טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות האוכל: מסעדה חדשה לבעלי הקנטינה

מסעדת "אלבה" תיפתח במגדלי גינדי באבן גבירול. וגם: שלוש נשות לילה פותחות מסעדה, האוכל הבלקני מקבל זריקת עידוד וארקפה נפרדים מנתב"ג

תגובות

בימים האחרונים בעלי המסעדות והשפים עסוקים בעיקר בלהתאושש מחגיגות הסילבסטר. עד שהם יתפנו לעמול על האירועים הבאים והתפריטים החדשים, יש מי שעובדים כבר במרץ על פתיחת המקומות המסקרנים הבאים. ההימור שלנו הוא שעל חלק מהמקומות, לא נפסיק לדבר בשנה הקרובה. קבלו ספיישל פתיחות חגיגי לשנה החדשה.אחד המקומות המסקרנים ביותר היא מסעדתו החדשה של ג'ו מרסיאנו. מרסיאנו מבעלי מסעדת קנטינה, אחת מסמלי הבועה והברנז'ה התל אביבית, עתיד לפתוח מסעדה נוספת בשבועות הקרובים במגדל  G (גינדי), בפינת הרחובות אבן גבירול ושאול המלך. המסעדה החדשה תיקרא אלבה, ולא תהיה איטלקית כמו אחותה הבכורה. מסעדת קנטינה, נתפסה כבר עם פתיחתה כהיכל הברנז'איות האליטיסטית, מקום לראות ולהראות בו. וכמו כל מקום הנקשר לבועה התל אביבית בכלל ומעוז הברנז'ה בפרט, הפכה קנטינה למושא ביקורת שנוי במחלוקת ולא מעט שערוריות נקשרו בשמה. דבר אחד מאוד פשוט כמעט ונשכח, וזהו העניין שמדובר במסעדה איטלקית טובה מאוד. ממסעדת קנטינה נמסר: "אין ולא תהיה מסעדה נוספת כמו קנטינה. קנטינה יש רק אחת".לא תהיה כמוה. הקנטינה (צילום: אוריאל סיני)הכינו את הקיבה: מסעדות חדשות בדרך עוד כמה מקומות מעוררי ציפיות יפתחו לקראת סוף החודש בתל אביב. הראשון הוא שיתוף פעולה מעניין בין איש האוכל והבשר יענקל'ה שיין ושחקן הכדורסל דריק שארפ. השניים יחברו יחד ויפתחו את שיין אנד שארפ, במתחם יגאל אלון. המסעדה השנייה והמדוברת מאוד בחודשים האחרונים היא שולחן, מסעדתו החדשה של עומר מילר מחדר האוכל, שעתידה אף היא להפתח לקראת סוף החודש. הקונספט הפעם פחות משפחתי ויותר תל אביבי- אורבאני. שולחן תפתח על חורבות רוטשילד'ס קיטשן, בשדרות רוטשילד כמובן. בינתיים ניתן ליהנות מתפריט חדש בחדר האוכל, המבוסס כמובן גם הוא על מנות חורפיות, כמו: פילה דג ים עם פטריות יער וערמונים (98 שקלים) או פתיתים של חורף עם פטריות, שמנת ופרמז'ן (52 שקלים). מחמם כבר אמרנו? בנוסף לתפריט החדש ובהתאם לקרבת המסעדה אל מתחם האמנות הישראלי, מוצגות כאן בימים אלה תמונות מהתערוכה " האדום האדום הזה" של אריאלה שביד-ריבי ברגר.

פותח שולחן. עומר מילר (צילום: מוטי מילרוד)לפני כשבועיים דיווחנו על כך שמתי ורותי ברודו עתידים לפתוח בסוף ינואר את דליקטסן, מעדנייה עם מסעדה בקומה מעל ביהודה הלוי. כעת נודע כי גם מסעדת בליני הוותיקה מנווה צדק צפויה לפתוח בסוף ינואר מעדנייה משלה בשם "Dellini". המעדנייה תפתח בצמוד למסעדת האם, ובה ניתן לרכוש חומרי גלם ומנות מהמסעדה. גירל פאוור ברחוב הרצל: מסעדת "לילה מוראד" חברה חדשה מצטרפת לאזור הרצל-רוטשילד-מגדל שלום וזוהי לילה מוראד. לילה מוראד, טאפאס בר חדש תוסס וים תיכוני, נפתח בשבוע שעבר על חורבות הבר סוסקין, שבין בעליו היתה שדרנית הרדיו הדר מרקס. להקמה חברו שלוש נשות לילה חזקות: אשת יחסי הציבור ציפי רומנו, אתי מרק שהיתה שותפתה של רומנו באסקובר ובריזורט וכיום באה מהחתול והכלב, ונטלי אדרי - ממנהלות הרדינג 3 ומסעדת פריים. לילה מוראד, נקרא על שמה של הזמרת והשחקנית המצריה, שכונתה "סינדרלה של הקולנוע המצרי" ו"הגיטרה של הזמר הערבי".  כיאה לשם המקום, הבר הוא בעל אופי אוריינטלי עם דגש חזק על מוזיקת עולם מהמזרח הקרוב. המקום פתוח לארוחות ערב בתקופת ההרצה. בעוד כחודש ייפתח הבר גם לארוחות צהריים.אלף לילה ולילה. שיפוד כבד של לילה מוראד (צילום: דרור כץ)על המטבח אמון השף חי מזרחי, מי שהיה הסו שף של יונתן רושפלד בהרברט סמואל והיה ממקימי יבנה מונטיפיורי. התפריט שבנה מזרחי משלב אוכל טוב, שלקוח בחלקו מבית אמא ובחלקו מבוסס על מנות ים תיכוניות, עם הקפדה על חומרי גלם איכותיים. "על אף שמדובר בטאפאס בר, לא מעט מנות יהיו דווקא בגודל בינוני, בדיוק כמו שהחיך הישראלי אוהב", מספרת רומנו. "אני לא אוהבת את המילה גורמה, אבל התפריט עשוי עם נגיעות כאלה ובטוב טעם. הטעמים ים תיכוניים- קצת חריף, קצת אוריינטלי ומאוד מכאן". השילוב של מנות קטנות ובינוניות יאפשר לקהל לבחור בין ארוחת ערב או כנשנוש ליד השתייה. בין המנות בתפריט אפשר למצוא: קרפצ'יו חצילים עם גבינה טורקית (28 שקלים), פלאפל דגים עם מטבוחה וטחינה (36 שקלים), קוקטייל סלט עגבניות עם גבינת טולום (29 שקלים), קציצות דגים וקוסקוס (32 שקלים) ושווארמה ארגנטינאית בפיתה עם הפתעות (32 שקלים). כל אלה לצד מנות בר אופייניות יותר כמו: צ'יפס, חמוצים, סביצ'ה וצזיקי. החל משעה 23:00, יקבל המקום אופי מעט שונה. מוזיקת העולם תוגבר והאורות יעומעמו לטובת חיזוק האווירה השמחה.יאסו אוכל: המסעדות הבלקניות עושות קאמבק

נראה שמאז "עיניים שלי" של פוליקר, יוון מעולם לא היתה קרובה כל כך לתל אביב כמו עכשיו. אם בשנה האחרונה קיבלנו את קלמטה, הטברנה היוונית המשמחת ביפו ואת סולט, בעלת הניחוחות הבלקניים הים תיכוניים, הנה מגיעים עוד שלושה מקומות שאמורים לסגור את הפינה הבלקנית בתל אביב. האחד הוא ניקוס גאליס – הסופלקי בר של איתן טרבלוס, מבעלי רשת המסעדות אגאדיר. ימים יגידו אם האיש שחינך אותנו לאכול המבורגר,  יצליח להחדיר אל התודעה שלנו את הסופלקי, אבל אם הקבב הוא חלק מה- DNA שלנו, אין סיבה שהסופלקי לא יהיה.חלון לים התיכון. קלמטה (צילום: אביעד הרמן)עוד יווניה שמחה אחת שכבר פועלת היטב בשוק הפשפשים היא יאסו סלוניקי. כעת, אחרי כמעט שנה בשוק הפשפשים פותחים סניף נוסף לא אחר מאשר בשכונת בפלורנטין. גם כאן הדגש יהיה על אוכל טוב ומזטים ובעיקר – אווירה שמחה.

גם הבולגרים לא עוצרים. צ'יצו וטנטי, ינסה לשבור את המנחוס שדבק במסעדות המתמקמות בבית ז'בוטינסקי בקינג ג'ורג', הפעם באמצעות קציצות הבשר הבולגריות והטעימות של הגריל הבולגרי. הקציצות עשויות במתכון סודי שעובר מדור לדור כבר חמישה דורות, מאז 1876 בסופיה והיו עד עתה מוכרות  בחיפה בלבד. כעת חברו משפחת אשרוף, ניר קולן, קארין אנג'ל ותומר איסקוב על הבאת הקציצה החיפאית לתל אביב. המקום הולך על קונספט של פאסט פוד משודרג ומוקפד יגיש את הקציצות בשתי דרכים: צ'יצ'ו (דוד בבולגרית) זוהי קציצה גברית ובשרית למשעי (30 שקלים לרגיל ו 36 שקלים לגדול), לעומתה טנטי (דודה בבולגרית) היא אותה קציצה רק עם חיזוק של בצל ופטרוזיליה והרבה יותר אוורירית (באותם המחירים). אפשר לאכול אותם כבר עכשיו בצלחת חד פעמית מתכלה, אבל מומלץ יותר בלחמנייה או בפיתה מחיטה מלאה, עם איולי פלפלים, טחינה וחצילים חריפים. בכל מקרה אסור לפספס את סירות תפוחי האדמה הממכרות (12 שקלים).אצל הצ'יצ'ו והטנטי (צילום: רותם מימון)עב בשר מתרחבת

ארקפה אאוט, סגפרדו אין הקץ לקרואסון השקדים בדיוטי פרי? לידיעת הנוסעים בנתב"ג, רשת בתי הקפה סגפרדו זכתה במכרז של רשות שדות התעופה להפעלת בתי הקפה בזרועות B ו C בטרמינל 3. עם הזכייה תחליף סגפרדו את רשת ארקפה שהפעילה את אותן נקודות קפה ועדיין מפעילה את נקודות הקפה בדיוטי פרי. בקרוב יפורסמו מכרזים גם לשתי נקודת המכירה המבוקשות והמצליחות בדיוטי פרי ובזרוע D, אשר פדיונן נאמד בכ-20 מליון שקלים בשנת 2010. יהיה רותח. לא ילווה אתכם למטוס. אייס קפה של ארקפה (צילום: מתן אברמוביץ')

*#