חדשות אוכל: כתית מתרעננת

וגם: מוזס פותחים סניף בברצלונה, ניר צוק פותח מסעדה חדשה, מונטיפיורי שבע מציעים בירות בוטיק ובהרונסון יעזרו לכם לסגור את הלילה

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

לאחר עבודה משותפת של למעלה משש שנים, השף מאיר אדוני, מינה את יונתן דנון כשף הראשי של מסעדתו – כתית. דנון, שהחל את דרכו בכתית כטבח, עוד בימים ששכנה בקיבוץ נצר סירני, סומן על ידי אדוני כהבטחה מהרגע הראשון. אדוני המחלק את זמנו בין כתית למסעדתו החדשה – המזללה, הוא עדיין הפנים והתוכן של המסעדה. אך כל הפן התפעולי של המטבח, כמו גם ניהול העובדים וביצוע המנות, עבר כבר לידיו של דנון. " יונתן הוא יד ימיני לכל דבר, ב-6.5 שנים האחרונות וזה היה אך טבעי להעביר אליו את המטבח", אומר אדוני. "יונתן הוא טבח אבסולוטי, יש לו את חדוות היצירה והעשייה ויכולות הנהגה וניהול מרשימות". דנון הוא אינו המקרה הראשון של סו שף שגדל תחת סינורו של אדוני ועבר לקדמת הבמה, במסעדות גדולות. קדמו לו: אור ברי ורועי ענתבי מ"ברטי" , יואב בלימן מפרידה קאלו, אורן ירושלמי מסקאלה במלון מצודת דוד בירושלים ויונתן לוי, שף המזללה.רשת מוזס פותחת סניפים חדשים בברצלונה אחרי ארומה ודוריס קצבים גם רשת מוזס מכוונת לשוק הבינלאומי. רשת ההמבורגרים הישראלית תהפוך בקרוב לבינלאומית ותפתח סניף ראשון בספרד. הסניף הספרדי הראשון עתיד להיפתח בחודשיים הקרובים, בסנטה קולומה, ברצלונה. כמו בסינמה סיטי בראשון לציון, תמוקם השלוחה הברצלונית במתחם הסינמה סיטי החדש שעתיד להיפתח שם. המסעדה תקום במסגרת ההסכם האסטרטגי שחתמה הרשת עם חברת סינמה סיטי ישראל, שנמצאת בתהליכי הקמה של מתחמי בילוי נוספים בספרד בשנים הקרובות. מחיר ההשקעה - 1.5 מליון יורו. במקביל נמצאת החברה בשלבי משא ומתן עם מדינות נוספות וזכיינים נוספים, כשהמטרה היא להעתיק את התפריט המקומי גם לשלוחות הבינלאומיות.

"לרשת מוזס מאז ומתמיד היה אפיל וסטנדרטים בינלאומיים", אומר יובל סלע מנכ"ל הרשת. "הגיע הזמן שגם קהלים ברחבי העולם יוכלו ליהנות מהארטבורגר ומהחוויה הכוללת של מוזס. זוהי ללא ספק גאווה ישראלית שרשת אמריקאית שפותחה בישראל מתחילה לפתוח סניפים בחו"ל".

הקריצה לחו"ל לא באה על חשבון השוק הישראלי. לאחרונה פתחה מוזס סניף בקניון ערים בכפר סבא ובטיילת מלון דן באילת בהשקעה של כ- 5 מיליון שקלים. (רותם מימון)איך אומרים ארטבורגר בספרדית? מוזס בדרך לברצלונה (צילום: שי בן אפרים)

החדשה של ניר צוק ניר צוק ממשיך בכיבוש יפו ופותח השבוע (ב-2 בנובמבר), יחד עם קבוצת שותפים את מסעדת "עולי ציון", להרצה. המקום ייפתח על חורבות מסעדת שקוף, שנסגרה זה מכבר. את הפיקוד על המטבח תיקח, באופן מפתיע, הרקדנית והמוזיקאית נטלי שחף, שלה זה ניסיון ראשון במטבח רשמי. בהמשך לטרנד "מסעדות האווירה" גם בעולי ציון מבטיחים אווירה משוחררת, מגניבה ושמחה, בדגש עיקרי עם אוכל טוב ומוזיקה שמחה. לדברי צוק, תפריט המקום יהיה מבוסס על הקבבים והממולאים מעולים של שחף, וכן מקלובה יומית, חומוס טרי, דגים ועוד אוכל יפואי עם הרבה ערק בצד. בחודש הקרוב (תקופת ההרצה) ייפתח המקום בשעות הערב,  ולאחריו ייפתח משעה 12.00 בצהריים ועד 2.00 בלילה. (רותם מימון)לא מפחד לקחת סיכונים. ניר צוק (צילום: איליה מלינקוב)בירות בוטיק במונטיפיורי שבע

מונטיפיורי שבע, מציעה שלושה ימים (1-3/11) של בירות בוטיק ממבשלת PAVO ונקניקיות של השרקוטייר אלן טלמור. בין המנות: נקניקיות סיציליניות עם פלפלים צלויים ובצל מטוגן וגרמלוטה, נקניקיות כבש בפורט ושזיפים על תבשיל סלק וכרוב שחור, עסבנה (נקניקיות בשר בקר ואורז) על תבשיל תרד ושעועית לבנה (72 שקל למנה, 17 שקל ל-1/3 בירה. 50 שקל לכוס בירה ללא תחתית) ועוד.היכן: מונטיפיורי שבע - רחוב מונטיפיורי 7, טל': 03-5100094

פסטיבל יין ביקבי יהודה

פסטיבל היין הרי יהודה ה – 13 יוצא לדרך, האירוע המרכזי יתקיים ביום חמישי (3.11 19:00-22:00) באוהל "לילות כנען" בקיבוץ צרעה ויכלול 30 דוכנים של היקבים השונים כשבכל דוכן ניתן יהיה לפגוש את עובדי היקב ולשוחח עימם. כל אורח יקבל עם כניסתו למתחם הפסטיבל כוס יין מהודרת אותה יוכל למלא ביין ללא הגבלה (60 שקל כולל את הכוס עצמה). עוד במתחם: מוזיקה חיה, דוכני אוכל ואטרקציות נוספות. הפסטיבל ימשך כחודש ויכלול אירועי יין כמו סיורי יקבים, התרחשויות ביקבים השונים ועוד. לפרטים: כוכבית 8108

היינן זאב דוניה מיקב סוסון ים (צילום: בועז לביא)

לילות בהרונסון

בהרונסון משיקים מבצע ליילי בימים חמישי ושבת בין השעות 23:00-02:00 הכולל ארוחת כריך בשרי חם (דוגמת רוסטביף, קורנביף, פרגית טריאקי, עוף ברביקיו, נקניקיה ועוד) בתוספת תפו"א צלויים בתנור לבנים או שתיה קלה תמורת 30 שקלים. הכריכים מוגשים בלחמים הנאפים במקום וכל הרטבים והמרינדות הינם תוצרת בית. התפריט כשר.הרונסון -  רחוב דיזנגוף 164 טל':  1-700-705-507

עובדים לילות. הרונסון (צילום: אביעד הרמן)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ