חדשות אוכל: מתיחת הפנים של יערות הכרמל

מה חדש באחוזה הבריאה? וגם: מי מחליף את "לה מיזון", אהרוני עם ליין כלי בישול חדש ורובע לב העיר ממשיך להתרחב

רותם מימון, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון, עכבר העיר

בימים אלה עסוקות המסעדות בעיקר בצחצוח תפריטיהן לקראת הסילבסטר. אבל אוכל טוב זה לא מספיק - אחרי שהורגלנו לשתות קאווה זולה, השמפניה הצרפתית תנסה לנגוס בשלטון המבעבעים. חודש דצמבר מסומן בעולם כחודש השמפניה, והמשקה היוקרתי כבר משובץ בלא מעט מתפריטי היין. בשילה יחגגו את השבוע האחרון של דצמבר בסדרת קוקטיילים מיוחדים, כך גם במזללה ובכתית. רשת wine & more של חינוואי תקיים לקראת חגיגות השנה האזרחית החדשה ערבים מיוחדים של מבעבעים, ותערוך סדרת היכרות עם התחום, מקאווה ועד לשמפניות העלית. לצד השמפניה גם הוויסקי הסקוטי זוכה לתשומת לב. ברשת יאפשרו לקהל להכיר ולהתנסות באיכויות הוויסקי הסקוטי על ידי הוזלת מחירו עד סוף החודש בכ-30%. מה לא יעשו כדי שיהיה לכם חם?נשיקה טעימה: אירועי סילבסטר במסעדותבלי אש ועשן: תפריט חורף ביערות הכרמל

כשנה לאחר השריפה הקשה ממשיך מלון יערות הכרמל (אחוזת בריאות וספא) את תהליך ההבראה שלו. בעשרת החודשים האחרונים מאז הפתיחה המחודשת, השיק המלון את בר היין שלו, והוא ממשיך למתג את מסעדת האחוזה כמסעדת שף לכל דבר. בימים אלה משיקים במקום את תפריט החורף. אחד העקרונות המארגנים את בנייתו היה טיפול אישי בכל מנה שיוצאת אל הסועד, ממש כמו במסעדת גורמה. השף אמיר כלפון מקפיד על ארוחות מאוזנות מבחינה קולינרית, ומגרש מהמטבח שלו אבקות מרק, קופסאות שימורים וצבעי מאכל. כן מוזמנים - תבלינים מהגינה של המלון, חומרי גלם מקומיים וטריים, שיקבלו טיפול בשיטות בישול בריאות כמו אידוי, בישול בווק ועדיין הקפדה על חדשנות בכל מנה ומנה. באווירה כפרית. בר יין ביערות הכרמל (צילום: אסף פינצוק)תפריט החורף כולל מנות מחממות כמו: תבשיל עגל בסגנון הודי, טונה צרובה על ריזוטו שיטאקי, אנטריקוט בגריל עם פירה ותבשיל עדשים ביין אדום וברנדי, פילה בקר ברוטב יין ופטריות עם תפוחי אדמה, לברק על הפלאנצ'ה עם פלפל שושקה ועוד. בפתיחים עדיין שומרים על מנות קלילות וטעימות כמו: מרק חצילים שרופים או מרק ארטישוק ירושלמי, דים סאם שיטאקי וקובה נייה סשימי וטחינה גולמית וסלט אסייתי מרענן. מנות המלון כבר עשו לעצמן שם ולא מעט אורחים מבקשים שוב ושוב את מתכוני השף, אז כדי להתמודד עם הבקשות ישיקו באפריל את ספר מתכוני השף של האחוזה.מרגישים את החורף בצלחת. מסעדת יערות הכרמל (צילום: עודד מרום)

על חורבות לה מיזון: רימה אולברה פותחת מסעדה בשבוע שעבר בישרנו כאן בצער כי המסעדנייה "לה מיזון" סוגרת את שעריה. כעת נודע כי במקום החל שיפוץ יסודי לקראת הפתיחה בחודש הבא של Rima's Oasis. בפעם הראשונה מאז נחתה בארץ מקליפורניה, תפתח השפית הבינלאומית רימה אולברה מסעדה משל עצמה, כשבצוות הקולינרי יסייעו אילן דובשני ופליקס רוזנטל. אולברה, שם דבר בעולם הקולינריה ניצחה עד עתה על ארוחות גורמה סודיות ויוקרתיות בביתה, מוכרת מתוכנית הבישול "דואט" בה היא מבשלת עם שפים מובילים בכל העולם.כלי השף: סדרת כלים חדשה לאהרוני

אהרוני נכנס למטבח שלכם והפעם לא דרך מסך הטלוויזיה, אלא באמצעות כלי הבישול. השף הולך בדרכו של ג'יימי אוליבר, וחובר לרשת "חידושים" המוכרת אביזרים למטבח. יחד הם ישווקו סדרת כלים הנושאת את שמו, ומותאמת לבשלן הישראלי. הסדרה שנבחרה ויובאה מארצות הברית תיקרא a-ware. הכלים בעלי אחריות לכל החיים, ידועים בכך שהם עשויים מחומר המונע הדבקות של המזון למחבת ולשימוש מועט יותר בשמן. טווח המחירים ינוע בין 249 שקלים ל-549 שקלים.רוצים אהרוני בבית? השף בפעולה (צילום: ורד אדיר)מרכז העניינים: מסעדה חדשה ברובע לב העיר מתחם רובע לב העיר הולך ומחמם מנועים. רונימוטי בגרסתם החדשה נפתחו כאן זה מכבר, בחודש הבא צפוי עומר מילר מחדר האוכל לפתוח את שולחן וכבר בימים אלה תפתח מסעדת שף נוספת באזור – Cena. מסעדת Cena, שתיפתח בימים הקרובים ברחוב מונטיפיורי 42, היא מסעדתו של השף רועי אורן, שמחזיק באמתחתו עבר במסעדות מכוכבות מישלן באנגליה, ב Nobu ובמסה. המסעדה הקרויה על שם המשתה המרכזי שנערך מידי ערב בקרב אצולת רומי תתבסס בעיקר על דגים ופירות ים, בהשפעת המטבחים של איטליה וספרד. הקונספט: אוכל טעים שמח ופשוט, שהולך טוב עם יין ואלכוהול. את הקינוחים תספק הקונדיטוריה של המקום שנמצאת בחצר המסעדה. הדבר החם הבא. רובע לב העיר (צילום: ניר קידר)

נפתחים ומתרחבים

השף יניב גור אריה פתח החודש את דופלקס רוף בר, בהרצליה פיתוח, מול הים. גור אריה הוא שף צעיר בעל רזומה מרשים במסעדת קרן, ב-פור שף ובלגעת באוכל. כעת הוא עובר לקדמת הבמה, במקום שמוגדר כמתחם קולינרי חווייתי.

חולון כבר מזמן מיתגה את עצמה כעיר הילדים בזכות המדיטק, מוזיאון הילדים המפורסם שלה וגני הסיפור. כעת דואגים גם לפן הקולינרי ופתחו בעיר את קפה גן סיפור, הפתרון האולטימטיבי להורים וילדים שרוצים לשתות ולאכול משהו קליל ולא מוצאים פתרון במסעדה רגילה. הקפה נבנה בלב גן סיפור הגדול ביותר בחולון והוא מציע לצד ארוחות בוקר ופריטטות גם מנות כמו לזניה, פסטות, פוקצ'ות וכריכים.

האם השיפוץ ברחוב שינקין כבר נותן אותותיו? הפיצרייה האיטלקית המושקעת אליצ'ה שנפתחה בשנה האחרונה מול גינת שינקין סגרה בשבוע שעבר את שעריה ויצאה לתנומת חורף. בתום התנומה תחליף הפיצרייה מיקום ותיפתח בתחילת הקיץ במתחם שרונה המתהווה. אליצ'ה היא הסניף הישראלי הראשון של רשת פיצריות בעלת כ-20 סניפים ברומא ומצטיינת במבחר תוספות מרשים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ