טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: גם אביב משה רוצה סנדוויצ'יית גורמה

השף של מסה יפתח בקרוב את "ירושלמי" עם תפריט כריכים מפונפן. וגם: עזרא קדם מזמין אתכם להציץ מאחורי הקלעים של "ארקדיה", "מל ומישל" מתארחים בסלון ו"אסיף" מגיעים עד הבית

תגובות

נובמבר הגשום תפס את כולם לא מוכנים ובלי מרק בבית, בזמן שהשפים והמסעדות החלו להתארגן כבר על תפריטי החורף. בנימה קרירה זו אירופה נוחתת לכרמלה בנחלה, תוכלו לאכול אורגני בארקדיה, ואם הקור קשה מנשוא – אפשר לקבל את מל ומישל הביתה לארוחה רומנטית או להתנחם עם אוכל ביתי מבית אסיף.  אביב משה

אחרי שראה את פיתות הגורמה של אייל שני, החליט אביב משה שגם הוא רוצה. משה (מסה) יפתח ב-2012 את "ירושלמי", סנדוויצ'ית שף ברוח ירושלמית, שתתמקם במתחם ירמיהו בצפון הישן של תל אביב. משה יודע איזה דבר או שניים על סנדוויצ'ים, כפי שהוכיח היטב ב"ספר הסנדוויצ'ים" אוסף של -60 מתכונים שנותנים פרשנות קצת אחרת למילה "כריך". המקום החדש ינסה להביא את ירושלים לתל אביב עם אווירה משוחררת ושמחה, ויגיש מלבד כריכים גם מנות המושפעות מביתו של משה. אין ספק שאחרי אייל שני ומאיר אדוני, טרנד השפים ההולכים ופותחים מקומות "עממיים" יותר, בצד מסעדות היוקרה שלהם, הולך להתחמם בחורף הקרוב. אירופה בכרמלה בנחלה

פרנץ פרדיננד לא מאמין שזה קרה לו: בכרמלה בנחלה יגישו החורף שניצל ווינאי. מסעדת השף כרמלה בנחלה נמצאת אמנם בסמוך לשוק הכרמל, אבל לפחות בחורף הקרוב היא תנסה להתקרב קצת לאירופה. שף המסעדה דניאל זך יספק את הפרשנות שלו למטבח האוסטרו-הונגרי המפואר, ויגיש את המנות הקלאסיות של האימפריה, עם טוויסט מודרני וחדשני. "המטבח האוסטרו-הונגרי הוא די אולד פאשן בתפיסה שלו אבל מתאים מאוד לחורף", מסביר זך, "לכן עשיתי אדפטציה למטבח מודרני. השפעות האימפריה קיימות עד היום על המטבח הזה. בחיבור בין בודפשט לווינה הקולינריה הרוויחה בגדול, בעיקר בתחום המאפים". את הסיבה לכך הוא תולה בגרגרנות הנודעת של קיסר האימפריה פרנץ פרדיננד, שנתן השראה לכמה מנות אופייניות. אחת כזאת שחייתה בזמנו של פרדיננד, וזכתה לעיבוד עכשווי היא מרק כבד אווז. "במקור מדובר במנה כבדה מאוד, כיאה למטבח הזה – כבד אווז ובעיקר שמנת", מוסיף זך. "אנחנו עשינו גרסה של שלוש שכבות קלילות ואווריריות, המורכבת משכבה של מחית שעועית שחורה, עליה שכבה של מרק ארטישוק ירושלמי קטיפתי ועל זה יונחו פיסות כבד אווז". מנות אחרות יקבלו גם הן טיפול מלכותי עם אלמנטים מוכרים מהמטבח הזה כגון פפריקה, שמנת חמוצה, כרוב ממולא, מלפפונים, סלק ואפילו בלינצ'ס. ההפתעה הגדולה בתפריט היא כמובן השניצל הווינאי. מה בכלל לכרמלה בנחלה ולשניצל? זך מרגיע ומסביר שגם במקרה הזה יקבל המאכל הלאומי פרשנות קצת אחרת: "החלטנו לעשות שניצל משייטל של עגל פרוס דק מאוד, מצופה בתערובת של פירורי לחם זהובה, כמו שאהב הקיסר, והשיחוק הוא הטיגון בשומן אווז מומס". אם חששתם מעודף שומן, אל דאגה – התוספת המוגשת בצד היא פירה עם בצל שטוגן, איך לא, בשומן אווז. גם בקינוחים קיבל זך השראה מהמטבח האוסטרו-הונגרי ויגיש בין היתר את הזאכר טורט – עוגת המלך. אל עוגת השוקולד הווינאית המפורסמת גם שכבה של ריבת משמשים האופיינית. התפריט האוסטרו-הונגרי יוגש עד סוף החורף, "אחרי זה נחזור לטחינה וחצילים", אומר זך ומבקש להרגיע, "המנות הרגילות שלנו עדיין קיימות, לא לדאוג. אנחנו רק אוהבים לגוון".

יפנית בהרצליה: מסעדת סושי חדשה אחרי שבע שנים בקיסריה, פותחים קובי ניניו והשף מתן רוזנטל אח צעיר למסעדת מינאטו הקיסרית. הלוקיישן הנבחר הפעם הוא מתחם המסעדות של הרצליה פיתוח. הבר החדש מתבסס בתפיסתו על הבר היפני המסורתי (האיזאקיה) בו נמצא מסלול טעימות, אך כטוויסט עדכני ניתן יהיה גם לחלוק מנות או ללכת על מנות בר קטנות. בתפריט האיזקאיה מנות כמו: שיפוד אנטריקוט עם אספרגוס חלוט, נתחי עוף במרינדה של סאקי וג'וינג'ר ואדרה מטוגנת של דג הסאיורי. במנות השף הרגילות ניתן למצוא קציצות דגים, לחי ילוטייל בצורות שונות וכון, יש כאן גם סושי אחרי כל המנות האלה.

סושי, כי מרק זה לחלשים. מינאטו (צילום: בועז לביא)

*#