חדשות אוכל: רן שמואלי פותח מסעדה חדשה

השף חוזר למטבח ופותח את "אביגדור" - אולם אירועים ומסעדה מיוחדת. וגם: עסקית בקלואליס, נובה ג'ויה מגיעה לסינמטק ולה שוק מחדשת את התפריט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

כבר שמענו על מסעדה בקוד פתוח, מסעדת קונספט ומסעדות נושא – הגיע הזמן שנכיר את המושג "מסעדת פופ אפ". אחרי עבודה בקייטרינג ובייעוץ קולינרי, פותח רן שמואלי ב-1 בדצמבר, בשיתוף ערן תדמור וגילי קצנלבוגן, את אביגדור. המקום - שקיבל את שמו מהרחוב בו הוא שוכן – בן אביגדור, יתפקד ביום יום כלופט לאירועים סגורים. יחד עם זאת, החל מאמצע ינואר ובכל יום רביעי בשבוע יעבוד המקום במתכונת שונה, שאליה יוכל להגיע כל מי שרוצה. "עד היום היינו בקייטרינג ומעט אנשים נחשפו לאוכל שלנו כמסעדה", מספר שמואלי. "באביגדור נגיש אוכל מקומי בלי 500 שכבות וכמהינים, אלא מתנובת הארץ הזאת". התפריט ישתנה בכל שבוע וייבנה כשלושה ימים לפני - "אנחנו מחויבים לאיכות ולא לתפריט", מסביר שמואלי את העניין.

שותפו של שמואלי – גילי קצנלבוגן יהיה האחראי על התוכן במסעדת הפופ אפ. "אביגדור מוכר מעבר לאוכל גם תרבות. ביום הזה אתה מגיע לערב שאתה לא יודע מה אתה מקבל מבחינה קולינרית, רן יפתיע בכל פעם מחדש". מלבדו הבישול של שמואלי, יתארחו במקום שפים נבחרים, כארז קומרובסקי, דוחול ספדי (מדיאנה), מיקה שרון ועוד, למה שהם מכנים במקום כ"ג'אם סשן טבחים" או במילים אחרות – רן שמואלי מארח. פעם בחודש יתקיימו במקום הופעות אינסטרומנטליות, שכבר ידוע כי ההרכב החדש של אבנר חודורוב ומיקל בנסון -לימוזין יופיעו במקום. כרגע מתוכננים גם מפגשים מוזיקליים עם קרן אן, שלומי שבן ואבי סינגולדה. "המוזיקה אצלנו היא לא ברקע", מתאר קצנלבוגן. "יהיה די.ג'יי מתחילת הערב שירגיש את הקהל וזה יכול להיות ערב רגוע או ערב ספונטני שיתפתח לריקודים ופעם בחודש יהיו גם הופעות. התחושה תהיה שהגעת ללופט בניו יורק או בברלין ונכנסת לבית שקורים בו דברים". רן שמואלי עתיד לפתוח בקיץ 2012 מסעדה חדשה במתחם המסקרן שרונה, הנמצא בקרבת מקום.אביגדור - בן אביגדור 22,תל אביב, טלפון: 03-5622244מחוייב לאיכות. שמואלי מתכונן לפתיחה (צילום: תומר אפלבאום)סינמה פארדיסו: נובה ג'ויה פותחת סניף בסינמטק   רשת המסעדות נובה ג'ויה פותחת מסעדה רביעית, והפעם באגף החדש של סינמטק תל אביב. המתחם החדש והמסקרן של הסינמטק הולך להתחדש במספר אולמות קולנוע, ובסניף חדש לרשת המסעדות מקבוצת ארקפה. המסעדה, כשאר מסעדות הרשת תתבסס על המטבח האיטלקי ועל מנות מוכרות משאר הסניפים. בנוסף יגישו בנובה ג'ויה את הפרשנות האיטלקית למנות הטאפאס הקטנות (פיאטיני), ויציעו מנות גריל של בשר ודגים בדגש איטלקי. בשל הקרבה לסינמטק יוכלו הסועדים לרכוש חבילות הכוללות סרט באולם ה-VIP וארוחה במתחם הסינמטק החדש במחירים מיוחדים. נובה ג'ויה - רח' שפרינצק 2, תל אביב, טלפון: 03-6422799פסטה בניחוח קולנועי. פפרדלה דניה של נובה ג'ויה (צילום: בועז לביא)

אצא לי אל השוקה: שף חדש בלה שוק 

מסעדת לה שוק, מהבולטות בגל מסעדות השוק שתקף את הארץ בשנה שעברה מתחדשת בשף חדש - שלומי בן-שימול ("קבלייר", "אדום", "סושיאל קלאב"). בהתאם לכך משיקה תפריט עסקיות צהריים חדש ומנות ערב חורפיות. כיאה לשם המקום, לה שוק מאופיינת במטבח ים-תיכוני ובאווירת קלילה ובלתי מחייבת. המנות החדשות בתפריט יאופיינו בקריצה למטבח השוק היפואי ולעונת החורף ויתבסס על ירקות שורש, קטניות ובישול ארוך. בין המנות החדשות בערב נמצא מנת טאג'ין כבדים, לבבות וטחול עם גרגירי חומוס, מנת סרדינים מטוגנים בפפריקה מעושנת, סלט ארטישוק עם שלושה סוגי עגבניות  ובמיה. התפריט העסקי החדש, יוגש באמצע השבוע, בין השעות 12:00-16:30 וכולל צלחת אנטיפסטי שוק ולחם הבית, מנה ראשונה לבחירה (סלט עגבניות ומוצרלה, חציל קלוי או קרפצ'יו) ומנה עיקרית (סינייה שרימפס, טאג'ין חלקי פנים וקלמארי, נתח פילה בקר או תבשיל טלה וירקות שורש). מחיר העסקית על פי המנה העיקרית ינוע בין 59-89 שקלים.לה שוק -דיזינגוף 92, כיכר דיזינגוף,תל אביב, טלפון: 03-6033117מרגישים את השוק בצלחת. לה שוק (צילום: איל מרילוס)מאיטליה באהבה: חודש לימונים ברוסטיקו 

מסעדת רוסטיקו, שלה שני סניפים (ברוטשילד ובבזל) חוגגת שלושה אירועים חגיגיים. יום הולדת שש לסניף משדרות רוטשילד, יום הולדת שלוש לאח הצעיר מבזל ובעיקר את זכייתה בתואר ""ospitalita' italiana מטעם לשכת המסחר האיטלקית ואיגוד השפים האיטלקי. התואר מוענק למוסדות איטלקיים אותנטיים ברחבי העולם, כאות הוקרה על שימור המסורת הקולינרית האיטלקית. את המאורעות יציינו ברוסטיקו בפסטיבל סאגרה (SAGRA) לימונים, כמחווה לפסטיבל האיטלקי המסורתי של כפרי המדינה. בזמן הפסטיבל אשר ייפתח ב-1 בדצמבר ויימשך כעשרה ימים, יוגש תפריט ספיישלים המבוסס על מנות עם לימונים – מהמנות הראשונות ועד לקינוח, בין היתר: פיצה רוסטיקו לימונה, פפרדלה תרד אפונה ולימון וכן פרופיטרול עם גלידת לימון.כי לימון מוסיף המון. פסטיבל סאגרה ברוסטיקו (צילום: שירן כרמל)ביזנס גורמה: עסקית חדשה בקלואליס 

מסעדת השף של ויקטור גלוגר, קלואליס, מציינת עשור לפעילותה ומציגה מנות חדשות בשתי הארוחות העסקיות שלה: קלואה וליס. הבישול של גלוגר מאופיין בשיטות מתקדמות ויצירתיות כמו בישול בואקום, עישון ביתי, טאג'ין ואפייה במלח. בהתאם לכך בארוחת "ליס" (109 שקלים למנה ראשונה ועיקרית) מנות כמטיאס בחומץ עם בצל כבוש; סלמון נורווגי בעישון ביתי קר, טאג'ין פילה דניס ופירות ים ורביולי חצילים. בארוחת "קלואה" (139 שקלים לאותו קונספט) מנות כמו טרטר טונה אדומה עם שרימפס קוקטייל וסורבה וואסבי  ופילה בורי פלאנצ'ה על ניוקי סלק ממולא בקממבר ופיסטוקים עם רוטב מרווה. הארוחות העסקיות בקלואליס מוגשות במשך כל השבוע (כולל שישי ושבת) בין השעות 12:00-17:00.קלואליס - אבא הלל 16, מתחם הבורסה,רמת-גן, טלפון: 03-5759060טוב לעסקים, טוב לבטן. מסעדת קלואליס (צילום: דניאל צ'צ'יק)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ