. ארומה ניו יורק (צילום: עודד הירש)

*#