${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פטיסרי חדש לאחיות שאולוב

פטיפורים עם פירות, מאפים קטנים ומתוקים ועוגות זעירות עם קרמים חלומיים - האחיות שאולוב, הבנות של הבשלנית המיתולוגית חנה שאולוב, עוברות לקדמת הבמה

תגובות

בשקט בשקט ומבלי שנרגיש נפתח בתל אביב פטיסרי חדש. בעיר שבה נפתחים בתי מאפה בעלי אפיל בוטיקי כל יומיים זו אולי לא חדשה מסעירה, אבל המקרה הנוכחי מוכיח שלא מדובר בעוד קונדיטוריה עם ניחוח צרפתי. כאן מדובר בסוג של מעבדה קטנה, לבנה ומוקפדת לייצור פטיפורים ועוגות מיניאטוריות יפיפיות, המתקרבת ביופיין ליצירות אמנות על טארטלט קטנטן. האמנית האחראית: מירב שאולוב. המקום: שאולוב סיסטרס. המיקום: יד חרוצים."שאולוב סיסטרס" החל כשיתוף פעולה של האחיות מירב ומיה, בנותיה של אשת המטבח וכותבת ספרי הבישול והאפייה - חנה שאולוב. תחילת הדרך היתה אי שם בשנת 2006 בהרצלייה פיתוח. אז עבדו האחיות מתוך מטבח קטן, והכינו פטיפורים וקינוחים לאירועים פרטיים ולחברות עסקיות. כשמיה יצאה לחופשת לידה, לקחה האחות הגדולה מירב את העסק אליה הביתה והתמקדה בפטיפורים בלבד, אך הרצון להתרחב לא נעלם. בחירת המקום נעשתה לאחר סריקה ארוכה, כשהמטרה הייתה בראש ובראשונה פתיחת מקום לייצר בו ואולי גם למכור. כשמצאה את המבנה בו שכנה עד עכשיו מסעדת "בכור את שושי", החליטה גם לפתוח חנות קטנה, או כמו שמירב מכנה זאת "ויטרינה לכל הדברים היפים שאנחנו עושות פה". הקונספט בתל אביב נשמר: בעיקר דברים קטנים, "כדי שאפשר יהיה לטעום כמה שיותר מהעוגות הקטנות והשונות", מסבירה שאולוב. בחנות הפועלת מזה כמה שבועות עדיין ממשיכות לצאת הזמנות לאירועים (ולצערכם הרב לא תוכלו למצוא את מוצריה בבתי הקפה או המסעדות בארץ), אך כעת ניתנה גם לקהל הרחב ההזדמנות לראות ובעיקר לטעום את מגוון הפטיפורים העצום, אבל לא רק אותם.מה אפשר למצוא במקרר הפטיפורים? בין היתר טארטלט של טירמיסו, עוגת גבינה קטנטנה ומשגעת, פאי קרם תפוז (סוג של פטיפור הדגל שניתן לרכוש גם כעוגה גדולה), פאי פירות עם תותים ופירורי פיסטוק, רולדה משודרגת עם מוס וניל ושוקולד, פטיפור ליים ושוקולד לבן, פטיפור שוקולד וקרמל עם פירורי מלח  פלור דה סל מעל, פאי שוקולד ודומדמניות, קדאיף זערורי, קרמבו וברולה קפה ווניל. טווח המחירים של הפטיפורים נע בין 9-13 שקלים ליחידה (או באריזות שי מושקעות). העוגות נמכרות בטווח מחירים של 49 עד 140 שקלים. המכנה המשותף לכולם זה המראה המרהיב. "על כל עוגה ופטיפור כאן אנחנו עובדים הרבה מאוד זמן עד שזה ממש נראה כמו יצירת אמנות קטנה", אומרת שאולוב. "לפעמים אחרי שאני מוכרת עוגה יפה, אני מרגישה כמו אמן שמכר את הציור שלו".פיקאסו עם בצק פריך. המאפים של האחיות שאולוב: אבל לא רק פטיפורים יש כאן, אלא אם גם מאפי בוקר המיוצרים במקום, בדגש על קרואסונים מיוחדים: קרואסון פרלינה הממולא בנוגט, קרואסון פרג, גביניות מבצק הקרואסון. בגזרת המאפים אפשר למצוא מאפה מצוין של תפוחים אגוזים ושקדים, מאפה ריקוטה עם פטל, מאפה וניל קינמון ואוכמניות ובגזרת המלוח: פרעצל. טווח המחירים כאן נע בין 8 ל-14 שקלים.ומה אומרת הלקוחה חנה שאולוב על המקום?"למרות שהמקום שונה לחלוטין מהסגנון של אמא, היא גאה ביותר", צוחקת שאולוב הבת. "אמא עזרה לי מאוד בתחילת הדרך, למרות שלכל אחת מאיתנו הסגנון שלה. היא היתה משתגעת מהדברים המדויקים. היום היא עושה בעצמה הזמנות לפטיפורים כשמגיעים אליה אורחים. כשצריך היא גם נותנת ביקורת, אבל בגדול מדובר בלקוחה מרוצה".שאולוב סיסטרס - יד חרוצים 14, תל אביב

*#