אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: אביבית פריאל אביחי עושה שמח בדרום תל אביב

וגם: שילה חוגגת שבע שנים, רחוב פלורנטין מתעורר לתחייה, מרינדו פותחים סניף נוסף בתל אביב ועוד חדשות אוכל

תגובות

טיימינג זה הכל בחיים וכנראה שלאביבית פריאל-אביחי יש את זה. גם שוק לוינסקי המתעורר וגם הגל היווני ששוטף את העיר כעת, הם בדיוק הזמן הנכון לפתיחת האוזריה שלה, לאחר עשר שנים במטבח של טפאו.אביבית מזל טוב. מה זה אוזריות?"האוזריות הן החמארות היווניות הקלאסיות, המקום שבו שותים אוזו. שם מקובל שמישהו בא עם בוזוקי ומתחיל לנגן וכולם שרים. זו האווירה שרצינו להביא. באוכל האוריינטציה שלנו היא דווקא פחות יוונית. כי מה שקסם לנו שם זה האופי ופחות האוכל. חומרי הגלם שלהם מדהימים ולכן אנחנו לוקחים מהם אווירה וחומרי גלם ונותנים פרשנות ישראלית, גם השם אוזריה זה בא מהאוזרי, אז אנחנו עושים יווני מעוברת". על אף החמארות בסביבת לוינסקי, האוזריה בולטת בנוף הלא שגרתי של רחוב מטלון, שהזכיר לפריאל אביחי ולשותפתה למור לאמי את אתונה. "ביקרנו ביוון והמארחים שלנו שלחו אותנו למקום שבו הם אוכלים. גילינו הרבה אוזריות בשכונה עם בנייה נמוכה ובתים צבעוניים. כשחזרנו חיפשנו מקום כזה ולאט לאט מצאנו את עצמנו מדרימים, וכשהגענו לאזור הרגשנו כאילו זו ממש אותה שכונה. כשסיפרו לנו שפלורנטין הוקמה על ידי עולים מיוון נפלו לנו כל הקוביות למקום".אז מה יהיה באוזריה?"הקונספט כאמור הוא אוזריה, מקום לשתות הרבה אלכוהול בדגש על אניסים, אבל האוכל הוא לא יווני אלא ים תיכוני. האופי והפורמט יהיה של מנות ראשונות לחלוקה. קצת יותר גדול ממזט וטאפאס. אני מגדירה את המטבח מספרד ועד עזה. גם המוזיקה תגיע עד מצרים. שמח זה בתכנית העסקית שלנו".בין אוזו לערק, יגישו באוזריה מנות בהשראת יוון כמו צזיקי (12 שקלים), טוסט קטן עם טראמה (האיקרה של היוונים), כמו גם מנות המושפעות בהחלט מאגן הים התיכון: רביולי סלק עם מוס גבינת עזים (36 שקלים), שורשים צלויים עם גבינת כבשים תורכית (36 שקלים), סרדינים ממולאים (46 שקלים), טרטר חריף עם אבוקדו (36 שקלים), מולים באוזו (45 שקלים) ועוד רבים. פריאל אביחי מבטיחה כי התפריט ישתנה וינוע על פי המצב רוח ובדיוק כמו ביוון, גם כאן האוזריה היא בועה שמחה ומפלט מחיים היום יום.עושים שמח. אוזריה (צילום: הגר אביחי)פלמיגו - מדרכה אלכוהולית מבית הפיקוק כיכר מילאנו הופכת אט אט למתחם  אוכל ואלכוהול צפוף עם הצטרפותו של שכן חדש - פלמינגו, מבית משפחת פיקוק. הקונספט: מדרכה אלכוהולית - לא בית קפה ולא עוד בר, אלא מקום לאלכוהול עם הרבה אפשרויות ישיבה בחוץ על המדרכה, ומעט מקומות ישיבה בפנים. הדגש הוא על הצד האלכוהולי עם בירות וקוקטיילים, ועל האוכל - הפיצות המוכרות של הפיקוק, ומנות נוספות כמו קרפצ'יו ורוסטביף. על תקן המנה המפתיעה תככב חצ'פורי סרטנים וגבינת עיזים. שיהיה בהצלחה.פלמינגו - דה האז 1, תל אביבשילה חוגגת יום הולדת 7 שבע שנים בחיים של מסעדה זה עניין לא מבוטל, על אחת כמה וכמה כשמדובר בתל אביב. שילה, מסעדתו של השף שרון כהן התחילה את דרכה כבר קטן עם אוכל טוב ליד הדרינק, וגדלה להיות אחת ממסעדות הדגים ופירות הים הטובות בעיר. כמו בכל מסיבת יום הולדת של המסעדה בשנים האחרונות, מדובר בהפקה רצינית שמשתלבת גם עם יום הולדתו של השף והבעלים הגאה ולכן האירוע יתפרס על פני שבוע ימים של חגיגות. שרון כהן, מזל טוב. מה השתנה ב-7 שנים?"שילה הביאה משהו חדש לעיר. זה התחיל בתור מקום שכונתי עם אווירה מגניבה וזה היה בין המקומות הראשונים שהביאו פיין דיינינג עם אווירה כזאת. שילה מאז התקדמה מאוד קולינרית, בעיקר בזכות הקהל שמשך אותנו קדימה. כשפתחנו היינו אשתי, אני, שתי טבחיות ומלצרית. היום עובדים כאן 50-60 עובדים. המקום התבגר יחד איתנו: בהתחלה המטבח היה קטנטן, היום המטבח גדול ומייצר כל במקום. עברנו שני שיפוצים ושילה התייצבה על מקום מושקע ומקצועי יותר". מה מייחד את שילה היום?"כל יום קמים בבוקר וחושבים שזה לא מספיק טוב. אנחנו לא נרדמים בשמירה. אני שף שנמצא הרבה במטבח ובודק את כל המנות שיוצאות. אני מאמין בדוגמה אישית ואם אני רוצה שהמטבח יעשה מה שאני רוצה, אני חייב להיות שם".אז בעצם הפכתם למסעדת שף."לא מסעדת שף. מטבח שף. השף כל הזמן נמצא במטבח ויש הקפדה גבוהה על כך. יש שפים שהם בפרונט, אני מופיע במטבח. הכי אולד סקול שיש וזה מוכיח את עצמו". יש סיכוי לשילה 2?"בגלל שאני בעלים יחיד וללא שותפים, אז אני לא צריך עוד אחת. לא תהיה עוד שילה. לא בשנים הקרובות. אולי איזה בית קפה מגניב מתישהו, אבל למה לחלק את עצמי לשני מקומות? אני לא יזם, אני טבח".אז מה בחגיגות? החל מיום ראשון הקרוב, 19.8 ולמשך שבוע יגיש כהן במסעדה תפריט טעימות זוגי בן שבע מנות בעלות של 237 שקלים לסועד, הכולל את מיטב הלהיטים של שילה ומנות מיוחדות: קרפצ’יו דג ים עם סורבה פיג’לינג ותאנים בליווי גבינת תום, שרימפס קריסטל עטוף בבייקון על סלט קריבי של אננס ומנגו, מרק חמציצים עם ברוסקטת פירות ים ועוד. בשביל הפינה המתוקה ביום ראשון הקרוב יתארח גם השף-קונדיטור ערן שוורצברד. שילה וכהן ידועים גם בקשרים ההדוקים עם הקהילה ובפעילויות משותפות ולפיכך תתרום מכל ארוחה 17 שקלים לעמותת בית הגלגלים. מזל טוב.כבר עברו שבע שנים? שילה (צילום: אורן זיו)סנדוויץ' מרינדו בתל אביב יש הרבה אנשים שמתכננים את הטיול שלהם בצפון כך שהוא יעבור איכשהו ליד קיבוץ עין גב, רק בשביל לעצור במרינדו ולקנות בשר. בשנים האחרונות ביססה מרינדו את שירות משלוחי הבשר של הקצביה שלהם ברחבי הארץ ופתחו קצביה ומעדניה ברמת השרון ובתל אביב, אבל הצורך הלך וגבר וכעת הם פותחים סניף נוסף בלב תל אביב. הסניף הנוכחי שנפתח זה מכבר ברחוב אחד העם משלב בין סנדוויץ' בר, קצביה ומעדניה. החידוש מגיע בצורת סנדוויצ'ים  כך שאפשר למצוא בסניף החדש את  כריך הדלי האולטימטיבי של פסטרמי, אבל גם שווארמה טלה וקבבים. שווה לקפוץ. מרינדו-תל אביב - אחד העם 58, תל אביבעכשיו, זמין גם בתל אביב. מרינדו (צילום: רותם מימון)פסטיבל בירה כפרית יוצא לדרך למי שלא הספיקו כל הפסטיבלים הקיץ ולמי שחסרה קצת בירה בדם, פסטיבל הבירות של המבשלות הביתיות באזור מטה יהודה יחזור למשך שלושה סופי שבוע. לאחר הצלחת הפסטיבל בשנים קודמות ולאור מספר מבשלות הבירה הביתיות באזור, החליטה המועצה האזורית ומחלקת התיירות, להחזיר את הפסטיבל השנה במתכונת חגיגית במיוחד: אירוע הפתיחה המרכזי יתקיים ביום חמישי בערב, 30.8, ולמחרת בצומת שריגים-גבעת ישעיהו. בשלני הבירה יגישו טעימות ממגוון הבירות שלהם, חלקן יוצרו במיוחד לאירוע. בין המבשלות המארחות ישתתפו: מבשלת "פפו" ממושב צלפון, מבשלת ""Gal's ממושב אביעזר, מבשלת "השחר" ממבשרת ציון, מבשלת "אביר האלה" מצפרירים, מבשלת "שריגים", מבשלת "שמשון" מצרעה, מבשלת "מנו" ממושב מטע ועוד. בשני סופי השבוע הבאים עד ל-15.9 (שלושה סופי שבוע), יוזמנו חובבי הבירה להגיע ישירות למבשלות עצמן, בחצרות הבתים, לחוויית מפגש בלתי אמצעי עם יזמי הבוטיק אוהבי הבירה, לטעום, לשוחח עם היצרנים, ללמוד מקרוב על תהליכי הייצור ולחוות מעט מעושר הטעמים שמציעות המבשלות. זו גם ההזדמנות להזמין מקומות ולבקר בבתי האוכל באזור, שנודעו כבר בבישול אותנטי כפרי, פשוט ומוצלח. תפסתי ראש באזור מטה יהודה. בירה (אילוסטרציה: dreamstime)רחוב פלורנטין מתעורר צדו המזרחי של רחוב פלורנטין בואכה רחוב העליה היה די שומם למשך לא מעט זמן. לאחרונה נפתחו בו שני מקומות שעשויים לרענן בו קצת את השורות. הראשון הוא בר בשם המיידל'ע שינסה להחיות את האזור בלילות. המקום השני, הוא בית אוכל צנוע, שמתכתב עם ימי שנות ה-70. ולא התבלבלנו, למקום עדיין אין שם. "זה מקום של פשטות, עם אוכל של פעם ומחירים פשוטים", אומר ליאור דה-ברושי מבעלי המקום ותושב השכונה. "הרעיון הוא אוכל ושתייה זולים, שכל אחד יכול ליהנות מהם, בלי הפקה". בתפריט הפשוט, כמובן, תמצאו מנות כמו: כריך טייחים - המבורגר בתוך נשיקה של לחם עם טחינה ומטבוחה (27 שקלים), שקשוקה במחבת, כריכים וסלטים וקינוח של לחם עם שוקולד וחמאה. ולמה אין שם? לדברי דה-ברושי, המקום ייתן לעצמו את השם.

*#