טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: ניחוחות של ניו אורלינס בתל אביב

דיזינגוף מתחדש במאפים כמו שעוד לא טעמתם. וגם: הבסטה מכריזה על סיאסטה, הבירות הביתיות מגיעות למרינה הרצליה, שוק נמל תל אביב מתחפש לתאילנד, אייל שני ממשיך להתפייט, הגילדה מחזירים את המדע לבר וחיים כהן מוזג לכם בירה

תגובות

טליה רסנר נולדה בניו אורלינס, לואיזיאנה, לאמא אמריקאית ואבא ישראלי. לפני שעלתה ארצה בגיל שמונה, הספיקה לקשור קשר עמוק עם המקום ותרבותו. בביתה החדש שבישראל היא הייתה אופה מאפינס ועוגיות שוקולד צ'יפס לחברים, ולא הבינה למה אי אפשר למצוא כאן בראוניז כמו שהם במקור. בהמשך גילתה רסנר שחובב המאפים הישראלי הממוצע סבור שהאפייה האמריקאית מסתכמת בבייגל ובעוגת הגבינה הניו יורקית, אז התחיל להתגבש בראשה הרעיון  להקים קונדיטוריה שתגיש את המאפים המתוקים והמלוחים עליהם גדלה. עם הזמן, לצד עבודתה כמעצבת מוצר, רסנר החלה לפתח גם מתכונים המבוססים על האפייה הניו אורלינסית ולאסוף חומר ומידע על אותם מאפים. כל אלה התגבשו למיזם החדש שלה – "NOLA אמריקן בייקרי" (דיזינגוף 197), קונדיטוריה-קפה שקיבל את שמו מראשי התיבות של עיר הולדתה. לפתיחת המקום חברה אליה בת משפחתה – הקונדיטורית האמריקאית הארייט שטרנשטיין, ויחד רקחו השתיים מגוון רחב של מאפים אמריקאיים קלאסיים, בדגש על הדרום החם של ארצות הברית. במילים אחרות – הרבה מאפים שלא רואים כאן בדרך כלל. התוצאה המגרה היא מדפים עמוסים בפאי פקאן מסורתי (24 שקלים), מיסיסיפי מאד פאי השוקולדי (24 שקלים), doberge cake  - גרסת אמריקה לעוגת הדובוש עם שכבות של טארט וניל, רפרפת שוקולד וציפוי שוקולד (28 שקלים). גם לחם התירס הדרומי מגיע לעשות כבוד לחומרי הגלם של הדרום (12 שקלים), כמו גם עוגת השרי והפרג המסורתית. בקטגורית המלוחים כדאי להתעכב על ה- PO-BOY – כריך ניו אורלינסי טהור שנודע כ"כריך העבדים"  ובו צלי בקר ברוטב קריאולי, מיונז, חסה ועגבניה על באגט חם (56 שקלים). לצד אלה יוגשו מאפים אמריקאיים מוכרים קצת יותר: בראוני (12 שקל), עוגיית שוקוצ'יפס ענקית (10 שקלים), רול קינמון (15 שקלים), עוגת גבינה מסורתית (26 שקלים), קאפקייק (12 שקלים), מאפין בננה ואגוזים (12 שקלים) וכמובן גם הבייגל, שמייצג את ניו יורק. בנוסף לתפריט הקונדיטוריה יוצעו ארוחות בוקר כמיטב המסורת האמריקאית, מה שאומר שאפשר לשכוח מארוחת בוקר ישראלית עם פנכות קטנות. גם סנדביצ'ים מיוחדים עם תוספות מושחתות וכמובן כריך BLT קלאסי עם בייקון, חסה ועגבניה (42 שקלים), ועוד. אל תפספסו את החצר האחורית, הבריחה המושלמת מהפיח של דיזינגוף. NOLA אמריקן בייקרי - דיזינגוף 197, תל אביבדיזינגוף פינת לואיזיאנה. NOLA אמריקן בייקרי (צילום: קרן ביטון כהן)

פסטיבל הבירות הביתיות יוצא לדרך אם עדיין אין לכם תכניות למחר בערב – זה הזמן לפתוח יומנים ולשריין קפיצה למרינה בהרצליה, שם מתקיים "פסטיבל סמואל אדאמס לונג שוט". כבר הרבה זמן שעולם הבירות נותן פייט הגון ליקבי הבוטיק, ונראה שבקיץ הזה פסטיבלי הבירה זוכים לעדנה מיוחדת. המצטרף הטרי הוא "פסטיבל מבשלות הבירה הביתיות", במסגרתו תיערך תחרות "סמואל אדמס לונג שוט" ובה תיבחר הבירה הביתית החשובה בישראל. התחרות תיפתח לקהל הרחב לערב אחד, ה-2 באוגוסט, ובמהלכו אפשר יהיה להכיר את 38 מבשלי הבירה שיציגו במקום ולטעום ממגוון של למעלה מ-100 סוגי בירות תוצרת בית. בנוסף יוצגו וימכרו במקום מבחר בירות מתוצרת מבשלת הבוטיק "סמואל אדמס", ואם תוסיפו לכל זה שקיעה והופעה של מאור כהן ופיטר רוט - הערב שלכם סגור.

פסטיבל סמואל אדאמס לונג שוט. ערב ט"ו באב, החל מהשעה 18:00, מרינה הרצליה. הכניסה חופשית.בירה במרינה. פסטיבל הבירה 2011 (צילום: עודד מרום)הבסטה בסיאסטה קיצית

נדמה שהקיץ הזה נשברו כל שיאי החום האפשריים, וקשה להאמין שלפני חודשיים עוד התלוננו שקריר פה. גם בבסטה בפאתי שוק הכרמל היו מעדיפים לצאת לסיאסטה קיצית ולחזור כשקצת ירגע כאן, אבל מי באמת יכול לפרוש לכל כך הרבה זמן? אי לכך ובהתאם לזאת, החליטו מעוז אלונים ואיתי הרגיל שאחרי חמש שנות פעילות משעות הבוקר, הגיע הזמן להזיז את שעות הפתיחה. התוצאה היא שינוי שעות הפעילות במהלך חודש אוגוסט והנחלת תנומת צהריים שזכתה לשם "בסטסיאסטה". אחרי השנ"צ מתבקש שהבסטה תיפתח בשעות בהן באמת אפשר להתחיל לנשום, כלומר החל משש בערב. מי שמודאג מאובדן עסקית הצהריים המצוינת של הבסטה יכול להירגע, כיוון שעכשיו היא שווה אפילו יותר ומוגשת החל משעת הפתיחה ועד השעה 21:00. בין המנות שאפשר יהיה למצוא בתפריט חודש אוגוסט: קבב לוקוס ועגבניות חריפות (69 שקלים), פסטה עם שרימפס ולוביה (89 שקלים), סרטנים בקארי צהוב (89 שקלים) וצלחת חיות מהים (98 שקלים), המזכות את הסועדים גם בשתי מנות טאפאס. להשלמת התמונה, אל עסקית הערב החדשה הוסיפו בבסטה רשימת משקאות קיציים וקלילים להשלמת התמונה. בספטמבר תשוב הבסטה לפעול החל משמונה בבוקר, עם תקווה לבריזה מרעננת מהים.הבסטה - השומר 4,  תל אביבסיאסטה בכרמל. הבסטה (צילום: מוטי מילורד)שוק תאילנד בנמל תל אביב

נמל תל אביב לא שוקט לרגע וממשיך להביא אורחים חשובים מהמטבח העולמי. אחרי שהשפים של המסעדה המכוכבת 'אל בולי' ביקרו בישראל במסגרת חודש ספרד, החל מה-4 באוגוסט יציין שוק הנמל את שבוע תאילנד. לרגל המאורע יכבדו אותנו בנוכחותן אשפיות הגי'נג'ר והצ'ילי, צ'ייניט פראמפט וסודאפורן טימרוג, שפיות תאילנדיות בכירות שיבשלו ארוחות תאילנדיות מסורתיות במסעדות השוק ובדוכניו. במהלך כל השבוע יקיים השוק קרנבל תאילנדי, כך שלצד הבישולים יימכרו חומרי הגלם של תאילנד בשוק. השפיות יקיימו הדגמות קולינריות ויפסלו בפירות באיי השוק. ביום שני, ה- 6 באוגוסט, יתארחו צ'ייניט פראמפט וסודאפורן טימרוג אצל יוסי שטרית, שף קיטשן מרקט, ויכינו יחד ארוחה תאילנדית מסורתית. ביום שלישי, ה- 7 באוגוסט, הן יתארחו בפסטה פיורי ודלישס, שם יכינו מנות ממיטב חומרי הגלם התאילנדים. יהיה קוסמופוליטי. מתאילנד באהבה. צ'ייניט פראמפט וסודאפורן טימרוג (צילום: בונג היל)

שש שעות בצפון אברקסס עם פתיחת צפון אברקסס הצליח אייל שני להביא רוח אחרת אל מסעדות תל אביב, שזה אומר מסעדת שף עם פחות דאווין ופאסון. לא מעט מקומות הבינו את העיקרון והלכו בעקבותיו, כך שמעניין לבחון את השינוי הבא: לכבוד הקיץ (ובכלל) החליטו בצפון אברקסס להשיק תפריט עסקיות חדש שייקרא "שש שעות מופלאות באברקסס", ויוגש החל מהשעה 12:00 ועד השעה שש בערב. השינוי הגדול בתפריט החדש הוא מנות קטנות לפתיחה המגיעות לשולחן על מגש גדול (9/17 שקלים היחידה), הושט היד וקח. כך זה מתואר בתפריט במילותיו של האיש והעגבניה, אייל שני: "יש אוכל קטן ויש אוכל גדול. את האוכל הקטן לא צריך להזמין,  הוא בא אליך מיד כשאתה מתיישב, עשרות צלחות קטנות על מגש ענק וכל מה שאתה צריך הוא רק לבחור וזה שלך. כל צלחת ירקות עולה תשעה שקלים וכל צלחת של חיות 17 שקלים. את האוכל הגדול תוכל לבחור בדיוק בשניה שבה נוחתות הצלחות הקטנות על שולחנך, כך שהוא יגיע בהרמוניה מופלאה עם הרגע שתחשוק בו". לא נגענו. בין המנות הקטנות שהתחילו דרכן כזרעים באדמה: פוקאצ'יה עטופה בירקות, קרם פרש עטוף בשמן זית, זרעי עגבניות ופלפלים חריפים ,טחינה מהר ברכה,  שעועית לימה עמוקה, גרגרי חומוס נמסים, אורז מלא מוזהב בגזרים, שחלות חצילים, במיה צלויה בפרפום עגבניות, ועוד. במנות הקטנות מתחום החיות אפשר להיתקל ב"סלט אוקטופוס נוראי" (גם בזה לא נגענו), סרדין סטראר טרי כבוש בחומץ דובדבנים, אנשובי חי כבוש ורוסטביף קרפצ'יו סינטה. גם בתחום המנות הגדולות חלו חידושים בדמות פסטה כבדי עוף בבצל ירוק (62 שקלים) וקבב טלה קצוץ ביד (64 שקלים). צפון אברקסס - לילינבלום 40, תל אביבקרם פרש עטוף בדברים טובים. צפון אברקסס (צילום: רותם מימון) שיכורים אבל חכמים

בהתחלה השילוב בין ברים הלומי אלכוהול להרצאות מדעיות נראה מעט מופרך, אבל אחרי כמה כוסות בירה זה דווקא מתחיל להראות הגיוני. גם לבעלי הגילדה זה נשמע טבעי ביותר להביא הרצאות אל הבר, ועוד בחודש אוגוסט. מהגילדה נמסר כי נושאי ההרצאות נבחרו בקפידה על מנת שיתאימו לקהל באי הבר, עם עיקרון מנחה לפיו רק המומחים מכל תחום הוזמנו להרצות. התוצאה הסופית היא שלל הרצאות מסקרנות במיוחד: את הערב הראשון, שיתקיים ב-9 באוגוסט, יפתח ניר גורדון ממייסדי בית הספר לעסקים חברתיים, שיגלה איך עושים כסף ותוך כדי תורמים לחברה ולסביבה. ב-28 באוגוסט יתקיים מפגש בו ירצה האנליסט אייל גורביץ על השקעות חכמות בשוק ההון, וב-11 בספטמבר ידבר העיתונאי אטילה שומלפבי על אפקט הפחד בתהליך קבלת החלטות מדיניות. נשמע מעניין.גילדה - אחד העם 64, תל אביבשף וברמן: חיים כהן מוזג לכם בירה לאכול את האוכל של חיים כהן זו לא חכמה, אבל האם חיים כהן כבר הגיש לכם בירה? כל מי שהאפשרות קוסמת לו יוכל לעשות זאת במסגרת ערבי יום שני העליזים שיתקיימו בדיקסי ראשון לציון. כהן, הבעלים של דיקסי ראשון, מנצל את עונת הקיץ ואת הבר הגדול של הדיקסי לערבים קלילים עם מוזיקה ואלכוהול שמלווה את מנות הדגל המוכרות: כנפיים, הום פרייז וביפבורגר. בעודכם תוהים איך לעזעזל הפכה ראשון לציון למעצמה קולינרית, אל תשכחו להשאיר לו טיפ. דיקסי גריל בר - הכרמל 20, ראשון לציוןמזג ליובל, ועכשיו תורכם. חיים כהן ויובל שרף (צילום מסך)

*#