טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות האוכל: פסטיבל שף תאכל חוזר

פסטיבל האוכל הגדול חוזר ביולי. וגם: מסעדת פלימרקט פותחת את שעריה, שף עם אג'נדה אמנותית במתחם שוקן, סושי בר יין חדש וגי'רף רמת החייל עוברת דירה

תגובות

חגיגה לחובבי ארוחות הגורמה: פסטיבל האוכל הוותיק, שף תאכל, חוזר בפעם ה-14 במהדורה קיצית החל מה-9 ביולי למשך עשרה ימים. למעלה מ-80 מסעדות ברחבי הארץ יציעו ארוחת ערב מלאה הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח במחיר מוזל של 84 שקלים. שפים רבים יעמלו על הכנת תפריטים שיכללו מנות קלילות במיוחד לכבוד המהדורה הקיצית של הפסטיבל.רשימת המסעדות תתפרס מצפון עד דרום ותכלול מסעדות מהקריות ומחיפה, הרצליה, פתח תקווה, תל-אביב, ירושלים והשפלה, אזור הנגב ואילת. כך יתאפשר לכל חובבי הגורמה באשר הם ליהנות מארוחות שף, לרבות שומרי הכשרות שבדרך כלל מוזנחים בפסטיבלי האוכל השונים. "הפסטיבל ה-14 יתקיים במגוון מסעדות שף, מסעדות אתניות, מסעדות שוק ומסעדות כשרות", אומר טל נחמיה אחד משני המנכ"לים ויוזמים של הפסטיבל. "חשוב לנו לתת לקהל שלנו מענה קולינרי טעים, איכותי וחדשני - במבחר מנות, ריחות וחגיגה לחושים"."אנשים רוצים לאכול טוב במסעדות שף ובמסעדות יוקרה, שביום יום היו מוציאים על אותה הארוחה למעלה מ-120 שקלים", מספר ערן זלינגר, מנכ"ל הפסטיבל ומהיזמים שלו. "רצינו ליצור סוג של פסטיבל שבאמצעות כמות הסועדים הגדולה נוכל להוזיל את הארוחות".בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל: מונטיפיורי שבע מסעדת השוק של השפית אמילי גולדברג, אוונגרד ברמת החייל של השף דיוויד לוי, קאסה נובה בנמל יפו של השף ניר דגן. בירושלים: לה בוקה של השף גיא קמחי. בחיפה והקריות: שוקה של השף שוקי קדוש וקימל בגלבוע של השף שאול בן אדרת. כמו כן מציעים בפסטיבל 'שף תאכל' מבחר של מסעדות אתניות ומשפחתיות: מסעדת ברטה באור יהודה, אסיה מוניקה בהוד השרון וכמובן מסעדות כשרות, כמו כדיתא של השף סהר רפאל, לונה באשקלון, אלפרדו בפתח תקווה ומסעדות בשר כ'קאזה דו ברזיל' ועד העצם בהרצליה ובאייר פורט סיטימשתתפת בפסטיבל שף תאכל. מונטיפיורי שבע (צילום: יעל רייף)

חדשים בשכונה: א-לה רמפה מסעדת שף לעם או מסעדת פועלים בסטייל, הכל עניין של זווית ראייה. בכל מקרה, מסעדת שף חדשה בגובה העיניים נפתחה בסוף השבוע שעבר להרצה במתחם שוקן, אזור רדום מבחינה קולינרית. השמות מאחורי המיזם החדש והמסקרן, א-לה רמפה, הם עומרי בראל ודוד בינרת, שהקים וניהל את המטבח של השאפה ביפו, המציא את ארוחת הברברים של NG ועבר במטבחי אורקה והצ'אקרה. הקו המנחהשל המסעדה הוא להיות מרכז העצבים של אמני האזור. "באזור התעשייה של שוקן יש מלא חללי סטודיו, גלריות ואמנים", מספר בראל, "ואין להם שום נקודת חיבור. בשלב הראשון זה יהיה מקום להתנקז אליו ובשלב מאוחר יותר תהיה פעילות עם תוכן שתצא החוצה, אפילו ברמת התצוגה והופעות". בהמשך מקווה בראל כי יתקיימו ג'אמים מוזיקליים של תושבי השכונה. כבר כעת פינו במקום קיר ענק שישמש לתצוגה של וידאו ארט. " כיוצר תוכן, אנחנו רוצים להיות רמפה לאנשים שמסביב, להיות פלטפורמה". עומרי בראל, למה דווקא כאן?"הרעיון הוא להיות חלוצים. האזור ריק - אין פה כלום מלבד זונות וסרסורים. אני יוצא בלילה מחדר חזרות ומפחד. אנחנו רוצים להיות מגדלור של האזור, שתהיה סיבה להסתובב כאן. מתחת לפני השטח יש המון פעילות שמתרחשת אבל אין לה מקום מתאים לבוא לידי ביטוי. כל זה תוך כדי שנביא אוכל מיוחד ואווירה נעימה. בעתיד מתוכנן פה מרכז פעילות מעבר למסעדה ובר. השכונות זזות דרומה וזה מצב שהתזמון הוא נכון"."האוכל הוא שחקן שמתכתב עם שאר המקום", אומר בינרת על המטבח. "כך גם העיצוב, האקלקטיות והאווירה. המקום הוא כמו ביצת הפתעה: נמצא באמצע שום מקום ומעניק חוויה קולינרית של אירוח ואוכל. אין לנו פאסון, אנחנו מדברים בגובה העיניים עם הלקוחות". ברוח הימים והתקופה מדגישים השניים כי התפריט הצבעוני והיצירתי ישתנה מעת לעת, אבל יתבסס על חומרי גלם טריים ומובחרים תוך הקפדה על מחירים נוחים. המנות בתפריט ההרצה הן קטנות ובמחירים נמוכים על מנת לאפשר טעימה מכל מה שיש למקום להציע. בין המנות: קלמרי ממולא בבשר אדום על יוגורט לימון כבוש עם פוקצ'ה שנאפית במקום (26 שקלים); סוכריות קוקי סאן ז'אק בצלוחית של פירורי אגוזים - סקאלופ בודד על שיפוד יקטורי צרוב עם גלייז מייפל בקערית של פירורי פיצוחים שהסועד טובל (18 שקלים); חציל קלוי עם לבנה ירוקה ועגבניות קונפי (28 שקלים) וגם אפרסק צלוי עם גבינת גורגונזולה ובייקון. בינרת ובראל מדגישים כי בתפריט יהיה ייצוג נכבד למטבח הטבעוני והצמחוני עם מנות כמו קרעים מרוטשים של פטריות עם פתיתים של אמא, כמהין ורוקט (36 שקלים). גם הבירה מוגשת במחירי רצפה בתקופת ההרצה, רבע ליטר בירה ב-12 שקלים. לכבוד אירוע ההשקה, מתוכנן סופשבוע סוער במיוחד: ביום חמישי (21.6, החל מ-20:00 בערב) תתקיים מסיבת רחוב שתשלב בין ההשקה ליום ההולדת שנה לגלריה בנימיני הסמוכה. ביום שישי (22.6) תתקיים כאן "ארוחת ערב במקום אצל אמא" -  ארוחת פיקס פרייס שתכלול מספר מנות ויין חופשי בטווח מחירים של  100-150 שקלים. ביום שבת (23.6) תתקיים מסיבת מים אקולוגית.א-לה רמפה - העמל 21, תל אביבמגדלור באזור. א-לה רמפה (צילום: עמרי בראל)TORI: סושי בר יין דייר חדש ומעניין מגיע לשכונת רמת אביב - TORI - שילוב של סושי בר ומנות אסייתיות עם בר יין. אל פתיחת המקום חברו יחד שתי קבוצות המבינות היטב את חיי הלילה והאוכל בתל אביב - קבוצת נלסון וקבוצת אוקינאווה. קבוצת נלסון מתהדרת בברים מלכי, דיזינגוף, היא-יא ומסעדת נלסון 33, ואילו קבוצת אוקינאווה היא בעלת הסושי בר המצליח בנווה צדק. עידן מרדכי מבעלי המקום, מה זה TORI?"TORI זה שער ביפנית. רצינו לפתוח שער לשכונה, כי יש כאן הרבה תושבים שאוהבים יין טוב ואוכל ולא מקבלים מענה בתוך השכונה עצמה". את תפריט הסושי של המקום בנו אנשי אוקינאווה. שאר התפריט רחב ומתהדר גם במנות ייצוגיות מהמזרח, כולל יקיטורי – חמישה סוגים שונים של שיפודים יפניים, בהם: אנטריקוט, טופו, סלמון ודניס, במחירים הנעים בין 30 ל-42 שקלים. מלבד מנות אסייתיות מציע המקום גם בר יין נרחב עם למעלה מ-50 סוגי יין, בדגש על יקבים ישראלים.זה כבר מקום השני שלכם ברמת אביב, האם זו מגמה?"אני מעדיף לפתוח "בפרברים" ולא במרכז העיר, כי אנשים מחפשים מטבח שף מתחת לבית, באווירה ידידותית. לפני שפתחנו את נלסון, חיפשנו לתת מענה לשכונה שלא חידשה שום דבר כבר שנים. נלסון התקבל בזרועות פתוחות, אז זה היה טבעי לפתוח עוד מקום". TORI - אופנהיימר 13, רמת אביבג'ירף רמת החי"ל עוברת דירה ומתרחבת ביום שבת הקרוב, אחרי 12 שנות פעילות, תפעל מסעדת ג'ירף רמת החי"ל בפעם האחרונה בכתובתה הנוכחית בברזל 3. המסעדה תעבור כמה בניינים במעלה הרחוב ותיפתח ביום שני הקרוב בכתובת הברזל 19. המסעדה צפויה לחדש לא רק מבחינת הגודל והעיצוב, אלא גם בתוספת מקומות ישיבה בחוץ ומנות מעניינות בתפריט. לא הרבה יודעים, אבל הסניף מתהדר בשם 'ג'ירף גריל' ומציג בתפריט מנות מיוחדות שלא נמצא בסניפים אחרים, כמו הטאלי ההודי או קבב מונגולי וגם מנות  פאד-תאי שונות. בינתיים משמש תפריט הסניף הנוכחי כפיילוט, כך שאם המנות יתקבלו באהדה, יש סיכוי שינדדו הלאה. ג'ירף גריל רמת החי"ל - הברזל 19, תל אביב

*#