איפה קונים את הכריך הכי יקר בעולם?

השף הצרפתי מישל רוסטנג משווק גרסת טייק אווי לכרירך פטריות הכמהין המפורסם שלו. המחיר? 65 אירו

רותם מימון, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון, עכבר העיר

כמה כסף הייתם מוכנים לשלם בשביל כריך? וכמה עבור הכריך הטוב ביותר בעולם, שיוצר על ידי שף נחשב ביותר ועם הרכיבים המעולים ביותר בעולם? האם 65 אירו נשמע מחיר גבוה מדי? מתברר שיש מי שמוכן לשים את הכסף.

השף הצרפתי מישל רוסטנג בעל שני כוכבי המישלן ובעל מסעדת היוקרה Dessirier בפריז, הוא שאחראי למנה המיוחדת. כעשור לאחר שהכין  את כריך הכמהין האגדי שלו, חוזר השף ומייצר כריכים המיועדים "לקהל הרחב". לא מדובר בעוד כריך עם סלט ביצים או עם נקניק יוקרתי, אלא במנה יוקרתית שכוללת פטריות כמהין וחמאה. הלחם עצמו עשוי משאור כפרי, ומרוח בשכבה דקה של מלח וחמאה מסוג Noirmoutier . מה שמעלה את התעריף הן כמובן פטריות הכמהין הטריות, שהן איכותיות ונדירות, ומקורן מ"פקעת מעמק הרון" בצרפת.זה אמנם רק כריך, אך השף רוסטנג מבקש ליצור כאן חווית טעם בלתי נתפסת. הוא עושה זאת על ידי כך שהכריך המוכן עטוף במשך עשרים וארבע שעות בצלופן. אל הלקוח זה מגיע כשהכריך, במהדורה מוגבלת כמובן, עטוף בבד לבן ובקופסה מהודרת האמורה להפיץ את ריח הפטרייה ממש עם הפתיחה. על הלקוח לחמם את הכריך אך ורק בטוסטר ולמשך ארבע דקות בדיוק, כדי לקבל את הטעם המושלם שתואם את חזונו של רוסטנג. הפטריות עושות את ההבדל. הכריך של רוסטנג (צילום רישמי)

עד עתה נמכר הכריך במסעדתו בלבד, כשהוא מלווה בסלט עם רוטב ויניגרט וכמהין ועולה 98 אירו, אך כעת ניתן להשיגו גם במחיר מוזל של 65 אירו בלבד, אם לוקחים אותו בטייק אווי בסופרמרקטים. כמובן שהשף לא ימכור זאת בסופרמרקט רגיל אלא רק ברשת הפריזאית הנחשבת: גרנד אפסרי דו בון מארש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ