${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: טאפאס חדש ודגים נדירים

צ'אמפה דה לה פלאזה יביא שיק לטיני לרח' בן עמי, במסעדת אונו חוקרים את מעמקי הים, דונה היי נוחתת בערוץ האוכל והשפים מפרסמים מתכונים - אבל בקופסאות

תגובות

לה צ'אמפה דה לה פלאזה הוא טאפאס בר חדש שנפתח בימים אלה ברח' בן עמי בתל אבי. נאמן למסורת הטאפאס בר של אחיו הגדולים מנחלת בנימין ומרחוב הארבעה, גם כאן מתבסס התפריט על מבחר נקניקים מיובאים מספרד, נקניקים המיוצרים במטבחי לה צ'אמפה, בשרים מיובשים, דגים ופירות ים - מיושנים, כבושים, צלויים או עטופים באחד מהרטבים הספרדיים האותנטיים. לצדם - מבחר גבינות, ירקות ומנות טאפאס, קאווה ובירה של מבשלת דאנסינג קאמל. הפלייליסט, כמו תמיד, על טוהרת המוזיקה הספרדית. לה צ'אמפה דה לה פלאזה - בן עמי 13, תל אביב, טל' 7002440־077.מינימל קומפקט תקופת החגים היא ללא ספק עונת השיא של ספרי הבישול. לאחרונה פורח לו פורמט חדש וקומפקטי של ספרי בישול - מתכונים על גבי כרטיסיות בקופסת פח. זה התחיל לקראת פסח, עם סדרת קופסאות מתכונים שהוציא בני סיידא (סלטים, עוף, עוגיות ועוד), ובימים אלה הוציא חיים כהן את סדרת FOXhome מתכונים - קופסאות פח עם כרטיסיות מתכונים לפי נושאים (אורז, פסטה, מרקים ועוד). גם שולה מודן הוציאה את "קופסת המתכונים" המבוססת על ספריה "בישולה" ו"בישולה מהאגדות" ובה 50 כרטיסי מתכונים לראש השנה. אמנם לא מדובר ביצירות פאר עם סטיילינג, צילומים מרהיבים וסיפורי אווירה, אבל אין ספק שזה מאוד פרקטי במטבח.ולנטינו, ולנטינה מי שפסע לאחרונה במעלה רחב שינקין היה יכול להבחין בזיה ולנטינה (באיטלקית: דודה בריאה), חנות קטנה וצבעונית שאותה פתחה נעמי קשי שהגיעה מסיציליה, ובה היא מייצרת גרניטה טרייה וטבעית ללא תוספת סוכר. פרט לגרניטה במגוון טעמים כמו אוכמניות, פירות יער, שוקו, קפה, תות, מנגו או יוגורט וניל, יוצע גם מבחר משתנה של מיני מאפינס עם דגש על חומרי גלם בריאים וטריים, כמו מיני מאפינס שוקולד־קישואים על בסיס קמח כוסמין ללא תוספת סוכר. זיה ולנטינה - שינקין 55. טל'  6881938־052.המתוק והמרובע מסעדת קוביות משיקה תפריט קינוחים אישיים המוגשים, איך לא, בכלים מרובעים. בקינוחים: קרם מסקרפונה עם שכבות שוקולד מריר, נטיפי שוקולד לבן ומרנג שוקולד, עוגת גבינה עם קונפיטורת תות וקדאיף, קוביית פצצת שוקולד בלגי וקרם נוגט על בסיס קארץ' שוקולד בציפוי גנאש שוקולד חלב ופאי שוקולד לבן (18 שקל).» קוביות - רח' מלכי ישראל 8, תל אביב, טל' 6092868.אהבתם את זה במלוח? בקרוב בקינוח. מסעדת קערות (צילום: עדי זוהר)היי, דונה היי האושיה הקולינרית דונה היי (עורכת האוכל המובילה באוסטרליה ומחברת 18 ספרי בישול שתורגמו לתשע שפות) מגיעה לערוץ האוכל בתוכנית בישול חדשה בת 13 פרקים, החושפת מתכונים לארוחות ביתיות מנצחות, בגישתה הפשוטה למזון ולסטיילינג. בתוכניתה תוכלו ללמוד כיצד להכין מנות מנצחות בקלות ובלי מאמץ, כאשר היא מרעננת מנות קלאסיות ובהן פסטה קרבונרה בסנגון אישי ייחודי, וונטונס עם קינמון ושוקולד, כדורי בשר בסגנון יווני, עוף בזיגוג מייפל, פודינג בננה עם קרמל ועוד.

» ימי ב' (מ-3.10), 21:30, ערוץ האוכל.אורחת חדשה בסלון. דונה היי (מתוך האתר הרישמי)תפריט דגים נדירים באונו מדי יום במהלך חודש אוקטובר יוגשו במסעדת אונו מנות מיוחדות המתמקדות בדגי ים נדירים. בין המנות: לוקוס עם "חריימה" סיציליאנית, תחתיות ארטישוק, צלפים וציר דגים; טורבוט עם ניוקי ערמונים, בזיליקום וגזר צלוי בטרגון ויין לבן; ברוסקטה של פרידה אדומה עם ארטישוק ירושלמי צלוי בתנור וסלסיטה של עגבניות שרופות; דובר סול בציפוי פריך של בזיליקום ואורגנו, מוגש עם סלט חם של תפוחי אדמה; בלאק קוד אפוי עם עגבניות שרי מנומרות וצהובות ודלעת אפויה פיקנטית במרווה ומרטיני ביאנקו; ג'ון דורי צרוב במרינדת עשבי תיבול עם פירה כמהין; טונה כחולה עם סלט חם של אפונה, שעועית עדינה, רימונים וסלק ועוד (140-52 שקל).

» אונו - ויצמן 2, תל אביב, טל' 6932005.מריח קצת פישי. מסעדת אונו (צילום: יח"צ)

*#