טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המסעדה החדשה של חיים כהן נפתחת

"יפו - תל אביב" מחזירה את המאסטר שף למטבח, האחים ירזין פותחים בית מאפה, חדר האוכל חוגג יום הולדת שלוש ודיאנה הנצרתית פותחת שלוחה חיפאית

תגובות

בתום סיבוב מוצלח באולפני מאסטר שף חוזר חיים כהן למטבח. בשלישי הבא (22.11) יפתח כהן  את יפו תל אביב, יחד עם שותפו בעבר ד"ר אלי לנדאו. המסעדה החדשה הממוקמת ברחוב יגאל אלון 98 בתל אביב, תתבסס כיאה לסגנון הבישול של כהן, על המטבח המקומי, בשילוב אוכל ביתי עם טוויסט חדשני. גם הטאץ' האיטלקי של לנדאו יככב בתפריט. בין המנות של יפו תל אביב נמצא את הספיחה, תבשיל סורי אורפלי במקור, העשוי עגבניות וחצילים, שהוכנסו כעת לקציצות בשר ומוגש יחד עם ביצים עלומות.חיים כהן וד"ר אלי לנדאו, הוציאו יחד בעבר שני ספרי בישול בשם "מבשלים" והיו בעלי טור בישול משותף במוסף הארץ ותכנית טלוויזיה. כהן השתתף לאחרונה כשופט בתכנית הטלוויזיה המצליחה מאסטר שף. בעבר היה השף והבעלים של מסעדת קרן המיתולוגית, ומבעלי המוסד התל אביבי דיקסי ומסעדת הבת – פילדלפיה. כהן גם משותפי הסניף החדש של דיקסי, שנפתח בחודש אוגוסט בראשון לציון. ירזין ומאפה אחרי שהרגילו אותנו לאכול המבורגר יוקרתי ופיצות משודרגות, האחים ירזין הולכים על מאפים. מי שאחראים למהפכת ההמבורגרים במוזס ולפיצות בטוני וספה יקימו בתחילת השנה הבאה, בית מאפה כמיזם משותף עם בונז'ור וחברת אוסם. המקום החדש הוא עסק חריג יחסית בתחום המסעדנות של האחים, שהתמחו עד עכשיו במסעדות גדולות כמו זוזוברה, קפה איטליה וכאמור – מוזס וטוני וספה. בית המאפה הראשון ברשת העתידית ייפתח ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב ליד גן מאיר.  "זה עסק קצת אחר מבחינתנו", אומר יורם ירזין מבעלי המקום, "זה מקום שמתאים לאקלים המחאתי – אוכל פשוט במחירים נמוכים, שאפשר יהיה לקחת ופחות לשבת. הסניף יהיה ניסיוני ואם יצליח זו התחלה של רשת חדשה".

מגע זהב. האחים ירזין (צילום: מיכל רביבו)

יומולדת שלוש לחדר האוכל, מחזירים את הפסקת האוכל המקורית מסעדת השף של עומר מילר, חדר האוכל, מציינת יום הולדת שלוש. במסגרת החגיגות למסעדה, יציעו במהלך חודש נובמבר תפריט עסקי של מנות הדגל של המסעדה, שייקרא "הפסקת אוכל". התפריט העסקי החגיגי יוגש בין השעות 12-16 באמצע השבוע ויתומחר ב- 49 שקלים. הפסקת האוכל כוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית, לחם ולימונדה. מלבד התפריט העסקי, יציע המקום בכל שעות הפעילות כוס קאווה בשלושה שקלים, לכל מי שימזמין מנה כלשהי מהתפריט.עושים לאנץ'. חדר האוכל (צילום: דודו בכר)

אבי ביטון מבשל באייפד אבי ביטון, השף והבעלים של מסעדת אדורה, משיק ביחד עם ערוץ האוכל, תכנית טלוויזיה חדשה בשם "עמוד הבית עם השף אבי ביטון". בתכנית, שתעלה ב-28 בנובמבר בערוץ האוכל, יזמין ביטון את הצופים לשלוח אליו שאלות באמצעות "עמוד הבית" שלו בפייסבוק. מלבד שאלות ועצות לגבי מתכונים, ינסה ביטון להגשים גם כמה חלומות קולינריים של הצופים. בכל תכנית יארח על מסך מחשבו האישי אורחים שיבקשו ממנו ללמד אותם כיצד להכין מתכונים, כמו המבורגרים תוצרת בית ומרקים מיוחדים. תוך כדי הכנת המתכון באולפן, יופיעו לביטון שאלות באייפד הנוגעות לתהליך הבישול.

תמונת פרופיל. אבי ביטון (צילום: דניאל לילה)פרונטו – מביאים את המעדנייה שלהם לשולחן פרונטוסטרדה, המעדנייה של פרונטו החדשה ברחוב הרצל, תוסיף שלוש מנות חדשות לתפריט המסעדה. כיום במעדנייה ניתן לרכוש בנפרד כריכים ומאפים איטלקיים, מוצרים וחומרי גלם איטלקיים כגון פסטות, נקניקים וגבינות. החל משבוע שעבר יוכלו גם באי המסעדה להזמין פלטות, המבוססות על דגים, נקניקים וגבינות המעדנייה אל שולחנם. מחירי הפלטות ינועו בין 52 שקלים לפלטת הדגים ועד ל-110 שקלים לפלטת הנקניקים.

מהיר וטעים. פרונטוסטרדה (צילום: מאשה סקילי)דיאנה חדשה בעיר אחות צעירה ומהירה יותר למסעדת דיאנה מנצרת תיפתח ב-16 בנובמבר בסינמול, קניון לב המפרץ בחיפה. את התפריט למסעדה החדשה בנו יחד דוחול ספדי, השף והבעלים של דיאנה, יחד עם צחי בושששתר. בדיאנה בעיר אפשר יהיה למצוא את הקבבים המפורסמים של ספדי, וכן את שיפודי הטלה והפרגיות ממסעדת הבית.  בין המנות החדשות במקום, בשר מוקפץ על חומוס וכן מנות על הלאפה.מתגבר. צחי בוקששתר (צילום: דניאל צ'צ'יק)

*#