טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: גורמה כשר, מוסטפא ודים סאם חדשים בתל אביב

מסעדת יוקרה כשרה, שווארמה גרמנית, בר אלכוהולי ודים סאם, ומסעדה במחירים חברתיים הם חלק ממקומות האוכל החדשים שנפתחו ברחבי תל אביב

תגובות

סוף הקיץ, תחילת הסתיו והגשם הראשון הביאו איתם גם מבול של מסעדות, ברים ובתי אוכל קטנים וגדולים, כאשר המשותף לרובם הוא כנראה מה שהולך להיות קונספט רווח בתקופה הקרובה: value for money, זאת אומרת - לצאת לאכול ולשתות מבלי לקרוע את הכיס. חוץ מהם, גם לא מעט מסעדות החלו להגיש עסקיות זולות לצהריים. עכשיו רק צריך לצאת ולאכול.

אל תתבלבלו בשם:  התרנגול היא לא מסעדתו המפונפנת של שאול בן אדרת, התרנגול הכחול וגם לא מסעדת עופות בגריל, אלא מסעדה חדשה שנפתחה לפני שלושה שבועות על ידי רועי אברהם ונעמה פניכל בקו התפר שבין בלומפילד לשדרות ירושלים. רועי התחיל את הדרך כבעל דוכני אוכל באירועים, פסטיבלים ומסיבות, צבר תאוצה וראה כי טוב. לפני שנה וחצי חבר אל נעמה והשניים החליטו שהם רוצים לעשות משהו גדול יותר. הם הקימו קייטרינג לאירועים והתמקדו במה שהם אוהבים לעשות באמת - אוכל. המחשבה הראשונית היתה לחפש מטבח בעבור הקייטרינג, אבל מהר היא הוחלפה במסעדה, כשלשניים היה ברור שזה יהיה באזור הדרומי של העיר: "המרכז רווי ומאוד יקר והמשיכה הטבעית שלנו היא לאזורים האלה, כשהרעיון מתכתב גם עם המיקום: אוכל ביתי, לא עדתי ולא פשוט", אומרת פניכל, "אוכל של הפועלים החדשים - צעירים שעובדים, לא מרוויחים הרבה מאוד כסף ועדיין רוצים לאכול טוב, במסגרת הסכומים של ז'אנר הפועלים".  ומה בתפריט? תבשיל צ'ילי וטופו עם אורז, לחם וטחינה ב-32 שקלים, צלחת מזטים בשלושה גדלים המשתנה מדי יום (28-52 שקלים) המוגשת אף היא עם לחם וטחינה, תבשיל בקר ופירות יבשים (44 שקלים) עם תוספת ומזט, ולמתקשים להחליט - ארוחת טעימות זוגית ב-116 שקלים הכוללת טעימה מאחת העיקריות, ממולאים, קציצות, שלושה מזטים, תוספות, לחם וטחינה. גם במסגרת ארוחות הבוקר מביעים השניים טאץ' יצירתי, למשל בוקר קשוח (48 שקלים) - צ'ילי קון קרנה על טוסט עם ביצת עין, או בוקר התרנגול - קומבינציות שונות של חביתה, בהן "חביתת החביתות" - רוקפור עם פטריות, לצד אופציות קלילות יותר כמו דגני בוקר, גרנולה תוצרת המקום ועוד. ברוח התקופה, שמו דגש גדול על מנות צמחוניות וטבעוניות. "אנחנו לא צמחונים ולא טבעונים, אבל יש לנו תודעה גדולה לקהל הזה", אומרים השניים. חוץ מאוכל במחירים נוחים גם האלכוהול הלך על הפן הזול: פחיות בירה של חצי ליטר יעלו 10 שקלים וחצי גולדסטאר יעלה - 20 שקלים.

מיום חמישי הקרוב (11.10) יתחילו במקום בערבי קונספט שייערכו פעם בשבועיים ויציגו ארוחה גורמה יקרה יותר. השבוע תיערך ארוחת גורמה סתווית (140 שקלים לאדם או 180 שקלים כולל יין) ותכלול מנות כמו: מרק ארטישוק ירושלמי או ברוסקטה סנט מור וריבת אתרוגים, קציצות בקר ביין אדום ורימונים או פסטה קצרה עם ארטישוק ירושלמי. ב-25 באוקטובר יערך ערב קונספט בסגנון מזרח אירופאי מסורתי שיכלול מאכלים אופניים והופעה של שירה ז. כרמל.

התרנגול – שארית ישראל 4, יפו אוכל חברתי. התרנגול (צילום: נעמה פניכל)

רוטשילד יורד אל העם

רק סיפרנו לכם שרפי שאולי פותח את מסעדתו החדשה אנבל'ס והנה, מטר וחצי מקפה אירופה ורגע לפני פתיחת פליישמן ברחוב הרצל, מתחדש מתחם רוטשילד במסעדה חדשה והתמקמה ממש בקצה השדרה עם מרפסת גדולה ובמרכזה בר פתוח. רוטשילד, ביסטרו עם תפריט קליל הולך עם רוח המחאה שנשבה כאן לפני שנה וחורת על גדלו  מחירים שווים לכל נפש באמת: "אנחנו רוצים להביא קולינריה נוחה ולתת מענה בעקבות המשבר הכלכלי עם אוכל טוב, לא מתחכם במחירים הוגנים", אומרים גורמים במקום. עסקיות הצהריים לדוגמה הולכות כנראה לשבור את השוק עם מנות עיקריות במחיר 28 שקלים. בשעות מאוחרות יותר אפשר לצאת בקלות עם אותן מנות בטווח 35-50 שקלים. לקראת שעות הערב הווליום יעלה והאלכוהול יוגש במחירים זולים, למשל ואן גוך וגריי גוס, ב-20 שקלים לצ'ייסר או בקבוק למברוסקו ב-59 שקלים. בתפריט אפשר למצוא מנות ממערב וממזרח, כמו פסטות, נודלס וסלטים לצד פטריות ממולאות (22 שקלים), המבורגר 220 גרם עם צ'יפס (39 שקלים), כריך רוטשילד עם 100 גרם אנטריקוט (39 שקלים). אם כל זה לא מספיק, אחרי חצות יתחיל תפריט לייט נייט עם מחירים זולים עוד יותר.

רוטשילד - רוטשילד 9, תל אביב

אם היה צריך עוד סימן לכך שהדים סאם הולך להשתלט על העיר – תכירו את הטי פארטי. טי פארטי הוא בר חדש מבית אנשי "הסילון" אורן פסטרנק ושוגון (משה כהן), שנפתח ממש בימים אלה בבית אמריקה. לא הרבה בארים בעיר פתוחים כבר מ-11 בבוקר, אבל הטי פארטי הוא לא כמו כולם: הוא משלב בין דים סאם למשקאות וקוקטיילים כפי ששני הבעלים יודעים לעשות. גם פה הרעיון הוא להביא ארוחות צהריים זולות (בין 28-35 שקלים), שבמרכזן יעמדו הדים סאם (צמחוניים ובשריים), יחד עם אורז מאודה, סלט מרענן וחליטות תה. למתקדמים יציעו במקום חריגה מהקונספט העסקי וללכת על קוקטיילים חדשים כמו:  Sweet bourbon ice tea -  ברבן, תפוז, נענע ודבש או Margarita bomba- עם טקילה, לימון וטריפלסק.

שוגון, טי פארטי?"רצינו במלל הפשוט להעביר את חיבור של צהריים עם הלילה. חוץ מזה הטי פארטי זו מהפכה כלכלית שהיתה בבוסטון, במסיבת התה הגדולה ואנחנו רוצים לעשות פה מהפכה. אז הטי פארטי בא משם".

ומאיפה בא הדים סאם?"מתוך טרנד עולמי שבעצם קוראים לו פאסט קז'ואל, לוקחים מוצר מסוים מהמקום של הפאסט פוד או מסעדות עלית והופכים אותו לנגיש בטייק אווי או בישיבה במקום. זה אומר להתמחות במוצר איכותי רק בזול. "מינגלינג" מכינים לנו את הדים סאמים עם חומרי גלם איכותיים, ללא גלוטן וללא מונוסודיום גלוטומט. אני עושה רק מוצר אחד, מתמחה בו ולכן מוציא אותו בזול וגם מגלם בו בילוי".

בערב הדים סאם יעבור בין האורחים על עגלה מסתובבת ומלצריות יורידו סלסלות של שלושה דים סאמים לשולחן. אל תחפשו מעבר לזה.טי פארטי - שאול המלך 35, תל אביבאיך לא חשבו על זה קודם? טי פארטי (צילום: ארז חרודי)

ורה – גורמה כשר לאלפיון העליון

אחת הטענות שעולות לא פעם מצד חובבי אוכל שומרי כשרות היא שאין הרבה מסעדות גורמה כשרות. ובכן, ורה - מסעדה חדשה שנפתחת ממש ברגעים אלה תנסה להשלים את הפער ותביא מטבח עילי לשומרי הכשרות. על מידת הרצינות והסטנדרטים הגבוהים של המקום מעידים שני שמות מאוד מסקרנים: על התפריט אמון השף יבגני קובל, מי שהיה סו שף בפושקין ועל ניהול המסעדה אחראי עמנואל דהאן, מי שניהל את מסעדתו של  השף אלן דוקאס וניהל מסעדה משלו בסמוך לכנסיית סנט פול "ביסטרו" (Les 5 sens  ). ורה המושקעת נפתחה בטיילת הרברט סמואל עם כמה חללים שישוו למקום מראה אירופאי עם לאונג' ובר עם דגש על יינות ישראלים. את שף המסעדה יבגני קובל מצא בעלי המסעדה בקייטרינג פרטי לאלפיון העליון, והציע לו להצטרף ל"מסעדה כשרה עם ניצוצות גורמה", כהגדרתו. "זה אתגר להכין אוכל טוב ללא שמנת, חמאה ופירות ים שלא לדבר על קינוחים מיוחדים", אומר השף קובל, "מדובר באוכל מורכב עם רכיבים דומיננטיים וטעמים מגוונים, האוכל טרי וכולו נעשה במקום באותו היום". בין מנות המסעדה אפשר לגלות "טורנדו רוסיני" פילה עגל עם כבד אווז וקרם שורשים, סביצ'ה דג ים עם מנגו ופיסטוקים, חזה מולארד ברוטב דבש יין ותבלינים עם קרם דלעת ליד מצע של ענבים מבושלים ביין, טרטר עגל פטריות יער וירקות ירוקים, אספרגוס וזוקיני, דג מוסר פילה ברוטב ירקות קונפי ואורגנו מיץ עגבניות שמן זית ולימון. מסעדת ורה - קויפמן 6, תל אביב

לא מזמן דיווחנו על כך שמתחם התחנה התחדש במקום חדש בשם זורבה, והנה החליף המקום שם ובעלים, מראה ותפריט ונפתח כהוגו - על שם אב המשפחה הטמפלרית שהקימה בסוף המאה התשע עשרה את הוילה בה שוכנת כיום המסעדה: 'וילה ויילנד'. כביסטרו ובר, שמתכתב מאוד עם רוח המתחם, משלב  הוגו בין ישן וחדש, ומציע אף הוא תפריט ביסטרו קלאסי עם תמחור בגובה העיניים ומנות ששואבות השראה מפריז, אבל יחד עם זאת משלבות אלמנטים מקומיים בתפריט. את התפריט של הוגו יצר השף איגור ויינברג (אקס ננה בר), כשבכל אחת מהן טוויסט עדכני ופרשנות אישית כך שבין המנות אפשר למצוא: בליני תפו'חי אדמה עם קרם פרש וסלמון מעושן (24 שקלים), ביסק מולים מתובל בזעפרן וברוטב רואי (52 שקלים), שפצלה עם קרם כרובית וסלקים אפויים  (22 שקלים), אנטריקוט בורדולייז עם גראטן תפוחי אדמה וחרדל (105 שקלים). לא מעט מהמנות הן מבשרים ונקניקים תוצרת בית העשויים ביד במקום: נקניקיות בוואריות מעושנות, תבשיל כרוב, חרדל (69 שקלים); ביף בורגניון עם בליני תפו''א (78 שקלים) ועוד.מסעדת הוגו – מתחם התחנה, תל אביבבין ישן לחדש. הוגו (צילום: דניאל לילה)

לא מעט מהמבקרים באירופה בכלל ובגרמניה בפרט חוזרים עם חשק לאכול את אותה מנה שטעמו שם, זאת עם הלאפה הדקיקה, שווארמה של פרגיות וקצת ירקות. אז לכל המתגעגעים, תכירו: מוסטפא TLV. המקום החדש שנפתח בסמוך לכיכר רבין מביא את אותו קונספט אירופאי ששם נקרא מוסטפא ומגיע בפעם הראשונה לישראל. כמו המוסטפא של אירופה, גם זה הישראלי הוא שווארמה פרגיות המגיעה בלאפה דקה או לחמנייה עם ירקות קלויים בתנור, ירקות טריים ורוטב יוגורט מיוחד ורטבים נוספים סודיים. התוצאה: שווארמה קלילה יחסית, הרבה יותר בריאה (באופן יחסי), כמעט ללא שמן. את המקום פתחו שלושה צעירים שלהם זהו עסק ראשון בתחום הקולינריה, במחשבה שאם יצליח הראשון ימשיך המקום ויתרחב.מוסטפא TLV – מלכי ישראל 8, תל אביבבן דוד רחוק. מוסטפא TLV (צילום: אנטולי מיכאלו)

על כל פתיחה של מסעדה חדשה, אסור לשכוח את אלו שסגרו דלתות בצער רב. האחרונה והמפתיעה היא מסעדת מונטנגרו שנפתחה לפני שנה על ידי קבוצת נואר. מונטנגרו שהביאה מטבח בלקני שמח ועכשיווי סגרה דלתותיה בשבוע שעבר ובמקום ייפתח בעוד ארבעה חודשים ביסטרו, אף הוא לבית משפחת נואר.

*#