אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: האם ניר צוק יהיה הג'יימי אוליבר של ישראל?

השף נרתם למען תזונה נכונה לילדי ישראל. וגם: סיורים בשווקים הכי טובים בארץ, השווארמה הצמחונית נוחתת בתל אביב ועוד חדשות אוכל

תגובות

כנסי חינוך הם בדרך כלל לא משהו שמוצאים במדור האוכל, אבל הפעם חרגנו ממנהגנו: ביום רביעי הקרוב (22.8) יפתח, זו השנה השישית, כנס החינוך הגדול שמקיים מפעל הפיס בשם "פורום הפיס לחינוך", במדיטק בחולון. הכנס הוא נקודת המפגש של אנשי חינוך, עם בכירי המשק מתחומי המדיניות הציבורית, האקדמיה, התקשורת והאמנויות. בין השאר ידונו בכנס בנושא תזונת התלמידים. במסגרת גל עולמי של חזרה למזון בריא ותזונה נכונה, במשרד החינוך מתחילים לטפל בנושא בקרב תלמידי בית הספר, ומי שהולך לעסוק בכך בכנס הוא השף ניר צוק שיגיש לקהל את לאנץ' בוקס. במהלך שמזכיר את פעילותו של השף הבריטי ג'יימי אוליבר לשיפור הארוחות שמוגשות לילדים בבתי הספר באנגליה, ינסה צוק להטמיע רעיונות של אכילה בריאה ומודעת יותר אצל ילדים.ניר צוק, מה הרעיון? על מה תדבר בכנס?"לאנץ' בוקס הוא פרויקט פשוט מאוד של תזונה ואוכל טעים - כלומר פרויקט של  שיפור תזונת ילדים ובני נוער. הרעיון הוא להניע את מערכת החינוך לכך שאי אפשר להתעלם מנושא התזונה הנכונה בבתי הספר, תוך כדי שהאוכל יישאר טעים. במסגרת כנס החינוך רצו לתת מקום איכותי לנושא התזונה ואני יודע שחוקרים ובודקים את הנושא, אבל היום ברור לכולם שמערכת החינוך חייבת להתייחס לנושא. יש דיבורים על הזנה מסודרת ובחלק מהמקומות זה כבר התחיל, רק פשוט צריך לדבר על זה".מה זה אומר בפועל?"אני לא חושב שצריך לעשות דרמות גדולות. אוכל טרי שנעשה ביד אוהבת זה גוד אינאף. אני אשתדל מאוד שילדיי לא יגיעו לבית ספר עם פיתה ושוקולד. הם גם לא ייקחו איתם ממרח חרובים, אבל צריך למצוא שביל אמצע".מה באמת כדאי לאכול בבית ספר שלא יהיה מרדים מדי, יבש מדי?"אני חושב שחשוב לקחת ירקות שלמים ולא חתוכים בשקית, כדאי להיזהר ממוצרי ביצים ורצוי להימנע מסוכרים אם אפשר".לפרטים נוספים על כנס החינוך - לחצו כאןהאם זה יעבוד אצלינו? ג'ימיי אוליבר וניר צוק (צילום: איליה מלינקוב ומתוך האתר הרשמי של פסטיבל ג'יימי אוליבר)

צמחונות בשווארמה לא צריך להיות יותר מדי בעניינים בשביל להבין שאחת המגמות החזקות בשנה האחרונה היא הטבעונות. השפעת הטבעונות גדלה כל כך עד שחלחלה לא רק אל מסעדות השף, אלא גם אל אוכל הרחוב: השווארמה הצמחונית שהחלה את דרכה בבאר שבע על ידי יאיר בלחסן, טבעוני גאה, תקעה יתד בעיר ופתחה סניף ראשון בתל אביב כשהיא מסמנת לה למטרה גם ערים אחרות בארץ. את הרעיון אפשר להבין כבר מהשם -  שווארמה, רק צמחונית כשאת הבשר מחליף הסייטן, חלבון חיטה שאחרי עיבוד ותיבול מקבל מרקם של בשר. מלבד שווארמה (22-26 שקלים) אפשר למצוא במקום גם המבורגר (24 שקלים) מעדשים וקינואה, מוקפץ (24 שקלים) ואפילו צ'יזבורגר, שניצל ונקניקיות, כשכולם צמחונים. למעשה, טבעונים.קובי יפה, בעלי סניף התל אביב, תתחדש. מה הרעיון?"המקום מציע פאסט פוד טבעוני - מהיר, טעים וזול. כל הכיף הוא שלא צריך לשאול מה המרכיבים ומה מכילה כל מנה, כי הכל כאן מאה אחוז טבעוני. המחירים זולים יחסית ובמיוחד ביחס לתל אביב".איך הקהל מקבל את זה בינתיים?"באהבה רבה. מגיע קהל גדול פי שלוש ממה שתכננו. בבאר שבע זה הצליח מאוד, אז שיערנו שזה יצליח גם בתל אביב, אבל באמת לא צפינו כזה קהל וכזאת אהבה. המון רוצים בהצלחתנו וכנראה שבהמשך יבואו עוד סניפים בתל אביב".אז למה לקרוא לזה השווארמה הצמחונית אם זה בכלל טבעוני?"שאלה טובה".השווארמה הצמחונית - קינג ג'ורג' 81, תל אביבמנה אחרת. השווארמה הצמחונית (צילום: אורן זיו)מסעדה עיראקית חדשה במתחם שוקן מתחם שוקן מתחדש בעוד מסעדה החל מהשבוע. אחרי א-לה ראמפה שנפתחה זה מכבר והביאה מטבח שף משוחרר לאזור, הפעם מדובר בסגנון אחר לגמרי: מסעדה עיראקית ביתית עם התמחות בקובה - קובה גריל. הקמת המסעדה היתה חלומו של מוריס נדיר, שרצה להקים מקום פשוט עם אוכל שמזכיר את הבית. על הגריל מכינים במקום חזה עוף וקבבים, לצד ממולאים, קציצות ואורז, אבל עיקר הדגש הוא על סוגים שונים של קובות, כמו: קובה בורגול, קובה סלק, קובה אורז וגם קובה מטוגנת, כשכולן מבוססות על מתכונים עיראקים מקוריים של דודתו של נדיר, דוריס. מדי פעם תוכלו למצוא כאן קובה דלעת וקובה במיה כספיישלים. בהתאמה לשכונה החדשה ולעובדיה, ניתן למצוא בקובה גריל גם בר סלטים בהרכבה עצמית (החל מ-25 שקלים) ובשעות הבוקר ניתן יהיה למצוא בתפריט מנות כגון סביח, שקשוקה, חביתות ועוד.קובה גריל - רחוב שוקן 30, תל אביבחדש בשכונה. קובה בר (צילום: מעיין נדיר)טעימות בשוק אחת הבעיות בביקור בשוק אוכל כמו מחנה יהודה או שוק הכרמל היא שרוצים לטעום מהכל אבל פוחדים לפספס איזו פנינה בין הדוכנים הרבים. בדיוק על מנת להתמודד עם העניין הזה חברו שני היזמים מיכאל וייס וראובן פילו. השניים השיקו לאחרונה מיזם תיירותי יוצא דופן בשם יאללה באסטה. יאללה באסטה הוא בעצם כרטיס מיוחד שבו, תמורת 99 שקלים, אפשר לקבל טעימות מדוכנים וחנויות נבחרות בשבעה מהשווקים הפופולריים בארץ, בהם: מחנה יהודה ושוק העיר העתיקה בירושלים, שוק הכרמל, שוק לוינסקי, שוק הפשפשים ושוק נמל תל אביב, שוק נצרת העתיקה ובקרוב גם השוק של עכו העתיקה. מלבד כרטיס, החבילה כוללת גם מדריך מלא למטייל העצמאי בשוק ומפות התמצאות וכל שוק ישנו אתר אינטרנט ייחודי לו. שווה לנסות.לפרטים נוספים על יאללה בסטה - לחצו כאןעושים סיבוב. שוק מחנה יהודה (צילום: תומר אפלבאום)חביתוש - בר חביתות חדש מסעדה שמוכרת רק מנות עם ביצים. איך לא חשבנו על זה קודם? אחת האהבות הכי גדולות של הישראלים זו החביתה, שאפשר לאכול אותה בכל שעות היממה והשקשוקה היא כמעט המאכל הלאומי. בדיוק על זה חשבו ישראל חכימי ועדן ליברמן, שחיפשו מקום לאכול מזון בריא ומהיר. "רצינו לפתוח מקום שאנשים יכולים לאכול בו בכל שעה, והוא לא ג'אנק פוד או מסעדה רצינית מדי" אמר חכימי. "גם הרגשנו שהחביתות במקומות אחרים הן לא מושקעות ומוגבלות בהיצע". למכאן עלה לשניים הרעיון לבר חביתות - חביתוש. הרעיון: חביתות מסוגים שונים, לא קונבנציונליות ואפילו מפתיעות, בתוך פוקצ'ה או לחם דגנים גדול. בתפריט אפשר למצוא חביתוש איטלקי המבוסס על פסטו ובזיליקום, חביתוש הודי על בסיס חלב קוקוס וקארי, חביתוש אסייתי על בסיס סויה ושומשום, חביתוש חריף עם צ'ילי ופלפל חריף וחביתוש בריאות עשוי חלבונים בלבד. כל חביתוש מגיע עם שתי תוספות ועולה 24 שקלים, וניתן לקבל את המנה גם בצלחת. מלבד סנדוויצ'ים ענקיים, מגישים בחביתוש גם שקשוקה בחצי כיכר לחם (28 שקלים) ולטובת מי שלא רוצה ביצים, אפשר להזמין כריכי ספיישל עם טונה או עם חציל ופסטו. במקום מכינים גם פנקייקים עם תוספות ובקרוב יוכנסו לתפריט בננות ושוקולד על הפלנצ'ה וכל זה לצד בירות ואלכוהול. בתום תקופת ההרצה עתיד המקום לפעול משעות הבוקר המוקדמות ועד חצות ולהעיר את דרום רחוב בן יהודה המנומנם.חביתוש - בן יהודה 9, תל אביבעל הבר. חביתה (אילוסטרציה: גdreamstime)אליוט - ביסטרו בר חדש אליוט נולד לפני שנה וחצי במקום בו פעל בית הקפה והקונדיטוריה מזרין. הוא החל את דרכו כבית קפה שכונתי ואינטימי וממש לאחרונה חידש את פניו, מתח את התפריט, הסתובב לכיוון לילי יותר והמציא את עצמו מחדש כאליוט – ביסטרו בר, עם אוכל מושקע מבית היוצר של השפית צרי אגמי (בוגרת הקייטרינג Petit ואקס מזרין). השפית אגמי יצרה תפריט בוקר יצירתי ובו מנה כמו אליוט ברקפסט (48 שקלים) - אגז בנדיקט בתוך קרואסון עם איולי פלפלים, קריספי סלמי, קשקבל ועירית, מוגש לצד סלט ישראלי ושתיה. בשעות הצהריים תוכלו ליהנות מעסקיות של מנות כריכים, כמו הסלופי ג'ו (38 שקלים) וכריכי קרואסון של המקום, בהם כריך אלי ותהל: סלמי וקשקבל עם מיונז (24 שקלים). לעת ערב תופס המקום כיוון לאונג'-שכונתי, והחל מהשעה 18:00 מגיש תפריט קיצי וקליל עם מנות טאפאס כמו: סביצה דג ים (26 שקלים), כדורי גבינת עזים מטוגנת (18 שקלים), כדורי פלאפל בבייבי פיתה (18 שקלים) וברוח הקיץ הקלילה גם עלי גפן וצזיקי שמזכירים את יוון. לצד תפריט הטאפאס מנות ראשונות כמו נקניקיות מרגז ביתיות, קרפצ'יו, פיש אנד צ'יפס ועוד. במנות העיקריות תגיש אגמי פסטות מיוחדות, ניוקי שהיא מכינה במקום מוקפץ במרטיני (50 שקלים), כבדי עוף מקורמלים על פירה (48 שקלים) ותפתיע במנות ספיישל מפעם לפעם. בערבי חמישי האווירה מתחממת והווליום יעלה, כך שבין די.ג'יי ובמה פתוחה מובטחים ערבי קונספט מיוחדים פעם בחודש. אליוט - גורדון 17, תל אביבבית בנמל מצטרף לטרנד הטבעוני הגל הטבעוני ממשיך להשתלט על העיר והמצטרפת הטרייה היא מסעדת בית בנמל: השף עדי אבו מציג בתפריט, באופן קבוע, מנות המתאימות לטבעונים, כמו נשנושים קלילים לפתיחה הכוללים כרובית מטוגנת עם טחינה, סלט בורגול או סלט פול (12 שקלים) ומנות גדולות יותר של סלט בריאות עם כרוב לבן ואדום, עגבניות לחות והפתעות נוספות (48 שקלים), סינייה חציל עם עגבניות טריות וטחינה (42 שקלים) ופסטה עונתית יבשה ללא ביצים מוקפצת בשמן זית עם מבחר ירקות העונה (64 שקלים).

קוראים לטבעונים. בית בנמל (צילום: יעל אילן)

*#