${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מאפייה חדשה וחגיגות רימונים

רחוב אבן גבירול ממשיך להשתדרג, והפעם עם מאפייה חדשה. וגם: הרימונים כובשים את המסעדות, NG חוגגת עם בשר בשלל צורות וכנס הבירה הראשון של ישראל

תגובות

לפני כשלושה חודשים נפתח בחלקו הצפוני של רחוב אבן גבירול מקום קטן ומקסים: פאניה – חנות לחם. את החנות פתחה רעות גלעד, ובה תוכלו למצוא רפרטואר לחמים על בסיס מחמצת טבעית כמו לחם פרג פקאן, לחם כוסמין אורגני, שיפון 100 אחוז, לחם ללא גלוטן מאורז, פול וחומוס, ובימי שישי גם חלות (22-16 שקל). אבל הלחמים הם רק ההתחלה. עוגות השמרים הביתיות (35 שקל) - ממולאות בשוקולד, פרג, חלבה, אגוזים או תפוחים - הן משהו שאסור לפספס. אותן הידיים המייצרות את עוגות השמרים אמונות גם על עוגה באסקית עם פירות יער (40 שקל) ועל בקלאווה בלקנית בטעם הדרים במילוי תערובת אגוזים (כ־25 שקל למגש). עוד על המדפים: שלל עוגיות ומיני נשיקות. בבוקר מוצע במקום דיל של קפה מאפה (20-18 שקל) הכולל קפה של danesi ומאפה שמרים מתוק או מלוח מתוך המבחר שעל השולחן המרכזי (קרואסונים מתוקים במילוי מרציפן, שקדים, גבינה, שוקולד חלבה ועוד ומלוחים דוגמת אמפנדס טונה, בורקס חציל על האש, מאפה קשקבל וזיתים ועוד). בנוסף לתוצרת הקבועה, גלעד מביאה הפתעות מתחלפות בעבודת יד: צנצנות פירורי לחם ביתיים בתיבול אורגנו או רוזמרין, גרנולות, ריבות של אתרוגים, גויאבות, אבטיח וקרמבולה, רול בריאות על בסיס תמרים ואגוזים, מרציפן או פריטים מתוקים שאינם אכילים, כמו מגבות מטבח חינניות, סבונים קטנים בצורת ממתקים, קופסאות פח ועוד.

פאניה - אבן גבירול 165, תל אביב. טל' 03-6428066. פתוח: א'-ה' 19:00-8:00, ו' 15:00-8:00.אדום עולה בטח שמתם לב שאמנם ראש השנה מאחורינו, אבל הרימונים עדיין בשיא פריחתם והם נוכחים כמעט בכל תפריט בעיר. בחדר האוכל יש עלי גפן עם יוגורט ורימונים, וגם סלק ממולא בבשר בקר בסירופ רימונים; ב־UNO הם מעטרים מנת בלאק קוד אפוי; האחים אוהבים לעשות ממנו מלבי; בקונדיטוריית בן עמי הם מוטמנים בתוך שושני שמרים עם וניל ודבש. מעבר ליופיו וערכו הסמלי, הוא ללא ספק אחד הטעימים והבריאים ביותר שיש, ויישאר פה עד דצמברהתכשיט הכי יפה של האוכל. רימונים (צילום: בועז לביא)דוד המלך מגיע לבר על חורבות סניף פאביאנה בשדרות דוד המלך נפתח לפני כשבועיים ביסטרו בר העונה לשם דוד המלך. את המקום פתחו אביאל נפתלי והשף שמוליק גל, שחזר משהות ממושכת בסידני ושברזומה שלו יופיע בישול במגוון מסעדות - מקסיקנית, פסטה בר, מסעדות שף וכן ייעוץ קולינרי לכמה רשתות מוכרות בעיר. גל מסביר ש"מדובר בביסטרו לחבר'ה הצעירים שגם להם מגיע ליהנות מאיכות במחירים נגישים". בשלב הראשון נפתח המקום מהצהריים לארוחות עסקיות (45, 55 ו־69 שקל) הכוללות מנה ראשונה, עיקרית, תוספת ושתייה. תמורת עשרה שקלים תוכלו לקבל כוס יין, קאווה, בירה, קינוח או פוקאצ'ה חמה. בין המנות המוצעות: עוף טנדורי במשרה יוגורט על קרם אבוקדו; אנטרקוט עם חמאת אורגנו ושום קונפי; פילה בורי על הפלאנצ'ה עם שעועית ירוקה וצ'ימיצ'ורי; כריך אנטרקוט עם איולי וריבת בצל; המבורגר עם איולי צ'יפוטלה; ראדיאטורי עם אספרגוס, עגבניות שרי וריקוטה, ספגטי אלי אוליו עם ירקות אנטיפסטי ועוד. במתוקים יש קרמבל תפוחים, פאי שוקולד פקאן ומייפל, ברולה אספרסו או סניקרס וניל. בערב מתפקד המקום כבר שמח, עם תפריט מנות לילה שיורחב בקרוב, קוקטיילים יצירתיים (28 שקל), אלכוהול מגוון במחירים נוחים (35-10 שקל) ופלייליסט על טהרת הרוק. בימי שישי מתכננים ליין של הופעות צהריים  שמחות. על עיצוב המקום הופקד שחר וייס (הפינגווין, הקיבוץ) שהוסיף קומת גלריה אינטימית ובר שממנו ניתן להציץ על עבודת המטבח. במקום 70 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ. על הלוח תוכלו לקרוא לא רק על הספיישלים, אלא גם מתכונים של כל מיני שכנים ועוברי אורח ועוד הודעות כאלה ואחרות. מי שיעשה לייק לדף הפייסבוק יקבל במתנה כרטיס V.I.P המקנה הנחה קבועה של 15 אחוז.

דמיינו את כל זה בתוך פאי. בשר של NG (צילום: דין אהרוני)

*#