${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: בר הקריוקי שאתם חייבים להכיר

מתחם חדש משלב קריוקי וקולינריה בצורה חדשה, חגיגות ריזלינג מגיעות לתל אביב, סניף חדש למייט ולאן הולכת סצנת הטוסט נקניק?

תגובות

בשנתיים האחרונות דובר רבות על כך שהגבולות בין מסעדות, מועדונים ומקומות בילוי הולך ומתעמעם והחוויות השונות מתערבבות זו בזו: מוזיקה עם אוכל, הופעות עם קוקטיילים. PlugIn הוא קומפלקס מוזיקלי חדש שלוקח את חוויות המוזיקה והאוכל צעד אחד קדימה. המתחם המתפרס על פני 800 מ"ר שהוסב לחדרים פרטיים בגדלים שונים – כאלה שמתאימים לזוג ולקבוצה גדולה ושמים דגש על תוכן ובילוי מקורי שמחבר בין מוזיקה לאנשים. המקום שואב השראה ממועדוני K-BOX במזרח אסיה שמציעים חדרים פרטיים לקריוקי. ב-PlugIn  תמצאו למעלה מ-30,000 שירים ואולפן הקלטות כשכל חדר עוצב על ידי המעצב ירון טל בהשראת סגנונות מוזיקליים שונים. מאחורי המקום עומדים ענת ועודד גולן. עם חזרתם לארץ לאחר תקופת מגורים ביפן פנטזו להביא את צורת הבילוי המועדפת על היפנים לישראל. בני הזוג חשבו גם על הפן הקולינרי יחד עם השפית רעות ארביב, שבניגוד למקור היפני, בנתה תפריט שמתפזר על כל רחבי הגלובוס. "אני גדלתי בבראסרי, למדתי בישול צרפתי והתמחיתי באיטליה. התפריט מציע נגיעות מכל מה שאני אוהבת ומתאים לקהל הישראלי", אומרת ארביב. "אין פה כיוון אחד, כי אני מאמינה באוכל טעים שמוגש יפה. מקום שמשלב גם חוויה מוזיקלית דורש תפריט מצומצם בגדלים שבין פינגר פוד לצלחת ומזלג, כדי שיהיה נוח לאכול בלי להתלכלך". חייבים לציין שזה לא המקום למי שאוהב לאכול את ארוחת הערב שלו בשקט, אבל מי שמחפש חוויה קולינרית ומוזיקלית אחרת ימצא בתפריט מנות כמו: מלך המטבח - ברוסקטות של חציל שרוף במרינדה של שום קונפי ומעליו גבינת עזים עם סוכר חום שרוף וגרידת לימון, ומעל מרמלדת עגבניות (34 שקלים); או אדמה - סלט ירקות שורש, עם ג'ינג'ר, סאקה ובוטנים (32 שקלים); מנת קרפצ'ו מול סביצ'ה של דג ים טרי עם ענבים, צ'ילי וכוסברה על קרח עם לחם פרנה מיני בצד (36 שקלים); קרואסון עזים (32 שקלים) מול מנה חריפה של פלפל ירוק חריף ובתוכו טרטרט סינטה והכל בטמפורה על יוגורט (28 שקלים). ההתפריט מציע גם שתי מנות פיתה המוגשות בקסרול – האחת מוקדשת לים (42 שקלים) עם לימון כבוש וברבוניות מטוגנות והשניה  לבשר (46 שקלים) וכוללת סינטה וקרם יוגורט חציל שרוף וסלסת עגבניות.  PlugIn - הברזל 1, רמת החיל, תל אביבתגבירו. Plugin (צילום: איתי סיקולסקי)סודוך מאחוריך: טוסט נקניק גורמה חדש

כולנו עברנו את רגעי המאנץ' בהם התשוקה לפחמימות שומניות העבירה אותנו על דעתנו ומצאנו את עצמנו בתור לטוסט נקניק אצל אלישע או בסודוך. כעת, שחקן חדש נכנס ל"סצנת" הטוסט נקניק: מאנקי. "זאת בעצם חוויה משודרגת לטוסט נקניק", אומר יונתן סלע, שפתח את המקום יחד עם חברו, חן ולדמן, "אלה כריכים קלאסיים שמקבלים טוויסט". תשכחו מנקניקי מכולת, פה תמצאו מעדן אווז, סלמי איטלקי מעושן, רוסטביף, פסטרמה ברביקיו על גחלים ועוד, רטבים שמיוצרים במקום כמו איולי חלפניו עוקצני, אילוי שום מודגש, אלף האיים קלאסי, או פסטו איטלקי משובח. הסוד הוא שבניגוד לאלישע ולסודוך - אפשר להוסיף גם גבינת גאודה. "אחרי כל השנים שלי במסעדות, מה שרציתי בסוף היום היה אוכל כזה", אומר סלע, "ביקרנו במקומות שמציעים טוסט נקניק, אבל היו חסרים לנו ירקות מסוימים או גבינה, הרטבים היו גנריים וכך גם הלחם. רצינו משהו שלא מוצאים בכל מקום". "פתחנו את מאנקי מתוך רצון להביא מוצרים באיכות בלתי מתפשרת מחומרי גלם מעולים ובמחירים נגישים". לצורך השדרוג הם החליטו להרחיב את מנעד הנקניקים והתוספות, להציע חלפניו למשל, ולהגיש גם טוסט בקרואסון חמאה – "לא מתוק מדי, לא מתפורר ועדיין מספיק גדול בשביל להיות טוסט" לדבריו, ולחמים שיצליחו לספוג את הרטבים ועדיין ישמרו על פריכות נעימה וטעימה. מעבר לטוסטים בקרואסון או בלחמניה, מציעים במקום גם מיני מאנקי -מסלול טוסטים בלחמניות מיני. בצד אפשר לקחת תוספות כמו פוטצ'וס: הגרסה שלהם למשהו בין צ'יפס לנאצ'וס, מתפוחי אדמה ובטטות. "אנחנו מציעים גם סלט קטן וטרי ליד הטוסט. הוא צובר פופולאריות, בלי קשר לטוסט בכלל". הסלוגן שמלווה את המאנקי הוא "טוסט בדרך שלך" המצהיר על כוונות המקום לאפשר לכל אחד להכניס את השיגעון שלו ללחמניה. המחירים, גם הם כאידיאולוגיה, נגישים מאוד: 24 שקלים לטוסט עם כמה תוספות, רטבים ונקניקים שרוצים. טוסט בקרואסון יעלה 28 שקלים ובנוסף מציעים בר גזוז במילוי חופשי ב-7 שקלים. רגע לפני שאנשי הדיאטות למיניהם מתבאסים על המקום מגניב סלע משפט אחרון: "אנחנו מאוד אוהבים לעזור לאנשים ששומרים על דיאטה ויודעים להמליץ על טוסטים בריאים, דלי שומן ודלי קלוריות", ואנחנו אומרים – הביאוהו לכאן.

כשארז אושרי התגורר בערים הגדולות לונדון ומלבורן הוא מצא את עצמו חוזר שוב ושוב אל הפאבים השכונתיים בהם נוהגים המקומיים לשבת בסוף יום עבודה ולשתות בירה. הוא חזר לארץ והחליט לפתוח פאב בהשראת מקומות כאלה בצפון רחוב דיזינגוף בתל אביב, "במקום שאמרו לי שאין דבר כזה שכונה", הוא אומר בחיוך. השנה היתה 2005, הוא החליט לקרוא למקום מייט ואת שאר הסיפור אתם וודאי מכירים. כעבור שלוש שנים נפתח הסניף בפלורנטין ובקיץ הנוכחי מתחדשת משפחת מייט באח חדש, הפעם ברחוב בקינג ג'ורג'. "בתל אביב יש הרבה מאוד ברים, אבל בעצם אין כמעט פאבים", אומר אושרי. "פאב בא לשרת קודם כל את הקהילה מסביב וזה הרעיון שמאחורי המייט: בלי מסיבות פתיחה והשקות, רק לפתוח דלתות ולהציע אלכוהול טוב, מוזיקה ואנשים".

ולמה דווקא בקינג ג'ורג'?"חבר התקשר אליי וסיפר שהתפנה נכס ברחוב. כששמעתי שזה רחוב קינג ג'ורג' מיד סירבתי, אבל אז נפל לי האסימון שחיי התל אביביים מתרכזים סביב הסנטר. ראיתי את הבוטלג ואת האוזןבר ומיד התחברתי".

סניף המייט בקינג ג'ורג' הוא מוגבה מעט מהרחוב ומשקיף על הסביבה ובקרוב תיפתח גם החצר הקדמית שתעשה את ההבדל בין הסניף הנוכחי לאחיו. בקינג ג'ורג' שומרים על תפריט האוכל הקיים ועל 11 ברזי הבירות ו-80 סוגי הוויסקי. אז מה ההבדל בין כל הסניפים? "ההבדל הוא בעיקר באוכלוסיה. הקהל בפלורנטין הוא יותר בועט, צעיר ושותה לאגר, בדיזינגוף הוא קצת יותר בוגר, מסתדר עם ווליום נמוך יותר ושותה יותר יין. קינג ג'ורג' הוא כזה באמצע. יש פה צעירים וזוגות צעירים עם ילדים. זה המקום שתמיד רציתי שיהיה לי בשכונה ועכשיו יש לי".

מייט קינג ג'ורג' - קינג ג'ורג' 50, תל אביבבאים בכפכפים. מייט קינג ג'ורג' (צילום: אנטולי מיכאלו)

מיצי: המרענן הרשמי של שוק הכרמל

אם היינו יכולים להציע הצעת חוק, היינו מחייבים כל שוק שמכבד את עצמו להחזיק דוכן מיצים מושקע. בנתיים, תכירו את מיצי - דוכן מיצי פירות חדש שנפתח לאחרונה בשוק הכרמל. "הרעיון הגיע משוק הבוקריה בברצלונה", מספר אייל הרשקו, מבעלי המקום, "גרנו בברצלונה ובילינו המון בשוק. בגלל שאני אוהב ומאמין בשווקים חיפשתי מקום מיוחד שיתאים למוצר ייחודי שלא עשו אותו קודם, כמו מיצי. בנוסף, השוק אמור לעבור בקרוב שיפוץ מסיבי שאמור לתת לו פיל של הבוקריה". מיצי בשוק הכרמל היא אחות טרייה לדוכן בשוק האיכרים שבנמל תל אביב והיא מציעה מיצי פירות טבעיים וקרירים שנסחטים מדי בוקר, חלקם כמו שהם (לדוגמה: תפוזים וגזר) וחלקם בשילובים ייחודיים כמו: סלק תפוח גזר, או תפוז בננה, סברס תפוח, לימונדה עם למון גראס וליים. בקרוב מאוד ישיקו גם קו מיצים למכירה הביתה ושילובים בריאים ומעניינים נוספים. מחיר רוב הכוסות הוא  10 שקלים. שילובים ופירות ייחודיים יעלו 12-15 שקלים.מרעננים את השוק. מיצי בכרמל (צילום: אייל הרשקו)

לשתות משהו קר: פסטיבל סאמר אוף ריזלינג

אם הסתובבתם בשנים האחרונות בניו יורק בחודשי הקיץ, ודאי נתקלתם בחגיגת עידוד צריכת הריזלינג. "זהו כנראה הענב האציל ביותר בעולם", אומר אבירם כץ, איש היין והסומלייה של מסעדת טוטו ויוזם פסטיבל "סאמר אוף ריזלינג" בישראל. "הרעיון התחיל בניו יורק והתפשט לרחבי העולם. הוא נורא פשוט, בעצם: חוגגים את הריזלינג עם מגוון סגנונות בלתי נתפס מכל העולם - יבש, מתוק, מבעבע, צעיר, בוגר וכו'. מה שיפה הוא שלא מדובר באירוע יין פלצני, אלא ברמה הכי קלילה ומטופשת שאפשר לעלות על הדעת בכל האמור ליין". ואם זה עובד בקיץ הניו יורקי, הגרמני או השבדי – למה שלא יעבוד בקיץ הישראלי? לצורך העניין פנה כץ למיטב המסעדות ושכנע אותן להצטרף לחגיגה. התוצאה היא פסטיבל קטן בו "חלק מהמסעדות יגישו שניים-שלושה ריזלינגים חדשים בכוסות, וחלק יגישו רשימה של 30-40 יינות שונים, כולל יינות נדירים ומתיישנים והיצע כוסות נרחב". בפרויקט הריזלינג יקחו חלק כל מסעדות R2M (בראסרי, הוטל מונטיפיורי, קופי בר ועוד), אלבה, יפו-תל אביב, מסה, ברטי, גאזטה, שולחן, מאנטה ריי, החלוצים 3, עלמה לאונג' וטאפאס אחד העם של רושפלד, מסעדות אדום, לבן וקולוני בירושלים וכמובן מסעדת טוטו – בה אפשר למצוא למשל: ריזלינג מאוסטריה - אלזס וגרמניה, ריזלינגים יבשים וגם מתוקים. הפסטיבל יימשך במהלך אוגוסט.

*#