אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: אייל לביא מתחדש, יוגורט בברזים

וגם: חילוף העונות משתלטים גם על המסעדות עם תפריטים מיוחדים. מלון שרתון משיק ארוחת בוקר חלומית

תגובות

השף אייל לביא בודק בימים אלו אפשרויות לפתיחת מקום אוכל חדש. נכון לעכשיו מסתמן כי המקום יתמקד בתפריט של ארוחת טעימות, אבל יחד עם זאת השף בודק מספר כיוונים אפשריים. לביא הוא אחד השפים הותיקים והמוערכים בארץ, הקים בשנת 2000 את "פסטיס", ביסטרו תל אביבי שהתמחה במאכלי ים. ב-2006 החליט לסגור את המסעדה ולאחר שעסק בייעוץ למסעדות שונות הקים ב-2008 את רוקח 73. במסעדת השף שלו המשיך לביא את העיסוק שלו במאכלי ים, והשיב כמה ממנות הדגל של "פסטיס" ובהן הבויאבז ופאייה פירות הים.

עמית אהרנסון מדבר מהבטן ב"יודל'ה"

עיתונאי האוכל הירושלמי עמית אהרנסון מגיע להתארח במטבח של יודל'ה, האחות הקטנה של מסעדת מחניודה. האירוע יתקיים ביום שלישי 25.10 ויתנהל בשלושה סבבים: סבב ראשון: 18:30 עד 20:30; סבב שני: 20:30 עד 22:30; סבב שלישי: 22:30 עד סוף הערב. אהרנסון ישתף פעולה עם השף אורי נבון ועם יתר צוות המטבח של יודל'ה על מנות כמו: מוסקה בפיתה, דג מטוגן עם מטבוחה ביתית, ארנצ'יני בנוסח הפועל קטמון, מעורב ירושלמי על פתיתים, מרק אלבונדיגאס של בשלניות הלדינו, חבושים אפויים של סבתא רחלה עם גלידת זעפרן ועוד. הזמנת מקומות מראש.

יודל'ה - בית יעקב 11,ירושלים

פותחים את הסתיו בערמונים

ביסטרו ערמונים, הממוקם בכניסה למושב סגולה, מציג תפריט סתיו - חורף חדש, המורכב להזמנת הסועד מחומרי גלם מקומיים – נתחי טלה, פטריות של חורף וירקות בלאדי, שמני זית מבתי בד קטנים, הדרים ועשבי תיבול טריים.  בתפריט החדש ניתן למצוא מגוון מנות ראשונות כמו רול סינטה בערמונים ואגוזי מלך (49 שקלים); סלמון טמפורה בניחוח לימוני עם עלי מנגולד (49 שקלים); טונה אדומה צרובה, בציפוי תערובת תבלינים ושומשום שחור (49 שקלים). מנות עיקריות חדשות: פילה רוסיני על מצע קרם ערמונים ויין מרסלה (139 שקלים); פורל יווני-  במילוי חציל קלוי ומעושן (89 שקלים); ברמונדי (800 גרם – 1 ק"ג) עם ירקות מקומיים טריים (120 שקלים); דניס בתערובות תבלינים ,שמן זית ושוםׁ(100 שקלים) וקינוחים חדשים כמו וופל ערמונים, בקרמל טופי חם ובננות (44 שקלים); פאי שוקולד בלגי בציפוי גנאש שוקולד חלב (39 שקלים).  ערמונים - בכניסה למושב סגולה. טלפון: 08-8505059

פילה רוסיני. מסעדת ערמונים (צילום: דניאל לילה) 

תפריט סתיו בתאיו גם במסעדת תאיו מתכווננים למזג האוויר הקריר ומשיקים מנות סתיו מיוחדות שיוגשו במהלך כל העונה. בין המנות החדשות בתפריט אפשר למצוא: ראשי קלאמרי מטוגנים בציפוי פריך בליווי רוטב צ'ילי פיקנטי (39 שקלים); ברבוניה מטוגנת בשמן עמוק בציפוי פריך בליווי רוטב שום לימון (89 שקלים); כנפיים ברוטב צ'ילי פיקנטי (34 שקלים); פילה איילת הים מטוגן בציפוי פריך בתיבול הבית על מצע עלים ירוקים, בליווי רוטב שום לימון (69 שקלים); מושט שלם חצי מטוגן וחצי עשוי בגריל, מוגש על מצע עלים ירוקים בליווי רוטב שום ולימון (79 שקלים); מיקס פירות ים שרימפס, קלמארי וראשי קלאמרי, בציפוי פריך מטוגן בשמן עמוק (109 שקלים).תאיו שף-דגים - החוף הדרומי, בת ים, טלפון: 03-6565650

משנים אווירה, משנים תפריט. שרימפס תאיו מטוגנים בציפוי פריך בליווי רוטב צ'ילי פיקנטי (צילום: אנטולי מיכאלוב)

ויקי כריסטינה בסתיו

ויקי כריסטינה - מתחם התחנה, תל אביב.  טלפון: 03-7367272

וודי אלן היה גאה. קוסטיאס קון סלסה דה סיטרון של ויקי כריסטינה  (צילום: בועז לביא) 

יוגורט במשקל אל היוגורטריות הפזורות ברחבי הארץ מצטרפת יוגורטיה חדשה בשם Taps. המקום פועל בקונספט של ברזי מזיגה להגשה עצמית ותשלום על פי משקל. את מנות היוגורט מרכיבים מתוך מבחר של 30 טעמים כמו: מנטה אירית, עוגת גזר ואוכמניות ההרים לצד טעמים קלאסיים כמו ווניל ושוקולד. החוויה מושלמת ע"י מבחר רחב של תוספות מתוקות ופירות טריים.Taps - הארבעה 2, תל אביב טלפון: 03-6033033יוגורט במשקל. TAPS (צילום: יח"צ)

ארוחת הבוקר החדשה של מלון "שרתון" תל אביב מלון שרתון תל אביב מציג ארוחת בוקר עשירה בסגנון ישראלי, עם מבחר של עמדות מגוונות, חומרי גלם טריים – מעשה ידיו של שף הבית צ'רלי פדידה. בתפריט החדש משולבים תפריט ים תיכוני למיני מאפים, דגים, לחמים, סלטים, מאפים מלוחים, ביצים, קינוחים מתוקים ומבחר פירות העונה. ארוחת הבוקר מוגשת מהשעה 06:30 בבוקר עד 11:00 במחיר 130 שקלים לאורח חיצוני, ובמסגרת הזמנת חדר על בסיס חדר וארוחת בוקר ועל בסיס חצי פנסיון לאורחי המלון. * בימי שבת תפריט ארוחת הבוקר שונה במעט. מלון שרתון תל אביב - הירקון 115, תל אביב, טלפון: 03-5211111

על שפת הים, על שפת האושר. בוקר במלון שרתון (צילום: עזר חדד)

*#