אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: האבא של סושי סמבה מגיע לראשון לציון

וגם: פרטים חדשים על הפרויקט של אייל לביא בנמל יפו, האחות הבלקנית של קפה נואר פותחת דלתות ובקורדוברו נותנים לסו שפים לבשל את ארוחת החלומות

תגובות

ניצן רז, השף והבעלים של סושי סמבה ופיפה, עובד על מסעדה חדשה בשם TOKO (שם לא סופי), שתקום בפרויקט "עיר הסרטים" המסקרן בראשון לציון. רז, הידוע בחיבתו לשילוב מטבחים ממקומות שונים בעולם, הולך גם הפעם למזג בין המטבח האסייתי למטבח הדרום אמריקאי. לדברי איציק אנקונינה, היזם ושותפו של רז, המקום החדש יכלול גם את מנות הדגל של שתי האחיות התל אביביות. בניגוד למסעדת האם היוקרתית, TOKO תציג מנות בטווח מחירים נמוך יותר. מבחינת העיצוב, הקונספט יהיה רחוק מסושי סמבה, פחות יפני ויותר דרום אמריקאי חם ושמח. העיצוב, כמו כן המנות יתכתבו עם הרעיון של המתחם וידברו קולנוע. "אנחנו הולכים על האיכויות של סושי סמבה לקהל הרחב יותר, אבל לא להתחרות בה. אנחנו הולכים לדבר אל הקהל שמגיע לבלות ב"עיר הסרטים" ולכן הקונספט שלנו הולך להיות שמח יותר, מזמין ונעים", מוסיף אנקונינה.

אייל לביא יוצא לשוק (נמל יפו) שוק נמל יפו הולך וצובר תאוצה לקראת פתיחתו בסוף אפריל 2012. שני שפים בולטים בשמי הקולינריה כבר הבטיחו את מקומם בפרויקט. הראשון הוא אייל לביא, השף של מסעדת רוקח 73 (ופסטיס בעבר). בשיתוף החברה הסקוטית למשקאות, יפתח לביא מתחם של אלכוהול וטאפאס בר ים תיכוני – כולל חנות משקאות חריפים, בר משקאות ומנות טעימה ממטבחו. "הטאפאס יגיש בעיקר דגים ופירות ים, לפי רוח המקום", מדגיש לביא.  "אמנם יהיה בר עם מקום ישיבה, אבל בעיקר יהיה אפשר לקחת את האוכל ולשבת על המזח מול השחפים והים. המטרה היא לייצר חוויה מקומית של נמל, של אוכל שמוגש במקום הטבעי שלו מהים לצלחת בלי פוזה ובלי תחכום. הכי נקי וטבעי עם הדגה הטרייה ביותר".

השף השני שעתיד לפתוח מקום במתחם הוא השרקוטייר (האיש האמון על הכנת נקניקי איכות) אלן טלמור, שחתם ממש לאחרונה על דוכן. טלמור, מבכירי השרקוטיירים בארץ פותח לראשונה דוכן שיציע את הנקניקיות שלו למכירה במקום או הביתה.

השוק עתיד להיפתח במחסן המרכזי, בו נפתח בימים אלה בית הקפה לאביט וכן מסעדת "היונה" של עופרה ואבי גנור ממאנטה ריי, וגודלו יהיה כ-600 מ"ר. "הכוונה הראשונית של השוק היתה להיות שוק למקומיים ולאט לאט התגבש הקונספט הנוכחי של שוק שהוא גם מתחם בילויים בערב", כך לדברי ליאורה גנור, אחת משתי היזמיות שמאחורי השוק (יחד עם שותפתה עירית קסלמן-מילט). "הרעיון הוא שאנשים יכנסו אל השוק, יקנו וישבו בחוץ סביב שולחנות וייהנו מיופי הנמל". מתחם השוק אמור לפעול במשך שישה ימים בשבוע (מלבד יום א') וייחודו הוא לא רק בתמהיל העסקים שיהיו בו ולא רק הקניות, אלא גם בשעות הפתיחה האמורות להפכו לאטרקטיבי גם בלילה. אין כמו יפו לאכול בה. הנוף ממסעדת הקונטנייר (צילום יח"צ - באדיבות הקונטנייר)

שניצל ברובע לב העיר

אל תוך המתחם המתחמם והולך של רובע לב העיר נוספה לפני כחודש מסעדה חדשה - מונטנגרו. המסעדה, שמגדירה את עצמה כטברנה, היא  שחקנית חדשה בגל מסעדות האווירה הים תיכוניות- בלקניות. מאחורי הפרויקט עומדת קבוצת קפה נואר, הכוללת גם את מסעדת סבסטיאן בהרצליה והקומה הרביעית.  מונטנגרו נפתחה ברחוב נחמני, במקום בו שכנה עד אוגוסט האחרון פרונטו, מסעדתו של רפי אדר שעברה למיקומה החדש ברחוב הרצל. כך יוצא ששתי מסעדות הקבוצה שוכנות זו לצד זו.

עיצוב המקום, כמו גם האווירה והתפריט שואבים השראה מכל הקשת הנמתחת בין מדינות הבלקן ועד צפון אפריקה, דרך מדינות אגן הים התיכון. פה ושם נראה גם נגיעות קלות של איטליה ושל התרבות הערבית גם בתפריט, גם במוזיקה וגם בחלל המסעדה. במונטנגרו ניתן לבחור בין ארוחת מאזטים ודליקטסים, כגון איקרה, כבד קצוץ וסלט ביצים רומני, פלטות בשרים ודגים ומנות "רציניות", הכוללות שיפודים על הגריל, קובנייה, קבבים ופירות ים. כיאה לרוח בלקנית-ים תיכונית זו אפשר למצוא בתפריט האלכוהול של מונטנגרו לא מעט משקאות מבוססי אניס וודקה. רפי בדר - הרוח החיה מאחורי קבוצת קפה נואר מסביר - "מונטנגרו מביאה את האוכל שאנחנו אוהבים ורוצים לאכול עם משפחה וחברים, בצוהרים, בערב ובלילה בליווי אלכוהול ויין טוב. אוכל שמח וטעים, מנות מוכרות עממיות ופשוטות בגרסה מוקפדת של חומרי גלם והכנה". טברנה בלקנית. מונטנגרו (צילום: דניאל לילה)

סימן שאתה צעיר

כשלא מעט מקומות פונים לקהל הצעיר ומציעים להם מוזיקה רועשת ואוכל טרנדי, מגיעה Bagnolet ומציעה בגלוי, מקום הפונה לקהל יעד בוגר יחסית. Bagnolet, (ובעברית- בניולה), תפתח החודש להרצה. המסעדה שתפתח ברחוב השרון 14 בתל אביב, היא מיזם משותף של המסעדנים קובי כץ (רוקה בהרצליה וקפה גופרמן במושב רשפון) ומיכה לוי (פלאדיום, ניו יורק), אליהם חבר משקיע נוסף. כבוגר קורדון בלו וכצאצא למשפחה צרפתית מבניולה בנה קובי כץ את התפריט, כך שישלב בין טכניקות בישול צרפתיות לים-תיכוניות. כל זאת תוך שמירה על קו יצירתי, חדשני ואיכותי, במחירים סבירים. "רצינו להביא לתל-אביב חוויה אחרת, בוגרת יותר", אומרים כץ ולוי. "זה מקום שבאים להתארח בו ברמה הגבוהה ביותר, אך מבלי לקרוע את הכיס".

חודש הסו-שפים בקורדוברו המסעדה ובר היין – קורדוברו שבפלורנטין, פתחה בשבוע שעבר חודש מיוחד בו יתארחו סו שפים ממסעדות שונות בעיר במטבח. בכל יום שלישי במהלך החודש יציגו סו שפים את תפריט "החלומות" שלהם. את האירוח הראשון פתחה חן לוינשטיין ממסעדת לה-שוק, ובשבועות הקרובים יתארחו במסעדה: ארי מילר מהבר המיתולוגי המנזר, פליקס רוזנטל מהמעדנייה לה מיזון וטל ברוך ממסעדת הטאפאס "פרידה קאלו". בין המנות שיוכנו נמצא את סנדביץ' BLT  ורביולי שרימפס של ארי מילר, מולים ברוטב חזה אווז מעושן וסלט תמנונים של פליקס רוזנטל וטל בלוך יכין נתח קצבים על קרם פלפלים ופאייה צפון אפריקאית.מהי מנת החלומות שלכם? קרפצ'ו של הקורדוברו (צילום: בועז לביא) מונא הירושלמית מולידה בית קפה קטן קפה בצלאל מהמדרחוב הירושלמי בצלאל מתחדש החודש במטבח ותפריט חדש. קפה בצלאל השוכן בסמוך למסעדת האם – מונא, של השף גיא סלוק. לבית הקפה נוסף מטבח פנימי עם קיר זכוכית המאפשר לקהל לצפות במתרחש במטבח. ולא רק עיצוב הקפה התחדש, כי אם גם התפריט, אליו נוספו  מנות מהמטבח המקומי הים תיכוני, כגון: סנדוויץ' סרדין פיקנטי, פסטוני שמנת, סלמון ואפונת גינה, וראגו המכיל פטריות פורטבלו ושמן כמהין. 

*#