${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: שפים מתגייסים למען דרי רחוב

לכבוד ראש השנה יערכו שפים ארוחת חג לדרי רחוב בירושלים. וגם: דניאל זך פותח מסעדה חדשה, מיצג חדש של אמנות ואכילת בורקס יוצג בתל אביב, בראנץ' סופ"ש חדש באלבה ועוד

תגובות

סוגרים את השבוע באלבה יש כאלה שלקחו את ביטול הבראנץ' המיתולוגי של יועזר בר יין קשה. אחד כזה הוא יאיר יוספי, השף של מסעדת אלבה, שמביא גרסה האוורירית ויותר בריאה לבראנץ' המושחת ההוא, ורואה בו כתשובה הולמת ללילה של שתייה מרובה. "הרעיון הוא להגיש בראנץ' שאינו סותם עורקים", אומר יוספי. הבראנץ' יוגש בשישי ובשבת בצהרים, כשהדגש הוא על פחות בשר ויותר דגים וירקות מהחווה. הרעיון הזה בא לידי ביטוי במנה בעלת שם משעשע - סרדינים מחותנים - שני סרדינים מחוברים באמצעות דג קצוץ וביצי טוביקו, מטוגנים למקשה אחת, ומוגשים ליד שתי ביצי עין, כדי שיהיה במה לטבול. מנת נוספת שתמצאו בבראנץ' היא אגז בנדיקט, ביצים עלומות ורוטב ההולדייז על תפוח אדמה אפוי שמוגש עם סלמון או טונה. עוד בתפריט: סלט ירקות מהחווה עם טוויסט, כמו גם קלאב סנדוויץ' של לחם מטוגן ופלמידה לבנה. כל אלה יצטרפו אל המנות הקיימות בתפריט, כמו בורקס מנגולד עם גבינת המאירי וסלט (47 שקלים). מי שאינו נמנה מחובבי הדגים, ימצא  בבראנץ' נקניקיות טלה דקיקות תוצרת המקום, או את העוף הצלוי המפורסם.ככה פותחים את סוף השבוע. סלט מהחווה באלבה (צילום: רותם מימון)דריה מתחזקת רק לפני חודש וחצי סיפרנו לכם על דריה - מסעדה חדשה עם מחירים המתכתבים עם המחאה החברתית וכבר המקום שינה את פניו. מעתה אמרו - דריה דיינר איטלקי-אמריקאי, כשר. בנוסף, אל קדמת הבמה חוזרת השפית הותיקה תמר סגרי, מי שעמדה בעבר במטבחי פסטהלינה, פביאנה ופאפא'ס.  סגרי תגיש בדריה מנות בשריות, מבלי לוותר על הרקע האיטלקי שלה. זה אומר שבמקום יוגשו, זה לצד זה, קלאסיקות איטלקיות ומיטב הלהיטים האמריקאים: אנטיפסטי והמבורגרים, ארטישוק ממולא בשר עגל וצנוברים, לצד סלטימבוקה סינטה, פהיטס עוף או מייפל סלמון. הרעיון ממשיך את גלגולה הראשון של דריה – מחירים שווים לכל כיס ומנות גדולות. המנות הראשונות ינועו בין המחירים של 19-41 שקלים ואילו המנות העיקריות ינועו בין 42-89 שקלים. במקום מבטיחים שהצד המתוק לא יישכח, ולקינוחים הכשרים של דריה יגיע טוויסט יצירתי בביצוע. בשלב זה פועלת המסעדה חמישה ימים בשבוע, מצהרי היום ועד חצות, ומציעה בשעות הצהריים עסקיות, כשבעתיד צפויים להרחיב את שעות הפעילות.ועכשיו, כשר. סטייק בדריה (צילום: דניאל לילה)מעדנייה חדשה בגבעתיים עוד אין לדעת איזו השפעה תהיה לגזירות הכלכליות על המטבח שלנו, אך יש מי שנערך לכך מבעוד מועד. בימים אלה נפתחת מעדנייה חדשה במתחם כורזין בגבעתיים, דלי- פוד. זו אינה עוד מעדנייה שגרתית, שכן המקום מציע מעדנים מכל העולם במחירים חסרי תקדים. המעדנייה מציעה עשרות גבינות ממחלבות מאיטליה, ספרד, הולנד ויוון, כשההקפדה היא על מחירים שווים לכל נפש, מבלי לוותר על האיכות. עוד אפשר למצוא פה גם מוצרי מאפה קפואים מיוון, ביניהם קדאיף, בצק פילו ומאפים ממולאי גבינות. לצד אלו, ניתן להשיג גם שימורי גורמה שהפכו בשנים האחרונות למוצר מבוקש, פסטות מאיטליה, מוצרים להכנת סושי, שוקולד משוויץ ועוד. 

*#