${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: שפים נותנים צבע לטעם בתערוכה חדשה

תערוכה חדשה של דן לב מצליבה בין שפים לאמנות. וגם: פורט סעיד משיקים ארוחות בוקר, תנועת סלואו פוד חדשה בעמק חפר, תמר כהן צדק מארחת את המנטורית שלה ועוד חדשות אוכל

תגובות

לא מעט תמונות במדורי האוכל השונים שייכות לאחד הצלמים המובילים בתחום - דן לב. ביום שני הקרוב, 10.9, יחנוך לב ולא בפעם הראשונה בקריירה הארוכה שלו, תערוכה חדשה בשם קולורפוד, בה ישלב את שתי אהבותיו - צילום ואוכל. בתערוכה, שתפתח בסלון יפו לאמנות, צילם לב 35 אנשי אוכל מובילים, כמו: עומר מילר, שגב משה, אביב משה, ישראל אהרוני, חיים כהן, מיקי שמו, רן שמואלי, דויד פרנקל, דניאל זך, איל לביא, רות סירקיס, דנה מלמד ועוד רבים וטובים. כל אחד מהשפים בחר צבע אחד ומנה ייחודית לו שמבטאים את עולמו של השף, חלומותיו ותשוקותיו.

דן לב, מזל טוב. מה הרעיון מאחורי התערוכה?"הרעיון הוא להביא את האוכל דרך הצבע. כל שף בחר צבע ובעקבותיו חיפש השראה למנה. שילוב של צבע עם אוכל וצילום מביא את העולם הפנימי של השף, את האהבות והחרדות שלו. רצינו צילום מופשט של משהו שיש לו אופי צבעוני, צבע אחד מסוים ובעזרת סטייליסטים יצרנו את התמונה. כל אחד מהשפים הביא איזו השראה".

כל המשתתפים נענו בשמחה?"אנחנו יזמנו את הפנייה לשפים וכמעט כולם נענו לזה. מי שסרב עשה זאת משיקולי קוצר זמן, ויש עוד שרוצים לקחת חלק בפרויקט. החלום הוא להוציא ספר "קולורפוד" עם שפים נוספים. הרבה מהתערוכה מתאפשר בזכות מחלבות גד שנתנו חסות ואנשים רבים שנתנו מזמנם ומתייחסים לזה כאירוע אמנותי לכל דבר. בנוסף, תהיה מכירה שקטה של כל התמונות, שכל ההכנסות מהן תעבורנה לעמותת עלם".קולורפוד - התערוכה תתקיים בימים שני-שלישי, 10-11.9, בין השעות 11:00-23:00, בהאנגר 2 נמל יפו

פורט סעיד על הבוקר מסעדותיהם של הצמד אייל שני את שחר סגל, מעולם לא נודעו בארוחות בוקר. ארוחות צהריים מושחתות ואוכל בעמידה תמצאו בהן, אבל ארוחות בוקר מעולם לא היו כוס התה שלהם. כל זה היה נכון עד לשבוע שעבר, אז השיקו בפורט סעיד, הבייבי האחרון והמצליח מאוד של החבורה, ארוחות בוקר חדשות. בלייני הלילה האחרונים עוזבים את המקום בחמש בבוקר, וארבע שעות לאחר מכן כבר נפתחות הדלתות מחדש עם ארוחת בוקר בדגש חזק על אווירה מוזיקלית ואינטימית. "יש יופי אחר למקום בשעות הבוקר", אומר גיא בן הרוש, מנהל המטבח של פורט סעיד. "מראש המחשבה היתה לתת מענה לשעות הבוקר, אבל ברוח קצת אחרת. אנחנו מגישים  חביתה מביצי חופש שעשויה כמו סופלה, ואנחנו קוראים לה חביתת גזלנים על שם הגזלן מילדותינו". ארוחת הבוקר של פורט סעיד מכוונת בעיקר לבר הקטן הכולל 12 סועדים, אשר יקבלו יחס אישי מהרגיל מהטבחים. "האינטראקציה בבוקר היא אינטימית יותר, הדלת סגורה ומישהו מגיע לנגן תקליטים, זה כמו בר יפני בבוקר שנותן הפסקה קלה מהיום", מוסיף גיא. ומה בתפריט הבוקר מעבר לחביתת הגזלנים? מטיאס עם ביצה קשה, לחם עם גבינות, קרם פרש ויוגורט, לחמים עם סלטים וכמובן קפה. לקראת שעות הצהריים יטפטפו אל התפריט מנות מורכבות יותר מלוות בקטניות שונות ובבשר, סנדוויצ'ים ואפילו המבורגר בקלאב סנדוויץ'.חדש בבוקר. ארוחת בוקר בפורט סעיד (צילום: יותם רונן)תמר כהן צדק מארחת לפעמים לחיים תכניות משל עצמם. תמר כהן צדק נסעה בצעירותה לאיטליה על מנת ללמוד וטרינריה. אחרי שנה החליטה שבעלי חיים זה נחמד, אבל לא ממש בשבילה. היא התחילה לעבוד במסעדה האיטלקית המכוכבת דה אמריגו תחת השפית ג'יליולה אוליברי, שהיתה השפית הראשונה בעלת כוכב מישלן. היחסים בין השתיים עברו מזמן מיחסי חונכת-חניכה והתפתחו לחברות ארוכת שנים. תמר חזרה ארצה ופתחה את קוצ'ינה תמר ואילו ג'יליולה פרשה אחרי 14 שנים מדה אמריגו והקימה טרטוריה כפרית בכפר גוויליה באיטליה. כעת חוזרות השתיים לשתף פעולה. מחר, יום רביעי, 5.9, תגיע השפית האיטלקיה אל קוצ'ינה תמר ותבשל בה כאורחת של כהן צדק בארוחות מיוחדות שיתקיימו במהלך סוף השבוע הקרוב. השתיים יכינו את המנות הטיפוסיות והמסורתיות של חבל אמיליה רומאנה. למי שלא יספיק להגיע לארוחות המיוחדות תהיה הזדמנות נוספת, שכן במהלך החודשים ספטמבר ואוקטובר, יוגשו במסעדה מנות מהתפריט המיוחד שיכינו השתיים.

תמר כהן צדק, מתרגשת?"כן, מאוד. אני למדתי הכל מג'יליולה. היא היתה החונכת שלי למשך שנה ומאז אנחנו בקשר, אבל לא בישלנו יחד משנת  1998 וזו בעצם הפעם הראשונה. בנינו יחד תפריט מחבל מודנה, שזה האזור ממנו באה ג'יליולה. זה תפריט מסורתי עם קצת שינויים שיתאימו לימינו".

וזה אומר: קפלטי גבינות, כקונכיות פסטה ממולאות בגבינות, קורדונטי ורדי פסטה דקה במיוחד במלאכת יד עם עשבי תבלין ופטריות, קוטולטה פרושוטו – נתח דק של בשר עשוי במחבת עם פרושוטו ופרמז'ן, ניוקו פריטו- בצק מסורתי מטוגן המוגש לצד צלחת של גבינות, נקניקים וירקות כבושים וקלויים, לשון בקר בסלסה ורדה, צלעות בשר לבן בשומר וירקות, סופריטו בקר ביין סן ג'ובזה ומנת פולפטה א-לה בולונז- קציצות עגל ברוטב עגבניות ובשר בקר. "זה הולך להיות כיף", אומרת תמר. מי אנחנו שנתווכח.

מבשלות ביחד. כהן צדק ואוליברי (צילום: מעיין נדיר)מעדנייה חדשה בשוק התקווה בין שוק לוינסקי המתחדש, לשוק הכרמל הבועט נראה ששוק התקווה נותר בשקט, על אף השיפוץ היפה שעבר בשנים האחרונות. מעדנייה חדשה שנפתחה בשוק בשבוע שעבר ואחד השמות שלוקחים בה חלק עשויה לשנות מעט את התמונה. רפאל קצבים, היא המעדנייה החדשה של רפאל כהן, דור שלישי של קצבים בשוק ומי שמתפקד כספק בשר ללא מעט מסעדות נחשבות בעיר.הסיפור של המעדנייה מתחיל כשהשף חנוך בר שלום ז"ל הגיע לסיור בשוק ופגש את יוסי כהן, אביו של רפאל שבדיוק פתח בדיוק קצביה, לאחר שנים בהן היה רק בעליו של מפעל בשרים. בר שלום התפעל מהבשר ומהמקצועיות, ודחק בכהן להפוך את המפעל למעדנייה ולהתחיל לספק בשרים עד הבית. במשפחת כהן גלגלו את הרעיון ולבסוף הרימו את הכפפה, ובשבוע שעבר נפתחה המעדנייה בשוק התקווה. בנוסף לה, השיקו גם אתר אינטרנט המאפשר להזמין בשר עד הבית. אז מה במעדניה-קצביה? אפשר לרכוש נתחי צוואר טלה, אוסובוקו עגל, אנטריקוט, פרגיות, צלעות, חלקי פנים, צלעות טלה, ערכות לחמין ולמעורב ירושלמי.  בנוסף, תמצאו קבבים שנטחנו במקום ותובלו כבר על ידי כהן, נתחי אסאדו, נתח קצבים וגם נקניקיות בוטיק מיוחדות, בייצור מקומי כמובן.  רפאל קצבים - מבשר 7, שוק התקווה, תל אביבסלואו פוד עמק חפר יוצא לדרך סלואו פוד הוא כבר מזמן יותר מרק טרנד לצורך השקטת המצפון, אלא דרך חיים. עד עתה פעלו בארץ שתי קבוצות סלואו פוד - האחת בגליל העליון והשנייה בתל אביב כמובן. ביום שבת הקרוב, 8.9, תושק קבוצה שלישית של התנועה והפעם בעמק חפר, בפסטיבל קהילתי ראשון. כל אחת מהקבוצות נפגשת בכל פרק זמן מסוים לפעילות קהילתית סביב האוכל, במטרה לקדם את רעיון הסלואו פוד - חזרה לקהילה ולמגדלים המקומיים ומפגש בינם לבין הלקוחות בלי תיווך. אירית שבח, תושבת מושב בארותיים שבעמק חפר, עבדה עד לפני שנתיים בתפקיד בכיר בתנובה ומשיצאה לפנסיה החליטה להתמקד בסביבה ובחקלאיה ולקדם את היצרנים המקומיים. לטובת העניין היא חברה אל השף האורגני - אלעד להב, תושב העמק אף הוא, ואל מיכל יונג ויחד הקימו הקבוצה ואת הפסטיבל שיהווה נקודת מוצא לקבוצה. "הרעיון מאחורי הפסטיבל הוא שכל מי שמתעניין ואוהב אוכל ואת הסביבה שלו, וגם מי שמגדל אוכל יפגשו במקום אחד", אומרת שבח. "אני מכירה את רפרם חדד, מתאם הסלואו פוד בארץ, כבר שנים. התחברתי אליו בקבוצה של תל אביב ואמרתי לו שאנחנו כבר לא קונים בסופרמרקט אלא רק מיצרנים פה בעמק ובמשולש ושהוא חייב לבוא לסופשבוע, לעשות פה סיבוב. הוא בא והתלהב, ייעץ וסייע והוא גם יגיע לפסטיבל וירצה על התנועה, יחד עם ד"ר אורי מאיר צ'זיק, בעקבות הספר שלו – דברים שאוכלים מכאן".

פסטיבל סלואו פוד עמק חפר יתקיים ביום שבת, 8.9, בשעה 17:00 בחצר משפחת שבח במושב בארותיים. פרטים בדף הפייסבוק של הקבוצה.

על כל מסעדה שנפתחת ברעש וצלצולים צריך לזכור גם את מי שסגרו דלתותיהן בשקט. בזמן האחרון לצערנו יש יותר מדי מקרים כאלה והאחרונה להצטרף היא ביסטרו דוד המלך של השף והבעלים שמוליק גל, שנפתחה בדיוק לפני שנה במקום בו שכנה לפניה המסעדה האיטלקית פביאנה.

*#