${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: טיים מגזין בוחר את המסעדות הראוותניות בתל אביב

קפה אירופה ופלימרקט נבחרו למסעדות ההדוניסטיות בעיר. וגם: פרויקט השימור של עומר מילר, רפי שאולי חוזר למטבח ועוד

תגובות

זה אף פעם לא מעייף אותנו לקרוא על מסעדות ישראליות שקוצרות שבחים בעולם, על אחת כמה וכמה כשמדובר בעיתונים נחשבים והפעם - טיים מגזין והכתב שלו דיוויד קאופמן בוחר את המקומות הראוותניים וההדוניסטים ביותר בתל אביב (במובן החיובי של המילה), כך שלצד האגף החדש של מוזיאון תל אביב ונמל יפו המתחדש על הגלריות והמסעדות בו הוא בוחר בקפה אירופה ובפלימרקט כבתי האוכל והבילוי הטובים ביותר בתחום. על קפה אירופה כותב קאופמן כי בחצר הנעימה המוקפת צמחייה מגישים תפריט פאן אירופאי פשוט, אבל עיקר הפוקוס כאן הוא על הקוקטיילים ואף הדגיש זאת כעוצמה המשלבת אירופאיות וים תיכוניות וכמקום אידיאלי לביקור לילי. על פלימרקט החדשה בשוק הפשפשים אומר קאופמן כי השף שלומי בן שימול מביא פרשנויות חדשניות למטבח הלבנטיני הקלאסי. כבוד.

פרויקט השימור של עומר מילר אולי זו רוח ראש השנה והחגים שבפתח ואולי זו התחושה שהמנות העדתיות הולכות ונעלמות מן העולם, שגורמות לרצות ולשחזר את הטעמים שעליהם גדלנו. פרויקט חדש שמשיקה מסעדת חדר האוכל של השף עומר מילר, ינסה לשחזר את טעמי הילדות ומתכונים עדתיים יחד עם בשלנים ותיקים. הפרויקט התחיל בדיוק בנקודה בה ישב מילר אצל הוריו בדרום ומתוך שיטוט באינסטגרם נזכר בצלי שסבתא שלו הכינה לו. " אני לא בחור נוסטלגי אבל היה לזה טעם של ילדות", מספר מילר, " ברור לי שהיא לא עשתה את זה כמו שהשפים היום עושים את זה, אבל היתה בזה תמימות של פעם. זה משהו שחקוק בגנים". האסימון נפל כשמילר ביקש מאמו להכין מנת לשון ברוטב. "היא צחקה ושאלה מי בכלל זוכר את זה. אז אתה מבין שהמון מתכונים מהעבר הלכו לאיבוד". במסגרת הפרויקט מחפשים מילר וצוותו בשלנים ותיקים ומנוסים בעלי מתכונים עדתיים מיוחדים, אשר יוזמנו אל המסעדה לבשל את המתכון יחד עם השף, כשמטרה היא לגבש תפריט מיוחד שיתבסס על אותן מנות.

עומר, איך התגובות עד כה?"מדהימות. האמת היא שלא חשבתי על זה כפרויקט בהתחלה. כתבתי באינסטגרם שאני מחפש מתכונים ופרסמתי את הטלפון שלי. בינתיים התקשרו למעלה מ 1300 איש שרוצים לקחת חלק בפרויקט ואנחנו נחזור אישית לכולם. אחרי שנעבור על כל ההצעות נגבש רשימה מגוונת שתכלול כ-40 מנות מהטבחים השונים: טריפוליטאי, אשכנזי, גיאורגי ואפילו הגיעו אלינו מתכונים מהמטבח היהודי הסיני. מיד אחרי ראש השנה יחל הסבב ותמיד יש עוד מקום להצטרף. תתקשרו, אנחנו מבטיחים לחזור".

הכל בזכות סבתא. עומר מילר (צילום: מנחה נופה)הריאליטי של בשרלה בין כוכבי הריאליטי ושאר הידוענים בעלי המסעדות, שי אראל זוכה העונה השלישית של הישרדות, הגיע אל התכנית כשבאמתחתו כבר מסעדה מצליחה אחת בחיפה ובקריות. כעת משיק אראל סניף שלישי למסעדתו "בשרלה" ברמת ישי, ובה אטליז עם בשרים מעדרי הגליל. החידוש הוא בשיתוף הפעולה של אראל ושותפו אלירן אלקיים עם הקצב הגלילי אכרם דבאח. החיבור החדש מביא בשרים טריים מעדרי הגליל, אטליז ומעדנייה צמודים. לדבאח, מספקי הבשר המקומיים הגדולים בארץ, יש חוות טלאים ובקר בגליל המספקת באופן ישיר ויום יומי נתחי בשר למסעדות מובילות בארץ. כעת הפך הספק לחלק מן הבעלים במסעדה, מה שנותן ערך מוסף בדמות נתחי בשר איכותיים ונדירים יחסית כמו: כתר, טיבון ושקדי טלה, פורטרהאוס, פריים ריב וסינטה מעגל חלב ועוד. במעדנייה נמכרים גם שמני זית מהמטע הפרטי של דבאח, זיתים במשקל ורטבים. "בסניף החדש אנו מביאים תפיסה חדשה של איכות ותמורה לכסף לתושבי הצפון", אומר אראל, "עם נתחים מובחרים שכמעט בלתי אפשרי למצוא במקומות אחרים, יחד עם הנוף המדהים של עמק יזרעאל והשירות החמים המוכר מבשרלה -  אין לנו ספק שהחוויה הקרניבורית תהיה שונה ומיוחדת".ומה בתפריט? קבבוני טלה עם טחינת 'אל ארז' ( 65 שקלים), סטייק אנטריקוט רמת הגולן ( 99 שקלים  ל- 300 גרם), סטייק טלה בלאדי (99 שקלים ל- 300 גרם), שקדי טלה בגריל ( 65 שקלים ל- 220 גרם), סטייק סינטה עגל חלב ( 95 שקלים ל- 300 גרם), טי-בון טלה ( 115 שקלים), כתר טלה עשוי בתנור בתיבול של פלפל גרוס ומלח גס (110 שקלים) ועוד.

רעננה על המפה הקולינרית מתחם קולינרי חדש ברעננה הולך להביא את המותגים התל אביביים גם לתושבי השרון. מתחם הבילוי החדש שייקרא - הבית ברחוב ברנר 6, שחלקו יצא כבר לדרך, יפעלו המותגים גלידריית אייסברג, ורובן. רשת אספרסו בר תקים במקום ביסטרו בחלל הגדול ביותר במתחם. המתחם, שנפתח בבניין לשימור משנות ה-40, שופץ בהשקעה של כ-3.5 מיליון שקלים ונולד מהרעיון של איציק פליישר, מבעלי חנות כלי הכתיבה המפורסמת ברעננה, פביאן הנמצאת בסמוך, מתוך מטרה לתת מענה לקהל המקומי שלא שיצטרך להרחיק עד לתל אביב ולתת אלטרנטיבה קולינרית שכונתית בה הקהל ירגיש בבית. המתחם כולו יהיה כשר. שיהיה בהצלחה.

יוצא מתל אביב ומגיע לרעננה. רובנס (צילום: אורן שליו)

על כל מסעדה שנפתחת ברעש וצלצולים צריך לזכור גם את מי שסגרו דלתותיהן בשקט. בשבוע שעבר נפרדנו מן המעורב של אנשי הבסטה וקפה אירופה - מעוז אלונים ואיתי הרגיל, שנפתחה לפני כשנה מול בית הכנסת הגדול והביאה את האוכל הרחוב הידוע - המעורב הירושלמי עם פרשנות מקורית. עוד נסגרו בדממה דקה - לה צ'אמפה, טאפאס בר בולט בנחלת בנימין וכעת במקומו נפתח בר קטן בשם דרינק פוינט, ליליות ביסטרו של נעם דקרס ברעננה נסגר זה מכבר ובמקומו תפתח מסעדה איטלקית כשרה. כל אלה מצטרפים אל סושידו, ברוהאוס, קפה בתיה וביסטרו דוד המלך שסגרו דלתות לאחרונה.

*#