${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מת המסעדן והעיתונאי שאול אברון

אברון, הבעלים של מסעדת יועזר בר יין ואחד האנשים המשפיעים על הקולינריה בישראל, מת היום בגיל 68

תגובות

המסעדן והעיתונאי שאול אברון מת היום (ו') בתל אביב. אברון, הבעלים של מסעדת יועזר בר יין ביפו, היה בן 68 במותו. אברון נחשב לאחד המשפיעים בתחום הקולינריה בישראל והיה פורץ דרך במגוון נושאים. הוא היה בין הראשונים לכתוב על בשר לא כשר בעיתונות הישראלית, וכן על טיפול ובישול של נתחי בשר שונים.

השף ישראל אהרוני, שכתב איתו בעבר ספר, אמר כי "זה יום עצוב, וזו הזדמנות להזכיר ששאול הוא האבא של הקולינריה הישראלית, הוא יצר מהפכה קולינרית וכדאי לזכור שכולנו בניו". השף חיים כהן שמכיר את אברון משנות ה-80, אמר בשיחה עם עכבר העיר כי  "בזכות שאול הרבה אנשים מבשלים, הוא היה עיתונאי גדול לא בגלל שהוא כתב יפה אלא כי הוא הצליח להשפיע על כל כך הרבה אנשים ואני אחד מהם".

כהן, שעבד עם אברון במסעדת הקיוסק, הוסיף כי "בפעם הראשונה שטעמתי את האוכל של שאול הבנתי שזה הכיוון שלי". לדבריו, "אם ישראל היתה מדינה שמעריכה תרבות ולא רק מלחמות, אז מזמן היה פה פנתיאון של אנשים שהשפיעו על הקולינריה הישראלית".

אברון נולד בשנת 44' בתל אביב ובשירותו הצבאי ערך את העיתון "מערכות השריון". את הקריירה העיתונאית שלו החל לאחר מכן ככתב כלכלי בעיתון מעריב. טומי לפיד, שהיה אז עורך העיתון הציע לו לכתוב על אוכל במוסף חדש בשם "פנאי", שם כתב לראשונה על אוכל לא כשר, דבר שהיה לא מקובל בישראל של שנות ה-70.

בסוף שנות ה-70 פתח את מסעדת "הקיוסק" בנווה צדק. המסעדה נחשבה לחדשנית לתקופה והגישה לראשונה את נתח הרוסטביף, שהפך בזכותה לפופולארי עם השנים. עם הקמת עיתון חדשות ב-1984, אברון הצטרף לצוות העיתון בתור כתב כלכלי, בין היתר סיקר את נפילת חומת ברלין. אברון כתב גם טור קבוע על אוכל בעיתון, וכתיבתו התאפיינה ביחס נהנתני וכמעט אירוטי לאוכל, כתיבה שהיתה זרה אז לעיתונות הישראלית. לישראל אהרוני היתה פינה במדורו בו כתב על ממתקים חדשים שיצאו לשוק.

בשנת 1995 פתח יחד עם צפורה אסף את מסעדת יועזר בר יין, שהיתה תחילה בית יין אשר הציע לסועדים מגוון יינות מרחבי העולם. עם הזמן העשיר אברון את התפריט והוא כלל מנות בשר שהפכו לאגדות תל אביביות. בין המנות המיתולוגיות שהפכו למיתולוגיות במשך השנים ניתן למנות את האגס בנדיקט ופסטת ארבעים חלמונים.

*#