טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מתיחת הפנים של יערות הכרמל

מה חדש באחוזה הבריאה? וגם: מי מחליף את "לה מיזון", אהרוני עם ליין כלי בישול חדש ורובע לב העיר ממשיך להתרחב

תגובות

כשנה לאחר השריפה הקשה ממשיך מלון יערות הכרמל (אחוזת בריאות וספא) את תהליך ההבראה שלו. בעשרת החודשים האחרונים מאז הפתיחה המחודשת, השיק המלון את בר היין שלו, והוא ממשיך למתג את מסעדת האחוזה כמסעדת שף לכל דבר. בימים אלה משיקים במקום את תפריט החורף. אחד העקרונות המארגנים את בנייתו היה טיפול אישי בכל מנה שיוצאת אל הסועד, ממש כמו במסעדת גורמה. השף אמיר כלפון מקפיד על ארוחות מאוזנות מבחינה קולינרית, ומגרש מהמטבח שלו אבקות מרק, קופסאות שימורים וצבעי מאכל. כן מוזמנים - תבלינים מהגינה של המלון, חומרי גלם מקומיים וטריים, שיקבלו טיפול בשיטות בישול בריאות כמו אידוי, בישול בווק ועדיין הקפדה על חדשנות בכל מנה ומנה. באווירה כפרית. בר יין ביערות הכרמל (צילום: אסף פינצוק)תפריט החורף כולל מנות מחממות כמו: תבשיל עגל בסגנון הודי, טונה צרובה על ריזוטו שיטאקי, אנטריקוט בגריל עם פירה ותבשיל עדשים ביין אדום וברנדי, פילה בקר ברוטב יין ופטריות עם תפוחי אדמה, לברק על הפלאנצ'ה עם פלפל שושקה ועוד. בפתיחים עדיין שומרים על מנות קלילות וטעימות כמו: מרק חצילים שרופים או מרק ארטישוק ירושלמי, דים סאם שיטאקי וקובה נייה סשימי וטחינה גולמית וסלט אסייתי מרענן. מנות המלון כבר עשו לעצמן שם ולא מעט אורחים מבקשים שוב ושוב את מתכוני השף, אז כדי להתמודד עם הבקשות ישיקו באפריל את ספר מתכוני השף של האחוזה.מרגישים את החורף בצלחת. מסעדת יערות הכרמל (צילום: עודד מרום)

השף יניב גור אריה פתח החודש את דופלקס רוף בר, בהרצליה פיתוח, מול הים. גור אריה הוא שף צעיר בעל רזומה מרשים במסעדת קרן, ב-פור שף ובלגעת באוכל. כעת הוא עובר לקדמת הבמה, במקום שמוגדר כמתחם קולינרי חווייתי.

חולון כבר מזמן מיתגה את עצמה כעיר הילדים בזכות המדיטק, מוזיאון הילדים המפורסם שלה וגני הסיפור. כעת דואגים גם לפן הקולינרי ופתחו בעיר את קפה גן סיפור, הפתרון האולטימטיבי להורים וילדים שרוצים לשתות ולאכול משהו קליל ולא מוצאים פתרון במסעדה רגילה. הקפה נבנה בלב גן סיפור הגדול ביותר בחולון והוא מציע לצד ארוחות בוקר ופריטטות גם מנות כמו לזניה, פסטות, פוקצ'ות וכריכים.

האם השיפוץ ברחוב שינקין כבר נותן אותותיו? הפיצרייה האיטלקית המושקעת אליצ'ה שנפתחה בשנה האחרונה מול גינת שינקין סגרה בשבוע שעבר את שעריה ויצאה לתנומת חורף. בתום התנומה תחליף הפיצרייה מיקום ותיפתח בתחילת הקיץ במתחם שרונה המתהווה. אליצ'ה היא הסניף הישראלי הראשון של רשת פיצריות בעלת כ-20 סניפים ברומא ומצטיינת במבחר תוספות מרשים.

*#