טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מה משמח את תושבי אמירים?

מסעדה חדשה באמירים משלבת בין אוכל צמחוני לאמנות והרגשה טובה. וגם: איטלקיה מהירה חדשה בצפון תל אביב, מרכז לימוד קולינרי חדש נפתח, שבוע כריכים מיוחד בלחמים ועוד

תגובות

דמיינו את התמונה הבאה: סיימתם לאכול ארוחה נעימה במסעדה ובא לכם לשתות עוד קצת יין. אתם תופסים לעצמכם איזה ערסל, בוחרים תקליט לשמוע או אולי נחה עליכם המוזה ומתחשק לכם דווקא לצייר. ברור לכל שאת התמונה המדומיינת הזו קצת קשה עד בלתי אפשרי להגשים בתל אביב, אבל אם יוצאים ממנה החוצה ומצפינים אל אמירים, התמונה הזאת עשויה להפוך לבילוי מאוד מציאותי. הירח השמח היא מסעדה חדשה שנפתחה בחודש שעבר במושב אמירים, המושב הצמחוני הראשון בישראל, בחצר ביתם של הילה ובועז סגל. "כנטורופתית להילה יש התבוננות בריאותית עמוקה על מה צריך וכדאי לאכול", מספר סגל, "ובגליל אפשר למצוא גידולים מתאימים, חומרי גלם ותבלינים מיוחדים ואווירה שאין דומה לה במקום אחר. אנחנו עושים פה אמנות והיא משתנה בכל פעם לפי זמינות חומרי הגלם והמוזה". לא בכדי מדבר סגל על אמנות כשהוא מדבר על המסעדה. סגל הוא אמן פלסטי שיצירותיו מעטרות את הירח השמח, אך מעבר לכך הוא מעיד על המקום כהפקה ויצירה אמנותית, לא פחות. "אנחנו לא רואים את הירח השמח כעסק, אלא כיצירת אמנות ומקום טיפולי ממש, כמו כל המושב הזה. רצינו מקום נעים, עם תקליטים וערסלים שאפשר לתפוס אחרי הארוחה. אפשר גם לקחת יין טוב מהבוטיקים המקומיים או אפילו לצייר והכל בסדר - זה הילוך אחר מתל אביב. יש פה חוויה מעבר לאוכל". בהתאם לרוח הזאת ולפעילות במושב הצמחוני, המטבח הולך על קו צמחוני וטבעוני כמובן, כשהוא ניזון בעיקר מחומרי הגלם בסביבה ומספקים מהאזור, בדגש על ירקות שונים במילויים שונים, פשטידות, מרקים ותבשילי קדרה, פיתות מקומיות שנאפות מקמח מלא, אורז וסלטים. אפילו היין כאן נקנה משני יקבי בוטיק סמוכים - לטם ולוריא. בחלוקת התפקידים ביניהם אחראי בועז על הבישול המנות והילה על המתוקים שמשתנים אף הם בהתאם למצב רוח. כרגע בתפריט אפשר למצוא פאי תפוחים ופאדג' שוקולד נטול גלוטן, רולדות טבעוניות ועוד.

בועז, אז למה הירח השמח?"חשבנו על הרבה מאוד שמות אבל רציתי שם בעברית. ישר עלו לי בראש מקומות כמו באירלנד שם קוראים למקומות על שם בעלי חיים כמו התרנגול המזמר או דברים כאלה וכאן באמירים, מושב צמחוני יכול להיות שזה לא היה מתאים, אז עלה לי הירח, ושמח זה קטע שחשוב לנו. בין אם אנשים אהבו את השם או לא, אף אחד לא היה אדיש אליו".

הירח השמח - מושב אמירים

אחרי עשר שנים של ניסיון במטבחים, החליטו עופר נדב וטל בקרמן להגשים חלום עליו פנטזו הרבה מאוד זמן ופתחו מקום משלהם. לאחרונה פתחו השניים את אוואנטי - מסעדת שף בקונספט של פאסט פוד בדגש על מטבח איטלקי, פסטות בעיקר. השניים, בוגרי אגאדיר וג'ירף בין יתר המקומות, החליטו ללכת על מה שלדעתם חסר בעיר - אוכל טוב ומהיר שאפשר לקחת הביתה או ליהנות ממנו במקום מבלי להישאר עם חור בארנק. במקום תמצאו מנות משביעות וגדולות, עם חומרי גלם איכותיים שמיובאים מאיטליה, במחירים סבירים והוגנים מאוד, כך שהמנה היקרה ביותר בתפריט עולה 38 שקלים. יחד עם זאת, מדגישים במקום כי המחירים והמהירות לא באים על חשבון האיכות וההקפדה, על עיצוב המקום ובעיקר על הטעם. בין אם בוחרים לשבת במקום או בין אם בוחרים לקחת את המנות הביתה, הן יוצאות בקופסאות טייק אווי, מה שמאפשר להוזיל את המחיר. כך למשל פסטת דל פיירו (עם קוביות חצילים, גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות) תעלה כאן 34 שקלים, או מאנצ'יני - פרחי כרובית בפירורי לחם מתובלים יעלו 31 שקלים. גם על הקינוחים לא ויתרו וזהו אחד המקומות היחידים בעיר בו ניתן למצוא קינוח של טירמיסו ב-19 שקלים. גם קהל שנמנע מגלוטן, וסועדים טבעונים יוכלו למצוא פה פסטות מתאימות.

אוואנטי - אבן גבירול 142, תל אביבבואו לקחת. אבאנטי (צילום: יח"צ) טאנת: מסעדת אתיופית חדשה בדרום תל אביב מי שביקר השבוע בדרום תל אביב וודאי נתקל במסעדה אתיופית חדשה בשם טאנת. טאנת הוא שילוב של שתי מילים אמהריות שפירושן - אמא ובריאות, המעידות על מהות המקום: אוכל ביתי, צמחוני וטבעי. המטבח מביא מרכיבים מהמטבח האתיופי כמו קטניות, ירקות ותבלינים ומנות טיפוסיות מבית אמא. בעלי המקום, הירוט ויצחק, מודים שיחד עם האוכל הם רוצים להביא גם את התרבות והחוויה האתיופית למודעות בחברה הישראלית, יחד עם האידיאולוגיה הבריאה. "בעולם המערבי יש בעיות של השמנה וסוכרת והמטבח האתיופי מכיל בדיוק את כל מה שאתה צריך מהטבע, בלי להתערב יותר מדי" אומר יצחק. בתפריט תאפשר למצוא: מיני תבשילים כמו האליצ'ה, תבשיל עם תערובת תבלינים שמבוססים על שלושה מרכיבים,  שורו - חומוס טחון בטעמים שונים ובמילויים שונים, כמו טחינה או עדשים אדומות, מדי פעם יוגש במקום לחם אתיופי שנקרא דאבו, שמבוסס על תערובת של קמח חיטה עם שעורה שבורה ועוטפים בעלי כרוב.

טאנת - צ'לנוב 27, תל אביבשומרים על המסורת. טנאת (צילום: יצחק חזקיהו)מסעדה חדשה בוילה נצרת

לא רק רפי כהן, הוטל מונטיפיורי ויונתן רושפלד, גם ננסי ואמיר שחאדה בעלי מלון הבוטיק וילה נצרת רוצים מסעדה שתשרת לא רק את אורחי המלון, אלא בכלל את המחפשים לקבל חוויה קולינרית בצפון במקום מושקע ומעוצב. בימים אלו נפתחו במלון בר ומסעדה שיישאו את שם וילה נצרת מעל החצר הפנימית של המסעדה עם פנורמה יפה אל נצרת העתיקה. את תפריט המסעדה בנה ויצר השף מישל טנוס (המוכר ממסעדת סודפה) שלקח בחשבון את האזור וחומרי הגלם הנפוצים בסביבה תחת הקונספט של מטבח ערבי גלילי ואותנטי. בין סלטי תמצאו סלט טאבולה, ג'רג'יר, פאתוש (25-35 שקלים) ועוד הניתנים למילוי חופשי. במנות הביניים: סלסיסו ערבית, פילה עגל בשומשום, לשון עגל במרינדה, טחול כבש ממולא בפטרוזיליה שום וצנובר, מוח כבש אפוי ברוטב חמאה ושום לימון (45 שקלים), צלעות כבש (90 שקלים), קבב היום עם תוספות (80 שקלים). שיהיה בהצלחה.וילה נצרת - המעיין, נצרתחדשים בשכונה. בוילה נצרת (צילום: שרבל קמוע)

מלונות דן ואורט ישראל פותחים מרכז קולינרי לאמנויות הבישול

נדמה שתכניות הבישול בשנים האחרונות ובעיקר מאסטר שף הביאו לגידול ניכר במספר האנשים שמעוניינים ללמוד או לשפר את טכניקות הבישול שלהם. יעידו על הצמיחה הזאת ריבוי סדנאות הבישול ובתי הספר לבישול ובעיקר הפרויקט החדש שהושק בהשקעה כספית אדירה השבוע: דן גורמה, מרכז קולינרי גבוה ללימוד אמנויות הבישול, בשיתוף פעולה של מלונות דן עם רשת אורט ישראל. דן גורמה מציע לכל מי שמעוניין להעמיק את הידע כחובב, אבל גם בעבור אלו המעוניינים להתמקצע ולעבוד אחר כך בתחום הטבחות והקונדיטוריה. בעבור כל אלה מציע בית הספר אפשרויות למידה רבות משלל מקצועות הבישול, האפייה והקונדיטוריה. בין היתר יציעו כאן למידה של מטבחים שונים כמו מטבח המזרח הרחוק, קליפורניה ועוד, קורסי בשר למיניהם, אוכל בריאותי, טארטים וטארטלטים, עוגות לקפה, מאפי בוקר ושוקולד. כל קורס כזה יעלה 1200 שקלים. כמו כן יקיים בית הספר כיתות אמן בהן ידונו בנושאים כמו סטיילינג של צילום אוכל, כימיה במטבח ועוד. במסלול המקצועי יציעו קורס לשיטות עבודה של שפים, קורס יצירה קולינרית, קורסי טבחות בדרגות כאלה ואחרות. את הלימודים יובילו השף עמיר אילן (דיקסי, הדסון) כמנהל מגמת הבישול והשפית מאיה רביבו (רפאל), כמנהלת מגמת קונדיטוריה.

שבוע הכריכים בלחמים

חשבתם שראיתם ושמעתם הכל אודות הסנדוויץ'? מאפיית לחמים באה להוכיח לנו שעוד לא ראינו כלום ותשיק בעוד שבוע בדיוק (7.11) את שבוע הכריכים הגדול שלה. כשאנחנו אומרים גדול אנחנו מתכוונים לכך שבמשך שבוע יגישו בסניף החשמונאים של המאפיה כמות נכבדת של 15 כריכים מלוחים ועוד כמה כאלה בגרסה מתוקה. לצד כריכים מוכרים כמו כריך גבינה צהובה, יביאו את כריך "משק עפאיים" אל תוך שיפון חמניות עם פסטו תמר "דקל-נור" וגבינת עיזים של משק עפאיים. דוגמה נוספת? חומוס מנגולד "המאירי" - פרוסת חלה עבה עם מסבחה גרגירי חומוס, מנגולד לימוני וגבינת המאירי. בגרסה המתוקה יכינו החברים בלחמים טוסט בננה שוקולד בלחם קסטן, מטבעות שוקולד חלב, בננות. פשוט ומושחת. גם לחם השוקולד המפורסם של לחמים יחזור בטוסט לחמניית שוקולד עם מרשמלו. כל הכריכים ינועו בטווח המחירים של 16-45 שקלים.הולך להיות שבוע טוב. שבוע לחמים (צילום: דניאל לילה)

*#